Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/09/06 til 2019/09/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uheld mellem bil og knallert – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Mandag Kl. 06.50 skete et uheld, da en personbil som kørte ad Vordingborgvej mod nord, foretog et højresving ind på en tankstation. På cykelstien kørte en knallert, som blev ført af en 17-årig ung mand fra Haslev, i samme retning som bilen. Da bilen svingede til højre kørte den ind foran knallerten, så der skete kollision. Knallertføreren kom til skade ved uheldet, og han blev kørt til sygehuset til behandling. Han pådrog sig kvæstelser i ansigtet og på kroppen, men var uden for livsfare. Føreren af bilen, en 54-årig kvinde fra Køge, slap fra uheldet uden skader. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne ved uheldet. Knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse, da der ifølge vidneforklaringer var mistanke om, at knallerten havde kørt hurtigere end de tilladte 30 km/t. Undersøgelsen skal vise, om knallerten var konstruktive ændret.

Standset med narkotika i bilen – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 09.41 standsede en patrulje en personbil på Køge Bugt Motorvejen ved afkørsel 31B for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren af bilen, en 38-årig mand fra Næstved, blev testet med narkometeret, men han var ikke påvirket. Politiet fik mistanke til, at der var narkotika i bilen, så de foretog en ransagning. Her fandt de 7,57 gram ecstasy samt forskellig receptpligtig medicin, som føreren ikke kunne redegøre for. I bilen var desuden diverse effekter, herunder en digitalvægt, der kunne indikere at føreren havde til hensigt at videresælge narkotikaen. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af narkotikalovgivningen. Politiet ransagde hans bopæl i Næstved, hvor de fandt 2,06 gram amfetamin, og 15 jagtpatroner som han ikke havde tilladelse til at besidde. Han blev afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt. Politiet beslaglagde de ulovlige effekter med henblik på konfiskation. Den sigtede vil høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

3 x frakendelse af kørekort på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen – Solrød

Kl. 17.56 standsede en civil politibil en bilist på det sydgående spor på motorvejen, som politibilens måleudstyr havde målt kørte 160,9 km i timen på en strækning, hvor der var skiltet med 110 km/t. Bilen blev ført af en 20-årig mand fra Herlev, som blev sigtet i forholdet. Politiet nedlægger påstand om en betinget frakendelse af mandens kørekort. Manden fik desuden en bøde på 4500 kr. for sin hastighedsovertrædelse og skal herudover betale 500 kr. som bidrag til offerfond.
Kl. 19.54 standsede samme civile politibil endnu en fartsynder på Køge Bugt Motorvejen ved Solrød i det nordgående spor. Denne gang var det en 20-årig kvinde fra Brønshøj, der havde en lidt for tung for på speederen. Kvinden kørte 168,3 km/t på en strækning ved Solrød, hvor der er skiltet med 110 km/t. Den 20-årige, som blev sigtet i sagen, kan ligeledes se frem til en betinget frakendelse af kørekortet samt en bøde.
Kl. 20.35 var den gal igen. Denne gang standsede samme politibetjent en bil, der kom kørende i det sydgående spor ved Solrød. Bag rattet sad en 21-årig mand fra Køge, som kørte 162,2 km/t på en strækning, hvor man maksimalt må køre 110 km/t. Også denne bilist blev sigtet og politiet vil nedlægge påstand om en betinget frakendelse af hans kørekort. Derudover kan den 21-årige også se frem til en bøde.

Kørsel uden førerret – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 15.50 standsede politiet en 27-årig kvinde fra København på motorvejen. Kvinden kørte bilen, selvom hun var frakendt førerretten, og derfor blev hun sigtet for kørsel uden førerret. Hun vil høre nærmere, når politiet har skrevet sagen, og den skal afgøres.

Narkokørsel – Rådhusstræde, Køge

Kl. 02.08 blev en 19-årig mand fra Køge anholdt og sigtet for at køre bil med kokain i blodet. Manden fik udtaget en blodprøve, og han vil høre nærmere, når resultatet foreligger.

Tyveri af katalysatorer – Tangmosevej, Køge

Kl. 14.41 anmeldte en autoforhandler, at der på ukendt tidspunkt mellem mandag d. 9. september og søndag d. 15. september var blevet stjålet katalysatorer fra fem parkerede biler. En patrulje blev sendt til stedet, for at undersøge bilerne nærmere. Katalysatorerne var formentlig blevet fjernet fra bilerne med en vinkelsliber.

Borgere som har hørt larm fra el-værktøj omkring MP Biler på Tangmosevej i Køge, formentlig i de mørke timer i løbet af uge 37, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Brand i pillefyr – Vedskøllevej, Herfølge – Køge

Kl. 17.16 kom et alarmopkald om brand i en gårdbygning ved et pillefyr. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor husets ejer under optænding af sit pillefyr var kommet en stikflamme, som havde antændt de omkringliggende genstande. Gården består af et hovedhus og trelænger, der er indrettet til lejligheder. Ejeren fik advaret alle beboerne i lejlighederne, som kom ud af det brændende hus uden at de kom til skade. Husejeren blev kørt med ambulance til sygehuset til kontrol for røgforgiftning. Politiet afspærrede Vedskøllevej mens beredskabet arbejdede på stedet. Røgen drev ud over marken og der blev derfor ikke skønnet, at den var til fare og større gene for de omkringboende. Vedskøllevej blev genåbnet igen lige før kl. 19.00. To længer i gården var kraftigt beskadiget af branden, idet hele taget var udbrændt. Politiet skrev en rapport i sagen for at belyse omstændighederne ved branden.

Butikstyv slog butiksdetektiv – Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl.21.49 fik politiet en anmeldelse fra en butiksdetektiv i Netto, at han havde opdaget en butikstyv, som havde stjålet chokolade for omkring 100-200 kr. Butiksdetektiven, en 25-årig mand, rettede henvendelse til den mistænkte foran butikken, da han ikke havde betalt for chokoladen. Butikstyven blev udadreagerende og slog butiksdetektiven flere gange i ansigtet med knyttet hånd, hvorefter han flygtede fra stedet på en hvid cykel.
Han beskrives som: Mand, Dansk af udseende, 30-40 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Hvid, Hår: Kronraget / skaldet Talte: Dansk, Iført: Grøn jakke, Hættetrøje, lysegrå cowboybukser, Medbragte: sort taske med hvid skrift.

Politiet efterforsker nu sagen, for at finde frem til den mistænkte. Borgere som kan komme med oplysninger om den beskrevne mand bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Kørsel med håndholdt mobiltelefon gav bøde og klip – Søndre Alle, Køge

Kl. 13.35 standsede og sigtede politiet en 21-årig kvinde fra Solrød Strand for at benytte håndholdt mobiltelefon, mens hun kørte bil. Kvinde kan nu se frem til en bøde på 1500 kr. samt 500 kr. til offerfonden. Hertil kommer et klip i kørekortet. Kvinden erkendte forholdet.

Indbrud i villa – Skovhusvænget, Lellinge, Bjæverskov – Køge

Kl. 14.01 anmeldte en borger, at der havde været indbrud hos naboen. Anmelder havde omkring kl. 11.00 set to mistænkelige mænd komme ud af indkørslen hos naboen, og de var kørende i en sort Volkswagen. Personerne beskrives som:
A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 20-30 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: en sort læder jakke og mørkeblå jeans.
B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 20-30 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: en blå jakke med noget hvidt og blå joggingbukser.

Politiet hører gerne fra borgere, der har oplysninger om de to mænd og køretøjet, eller som i øvrigt har oplysninger til sagen.

Spirituspåvirket mand på knallert væltede i rundkørsel – Vordingborgvej, Køge

Kl. 14.10 fik politiet en opringning på 112 fra en borger vedr. en mand, der var væltet på sin knallert, mens han kørte rundt i en rundkørsel på Vordingborgvej. En patrulje ankom til stedet, hvor de traf den forulykkede mand samt to vidner til ulykken. Politiet mistænkte, at den forulykkede mand, en 62-årig mand fra Taastrup, var påvirket af alkohol, hvilket en alkometertest bekræftede. Manden blev sigtet og anholdt kl. 14.22 og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Manden er fortsat sigtet og vil få afgjort sagen på et senere tidspunkt.

Brandundersøgelse – Fasanvej, Køge

Kl. 10.33 blev politiet alarmeret om en brand i en lejlighed i Køge Politiet assisterede brandvæsnet med at evakuere hele opgangen, og klokken 10.52 var branden slukket. Branden udløste meget røg i lejligheden, og derfor blev flere personer kørt til sygehuset for at blive undersøgt for røgforgiftning. Politiets patrulje var inde i lejligheden for at redde en person ud, og derfor fik betjentene også en del røg, som krævede undersøgelse fra læger. Der var sket sodskader i lejlighedens stue, og stedet var umiddelbart ubeboeligt. Politiets brandefterforskere skal nu undersøge årsagen til branden.

Mistænkelig taske i toget – Køge Station, Køge

Kl. 12.41 fik politiet en anmeldelse om, at en person udviste mistænkelig adfærd og havde efterladt en taske i toget, som snart ankom til Køge Station. Derfor kørte politiet af sikkerhedsmæssige årsager ud til stationen og fik tømt samt undersøgt toget for mistænkelig og efterladt bagage. Betjentene fandt intet mistænkeligt i toget og lod det derefter fortsætte rejsen.

Indbrud i Perioden

Brinken, Strøby Egede, Køge
Borup Møllevej, Borup
Skovhusvænget, Lellinge, Bjæverskov