Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/04/29 til 2019/05/07.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkobilist i bil med stjålne nummerplader mv. – Ringstedvej, Ringsted – Køge

Kl. 1625 ønskede færdselspolitiet at tale med en bilist, hvor den mandlige fører ikke anvendte sikkerhedssele, da han kørte ind på en tankstation. Føreren var en 46-årig mand fra Ringsted, som i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke være fører af bilen. Føreren blev ved en narkometertest fundet påvirket af amfetamin, hvorfor han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Bilens nummerplader viste sig at meldt stjålne fra Bjæverskov i februar 2017, så bilen var hverken registreret eller lovpligtigt ansvarsforsikret. Efter afhøring til de mange sager og udtagelsen af blodprøve blev den 46-årige løsladt, og nu kan han forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Jersie, Solrød Strand

Kl. 1900 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 43-årig mand fra Kastrup for kørsel i en varebil i narkotikapåvirket tilstand. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Hurtig bilist – Køge Bugt Motorvejen, Jersie, Solrød Strand

Kl. 2030 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med en hastighed på 173 km/t ad motorvejen, selv om højst tilladte hastighed er 110 km/t ifølge skiltningen på stedet. Der var tale om en 25-årig mand fra Kastrup, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen i en personbil. Han kan nu ud over en bøde også forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet, da hastigheden har været højere end 160 km/t.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 0155 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Næstved for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad motorvejen i nordlig retning. Føreren var i forvejen frakendt kørekortet og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brand i kolonihavehus – Irisstien, Ølby, Køge

Kl. 0319 kom et alarmopkald om brand i et kolonihavehus. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor brandfolkene hurtigt fik kontrol over ilden, så der skete kun skade på husets gavl. Da branden opstod opholdt der sig personer i huset, der hurtigt kom ud, så ingen kom ikke til skade ved branden. Der var umiddelbart ingen naturlig forklaring på, at branden startede, så politiet iværksatte en undersøgelse af stedet. Efterforskningen førte til, at politiet kl. 04.15 anholdt tre mænd, en 17-årig fra København, en 18-årig fra Lille Skensved og en 21-årig fra Køge, der alle blev sigtet for brandstiftelse. Politiets hunde har her til formiddag afsøgt området omkring kolonihavehuset, og brandstedet undersøges af politiets brandefterforskere. Politiet undersøger nu, om de tre mænd har en rolle i sagen. Når de foreløbige undersøgelser er færdige, vil der blive foretaget en juridisk vurdering af, hvad der videre skal ske i sagen. Politiet kan på nuvære nde tids punkt ikke komme med yderligere oplysninger i sagen ad hensyn til efterforskningen.

Borgere der har set noget mistænkeligt omkring Irisstien, eller som har bemærket nogle personer eller køretøjer op til og efter branden startede bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Mand bortvist fra dametøjsbutik – Jernbanegade, Køge

Kl. 1519 kom et alarmopkald fra personalet i en dametøjsbutik, der anmeldte, at der var en påvirket mand på stedet, der skabte utryghed for personale og kunder. Manden nægtede at forlade stedet, og personalet ønskede politiets hjælp.
En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en 31-årig mand fra Køge, der nu var rolig, men havde taget ophold i forretningens sofa. Politiet bortviste manden fra stedte, uden at han blev sigtet for noget.

Unge visiteret – Torvebyen, Køge

Kl. 2226 fik politiet anmeldelse om, at der var en gruppe unge mænd i parkeringskælderen under Torvebyen, der havde en mistænkelig adfærd. Anmelderen oplyste, at der var et rend af unge mennesker på stedet, og at der formentlig blev handlet med stoffer. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en gruppe yngre mænd fra lokalområdet. De blev alle visiteret, men der blev ikke fundet stoffer eller andet af interesse i forbindelse med visitationen.

Sammenstød ved uvending – Strandvejen, Køge

Kl. 1406 skete et sammenstød mellem to biler ud for Vallø Camping, da en 47-årig mand skulle foretage en uvending, hvor han stødte sammen med en 69-årig mand fra Tyskland, der kørte ad Strandvejen mod syd. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men begge biler fik skade på fronten. Politiet optog rapport i sagen, for at klarlægge årsagen til uheldet, og hvem der skal stilles til ansvar for at det skete.

Vigepligtsuheld – Ølby Center, Køge

Kl. 1713 skete et uheld imellem to biler, da en 47-årig mand fra Køge ville svinge ind på pendler P-pladsen, der ligger tæt ved busstationen i Ølby Center. En 37-årig mand fra Køge kørte i det samme ud fra P-pladsen, hvorfra der er ubetinget vigepligt. Han påkørte den 47-åriges bil på fronten, så der skete skade på køretøjet. Ingen personer kom til skade ved uheldet. De to parter udvekslede oplysninger om identitet ved at fremvise kørekort. I den forbindelse synes den 47-årige, at den 37-årige lugtede af spiritus. Så da den 37-årige ville flytte bilen ind til siden sagde den 47-årige, at han ikke synes, at han skulle køre bil, hvorefter den 37-årige straks kørte fra stedet. Politiet ledte efter den 37-årige og hans bil i området og på hans bopæl, uden at finde frem til ham. Politiet optog rapport, og skal nu afhøre den 37-årige i sagen.

Frakendt kørekortet og narkopåvirket – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 1902 standsede politiet en personbil, for at lave en rutinemæssig kontrol. Bilen blev ført af en 31-årig mand fra Guldborg på Falster, som var frakendt førerretten til at køre bil. Han blev testet med narkometeret, der viste at han havde røget hash. Han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Politiet sigtede ejeren af bilen, for at have overladt føringen af hans bil, til en der ikke har gyldigt kørekort. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 31-årige få afgjort sine sager i retten.

Kontrol mod social dumping – Køge

Torsdag eftermiddag og aften foretog politiet i samarbejde med Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet, Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) myndighedskontrol mod social dumping på flere restauranter i Køge På et af stederne blev truffet fire kinesere, der arbejdede på stedet. Heraf en 52-årig kvinde, der ikke havde tilladelse til at arbejde på den specifikke adresse. Hun blev sigtet og anholdt for ulovligt arbejde. Efter afhøring med tolk blev hun løsladt, og kan nu forvente at høre mere fra politiet, når sagen ska afgøres. De øvrige myndigheder havde ikke nogen sager på stedet, ligesom de øvrige steder, som blev kontrolleret ikke gav anledning til at nogen blev sigtet eller anholdt.

Brand i skur – Østervænget, Tureby – Køge

Kl. 0006 kom et alarmopkald om brand i et skur beliggende tæt op ad en villa. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det viste sig, at branden umiddelbart var opstået i nogle elektriske installationer. Brandvæsnet fik hurtigt ilden under kontrol, og ilden spredte sig ikke til huset. Familien var kortvarigt evakueret fra huset, men kunne komme hjem igen, da brandvæsen og skadeservice var færdige på stedet. Ingen personer kom til skade ved branden, men skuret udbrændte.

Færdselsuheld – Torvet, Køge

Kl. 1220 anmeldte en 61-årig kvinde fra Ringsted, at hun kl. ca. 1110 var blevet påkørt en mindre personbil, da hun var ved at krydse vejen. En bil dyttede ad hende, og da hun drejede sig rundt for at kigge, blev hun påkørt med lav fart. Hun blev så chokeret, at hun ikke foretog sig videre i anledning af uheldet, ligesom føreren af bilen heller ikke henvendte sig, men kørte videre fra stedet. Den 61-årige fik efterfølgende smerter og tog på skadestuen for at blive undersøgt, inden hun anmeldte sagen til politiet. Hun oplyste, at modparten var en mindre blå personbil måske af mærket Toyota Aygo, hvor to unge mænd befandt sig. Politiet forsøger nu at få bilen identificeret med henblik på afhøring af dens fører.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket hændelsen på Torvet, eller som har oplysninger om bilen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Køgevej / Faxevej / Hårlev Hovedgade, Hårlev – Stevns

Kl. 1340 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor flere parter var involveret. Det viste sig, at en 21-årig polsk mand med ophold i Danmark i en polsk personbil var kørt ad Faxevej mod nordøst, da han i krydset foretog en overhaling af en anden personbil i krydset. En 51-årig mand fra Hårlev var i denne bil kørt i samme retning og afventede modkørende, før han ville svinge til venstre i krydset. Under overhalingen stødte den 21-årige ind i den 51-åriges bil, så den 21-årige mistede herredømmet over bilen. Han kørte via den modkørende vognbane ind over cykelsti og fortov, inden han påkørte en lygtepæl og et hegn. Vragdele fra hans bil fløj videre og ramte en parkeret bil, som fik ridser i lakken. Ingen kom til skade ved uheldet, men da den 21-årige skønnedes påvirket af euforiserende stoffer under kørslen, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Et energiselska b blev t ilkaldt til nødtørftig reparation af den påkørte lygtepæl, da der var risiko for, at den kunne vælte i den kraftige blæst.

ATV-kørsel – Boholtevej, Køge

Kl. 1707 fik politiet en anmeldelse om, at en “maskeret” person med klæde op foran mund og næse, så kun øjne og håret var synligt på hovedet, havde kørt rundt på en ATV i området. Kørslen var foregået på flere tidspunkter i løbet af eftermiddagen og var ifølge anmelderen irriterende og til tider måske også hensynsløst. Politiet kørte til området og fik kontakt til en registreret ATV, som en 22-årig mand fra Køge havde rådighed over. På det foreliggende grundlag irettesatte politiet den 22-årige og vejledte ham om hensynsfuld kørsel på en ATV i området.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Lellinge afkørsel, Køge

Kl. 0740 skete et sammenstød på motorvejen nordgående, da en 46-årig kvinde fra Idestrup på Falster på grund af et øjebliks uopmærksomhed kørte op i en forankørende lastvogn, hvorefter hun ramte autoværnet. Hun slap fra uheldet uden alvorlige skader, men blev kørt med ambulance til sygehuset til kontrol. Lastbilen kørte videre inden politiet nåede frem til uheldsstedet. Uheldet skabte trafikale problemer på Sydmotorvejen i morgentrafikken, men motorvejen var kun spærret i kort tid.

Bil væltet i færdselsuhedl – Zoffmannsvej, Køge

Kl. 1054 blev politiet kaldt ud til en færdselsuheld på Zoffmannsvej i Køge Part 1, en 44-årig mand fra Vemmelev, havde påkørt en et påhængskøretøj på part 2, som er en 49-årig mand fra Køge Det betød, at den 49-årige mand væltede i sin bil med påhængskøretøjet, som så ramte en mur. Det krævede, at politiet fik assistance til at få den 49-årige ud af bilen, da han var fastklemt. Begge personer blev sendt til observation på Køge Sygehus, men ingen havde pådraget sig alvorlige kvæstelser.

Musik til ulempe – Lovparken, Køge

Kl. 1615 ringede en borger til politiet, fordi en forsamling af unge mennesker spillede høj musik i Lovparken. Borgeren ønskede, at de unge stadig kunne hygge sig på stedet, men at musikken skulle dæmpes. Politiet kørte til stedet og formanede de unge, som skruede ned for det medbragte musikanlæg.

Blufærdighedskrænkelse ved blotteri – Bådehavnen, Marinaen i Køge

Kl. 1735 ringede en anmelder til politiet, fordi hun havde passeret en personbil ved Bådehavnen i Køge Anmelder fortalte, at personbilen havde åben dør, og inde på bilsædet sad en 46-årig mand og onanerede. Da politiet kom til stedet, traf de manden i bilen og bad ham fjerne den jakke, han havde placeret på sit skød. Herunder kunne politiet se, at han havde blottet underliv. Derfor blev han sigtet for blufærdigheds- krænkelse og kan nu forvente at høre mere fra politiet.

Fuld og aggressiv mand – Slagterivej, Køge

Kl. 0122 fik politiet anmeldelse om, at en meget fuld og udadreagerende mand gik langs Slagterivej. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en 47-årig kraftigt beruset mand fra Hvidovre, der var aggressiv og truende i sin adfærd. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og anholdt til afrusning, da han ikke var i stand til at tage vare på sig selv. Han blev løsladt hen på morgenen, og han kan nu forvente en bøde for sin opførsel.

Slagsmål efter fodboldkamp – Stensbjergvej v/ Køge Stadion, Køge

Kl. 1533 fik politiet en anmeldelse om, at en gruppe fodboldfans var kommet i slagsmål på det grønne område ud for stadion efter 1. divisions fodboldkampen imellem Viborg FF og HB Køge Flere patruljer blev sendt til stedet og fik opløst tumulten, uden at nogen blev anholdt eller sigtet for noget. De jyske fans tog herefter bussen hjem til Viborg og roen blev genoprettet ved stadion. Det sportslige resultat blev 1-0 til HB Køge

Narko og foldekniv i bilen – Dalbyvej, Lille-Skensved – Køge

Kl. 1850 fik politiet oplysninger om, at der holdt en bil i en buslomme, der så mistænkelig ud, idet det lignede at der blev solgt narko fra bilen. En patrulje kørte til stedet holdt der nu to personbiler i buslommen. Politiet traf to mænd i bilerne, en 19-årig og en 20-årig mand, begge fra lokalområdet. De blev sigtet for besiddelse af narko og deres køretøjer blev ransaget. I den 19-åriges bil fandt politiet 0,74 gram hash og en låsbar foldekniv. I den 20-åriges bil fandt politiet 0,08 gram kokain og en foldekniv. De to mænd blev begge sigtet i sagerne og afhøre. De kan forvente at høre mere fra politiet i den anledning.

Ordensbekendtgørelsen i nattelivet – Køge

Toldbodvej – Kl. 0215 anmeldte personalet på et diskotek, at en gæst på stedet var helt ustyrlig. En patrulje kom frem beværtningen, hvor de traf en spirituspåvirket 19-årig mand fra Bjæverskov, som de fik en pædagogisk snak med og bortviste fra stedet. Efter ca. 45 min traf patruljen igen den 19-årig, nu foran en pub på Køge Havn, hvor han havde indladt sig i slagsmål. Patruljen anholdt og sigtede den 19-årige for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Da han var faldet til ro, blev han løsladt og sendt hjem at sove. Han vil senere modtage en bøde for din opførsel.

Østre Banevej – kl. 0627 tissede en 20-årig mand på gaden foran en patrulje. Han var spirituspåvirket og ville ikke oplyse sit navn til politiet. Han blev anholdt og taget med til stationen, så politiet kunne fastlægge hans identitet. Han blev anbragt i detentionen til afrusning og blev løsladt ved middagstid. Han kan forvente en bøde for sin optræden.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen Jersie, Solrød

Kl. 2050 standsede politiet et køretøj på Køge Bugt Motorvejen ved Jersie, Solrød, hvor en 26-årig mand fra København sad bag rattet. En test med narkometeret viste, at føreren var påvirket af narkotika, og derfor blev han anholdt og sigtet. På politistationen fik han udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt, og manden vil høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven foreligger.

Indbrud i Perioden

Torndalsvej, Køge

Rådhusstræde, Køge
Nørregade, Køge