Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/06/06 til 2019/06/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 2120 standsede politiet en personbil, der kørte ad motorvejen mod syd ved afkørsel 31 B, med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Bag rattet sad bilens ejer – en 36-årig mand fra Borup – som ikke havde generhvervet sit kørekort og derfor ikke måtte være fører af bilen. Han blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, men da han i 2018 tre gange var blevet afsløret i samme forseelse, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Den 36-årige vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Kørsel i narkotikapåvirket tilstand – Vestergade, Køge

Kl. 2020 under patruljekørsel observerede en patrulje en blå personbil, som kom kørende af Vestergade i Køge Patruljen standsede køretøjet med henblik på en rutinemæssig kontrol af fører og kørertøj. Bag rattet i bilen sad en 20-årig mand, som virkede rolig, men patruljen observerede, at manden havde meget små pupiller og i bilen lå et stykke folder pap. Patruljen spurgte den 25-årige mand, om han havde taget narkotika, og manden oplyste, at det var en uges tid siden han sidst havde taget narkotika. Manden blev testet ved hjælp af et narkometer, som gav udslag for kokain. Han blev derfor anholdt kl. 2023 sigtet for at overtræde færdselsloven og fik udtaget en blodprøve. Kl. 2036 blev manden løsladt, og han kan nu forvente at høre nærmere, når sagen skal afgøres.

Tre containerbrande – Gartnervang/ Søndre Ringvej/Køgevej, Roskilde

Kl. 2214 fik politiet via 112 en anmeldelse om, at der var brand i en skraldecontainer på en parkeringsplads. Der var kraftig røgudvikling på stedet. Brandvæsenet kom til stedet og fik slukket branden. Containeren stod nær et skur og et plankeværk, som fik udvendige brandskader i forbindelse med branden. Kl. 2225 var der brand i en container ved Søndre Ringvej. Containeren stod op af et garageanlæg, men det lykkedes at få skubbet den brændende container væk fra garageanlægget. Kl. 2230 var der brand i endnu en container – denne gang på vestsiden af Køgevej. Brandene blev slukket, og politiet runderede området. Sagerne bliver nu efterforsket af politiet for at kortlægge, hvad der var årsag til brandene og om nogen personer kan stilles til ansvar for brandene.

Kørsel i spirituspåvirket tilstand – Bådehavnen, Køge

Kl. 0015 sigtede og anholdt politiet en 51-årig mand fra København for spirituskørsel. Manden fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse og blev løslagt kl. 0039. Manden vil høre nærmere, når hans sag skal afgøres.

Spirituspåvirket karate kid fik natarbejde som gartner – Havnen, Køge

Kl. 0045 traf politiet en 19-årig beruset mand, som havde set sig sur på et træ. Manden valgte derfor at lave flere karatespark mod træet, som var plantet i en metalcylinder, der fungerer som afgrænsning af havnepladsen for biler. I tredje spark fik manden sparket hele træet op med rod, og træet faldt derpå ned på vejen. Politiet beordrede manden til at rette op på skaden ved at genplante træet og skrabe mulden sammen på vejen, hvilket manden gjorde foran et større publikum. Politiet besigtigede efterfølgende manden gartnerarbejde og vurderede, at træet ikke havde taget skade og derfor slap manden med en advarsel fra politiets side.

Blufærdighedskrænkelse – Ølbycenter, Køge

Kl. 0820 anmeldte en 38-årig kvinde, at hun kl. ca. 0740 var gået med sin datter under en bro ved Ølby station. De havde passeret en mand, der pludselig trak bukserne ned og begyndte at onanere foran dem. Politiet kørte til området for at lede efter manden, som anmelderen havde givet en beskrivelse af. Kl. ca. 0845 fik politiet i en tunnel ved Stensbjergvej kontakt til en mand, der forsøgte at gå væk. Han blev kaldt tilbage, da han passede på det oplyste signalement. Manden var en 39-årig mand fra Køge, som blev anholdt som mistænkt for blufærdighedskrænkelse. Politiet sigtede ham for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om blufærdighedskrænkelse og løslod ham efter endt efterforskning i sagen. Han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 1036 var det sket et færdselsuheld på motorvejen i det sydgående spor. En 38-årig mand fra Esbjerg kørte i en personbil med ca. 110 km/t og medbragte tre passagerer. Af ukendte årsager kørte han pludselig ind i et autoværn, så motorvejens spor nærmest nødsporet blev spærret. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at den 38-årige var påvirket af spiritus i en sådan grad, at han kortvarigt blev anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve. Hverken føreren eller passagererne kom til skade ved uheldet, som heller involverede øvrige trafikanter.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Lynggårdsvej, Køge

Kl. 1119 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøjet. Bilen blev ført af en 63-årig mand fra Køge, som ikke havde noget kørekort at vise politiet. Førerretten og kørekortet havde politiet inddraget i 2018 i forbindelse med en anden sag om spirituskørsel, hvor den 63-årige forventes frakendt førerretten. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i forbindelse med dagens kørsel, der var tredje kørsel uden førerret inden for de seneste tre år. Politiet beslaglagde derfor hans personbil med henblik på senere konfiskation. Den 63-årig var dog ikke enig i politiets dispositioner, hvorfor en dommer nu skal se nærmere på grundlaget for beslaglæggelsen af bilen.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 0140 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil inde på en rasteplads på motorvejen. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen. Han fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev efterfølgende løsladt.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Jersie, Solrød Strand

Kl. 0705 havde en 46-årig mand fra Solrød Strand i forbindelse med et vognbaneskift mistet kontrollen over sin motorcykel, så han væltede i det nordgående spor lidt syd for afkørsel 30 Solrød N. Han kurede derefter over i en personbil ført i samme retning af en 50-årig mand fra Slagelse, så der opstod mindre skader på begge køretøjer som følge af uheldet. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet.

Færdselsuheld – Køgevej / Søndermarksvej, Roskilde

Kl. 1101 ville en 30-årig kvinde fra Roskilde, der kørte i en personbil ad Køgevej mod syd, foretage et venstresving mod Søndermarksvej. En modkørende lastbil var standset i sin vognbane længst til venstre (før venstresvingsbane til motorvejen), og lastbilchaufføren vinkede den 30-årige frem, så hun kunne svinge ind foran lastbilen. Hun fortsatte svingningen, men ramte herunder ind i venstre bagskærm på en anden personbil ført af en 34-årig kvinde fra Gadstrup. Hun kørte ad Køgevej mod nord i vognbanen længst til højre og var derfor “skjult” bag lastbilen. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, hvor der dog skete skade på de implicerede biler.

Narkosælger afsløret – Fasanvej, Køge

Kl. 1358 fik en lokalbetjent øje på en parkeret bil, hvori der sad en mand og så afventende ud. Manden var en 20-årig lokal mand, som blev mistænkt for at være på stedet for at sælge narkotika. Politiet ransagede derfor bilen og fandt flere pølsemandsposer med i alt ca. 7½ gram kokain og godt 16½ gram hash. Manden blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narkoen med henblik videresalg. Ved anholdelsen var den 20-årige i besiddelse af et større kontantbeløb, som blev minimeret med ca. 9500 kr. til betaling af skyldige bøder til politiet. Ved en efterfølgende ransagning af mandens bopæl fandt politiet ikke yderligere ting af politimæssig interesse til sagen vedr. overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 20-årige blev løsladt efter afhøring sagen, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

“Guldsælgere” på spil – Vestmotorvejen, Køge / Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 1406 blev en 30-årige kvinde fra Køge vinket ind til siden på Vestmotorvejen ved afkørsel 33 østgående af en fremmed mand, der bad om penge til benzin. Det afviste anmelderen, som herefter blev tilbudt at købe “guld”. Også dette blev afslået over for manden, der blev beskrevet som en mand, 40-45 år, kraftig af bygning og kørende i en mørkeblå, ældre Mercedes med engelske nummerplader.
Kl. 1507 anmeldte en 52-årig mand fra Hedehusene, at han på Køge Bugt Motorvejen ved Greve syd-afkørslen kort forinden var blevet vinket ind til siden af en mandlig bilist, der foregav at være havareret med sin bil. Da anmelderen fik kontakt, blev han tilbudt at købe “guld” af manden, der blev beskrevet som udenlandsk af udseende, iført lysblå skjorte og blå habitjakke.
Kl. 1508 var efter al sandsynlighed samme mand og bil på spil på motorvejens Greve N-tilkørsel, hvor han også forsøgte at vinke bilister ind til siden.
Politiet fandt ikke hverken manden eller bilen efter disse tre anmeldelser om køb af “guld”. Politiet formoder, at det er den samme mand i det samme køretøj, som giver anledning til disse anmeldelser. Politiet vil dog kraftigt advare mod at købe “guldet”, som i tidligere sager blot har været gulligt metal uden nogen værdi. Anmeld hændelserne hurtigst muligt til politiet på tlf. 114 med oplysning om stedet og en kort beskrivelse af personerne og køretøjet (gerne oplysninger om nummerpladen hvis muligt). Hvis de pågældende træffes, vil politiet ud fra de konkrete omstændigheder indlede en straffesag for overtrædelse af de love, som de pågældende kan mistænkes for at have overtrådt.

Udvisning og indrejseforbud – Udlændingeloven – Herfølge – Køge

De to mænd på 24 og 25 år fra Ukraine, der var ulovligt beskæftiget på et landbrug i Herfølge, og som blev afsløret heri ved en myndighedskontrol onsdag morgen, er ifølge en resolution fra Udlændingestyrelsen begge blevet udvist af Danmark med et indrejseforbud de næste to år. Politiet, der havde deponeret deres pas, vil nu i nærmeste fremtid sørge for, at de rejser ud af Danmark som opfølgning på Udlændingestyrelsens afgørelse.

Social dumping-aktion – Køge kommune

Onsdag formiddag foretog udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi en kontrol hos tre arbejdspladser inden for landbrugs- og frugtavlerbranchen for at afsløre eventuel ulovlig arbejdskraft. Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) assisterede politiet ved kontrollerne, hvor der et enkelt sted var anledning til at gribe ind fra myndighedernes side. To ukrainske mænd på 24 og 25 år blev truffet på en arbejdsplads, hvor de uden de fornødne tilladelser fra myndigheder var beskæftiget hos en 51-årig mandlig, dansk arbejdsgiver. Alle tre blev sigtet for overtrædelse af udlændingelovens bestemmelser om ulovlig arbejdskraft. De to ukrainere fik deres sag afgjort straks og forblev på fri fod mod deponering af deres pas og med meldepligt, indtil Udlændingestyrelsen har truffet afgørelse om, hvorvidt de skal udvises af Danmark med et indrejseforbud. Arbejdsgiveren vil senere høre nærmere fra politiet, når s agen mod ham skal afgøres.

“Ild i vaskeri” var damp og røgudvikling – Gymnasievej, Køge

Kl. 1922 kom et alarmopkald om brand i et fællesvaskeri. Politi og brandvæsen kom frem, hvor de konstaterede, at der ikke var ild, men kun tale om damp og røgudvikling fra en af maskinerne i vaskerummet, der havde en elektrisk fejl. Brandvæsnet fik luftet ud og alle kunne fortsætte til andre opgaver.

Spirituskørsel efter ambulance under udrykning – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 2008 anmeldte personalet i en ambulance, at de kørte udrykningskørsel mod Rigshospitalet, da de bemærkede at en personbil kørte efter dem i samme hastighed. En patrulje kom hurtigt frem til motorvejen og fik standset personbilen ved afkørsel 27. Føreren af bilen, en 27-årig mand fra Odense, var påvirket af spiritus, så han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve. Han var desuden søgt af Fyns Politi til fremstilling i fogedretten. Efter at have fået udtaget en blodprøve, blev den 27-årige overdraget til Fyns politi. Når resultatet af blodprøven kommer, vil politiet tage stilling til, hvilke overtrædelser af færdselsloven den 27-årige skal sigtes for.

“Guldsælger” – Ringstedvej, Lellinge, Køge / Ørstedvej, Havdrup – Solrød

Kl. 0859 anmeldte en 40-årig mand fra Lejre, at han på motorvejstilkørslen til Sydmotorvejen ved Lellinge var blevet prajet af en udenlandsk mand. Manden oplyste, at hans kreditkort var gået i stykker og bad anmelderen om hjælp til at hæve nogle penge, så anmelderen kunne få nogle “guldkæder” i bytte. “Guldkæderne” bar manden om halsen, og anmelderen kunne se, at “guldkæderne” ikke var ægte. Anmelderen afslog derfor at hjælpe manden, der blev beskrevet som: A: mand, mellemøstlig af udseende, 30-35 år, 170-175 cm, Kropsbygning: kraftig af bygning, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Iført guldkæder om halsen – den ene med et vedhæng som et ulvehoved, Iført: jakkesæt. Da anmelderen forlod stedet, bemærkede han, at der i nærheden holdt en sort Mercedes med endnu en afventende mand i. Politiet ledte forgæves efter den sorte Mercedes og manden i området.
Kl. 1644 modtog politiet en henvendelse fra en kvinde, der i Havdrup i krydset Ørstedvej – Naurbjergvej oplevede noget mistænkeligt. En fremmed mand stak pludselig hovedet ind gennem bilvinduet og forsøgte at aflevere et visitkort og en “guldring”. Manden var kørende i en sort Mercedes, hvorfor politiet mistænkte manden for at have relation til hændelsen i Lellinge tidligere på dagen. Heller ikke denne gang lykkedes det politiet at finde bilen eller personer med relation til den.

Politiet vil gerne rose anmelderne for deres skepsis over for udlændinges tilbud om “guldsmykker” som tak og/eller økonomisk kompensation for en eller anden serviceydelse. Tidligere har politiet oplevet f.eks. forsøg på salg af smykkerne til tilfælde bilister, der bliver prajet i trafikken og ofte på eller ved motorvejene, hvor sælgerne foregiver at være nødstedte / havarerede i trafikken og derfor har brug for hjælp. Kontakt politiet straks på tlf. 114 med en beskrivelse af personerne og deres køretøj.

Sur narkobilist anholdt – Nylandsvej, Køge

Kl. 1020 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Den 28-årige ønskede ikke at medvirke til en narkometertest, men politiet mistænkte ham for at være påvirket og anholdt ham derfor. Det blev han så sur over, at han tiltalte politiet flere gange i fornærmelige vendinger, så han blev også sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om fornærmelig tiltale af offentlig myndighed. Efter udtagelse af en blodprøve løslod politiet den 28-årige, der således vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Strandpromenaden, Køge

Kl. 1440 anmeldte en 20-årig mand, at han netop havde set en anden bilist køre ind i en betonklods på Strandpromenaden. Føreren af personbil gik efterfølgende fra uheldet, men anmelderen fulgte efter og kontaktede politiet telefonisk undervejs. Politiet kørte til Torvet, hvor politiet fik kontakt til en spirituspåvirket, 54-årig mand fra Køge Han blev derfor sigtet for spirituskørsel i bilen, der var impliceret i uheldet, og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen andre trafikanter var impliceret i uheldet, og ingen var kommet til skade. Den 54-årige vil senere høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Narkokørsel – Køgevej, Roskilde

Kl. 1730 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Fjenneslev for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Kørsel uden førerret i stjålet bil – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 0115 standsede politiet en personbil, som var meldt stjålet fra et udlejningsfirma i Jylland. Bilen kørte på motorvejen mod øst og blev ført af en 19-årig mand fra Korsør, som ikke havde nogen førerret. Politiet sigtede ham for den overtrædelse af færdselsloven samt to tilfælde af tyveri af brændstof, der var foregået i Korsør i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds. Der var tale om en udlejningsbil, som reelt var lejet af en mand fra Brønshøj, så politiet undersøger nu, hvordan den 19-årige uden kørekort kunne køre rundt i bilen. Udlejningsfirmaet vil snarest hente bilen det sted, hvor politiet bragte bilen hen med henblik på udlevering til rette ejer. Den sigtede og to venner i bilen blev afhentet af en bekendt, der tilfældigt kom forbi på motorvejen.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 0458 var en 26-årig mand fra Solrød Strand kørt i en personbil ad motorvejen i sydlig retning i kraftigt regnvejr. Formentlig på grund af aquaplanning mistede han herredømmet over bilen, der kørte tværs over en tilkørselsrampe, gennem nødsporet til rabatten vest for motorvejen, hvor 3-4 mindre træer blev påkørt, inden bilen standsede. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, som den 26-årige slap uskadt fra.

Drenge gik fra motionsdag – Astersvej, Køge

Kl. 1113 fik politiet en anmeldelse om, at to drenge på henholdsvis 7 og 8 år var gået fra Østervangsskolen i forbindelse med en motionsdag. Ingen af drengene havde en telefon på sig. Politiet iværksatte en eftersøgning af de to drenge, og der blev søgt alle de steder, som de kunne tænkes at være taget hen. Omkring kl. 1300 fandt en hundepatrulje frem til den 8-årige dreng, der kunne fortælle, at den 7-årige opholdt sig ved en spejderhytte ved Ringparken. Kort efter fandt en patrulje den 7-årige dreng, der var gået fordi han var ked af det. Begge drenge blev genforenet med deres forældre, og politiet skrev en socialrapport, så de sociale myndigheder kan afklare om familien har brug for støtte i forhold til drengenes trivsel.

Vejvrede endte med påkørsel – Vordingborgvej, Køge

Kl. 1826 anmeldte en 40-årig mand fra Albertslund, at han kort forinden kørte med sin familie i nordlig retning på Vordingborgvej i Køge, da han bemærkede en stor firhjulstrækker med store hjul. Firhjultrækkeren fyldte meget på vejen og kørte slingrende, så den 40-årige overhalede firhjulstrækkeren, og så da at føreren sad og gestikulerede. Anmelderen dyttede, for at gøre føreren af firhjultrækkeren opmærksom på, at han kørte uhensigtsmæssigt. Da familien kort efter overhalingen kom til en rundkørsel på Klemmestrupvej, gassede firhjultrækkeren op og kørte op foran familiens bil, hvor den bremsede, så firhjulstrækkeren og personbilen stødte sammen. Den mandlige fører steg ud og hev passagerdøren op, hvor den 40-åriges kone sad. Han var aggressiv, truende og lænede sig ind over konen, for at få fat i den 40-årige, mens han råbte ad dem. Herefter forlod manden i firhjulstrækkeren stedet i nordlig retning uden at den 40-årige bilejer fik oplysninger o m manden til brug i sagen om påkørslen.

Politiet efterforsker nu sagen, for at forsøge at finde frem til manden i firhjulstrækkeren. Den 40-årige og hans kone skal afhøres nærmere i forhold til signalement på den flygtende mand og køretøjet.

Borgere der har overværet optrinnet, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen skal kontakte politiet på tlf. 114.

Narkokørsel – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 0203 sigtede og anholdt politiet en 30-årig mand fra Lille-Skensved for narkokørsel, da han var påvirket af kokain. Den 30-årige havde desuden intet kørekort og var i besiddelse af 0,18 gram kokain, som politiet beslaglagde. Den 30-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet venter nu på svaret på blodprøven, hvorefter den 30-årige vil høre nærmere i sagen.

Mandag (2. pinsedag) – tirsdag:

Færdselsuheld / narkokørsel mv. – Vordingborgvej / Møllebækvej, Herfølge – Køge

Kl. 1207 fik politiet en anmeldelse fra en bilist, som havde været impliceret i et færdselsuheld, hvor modparten var flygtet fra stedet. Det viste sig, at en 62-årig kvinde fra Køge var kørt i en personbil ad Møllebækvej mod vest, hvor hun i krydset ved Vordingborgvej ville svinge til højre og derfor standsede. Efter at være kørt lidt frem bremsede hun for at opfylde sin vigepligt og blev herunder påkørt bagfra en anden personbil. Hun tog kontakt til den mandlige fører, som ifølge den 62-årige sad med en joint i hånden. De to parter aftalte at tale nærmere om uheldet i en parkeringslomme på Vordingborgvej, som den 62-årige kørte hen til. Undervejs bemærkede hun, at den mandlige bilist kørte i den modsatte retning og forsvandt uden at give sig yderligere til kende over for modparten. Politiet efterlyste bilen og fandt den senere på den mandlige bilists bopæl. Der var tale om en 25-årig mand fra Tureby, som deltog i en narkometertest. Den indikerede, at han var
påvirket af hash, hvorfor politiet mistænkte ham for også at have været påvirket af hash på tidspunktet for færdselsuheldet. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve. Den 25-årige blev tillige sigtet for kørsel uden førerret samt flugt fra uheldsstedet og vil senere høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld med cyklist – Køgevej, Roskilde

Kl. 1750 kørte en 38-årig kvinde fra Malaysia med bopæl i Roskilde på cykelstien langs Køgevej på sin cykel. Ud for Eriksvej kørte cyklisten frem for ubetinget vigepligt og blev ramt af en personbil, som blev ført af en 78-årig kvinde fra Roskilde. Den 38-årige blev kørt med ambulance til sygehuset for at blive tilset, men hun slap fra uheldet uden alvorlige skader. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

Hastighedsmåling ved vejarbejde – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 2058 blev en 38-årig mand fra Kastrup sigtet for at køre for hurtigt forbi et vejarbejde på motorvejen i en personbil. Han blev af færdselspolitiet målt til at høre 125 km/t i timen, selvom hastigheden på stede var nedsat til 80 km/t i forbindelse med vejarbejdet.
Straffen for forseelsen vil blive lagt op til, at der skal ske en betinget frakendelse af førerretten, hvilket betyder at den 38-årige skal op til en ny køreprøve. Ifølge færdselslovens regler, sker der en betinget frakendelse af førerretten ved en hastighedsoverskridelse på mere end 40% i en vejarbejdszone. Herudover vil bødepåstanden være på 3000 kr og 500 kr til offerfonden.

Narkobilist uden førerret – bil beslaglagt – Hovedvejen, Boruphuse, Lejre

Kl. 0710 kontrollerede politiet en personbil, der blev ført af en 47-årig mand fra Charlottenlund. Patruljebilens nummerpladescanner havde forinden oplyst, at bilejeren ikke havde nogen førerret. Føreren var netop bilejeren, som ikke kunne vise noget kørekort, da politiet tidligere havde inddraget dette og også hans ret til at være fører af en bil. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven, og sigtelserne blev udvidet kort efter, da han også blev mistænkt for at være påvirket af hash under kørslen. Politiet anholdt ham derfor kortvarigt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Da morgenens kørsel var fjerde gang i 2019, at han blev afsløret i at køre bil i narkotikapåvirket tilstand, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation i et retsmøde, som han vil blive indkaldt til.

Brandundersøgelse – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge

Kl. 0144 rykkede brandvæsnet og politiet ud til flere ildebrande i containere, der stod ved et plejehjem. Der var tale om tre-fire skraldespande, som alle udbrændte trods brandvæsnets indsats. De stod tæt op ad et cykelskur, som også blev brandskadet på grund af varmen og sodudviklingen. Røgen fra branden drev væk fra det nærliggende plejehjem, hvor beboerne på intet tidspunkt var i fare. Politiet skal nu have undersøgt containerne nærmere, idet branden formodes at være påsatte. Der var ved den foreløbige undersøgelse ikke umiddelbart nogen naturlig forklaring på brandenes opståen.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der måtte have bemærket noget mistænkeligt i området inden brandens opståen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud i Perioden

Ejbovej, Bjæverskov
Ringstedvej, Bjæverskov