Kom til vikingemarked | Slip sanserne løs til ølsmagning | Tag med til stenalderfolkets trosverden | Få fortællinger fra Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Link
Vikingemarked, ølsmagning og poetiske portrætter
Det kan du komme med til på museerne i den kommende tid, og du kan tilmelde dig her Link .
Link
LinkLink
Træd ind i vikingernes verden
Kom til vikingemarked på Vikingeborgen Borgring den 18.-19. september, begge dage klokken 10-16, når vikingerne endnu en gang indtager pladsen til en stemningsfuld weekend.
Der vil være kampplads med krigerturneringer, hestebane, boder, værksteder, mad og mjød. Og du kan blandt andet lære at kæmpe som en viking, slynge armbånd, slå runer, lave skindpunge og meget, meget mere. Kort sagt alt, hvad en viking og folk og familier med interesse for vikingetiden kan ønske sig.
FÅ BILLETTER HER Link
Link
Fornøjelig ølformidling i flotte rammer
Fredag den 17. september sætter Holmegaard Værk glasset i fokus, når museet i samarbejde med Rosendahl Design Group og ølformidler af største fornøjelse, Carsten Berthelsen, inviterer til ølsmagning.
Til ølsmagningen vil du opleve den perfekte kombination af viden, livsnydelse og vidunderlig historiefortælling, når Berthelsen deler ud af sine mange års erfaring inden for faget. Med glasset i fokus vil du mærke, smage og sanse, at en god, skummende øl bare smager bedre, hvis du hælder den i det rigtige glas. SKÅL!
FÅ BILLETTER HER Link
Link
Tag med til stenalderfolkets trosverden
Kom på rundvisning i naturtro, når Holmegaard Værk i anledning af udstillingen ’Jim Lyngvild Solo’ inviterer til fjerde rundvisning i rækken ’Troens billeder’ den 23. september.
På rundvisningen zoomer vi ind på troen på naturen, når kulturarvschef, Kristoffer Buck Pedersen, fortæller med afsæt i udvalgte portrætter fra udstillingen. Undervejs vil du blandt andet høre om, hvordan stenalderfolkets tro var baseret på at alting, der havde en sjæl, og at en vigtig del af jagten var jægerens forbindelse til dyrets sjæl.
LÆS MERE HER Link
Link
Poetisk portræt af en power-kvinde
Bliv klogere på en af middelalderens største og mest betydningsfulde kvinder, når Danmarks Borgcenter inviterer forfatter til bogen “Magrete 1.”, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, forbi til litterært foredrag den 25 september.
Historien om, hvordan en ung kvinde trodser rammerne for et kvindeliv i middelalderen og sætter sig for at bruge magten til at skabe fred, danner udgangspunkt for aftenens litterære foredrag. Det er et foredrag og en fortælling om ensomhed og drift, kærlighed, tro og overtro.
FÅ BILLETTER HER Link
Flere oplevelser i vente
Hos Museum Sydøstdanmark har vi stribevis af spændende events og arrangementer – fra foredrag til koncerter, rundvisninger, ture ud af huset og meget mere. Se alle arrangementer på www.museerne.dk/events Link