Køgeboernes motionstrang i det nye år er stor, og der er lige nu fyldt godt op på løbebåndene i byens fitnesscentre. I ugerne efter nytår får fitness dk halvanden gang så mange nye medlemmer som i årets øvrige uger.

Efter at have mæsket sig i tunge kalorier i december ser det nu ud til, at køgeboerne tager skeen i den anden hånd. I hvert fald er der gang i byens fitnesscentre. fitness dk får lige nu mere end halvanden gang så mange nye medlemmer sammenlignet med resten af året.

– Vi kan konstatere, at en del køgeboere efter jul og nytår er så motiverede for at træne, at de melder sig ind i et fitnesscenter. Et nyt år skaber en masse nytårsforsætter. Dér er motion højt på listen, og det vil det også være i 2018, fortæller Anders Sandbeck Ørsted, der er centermanager hos fitness dk på Galoche Allé.

Foto: fitness dk

50 procent flere til fitness
Udviklingen i januar følger den fitnessbølge, der er rullet ind over os de senere år. Ifølge en undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut er der i dag 50 procent flere, der dyrker motion i et fitnesscenter, end i 2007.

– Motion er populært hos køgeboerne, og vi har de senere år kunnet mærke en større interesse for både individuel træning og holdtræning, forklarer Anders Sandbeck Ørsted, der forventer, at stigningen fortsætter i 2018.

Personlige trænere er et hit
Ifølge centermanageren vil flere efterspørge personlige trænere, når de begiver sig ned i fitness dk for at træne. Den personlige og evidensbaserede træning har for alvor grebet køgeboerne de seneste år, og forretningsområdet er hastigt voksende.

– Kvaliteten i træningsoplevelsen er kommet i fokus. Personlige trænere, der kan give ekstra dimensioner til træningsoplevelsen og -udbyttet, er kommet på dagsordenen de senere år, og det vil fortsætte i 2018. Især blandt kvinder er de personlige trænere populære. Næsten to tredjedele af medlemmerne, der bruger personlig træning, er kvinder. Motivationen kan eksempelvis være at kickstarte et vægttab i begyndelsen af året, siger Anders Sandbeck Ørsted.