Historie, atmosfære og liv – Køge har det hele.

I 2016 vandt Køge prisen Danmarks Bedste Handelsby og det er ikke svært at forstå hvorfor. Køge er en fantastisk atmosfærefyldt by med et spændende og alsidigt udvalg af butikker og cafeer, som er en fornøjelse at handle i. De mange historiske bygninger i bymidten danner spændende rammer for butiksindretningen og de forretningsdrivende har formået at udnytte disse rammer på bedste vis – der bliver i det hele taget gjort meget ud af butiksdekorationen rundt omkring i byen.

Også byens kulturelle tilbud har til huse i historiske bygninger. Biblioteket råder over Danmarks ældste hus opført i 1527, som benyttes til børnebibliotek og fortællerum for børnene. Det er ikke svært at forestille sig at eventyr får en ekstra dimension i det charmerende lille hus på Kirkestræde. På Køge Museum mærker man også historiens vingesus i de flotte bygninger fra 1600-tallet. Museets udstilling omhandler bl.a. en udstilling om søslaget i Køge Bugt i 1710 og på museets legeplads kan børnene selv være kaptajner på det gode skib Dannebroge.

Når sulten melder sig, er der et rigt udvalg af cafeer og restauranter, hvor man kan få stillet sult og tørst, mens man nyder det summende byliv omkring sig. Måske var det noget med en ægte italiensk pizza fra stenovn? Hos Cafe Sapore er de italienske kokke klar til at kræse for dine smagsløg med klassiske retter, som på en varm dag kan nydes i den hyggelige gårdhave.

Dit Køge gik en tur med kameraet i byens gader. Se billederne her.