Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/07/05 til 2019/07/16.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Forsøg på vold – Køge

Kl. 17.20 fik politiet en anmeldelse fra en 25-årig mand fra Taastrup om, at han var blevet overfaldet på et autoværksted. Her var han blevet opsøgt af nogle mænd, som havde truet ham med et baseballbat. Det lykkedes den 25-årige af flygte fra stedet uden at han kom til skade. Den 25-årige kontaktede politiet, der hurtigt kom frem til stedet. Ud fra beskrivelse af gerningsmændene og det køretøj, som de ankom i, fandt politiet kort efter frem til de mistænkte, som blev standset i en bil i Ølby Centret. Politiet anholdt fire mænd, en 23-årig mand fra Køge, en 21 og en 23-årig fra Høng og en 38-årig mand uden fast bopæl, som alle blev sigtet for vold og taget med på politistationen. I bilen fandt politiet en baseballbatt og en hardballpistol. De fire mænd blev afhørt til sagen. Motivet til episoden var umiddelbart en tidligere uoverensstemmelse imellem den 25-årige og den 23-årige mand fra Høng. Sagen blev herefter vurderet af anklagemyndigheden, der ikke fandt
at der var grundlag for at fremstille mændene i grundlovsforhør. De fire mænd blev løsladt efter endt afhøring og sagsbehandling, men er fortsat sigtet i sagen.

Væddeløbskørsel – Ringvejen, Køge

Kl. 2355 bemærkede en politipatrulje to biler, der kørte imod patruljen i modsatte vejbane. De to biler accelererede kraftigt, så der kom hjulspin og kørte herefter videre ad Ringvejen i høj fart, mens de skiftedes til at køre forrest og en længere strækning. Politiet kørte efter de to biler, for at bringe den farlige kørsel til standsning. Politiet standsede de to biler på Københavnsvej ud for nr. 108 og traf de to førere, en 19-årig mand fra Borup og en 19-årig mand fra Herfølge. De blev sigtet for at have kørt om kap/væddeløbskørsel, hvilket de umiddelbart godt kunne erkende. De fik en formaning om at køre pænt, og de kan nu forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Alvorlig trafikulykke – Køgevej, Køge – Stevns

Kl. 0048 anmeldte en forbipasserende bilist, at han netop havde fundet en livløs alvorligt tilskadekommen person som lå på vejen. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor de forsøgte at yde førstehjælp til den tilskadekomne mand. Manden, en 29-årig mand fra Næstved, blev kort efter erklæret død af en læge. Der var ingen andre parter fra ulykken til stedet til at forklare, hvad der var sket. En bilinspektør til tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og lave en rapport. Køgevej blev afspærret mens undersøgelserne stod på. Ved undersøgelsen fandt politiet flere bildele, der kunne stamme fra flugtkøretøjet, herunder en nummerplade. En politipatrulje fandt hurtigt frem til bilen, som kunne være den, som havde ramt den 29-årige, idet forruden var knust. Politiet fandt også frem til ejeren af bilen, en 30-årig mand fra Køge, der erkendte, at han havde kørt bilen. Han oplyste, at han troede han havde ramt et rådyr, og at han havde standset op. Da han ikke kunne se noget han havde ramt, var han kørt hjem. Den 30-årige blev taget med til en rutinemæssig blodprøveudtagelse og for at blive afhørt til uheldet. Politiet har en formodning om, at den 29-årige mand gik langs vejen, hvor han blev ramt af den 30-årige, der kom kørende i sin personbil. De pårørende til den 29-årige er underrettet om ulykken. Politiet skal nu undersøge alle omstændigheder ved ulykken, hvorefter der vil blive tage stilling til, hvad der videre skal ske i sagen.

Beruset mand ved børnehave – Sankt Gertrudsstræde, Køge

Kl. 1033 ringede personalet fra en børnehave i Køge, fordi en beruset mand havde taget ophold på bænken uden for børnehaven, og han var utryghedsskabende over for børnene og personalet. Manden råbte i sin fuldskab efter børnene og pædagogerne. Derfor kørte politiet ud til børnehaven og fik bortvist en 60-årig lokal mand, der skønnedes i stand til at klare sig selv. Politiet fik ikke yderligere anmeldelser fra børnehaven om mandens tilstedeværelse.

Sammenstød – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 1457 kørte en 54-årig mand fra København ind i bagenden på en bil ført af en 30-årig kvinde fra Haslev. Den forankørende kvinde bremsede på motorvejen, og den bagvedkørende mand nåede ikke at bremse, før han ramte ind i kvindens bil. Mandens bil kunne ikke køre videre, og derfor var 2. vognbane spærret indtil bilen blev flyttet omkring kl. 1540.

Uheld i rundkørsel – Ringstedvej/Ejbovej, Bjæverskov, Køge

Kl. 1659 kom et alarmopkald om et uheld imellem en bil og en cyklist i en rundkørsel. En patrulje kørte frem til stedet, hvor det viste sig, at en 23-årig mand fra Bjæverskov var kørte venstre rundt i rundkørslen, hvor han blev ramt af en bil, der kørte ud ad rundkørslen. Bilisten, en 84-årig mand fra Bjæverskov, bemærkede ikke cyklisten, der kom fra den forkerte side, og de to parter stødte sammen. Cyklisten kom ikke til skade ved uheldet, men blev tilset i ambulance.

Talte i mobiltelefon og blev taget for narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 1510 standsede færdselspolitiet en personbil, som blev ført af en 31-årig mand fra Nakskov, som anvendte håndholdt mobiltelefon under kørslen. Føreren blev testet med narkometeret, som viste at den 31-årige var påvirket af hash under kørslen. Han blev sigtet, anholdt og taget med for at få udtaget e blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 31-årige høre nærmere fra politiet.

Overhalede højre om i høj fart – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl.1648 foretog færdselspolitiet en hastighedsmåling af en varebil, som blev ført af en 20-årig mand fra Haslev. Bilen blev målt til at køre 132 km/t på motorvejen, hvor det kun var tilladt at høre 110 km/t. Varebilen foretog desuden i to tilfælde overhalinger højre om 5 biler i den tætte eftermiddagstrafik. Den 20-årige fører blev standset og sigtet for de ulovlige overhalinger og hastighedsforseelsen. Varebilen havde desuden ulovlige Xenonpærer sat i forlygterne og tonet glasset på baglygterne, hvilket også er en overtrædelse af færdselsloven. Han kan nu forvente en samlet afgørelse af sine sager, der vil blive lagt op til en bødestraf og flere klip i kørekortet.

Narko fundet på narkobilist – Vordingborgvej. Køge

Kl. 1650 standsede politiet en bil, hvor føreren ikke anvendte sikkerhedssele. Føreren, en 26-årig mand fra Køge, viste sig at være påvirket af hash, og han var frakendt retten til at føre bil. Politiet ransagede bilen, hvor de fandt 18,8 gram kokain i små poser og 0,78 gram hash. Den 26-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden og overtrædelse af lov om euforiserende stoffer med henblik på videresalg. Politiet ransagede den 26-årige mands bopæl, men der blev ikke fundet yderligere narko. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 26-årige få afgjort sine sager samlet.

“Brand” viste sig at røg fra pyrolyse-rens af ovn – Trianglen, Køge

kl. 1927 kom et alarmopkald om brand i et rækkehus. En 48-årig kvinde var kommet forbi huset og sagde set en del røg, der kom ud fra husets udsugning og ringede 112. Hun kunne ikke få kontakt til nogen i huset, men havde advaret omkringboende naboer. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det viste sig, at der var tale om at en ovn, der var sat til at rense sig selv med pyrolyse, havde givet en kraftig røgudvikling, men der var ingen ild. Beboerne i rækkehuset var ikke hjemme, men brandvæsnet besluttede at fjerne ovnen, da den var så varm, at der var risiko for at den kunne tænde ild i køkkenskabene tæt ved. Ejeren af huset blev efterfølgende underrettet om episoden, men gav ikke anledning til yderligere fra politiets side. Ingen personer kom til skade på grund af røgudviklingen.

Indbrud i Perioden

Bådehavnen, Køge
Trekanten, Køge
Bakkehældet, Valløby, Køge
Karlemosevej, Køge