De første studenter fra HTX Køge er duoen Anders Møller Wulff 19 år og Malte Blach Myhlendorph 20 år, der har været til gruppeeksamen i faget Teknologi. Efter en lang sommerferie kan livet med spændende studier begynde.

Anders Møller Wulff 19 år og Malte Blach Myhlendorph 20 år er HTX Køges allerførste studenter fra EUC Sjælland. Familie og venner krammede de nybagte studenter, da duoen kom ud af eksamenslokalet. Nu kan de lyse sommernætter med fester endelig begynde.

HTX som rugekasse for unikke idéer og iværksætteri

De var sammen oppe i deres sidste fag der hedder Teknologi. Faget handler om at udvikle og fremstille et produkt og lære samspillet mellem konstruktion, produktion og markedsføring.

“Vi har udviklet et stort digitalt banner, der kan bruges interaktivt af publikum til f.eks. festivaller eller sportsevents. Det er lavet som en app, hvor publikum selv kan skrive kommentarer, der vises på det store banner. På den måde forbinder man festivaldeltagere til det event, de er med til, og det skaber større engagement,” forklarer de to første studenter, der selv har designet og kodet hele konceptet.

Fremtiden er flyvende

Både Anders og Malte havde bioteknolog som studieretning på HTX, og de skal nu videre ud i livet med hver deres spændende uddannelser.

“Jeg vil gerne ind og læse en elektroingeniør uddannelse på Aalborg Universitet og min masteruddannelse i Australien som aerospace ingeniør. Jeg er ikke et storbymenneske, så jeg synes det var rigtigt fedt i Aalborg, og der var en god stemning på universitetet, derfor søgte jeg ind der,” fortæller Malte.

Anders har også en plan for sit videre studie, som han allerede har bestået de indledende prøver til: “Jeg skal ind og læse til flymekaniker i Karup, det er under Flyvevåbnet i Forsvaret. Mit bedste fag på HTX var Teknologi, der kunne man nemlig bygge ting med hænderne. Jeg kan rigtigt godt lide, man kan se, hvad man har laver og bygger,” fortæller Anders.

Sommerfester og familiehygge

Inden de nye studier påbegyndes er det tid for begge studenter til at feste og nyde de lyse sommernætter sammen med deres venner fra skolen. Men først skal de ud og spise med deres familie for at fejre dagen.

“Nu skal jeg til studenterfester og bare spise og hygge med familie og venner,” siger Anders.

“Jeg er på samme stil som Anders, jeg skal bare hygge og nyde og fejre, at vi har klaret tre år, før vi skal starte igen efter sommerferien,” siger Malte og slutter:

“Det bedste ved at gå på HTX er, at vi kender alle her; både elever og lærere – vi har haft meget tid til tingene og hinanden, for det er en lille skole. Og fagligt er det et fantastisk sted. Min opfordring er klart tag din uddannelse på HTX Køge.”