Der er mange gode, anonyme og gratis rådgivnings- og behandlingstilbud i Køge, og det skulle flere gerne blive opmærksom på. Køge Kommune medvirker derfor frem til 5. marts i den landsdækkende “Respekt Kampagne”, som fokuserer på nem og tilgængelig rådgivning og alkoholbehandling.

Den seneste sundhedsprofil fra Køge Kommune viser, at op imod 8.000 i Køge Kommune har et alkoholproblem, og blandt dem giver ca. 2.000 udtryk for at de godt kunne tænke sig at gøre noget ved det. Kampagnen skal derfor hjælpe med at sætte fokus på mulighederne for hjælp og behandling. Det oplyser Køge Kommune i en pressemeddelelse:

Foto: ABW

I Køge kan behandlingen foregår hos Novavi (tidl. Lænkeambulatoriet) i Vestergade. Her kan man gratis, anonymt og uden tidsbestilling henvende sig for rådgivning og aftale om behandling, der er tilpasset arbejds- og familielivet. Men mange har en opfattelse af rådgivning og alkoholbehandlingen der langtfra stemmer overens med virkeligheden.

”Mange tror at man skal indlægges og har nogle forestillinger om alkoholbehandlingen som slet ikke passer med virkeligheden”. ”Til manges store overraskelse er vores sted åbent og lyst og mange nævner at den professionelle og fleksible behandling man får hos os, er det der gør en forskel”. ”For dem der ønsker det, kan man være anonym, og evt. gå i behandling i Roskilde eller Glostrup, hvis man ønsker det”, siger Stine Nøddebo, Alkoholbehandler hos Novavi Køge.

Køge Kommune samarbejder med ædru alkoholikere fra Køge. De vil gerne give et skulderklap til andre og ikke mindst bruge deres egne erfaringer til at hjælpe andre i gang. Og når vi taler om motivationen til at komme i gang, er det især forholdet til børn og familie der betyder noget.

John er ædru alkoholiker fra Køge. Han fortæller:

”Det der gjorde forskellen for mig var, at min chef fra arbejdet og min kone var så ihærdige og ikke ville give op, jeg skulle i behandling, og tusinde tak for at det lykkedes. Jeg er startet et helt nyt og dejligt liv, hvor jeg ikke ser det hele i alkoholtåger og hvor alkoholen ikke har magten. Og mine børn har oplevet mig i situationer som bestemt ikke er for børn, det har betydet meget for mig, at de ikke kommer til at opleve det igen”.

Også Hans har erfaringer, han gerne vil give videre:

”For mig er det også en helt ny verden der har åbnet sig, jeg er blevet et meget positivt menneske, selv en gråvejrsdag er dejlig og en ny start på mit dejlige alkoholfri liv. Og så er mine store og voksne børn begyndt at kramme mig på en måde, så man virkelig kan mærke at de mener det”. Hans er ædru alkoholiker fra Køge.

Find mere information www.koege.dk/respekt