Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/09/16 til 2019/09/24.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i kraftvarmeværk – Værftsvej, Køge

Kl. 01.22 kom et alarmopkald om en bygningsbrand i et kraftvarmeværk i Køge Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor der var kraftig røgudvikling, men ingen synlige flammer. Politiets indsatsleder kom frem til stedet og meldte ind til vagtcentralen, at der ikke var tale om en reel brand, men om en overophedet turbine, der havde udviklet røgen. Der var kun små flammer i turbinen, som blev slukket med en pulverslukker. Turbinen blev beskadiget, men der skete ikke yderligere skade på bygningen eller på personer. Politiet kunne derfor fortsætte til andre opgaver.

Spirituskørsel – Industrivej, Bjæverskov – Køge

Kl. 0958 anholdt og sigtede politiet en 49-årig mand fra Borup for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

To mænd i slagsmål – Billesborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 1114 rykkede politiet ud til et supermarked, hvor to mænd var kommet i slagsmål med hinanden ved indgangspartiet. Der var dog faldet ro på situationen ved politiets ankomst. Ifølge vidner var de to mænd, der havde festet hele natten, blevet uenige, da den ene var blevet bedt om at holde den andens hund. En verbal diskussion udviklede sig til egentlig slagsmål, som de begge var lige gode om at deltage i. Politiet valgte derfor med baggrund i vidneforklaringerne at sigte begge for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, så de begge kan forvente at modtage en bøde på grund af deres adfærd.

Røveri mod grill – Billesborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 2143 anmeldte en kvindelig ansat i en grillbar, at en maskeret mand under trussel med en kniv kort forinden havde taget kontanterne fra kassen og herefter forladt stedet til fods i ukendt retning. Røveren blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 15-25 år, 170-175 cm høj, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Mørke øjne og mørke fyldige øjenbryn, Talte: Dansk med accent, Iført: sort kasket, mønstret tørklæde om mund/næse i farverne grøn og sort muligvis flere, mørk trøje/jakke, mørke bukser og mørke handsker, medbragte en kniv med et blad på 10-15 cm. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, fandt imidlertid ikke røveren, som nu forsøges identificeret ud fra tekniske spor fra grillbaren.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket røveren i området i forbindelse med røveriet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Køgevej, Tjæreby, Roskilde

Kl. 0325 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Ringsted – Køge

Kl. 22.35 standsede en patrulje en 19-årig mand fra Køge, som kørte i en personbil. Patruljen havde bemærket, at bilen kørte langsomt og lidt slingrende, så de ville lave en rutinekontrol. Den 19-årige var påvirket af spiritus, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Udenlandsk mand tilbød “guldsmykker” i pant – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 14.20 fik politiet en henvendelse fra en borger, der oplyste, at han var blevet kontaktet af en romansk udseende mand på en motorvejsafkørsel ved Greve C, der forsøgte at låne penge til benzin, og som tilbød guldsmykker i pant. Den udenlandske mand oplyste, at han var direktør i et stort firma, og han stod ved siden af en mørkeblå BMW på tyske nummerplader.

“Direktøren” beskrives som: mand, romansk af udseende, 40-45 år, almindelig af bygning, hudfarve: brun, hårfarve: sort, talte dansk med accent, iført: mørk habit og var i besiddelse af en masse “guldsmykker”. Kontakt politiet på 114, hvis du har oplysninger om manden eller hans færden.

Politiet vil gerne opfordre borgerne til at udvise sund fornuft og ikke udlevere kontanter eller andre værdier i bytte for “guldsmykker”. I stedet for at stoppe op og gå i dialog med guldsælgere, vil politiet opfordre borgerne til at kontakte politiet på 114 og fortælle, hvor guldsælgerne befinder sig.

Narkopåvirket mand overhalede motorcykelbetjent ved for høj hastighed – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

Kl. 16.55 blev en af politiets motorcykelbetjente, der var kørende på motorvejen i nordgående retning ved Greve Syd-afkørslen, overhalet af en personbil med fire unge mennesker. På strækningen er det tilladt at køre 110 km/t, og motorcyklen målte personbilens hastighed til at være 145 km/t. Betjenten bragte derfor personbilen til standsning og kunne konstatere, at føreren virkede urolig. Betjenten skønnede, føreren, en 22-årig mand fra Stege, var påvirket, og han blev testet i et narkometer, der indikerede, at han kunne være påvirket af kokain, methamfetamin og cannabis. Føreren blev sigtet og anholdt på stedet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når blodprøveresultatet foreligger, vil manden få afgjort sine sager.

Uheld mellem bil og knallert – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Mandag Kl. 06.50 skete et uheld, da en personbil som kørte ad Vordingborgvej mod nord, foretog et højresving ind på en tankstation. På cykelstien kørte en knallert, som blev ført af en 17-årig ung mand fra Haslev, i samme retning som bilen. Da bilen svingede til højre kørte den ind foran knallerten, så der skete kollision. Knallertføreren kom til skade ved uheldet, og han blev kørt til sygehuset til behandling. Han pådrog sig kvæstelser i ansigtet og på kroppen, men var uden for livsfare. Føreren af bilen, en 54-årig kvinde fra Køge, slap fra uheldet uden skader. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne ved uheldet. Knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse, da der ifølge vidneforklaringer var mistanke om, at knallerten havde kørt hurtigere end de tilladte 30 km/t. Undersøgelsen skal vise, om knallerten var konstruktive ændret.

Standset med narkotika i bilen – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 09.41 standsede en patrulje en personbil på Køge Bugt Motorvejen ved afkørsel 31B for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren af bilen, en 38-årig mand fra Næstved, blev testet med narkometeret, men han var ikke påvirket. Politiet fik mistanke til, at der var narkotika i bilen, så de foretog en ransagning. Her fandt de 7,57 gram ecstasy samt forskellig receptpligtig medicin, som føreren ikke kunne redegøre for. I bilen var desuden diverse effekter, herunder en digitalvægt, der kunne indikere at føreren havde til hensigt at videresælge narkotikaen. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af narkotikalovgivningen. Politiet ransagde hans bopæl i Næstved, hvor de fandt 2,06 gram amfetamin, og 15 jagtpatroner som han ikke havde tilladelse til at besidde. Han blev afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt. Politiet beslaglagde de ulovlige effekter med henblik på konfiskation. Den sigtede vil høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

3 x frakendelse af kørekort på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen – Solrød

Kl. 17.56 standsede en civil politibil en bilist på det sydgående spor på motorvejen, som politibilens måleudstyr havde målt kørte 160,9 km i timen på en strækning, hvor der var skiltet med 110 km/t. Bilen blev ført af en 20-årig mand fra Herlev, som blev sigtet i forholdet. Politiet nedlægger påstand om en betinget frakendelse af mandens kørekort. Manden fik desuden en bøde på 4500 kr. for sin hastighedsovertrædelse og skal herudover betale 500 kr. som bidrag til offerfond.
Kl. 19.54 standsede samme civile politibil endnu en fartsynder på Køge Bugt Motorvejen ved Solrød i det nordgående spor. Denne gang var det en 20-årig kvinde fra Brønshøj, der havde en lidt for tung for på speederen. Kvinden kørte 168,3 km/t på en strækning ved Solrød, hvor der er skiltet med 110 km/t. Den 20-årige, som blev sigtet i sagen, kan ligeledes se frem til en betinget frakendelse af kørekortet samt en bøde.
Kl. 20.35 var den gal igen. Denne gang standsede samme politibetjent en bil, der kom kørende i det sydgående spor ved Solrød. Bag rattet sad en 21-årig mand fra Køge, som kørte 162,2 km/t på en strækning, hvor man maksimalt må køre 110 km/t. Også denne bilist blev sigtet og politiet vil nedlægge påstand om en betinget frakendelse af hans kørekort. Derudover kan den 21-årige også se frem til en bøde.

Kørsel uden førerret – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 15.50 standsede politiet en 27-årig kvinde fra København på motorvejen. Kvinden kørte bilen, selvom hun var frakendt førerretten, og derfor blev hun sigtet for kørsel uden førerret. Hun vil høre nærmere, når politiet har skrevet sagen, og den skal afgøres.

Narkokørsel – Rådhusstræde, Køge

Kl. 02.08 blev en 19-årig mand fra Køge anholdt og sigtet for at køre bil med kokain i blodet. Manden fik udtaget en blodprøve, og han vil høre nærmere, når resultatet foreligger.

Tyveri af katalysatorer – Tangmosevej, Køge

Kl. 14.41 anmeldte en autoforhandler, at der på ukendt tidspunkt mellem mandag d. 9. september og søndag d. 15. september var blevet stjålet katalysatorer fra fem parkerede biler. En patrulje blev sendt til stedet, for at undersøge bilerne nærmere. Katalysatorerne var formentlig blevet fjernet fra bilerne med en vinkelsliber.

Borgere som har hørt larm fra el-værktøj omkring MP Biler på Tangmosevej i Køge, formentlig i de mørke timer i løbet af uge 37, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Indbrud i Perioden

Værkstedsvej, Køge
Brinken, Strøby Egede, Køge

Møllevej, Borup

Mølleparken, Borup