Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/08/09 til 2019/08/20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Forsøg på røveri – Ringstedvej, Køge

Kl. 07.20 kom en gerningsmand ind i et supermarked med et koben i hånden for med trusler at få adgang til et kasseapparat. Det lykkedes ikke manden at få gevinst med ud af forretningen, og han kørte væk i en sølvgrå VW Touran i retning mod Køge
Politiet efterlyser vidner til episoden eller personer, der har oplysninger om gerningsmanden. Han beskrives som:
Mand, 25-25 år, 180-180 cm, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: sort trøje og grå joggingbukser. Bar solbriller, Medbragte: rødt koben

Harmonikasammenstød – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 08.20 var der tæt trafik nordgående på Køge Bugt Motorvejen, og da trafikken standsede i 3. vognbane, kørte en 70-årig mand fra Haslev op bag i en 55-årig mand fra Odense. Odenseanerens bil ramte derefter en bil ført af en 48-årig mand fra Maribo, som trillede frem i en fjerde bil tilhørende en 41-årig kvinde fra Borup. Omkring kl. 09.01 var vejbanen ryddet, og trafikken kunne glide.

Blaffere på motorvej – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 13.32, 13.41 og 13.42 ringede tre forskellige borgere til politiet, fordi de netop var kørt forbi to blaffere på motorvejen. Det kan skabe farlige situationer at stå på motorvejen og bede om et lift, og derfor kørte politiet til stedet og bortviste personerne. Politiet vil gerne takke borgerne for at kontakte politiet, umiddelbart efter at blafferne er spottet. Politiet har lettere mulighed for at finde personerne og bortvise dem med henblik på færdselssikkerhed, hvis man med det samme kontakter 1-1-4 med sine oplysninger.

Spirituskørsel – Boholteparken, Køge

Kl. 20.47 blev en 73-årig mand fra Køge anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han fik udtaget en blodprøve på sygehuset og vil høre mere om sin sigtelse, når politiet får resultatet.

Patrulje stoppede spritbilist og tog hans kørekort – Strandvejen, Køge

Kl. 17.45 bemærkede en patrulje, der kom kørende på Strandvejen i Køge en blå personbil, som patruljen bragte til standsning. I bilen befandt sig en 57-årig mand fra Store Heddinge samt en passager, en 55-årig kvinde fra Store Heddinge. Patruljen skønnede, at bilisten var påvirket af spiritus, og en alkometertest bekræftede dette. Manden blev derfor sigtet og var anholdt i forbindelse med, at han fik udtaget en blodprøve. Patruljen inddrog desuden mandens kørekort og gav ham et midlertidigt, som han kan benytte, frem til hans sag er afgjort. Kl 18.12 blev manden løsladt, og han vil høre nærmere, når sagen skal afgøres.

Parkering til ulempe – Vordingborgvej/Askevej, Køge

Kl. 09.47 kørte politiet ud til et fodboldstævne på Herfølge Stadion, hvor mange biler holdt til ulempe, således det kunne skabe farlige situationer for trafikken. Bilerne holdt på cykelsti og fortov, og nogle holdt helt frem mod et lyskryds, så det var umuligt at se ned ad sideveje og skærmede for udsynet. På stadion bad politiet de ansvarlige om at kalde over højttalerne, at bilejerne skulle flytte bilerne, og ellers ville patruljen begynde at skrive bøder. Advarslen fik dog ikke bilejerne til at reagere tilstrækkeligt, så kl. 10.15 udstedte politiet i omegnen af 40 bøder. Politiet vil gerne opfordre til, at bilejere først og fremmest tager hensyn til færdselssikkerheden, således at bilen ikke holder til gene og ulempe for andre trafikanter. Det er også vigtigt, at redningskøretøjer kan komme frem, hvis der skulle opstå behov for dette. Politiet vil også i fremtiden komme forbi Herfølge Stadion for at se, om bilejere tænker på trafiksikkerheden.

Uro og uorden i p-kælder – Rådhusstræde, Køge

Kl. 20.15 kørte politiet til en p-kælder i Køge, hvorfra der var kommet flere anmeldelser om høj musik og biler med hjulspin. Politiet fik opløst festlighederne og uroen på stedet, hvor mange biler var samlet og flere personer havde taget ophold.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 08.35 bemærkede en færdselsbetjent en varebil, som havde placeret sig i 3. vognbane på motorvejen, selvom de to første vognbaner var fri. Betjenten standsede derfor varebilen, for at tale med føreren og lave en rutinemæssig kontrol. Føreren af bilen, en 49-årig mand fra Næstved, var stærkt påvirket af spiritus og oplyste, at han var frakendt førerretten for spirituskørsel. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden. Han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 49-årige få afgjort sine sager ved et retsmøde.

Kørte bil trods kørselsforbud – Toldbodvej, Køge

Kl. 18.00 foretog en patrulje kontrol af en varebil, som kørte ad Toldbodvej. Føreren, en 21-årig mand fra Brøndby Strand, havde ikke noget gyldigt kørekort, da han var idømt kørselsforbud i forbindelse med en hastighedssag. Den 21-årige skal op til en ny køreprøve for at få sit kørekort igen, men det havde han ikke været. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, og fik ikke lov at køre videre. Ejeren af bilen blev sigtet for at have overladt køretøjet til en person uden kørekort. De kan begge forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Narkokørsel i ulovlig bil – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 17.39 anmeldte bilister, at en udenlandsk bil kørte usikkert og hasarderet af motorvejen mod syd. En patrulje fandt frem til bilen ved sammenfletningen mellem Syd- og Vestmotorvejen i Greve. Føreren af bilen, en 36-årig mand fra Polen med bopæl i København, var påvirket af narko, så han blev sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Bilen var indregistreret i Sverige, så dansk politi kontaktede svensk politi, der oplyste, at bilen ikke lovligt kunne køre på vejen. Bilen blev derfor beslaglagt, og dansk politi skal nu i samarbejde med svensk politi undersøge, hvad der skal ske med bilen. Den 36-årige blev løsladt efter at have fået taget en blodprøve, som politiet nu venter på resultatet af. Herefter vil han høre nærmere fra politiet.

Hærværk – Emilievej, Køge

Kl. 16.22 ringede en 49-årig mand fra Køge til politiet, fordi han havde tilbageholdt tre unge mænd. En 14-årig og en 15-årig fra Tureby og en 14-årig fra Køge blev mødt af politiet. I deres tasker havde de spraydåser og handsker, og i en nærliggende tunnel var der frisk graffiti. De tre drenge erkendte på stedet at have haft spraydåserne oppe af tasken. De 14-årige blev hentet af deres forældre, og fik en alvorlig samtale med politiet om hærværk, mens den 15-årige, der er over den kriminelle lavalder, blev sigtet for forholdet. Han vil høre nærmere fra politiet.

Hasarderet narkokørsel uden sikkerhedssele – Vestergade, Køge

Kl. 19.50 ringede en kvinde til politiet, fordi hun havde observeret en bil køre hasarderet på Vestergade i Køge Politiet kørte til stedet, men udfandt ikke køretøjet, der var noteret med registreringsnummer. Senere på aftenen, omkring kl. 20.14, så politiet dog bilen, og den blev bragt til standsning. Her sad to personer uden sele på, og føreren var påvirket af narkotika. Den 27-årige mand fra Frederiksberg, der kørte bilen, blev anholdt og sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve. Den registrerede ejer af bilen fik en sigtelse for at overlade bilen til en fører, der var ude af stand til at køre den forsvarligt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil føreren høre fra politiet om både den hasarderede kørsel, narkopåvirkningen og den manglende sele.

Lørdag til søndag

 

Overtrædelse af lov om godstransport – Lyngvejen, Køge

Kl. 16.00 standsede færdselspolitiet en lastbil, som blev tjekket. Her kunne politiet konstatere, at føreren, en 47-årig tyrkisk mand med bopæl i Køge, ikke havde helt styr på sagerne. Føreren havde ikke førerret til rette kategori, hvilket vil koste ham i omegnen af 4000 kr. Manden havde heller ikke medbragt sin vognmandstilladelse, og det koster omkring 5.000 kr. til vognmanden. Manden havde ikke taget en chaufføruddannelse, og det koster omkring 4.000 kr. til føreren og 8.000 kr. til vognmanden. Både arbejdsgiver og fører vil høre mere, når sagerne skal afgøres.

Hastighedssynder – Køge Bugt Motorvejen, sydgående, Køge

Kl. 17.30 kørte en 62-årig mand fra Nørresundby mindst 169 km/t mod de tilladte 110 km/t over en strækning på over 2 km. Efter samtale med føreren, kørte han fra stedet uden at tage sin sikkerhedssele på trods politiets anvisninger, og derefter blev bilen igen standset, og manden blev sigtet for at køre uden sikkerhedssele. Politiet nedlægger påstand om betinget frakendelse af mandens førerret, og han vil høre nærmere, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel og hastighedsforseelse – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

Kl. 20.26 standsede politiet en personbil ført af en 31-årig mand fra Herlev, der over en strækning på 1,5 km. havde kørt med en hastighed på mere end 155 km/t. mod de tilladte 110km/t. Manden havde ikke medbragt sit kørekort, og han blev testet positiv for cannabis. Det kostede en anholdelse og sigtelse, og manden fik udtaget en blodprøve. Når resultatet kommer i politiets hænder, vil manden få afgjort sine sager samlet.

Narkokørsel – Vordingborgvej, Køge

Kl. 00.10 blev en 19-årig mand fra Lille-Skensved standset og sigtet for narkokørsel. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve, og når resultatet foreligger, vil han høre mere om sagen.

Narkokørsel – Køgevej, Roskilde

Kl. 03.20 standsede politiet en 24-årig mand fra Roskilde, der var påvirket af euforiserende stoffer. Manden blev sigtet og anholdt, og politiet havde mistanke til, at der var narkotika i bilen. På passagersædet blev en 22-årig fra Hedehusene sigtet og visiteret, og han blev fundet i besiddelse af narkotika. De anholdte fik udtaget en blodprøve, og vil høre mere om narkokørslen, når resultatet er klar. Den 22-årige vil høre mere om sin sigtelse, når politiet har vejet og analyseret det stof, han var i besiddelse af.

Indbrud i Perioden

Bakkegårdsvej, Strøby Egede, Køge
Dyssevangen, Køge