Øjenklinikken, Øre-næse-halsklinikken og Sjællands Universitetshospital har netop opsat en hjerterstarter i det fælles hus på Lykkebækvej 14. Udbredelsen af hjertestartere i Danmark er stigende og det samme er overlevelsen efter hjertestop.

Hjertestarteren er opsat og serviceres af Sjællands Universitetshospital, som udvider på adressen i forbindelse med Region Sjællands planer om at etablere en samlet regional fertilitetsklinik i løbet af 2018. Hospitalet har i forvejen en ’science club’ for hospitalets studerende på adressen.

’Vi har naturligvis hjertestartere på hospitalet på den anden side af vejen. Opsætningen af en hjerterstarter her på Lykkebækvej 14 markerer jo at vi, sammen med de øvrige klinikker, nu er et sundhedshus samlet under ét tag, hvor mange borgere kommer og går. Vi ved, at udbredelsen af hjertestartere er vigtig – ikke bare på hospitalerne men også rundt om hvor folk færdes, fortæller driftschef fra Sjællands Universitetshospital Johnny Lyngård Petersen.

Køge Øjenklinik har været i bygningen siden 2009 og Øre-, næse- halslæge Peter Holmboe siden 2013. De to klinikker har lagt vægt på en god beliggenhed og det, at huset er godt indrettet til klinikker. Fra ejerkredsen er Peter Appel begejstret for, at ejendommen nu fremstår som et samlet sundhedshus. Ejendommen på Lykkebækvej 14 er nu fyldt op.

Bygningen på Lykkebækvej 14
Fra venstre medarbejdere fra Øre, næse, halsklinikken, Køge øjenklinik og Sjællands Universitetshospital samt Clinics Estate Køge foran den nyopsatte hjerterstarter.