Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Nov 19, 2018 til Nov 27, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brandundersøgelse – Syrenvej, Køge

Kl. 1630 blev politi og brandvæsen sendt til brand i en villa, hvor der var opstået brand i loftet omkring en skorsten. Husets beboer, en 42-årig mand, var ved at lave mad, da strømmen pludselig gik. Han gik udenfor og så, at der kom røg udunder taget. Han kravlede op og kiggede ind på husets loft, hvor han kunne se ild rundt om skorstenen. Så ringede han 112. Brandvæsnet kom og fik slukket branden, men måtte bryde dele af loftet ned, for at slukke alle gløder i etageadskillelsen til husets loftrum. Politiet lavede en brandundersøgelse, og skal nu have klarlagt, om det er en el-installation i etageadskillelsen, der kan have været årsag til branden. Ingen personer kom til skade ved branden, der blev begrænset til området omkring skorsten.

Brand i stråtrækt hus – Vasebækvej, Køge

kl.1800 kom et alarm 112 opkald om ildløs i et ældre bindingsværkshus med stråtag. Der var høje flammer og kraftig røgudvikling fra husets gavl. Politi og brandvæsen var hurtigt fremme og slukningsarbejdet blev påbegyndt. Hele husets nordlige gavl stod da i flammer, og brandvæsnet arbejdede på stedet til ud på natten. Husets beboere, en 33-årig kvinde og en 41-årig mand, var ikke hjemme, da branden opstod. De havde været på besøg udenbys, og havde ikke været til at træffe. Politiet fik senere på aftenen kontakt til beboerne, der ikke var bekendt med, at deres hus var brændt. En foreløbig undersøgelse viste, atbranden formentlig var startet i husets bryggers, men det var ikke muligt at komme med et bud på brandårsagen. Ingen personer kom til skade ved branden, men huset udbrændte. Der var umiddelbart ikke noget mistænkeligt ved branden, men huset er nu afspærret, da branden var så o mfattend e, at det skal undersøges nærmere. På torsdag vil brandefterforskere og kriminalteknikere lave en brandundersøgelse, for at fastlægge brandårsagen.

Hastighedskontrol – Ringstedvej ud for Gl. Ringstedvej, Køge

Mandag aften lavede færdselspolitiet en hastighedskontrol ved brug af laser i forbindelse med et vejarbejde, hvor tilladt hastighed var 50 km/t.

Kl. 2045 blev en 42-årig mand fra Gadstrup målt til at køre 92 km/t i en varebil.

Kl. 2100 blev en 34-årig kvinde fra Lellinge målt til at køre 72 km/t i en personbil.

I begge sager er der tale om en overskridelse på mere en 40%, hvilket giver en betinget frakendelse, når hastighedsforseelsen begås i forbindelse med et vejarbejde. Herudover kan de to forvente en bødestraf.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl.0654 søndag morgen skete et færdselsuheld på motorvejen, hvor en personbil, der blev ført af en 35-årig mand, af uvisse årsager kørte ud i nødsporet og påkørte flere midlertidigt opstillede skilte. Herefter kørte han over i 4.vognbane, hvor den ramte autoværnet. Vragdele herunder betonklodser fra de påkørte genstande spredtes over store dele af motorvejen. Det forårsagede at 6 biler ramte disse genstande og havarerede. Den 35-årige forklarede, at han havde været på nattearbejde og var meget træt. Den 35-årige blev kørt til sygehuset til kontrol, men han var ikke kommet til skade. Hans bil blev kraftigt beskadiget og lækkede olie på vejen. En anden bil fik kørt bundkarret af, hvorfor der var en del oprydningsarbejde med at fjerne olie og vragdele på stedet. Motorvejen var afspærret, mens oprydningsarbejdet blev klaret af bl.a brandvæsnet.

Voldsom kunde i supermarked -Ølbycenter, Køge

Kl. 1240 trykkede personalet fra et supermarked på overfaldsalarmen, idet en kunde optrådte voldsomt. En patrulje kørte til stedet, og traf her en 71-årig mand fra Rumænien uden fast bopæl. Han havde råbt af personalet, men var nu faldet til ro. Der var ikke grundlag for yderligere indgriben fra politiets side, men manden blev bortvist fra stedet.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 1412 kørte en personbil, der blev ført af en 27-årig kvinde fra Farum, ind i autoværnet idet hun ifølge eget udsagn fik et ildebefindende. Bilen rullede rundt og landede på siden i noget beplantning i siden af vejen. Foruden føreren var desuden 3 passagerer i bilen, der alle blev kørt til kontrol på sygehuset. Ingen personer kom til skade som følge af uheldet. Bilen var kraftigt beskadiget og måtte fjernes fra stedet. Motorvejen var kortvarigt afspærret, men blev åbnet igen efter ca. 30 min.

Ulovlig indrejse- Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 2038 standsede politiet en bus til rutinemæssig kontrol. I bussen befandt sig en del personer fra Rumænien. De blev alle kontrolleret, og politiet traf herunder en 37-årig mand, der havde et indrejseforbud, som han havde fået i forbindelse med en tidligere sag om indbrud. Manden blev derfor anholdt, og vil blive fremstillet i grundlovsforhør i dag kl. 1030 under udlændingeafdelingens foranstaltning.

Træt bilist kørte galt – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 0137 kørte en 31-årig mand i en varebil, da han ramte en forankørende varebil, så de begge kørte galt. Den 31-årige oplyste til politiet, at han havde haft en meget lang arbejdsdag og var meget træt, hvorfor han havde været uopmærksom. Uheldet skete under kørslen og ikke som følge af opbremsning. Ingen personer kom til skade ved uheldet men den 31-åriges bil havde store skader på fronten. Politiet skal nu klarlægge, om årsagen til uheldet skyldtes træthed.

Varetægtsfængsling – Butikstyveri, Fasanvej, Køge

En 28-årig mand fra Køge blev lørdag formiddag anholdt som mistænkt for at meddelagtighed i et butikstyveri i supermarkedet Netto torsdag d. 221118 kl. 1807. Sammen med en 23-årig kvinde fra Kastrup forsøgte de at stjæle varer til en samlet værdi af 988 kr., men manden forsvandt i et tumult, der opstod mellem kvinden og butikkens personale ved tilbageholdelsen af hende. Den anholdte mand blev fremstillet i grundlovsforhør og blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 20. december 2018.

Humanitær eftersøgning – Bjæverskov – Køge

Tidligt torsdag morgen henvendte ægtefællen til en 48-årig kvinde fra Bjæverskov sig til politiet, idet hustruen efter et skænderi havde forladt bopælen på et ukendt tidspunkt i løbet af natten mellem tirsdag og onsdag. I løbet af onsdagen havde ægtefællen ikke fået livstegn fra den savnede, som havde efterladt bl.a. sin mobiltelefon og sit normale overtøj på bopælen. Da han heller ikke torsdag morgen havde hørt noget fra den savnede, anmodede han politiet om assistance til at finde hende.

Politiet iværksatte derfor en humanitær eftersøgning med patruljer og politihunde til eftersøgning i nærområdet, ligesom en helikopter blev rekvireret til at undersøge de store skovområder i Lidemarks-området.

Onsdag aften blev eftersøgningen i lokalområdet indstillet på grund af mørke. Trods offentliggørelse af foto af den savnede er hun fortsat ikke fundet, ligesom hverken æg tefælle n eller politiet har fået livstegn fra hende. Politiet vil fredag genoptage eftersøgningen med patruljer og politihunde i lokalområdet.

Grundlovsforhør – Flere butikstyverier – Køge

Kl. 1807 anmeldte personalet fra supermarkedet Netto, Marksvinget, Køge, at en mand og en kvinde havde været i tumult med personalet på grund af mistanke om tyveri fra stedet. Manden havde under tumulten forsøgt at hive en taske med sig, men forgæves, hvorefter han flygtede fra stedet. Personalet og andre kunder tilbageholdt nu en kvinde sammen med den pågældende taske med formentlig tyvekoster i. Politiet kørte hurtigt til stedet og fik kontakt til en 23-årig kvinde fra Kastrup, som straks blev anholdt som mistænkt for tyveri. I tasken befandt sig flere varer fra supermarkedet, herunder 18 poser frysetørret kaffe, til en samlet værdi af 988 kr. Den flygtede mand blev beskrevet som udenlandsk, ca. 30 år, ca. 170 cm høj, iført mørk dunjakke og mørke jeans. Under efterforskning af sagen fandt politiet frem til den anholdtes kvindes bil, der holdt et stykke væk fra supermarkedet. Ved ransagn ing af b ilen fandt politiet utallige effekter i form af fødevarer, tøj og en køkkenmaskine, som hun ikke umiddelbart kunne redegøre for. Også den anholdtes bopæl blev ransaget, og her fandt politiet også utallige ting, som ifølge politiets opfattelse formodes at være tyvekoster fra forskellige steder. Den anholdte kvinde blev efter afhøring til sagen anbragt i et arresthus til overnatning, idet hun skal fremstilles kl. 1100 ved Retten i Roskilde med henblik på varetægtsfængsling. Politiet har nu et omfattende arbejde med at få identificeret gerningssteder for de fundne varer, ligesom politiet også skal forsøge at få identificeret den flygtede mand, idet han også mistænkes for at have en rolle i sagen.

Brand i bil på motorvejen, Sydmotorvejen, Køge

Kl. 1721 kørte politi og brandvæsen til brand i en bil på motorvejen. Bilen var brudt i brand under kørslen, og der var intet mistænkeligt. Slukningen af branden var årsag til, at motorvejen blev lukket indtil ca. kl. 1900, hvor bilen var blevet afhentet.

Brand i el-tavle, Gymnasievej, Køge

Kl. 1945 kom et alarm 112 opkald om brand i et kælderlokale, der forårsagede røgudvikling i hele opgangen til lejlghedskomplekset. Røgdykkere fra brandvæsnet fandt frem til, at branden var startet i en el-tavle i et serverrum i kælderen, og branden blev hurtigt slukket, før den nåede at brede sig yderligere.Hele opgangen blev evakueret af sikkerhedsmæssig årsager, men beboerne kunne returnere til deres lejligheder, da arbejdet på stedet af afsluttet omkring kl. 2030. Der var intet mistænkeligt ved branden, der formodes at være startet på grund af en kortslutning. Brandstedet skal derfor ikke undersøges yderligere.

Narkopåvirket, Vordingborgvej, Køge

Kl. 0210 traf politiet en 20-årig fører af en personbil, der holdt på en tankstation med motoren i gang. Føreren oplyste, at han havde ADHD og fik medicin, der indeholdt amfetamin lignende stoffer. Narkometertesten bekræftede, at føreren havde amfetamin i blodet. Den 20-årige blev derfor anholdt og taget med til en blodprøveudtagelsen, der skal afklare, hvilke stoffer, han havde i blodet. Når resultatet af blodprøven foreligger, skal politiet undersøge om de stoffer der evt. blev fundet i blodet er de samme, som er ordineret af den 20-åriges læge. Herefter skal politiet tage stilling til, om der er grundlag for at føre en straffesag.

Færdselsuheld, Ølbyvej, Køge

Kl. 1923 fik politiet et alarm 112 opkald om et færdselsuheld imellem to personbiler. Den ene bil, der blev ført af en 59-årig mand fra Køge, kørte ud af en indkørsel, hvor han ramte den anden bil, der blev ført af en 23-årig mand fra Bjæverskov, der kørte med ca. 50 km/t ad Ølbyvej mod nordøst. Politiet skal nu have klarlagt, om den 59-årige har overtrådt sin vigepligt, og derved kan stilles til ansvar for uheldet. Ingen personer kom til skade ved uheldet.

Indbrudstyve overrasket – Hastrupvej, Køge

Kl. 0930 anmeldte en 69-årig mand fra Køge, at han netop havde overrasket to mænd i færd med at bryde et køkkenvindue op i hans bolig. Indbrudstyvene stoppede først, da den 69-årige bankede på ruden indefra. Herefter tog mændene flugten i ukendt retning uden at have stjålet noget. De blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-28 år, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: Høj, nybarberet., Iført: Jeans, lys jakke., Medbragte: værktøj; og B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-28 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Lav, nybarberet., Iført: Jeans, mørk jakke., Medbragte: Værktøj. Politiet fandt ikke de to mistænkte i området trods eftersøgning af dem umiddelbart efter anmeldelsen.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der måtte have set de to mænd i området ved Hastrup i går formiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Røgudvikling ved pillefyr – Tjørnedalsvej, Slimminge, Ringsted – Køge

Kl. 1851 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af røgudvikling i en garage. Det var blot et “tilbageløb” af røggassen fra et pillefyr, som var årsagen til røgen. Der havde ikke været egentlig ildløs, så opgaven var hurtigt løst for både brandvæsen og politiet. Ingen kom til skade ved hændelsen.

Palle faldt ned – Sleipnersvej, Køge

Kl. 0742 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en mulig arbejdsulykke, idet en mand var kommet lettere til skade i forbindelse med sit arbejde. Det viste sig, at en 63-årig mand fra Slagelse havde stablet nogle paller op i ca. fire meters højde. Da de lå lidt skævt, og han rykkede på pallerne, faldt den øverste ned og snittede ham overfladisk undervejs mod jorden. Den 63-årige blev bragt til skadestuen og kunne udskrives efter behandling af overfladiske skrammer. Arbejdstilsynet blev underrettet om sagen, men vurderede ud fra omstændighederne, at der ikke skulle indledes en undersøgelse i anledning af uheldet.

Narkokørsel / lov om euforiserende stoffer – Bådehavnen, Køge

Kl. 2026 bemærkede en patruljen, at en personbil holdt med motoren i tomgang, og at der var to personer i bilen. Den ene røg på noget, som viste sig at være en joint. Bag ratten i bilen sad en 26-årig kvinde fra Køge, som var påvirket af euforiserende stoffer. Hun blev sigtet for forsøg på narkokørsel i bilen med motoren i tomgang, og hun blev yderligere fundet i besiddelse af ca. 8½ gram hash, hvilket hun også blev sigtet for besiddelse af. Hun blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve. Passageren i bilen blev ikke sigtet for noget.

Våbenloven – Vestergade, Køge

Kl. 2315 sigtede politiet en 18-årig mand fra Køge for overtrædelse af våbenlovgivningen, idet han var i besiddelse af et knojern. Den 18-årige var sammen med andre unge fra Køge, som måske havde stået bag et mindre uorden i Lovparken kort forinden. Politiet sigtede kun den 18-årige, idet der ikke var grundlag for sigtelse af de øvrige, som han var sammen med.

Voldelig og kaffetørstig mand – Rådhusstræde, Køge

Kl. 0709 anmeldte personalet i et supermarked, at en mand havde taget en kop kaffe, som han nu ikke ville betale for. Politiet fik kontakt til en 31-årig mand fra Køge, som blev sur over politiets indblanding i problemet. Han talte derfor mindre pænt til politiet og skubbede den ene politimand i brystet. Den 31-årige blev herefter anholdt for at skabe ro på stedet. Supermarkedet ønskede ham dog ikke straffet for tyveri, hvorfor den 31-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af hans ytringer mod politiet og skubberiet. Efter afhøring til sagen løslod politiet den 31-årige, der senere kan forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Mindre brand i køkken – Aldersro, Herfølge – Køge

Kl. 1057 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i et køkken hos en 25-årig mand. Det viste sig, at det var kaffemaskinen, som havde fået det rigeligt varmt og var brudt i brand. Kun et køkkenskab fik lidt sodskade, og ingen kom til skade ved branden.

Uautoriseret køreundervisning – Sandet, Bjæverskov – Køge

Kl. 1525 bemærkede en færdselspatrulje en personbil køre rundt på en p-plads med en meget ung kvindelig fører bag rattet og en voksen mand på passagersædet. Det viste sig, at føreren var en 16-årig pige fra Ringsted, som var ved at lære at køre bil. Ved siden af på passagersædet sad hendes 46-årige far som “instruktør”. Den 16-årige blev sigtet for kørsel uden førerret til personbil, og den 46-årige far blev sigtet for at overlade føringen af bilen til en person, som ikke lovligt kunne føre bilen. Begge kan nu forvente at modtage en bøde, der samlet set ville kunne have dækket flere timers køreundervisning på en autoriseret køreskole.

Narkokørsel – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 1600 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 26-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel – Kimmerslevvej, Borup – Køge

Kl. 1640 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 51-årig mand fra Borup for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkobilist uden førerret – Marksvinget, Køge

Kl. 1730 anholdt færdselspolitiet en 22-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i forvejen ikke måtte køre, fordi han ikke havde noget kørekort. Den 22-årige blev derfor sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven og blev løsladt efter afhøring til sagerne samt udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Bilens ejer kan også forvente at høre nærmere fra politiet på grund af overladelse af føringen til en person, der ikke lovligt kunne føre køretøjet.

Uorden ved busstoppested – Billesborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 1815 modtog politiet en anonym henvendelse om, at nogle unge var ved at ødelægge et reklameskilt ved et busstoppested ud for Herfølge skole. Et par af dem – en ung på ca. 185 cm og en ung på ca. 165 cm iført mørkt tøj – var muligt steget på en bus mod Køge station. Politiet lagde sig på lur ved Køge station, men fandt hverken den omhandlede bus eller de unge mistænkte. På det foreliggende grundlag foretog politiet sig ikke yderligere.

Indbrud i perioden
Astersvej, Køge Billesborgvej, Køge Ølbycenter, Køge Gymnasievej, Køge Hastrupvej, Køge Dybbølvej, Køge Nyvej, Køge Tjørnevej, Køge Stensbjergvej, Bjæverskov Pilebækvej, Bjæverskov