De østsjællandske kunder i GF Forsikring får en lavere regning på forsikringerne i 2018, fordi 2017 har været et godt skadeår i den kundeejede virksomhed.

Østsjællændere, som er forsikret hos GF Forsikring, kan se frem til en ekstra julegave i år. Prisen på kundernes forsikringer i 2018 bliver nemlig lavere, fordi det kundeejede selskab har millionoverskud. Mere end 145 millioner kroner skal nu deles med kunderne landet over.

– GF Forsikring er vi ejet af kunderne, og det kan mærkes hos den enkelte, når GF har et godt år med få skader. Det betyder konkret, at vi i år har flere penge at dele med østsjællænderne, og derfor bliver den samlede regning for kundernes forsikringer i 2018 tilsvarende mindre, siger Jørgen Petersen, formand for GF Østsjælland, der har kontorer i Køge og Roskilde.

Gevinst ved at løfte i flok
– Årsagen til overskuddet er, at vores kunder har udvist en fornuftig adfærd i 2017, og det er der bestemt grund til at være stolt over på vores kunders vegne. Det spiller også ind, at vejret har været mildere end sædvanligt.

Overskudsdelingen udbetales i form af lavere forsikringspræmier i det efterfølgende år. Men Jørgen Petersen understreger, at et stort overskud ikke er et mål i sig selv.

– Overskudsdelingen i GF Østsjælland er skibonitternes sikkerhed for, at de hos os til hver en tid betaler den rigtige pris for deres forsikringer, slutter Jørgen Petersen.

2017 har mest af alt været et regnfuldt år uden de helt store vinter- og efterårsstorme. Det er en af årsagerne til, at der er overskud på skaderegnskabet hos det kundeejede GF Forsikring. Foto: GF Forsikring

Om GF Forsikrings overskudsdeling
GF Forsikring fejrer i år 50-års jubilæum som kundeejet selskab og har siden sit første leveår delt ud af overskuddet til sine kunder. I dag gælder overskudsdelingen samtlige forsikringer og ikke som tidligere, hvor overskuddet kun gjaldt for kunder med bilforsikring.

Den enkelte kundes andel af overskuddet bliver trukket fra i prisen for det kommende års forsikringer. Beløbet fratrækkes som en procentsats af prisen. For bilforsikring er årets overskudsprocent i gennemsnit 13, mens den for andre forsikringer er på 4 procent af forsikringspræmien. GF-kunderne får i disse dage brev om overskuddet og information om prisen for på deres forsikringer i 2018.