Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2022/04/27 til 2022/05/10.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Dreng kørte på stjålet knallert mv. – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 18.00 bemærkede en patrulje en dreng uden styrthjelm køre på knallert ad Vordingborgvej i Herfølge. Da drengen opdagede politiet, vendte han rundt og forsvandt i retning mod Herfølge station.

Her fandt politiet knallerten efterladt, og føreren gik rundt på området ved togstationen. Da drengen igen så politiet, flygtede han via perronerne tværs over jernbanesporene til Bjergvej med en politibetjent bagefter til fods. Det lykkedes politiet at få indhentet drengen i krydset Bjergvej – Søllerupvej, så politiet kunne fastlægge identiteten på ham som en 15-årig dreng fra Herfølge.

Efterfølgende fik den 15-årige en del sigtelser, idet han ikke var gammel nok til at køre på knallerten, som i øvrigt viste sig at være stjålet fra en tunnel, hvor den havde stået efterladt. Han blev også sigtet for manglende styrthjelm under kørslen, ligesom han også blev sigtet for overtrædelse af jernbaneloven efter krydsningen af jernbanesporene på Herfølge station.

Hans værge blev underrettet og ankom til stedet, så værgen kunne overvære politiets afhøring af drengen i forbindelse med de mange sigtelser mod ham. Efterfølgende blev de sociale myndigheder også underrettet om sagerne mod den 15-årige, der nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Maler faldt ned fra tag – Lille-Skensved, Køge

Kl. 16.05 faldt en håndværker ned fra et tag under udførelse af malerarbejde på en villa i Lille-Skensved. Den 41-årig mand var i gang med at male taget, da han af uvisse årsager faldt ned af taget. Han ramte en carport undervejs i faldet og røg videre ned på jorden. En kollega til den 41-årig fik hentet hjælp hos beboerne i huset, som ringede 112.

Den tilskadekomne mand kom alvorligt til skade med sin fod og slog hovedet, men han var ved bevidsthed, da ambulancen kom frem. Han blev kørt til behandling på sygehuset, men hans skader var ikke livstruende. Politiet undersøgte uheldsstedet og underrettede Arbejdstilsynet. Myndighederne skal nu sammen klarlægge omstændighederne ved ulykken, herunder om der er sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med, at den 41-årig kom til skade.

Færdselsuheld – Ryeskovvej, Borup – Køge

Kl. 08.28 blev en måler i en af politiets ATK-fotovogne nærmest vidne til et færdselsuheld, da en personbil, der kørte i nordlig retning ad Ryeskovvej syd for krydset ved Gammerødvej / Magleskovvej, påkørte et vejskilt i højre side af vejen.

Vejskiltet “Farligt vejkryds” blev revet op af jorden ved påkørslen og landede ca. 25 meter længere fremme på vejen. På trods af påkørslen fortsatte bilisten forbi ATK-fotovognen, men blev ikke blitzet, da hastigheden var under de lovlige 70 km/t for strækningen ved vejkrydset. Bilisten fortsatte sin kørsel videre i nordlig retning mod Osted uden at standse.

Flugtbilisten kørte i en metalgrå personbil, som fik skader på fronten som følge af påkørslen af vejskiltet, og politiet kunne efterfølgende konstatere hjulspor i græsrabatten og ingen blokadespor ved uheldsstedet.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, og ATK-fotovognen var ikke umiddelbart i fare for at blive ramt af hverken vejskilt eller flugtbilisten i forbindelse med uheldet.

Politiet har nu optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få identificeret både flugtkøretøjet og den person, der har ført det på uheldstidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger om både køretøjet og dets fører.

Uopmærksomhed ved afbrænding – Stormøllevej, Køge

Kl. 16.49 fik politiet en alarmmelding om, at der var ildebrand i flere skure på et par adresser på Stormøllevej. Brandvæsnet var sendt til stedet, hvortil politiet også kørte for at finde årsagen til brandens opståen.

Brandvæsnet var ved politiets ankomst i gang med brandslukning i to skure tæt på banelegemet nord for Køge S-station, så BaneDanmark blev underrettet om røgudvikling, der gik på tværs af jernbanesporene.

Det viste sig, at en 54-årig mand fra Køge havde foretaget afbrænding i en jerntønde bagest i sin have i et område med gamle grene og ukrudt i en afstand af ca. tre meter fra et skur.

På grund af uopmærksomhed ved afbrændingen i jerntønden havde ilden bredt sig til den 54-åriges skur, hvilket hans nabo havde opdaget. Inden brandvæsnets ankomst havde ilden også nået at få fat i naboens skur, så begge skure udbrændte.

Den 54-årige blev med baggrund i disse oplysninger sigtet for manglende opmærksomhed ved afbrændingen, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af den overtrædelse af brandlovgivningen.

Mistænkelig bil – Kratvangen / Guldregnvej, Køge

Kl. 20.34 anmeldte en opmærksom borger, at en mørkegrå varebil med bulgarske nummerplader kørte langsomt rundt bl.a. på vejene Kratvangen og Guldregnvej. Borgeren var i tvivl, hvorvidt varebilen havde noget legalt ærinde i området.

En patrulje kørte til området for at lede efter varebilen, men den blev desværre ikke fundet, så det kunne blive afklaret, hvad formålet med kørslen i området måtte være.

Brand i opvaskemaskine – Thorsvej, Borup – Køge

Kl. 14.32 slog en 30-årig mandlig lejer af et sommerhus alarm til brandvæsnet, idet der var ild i opvaskemaskinen.Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor brandvæsnet hurtigt fik slukket branden, således at der kun var sket skade på opvaskemaskinens elektronik. Endvidere luftede brandvæsnet ud i sommerhuset på grund af røgudviklingen fra branden.

Ingen kom til skade ved branden, og der skete heller ikke skade på fast ejendom, så politiet foretog sig ikke yderligere i sagen.

Narkokørsel / lov om euforiserende stoffer – Værftsvej, Køge

Kl. 01.15 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Fakse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, idet politiet mistænkte ham for at være påvirket af cannabis under kørslen.

Mistanken blev lidt bestyrket, da politiet i forbindelse med visitationen af den 25-årige fandt ham i besiddelse af 1,1 gram hash, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 25-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Bekymret borger med til at stoppe narkobilist – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 10.51 kørte en bilist på Sydmotorvejen mod syd, hvor han bemærkede en bil som kørte usikkert. Bilisten ringede til politiet, og en patrulje blev sendt til Sydmotorvejen. Tæt ved afkørslen til Tureby fik patruljen øje på den slingrende bil, som blev stoppede og kontrolleret. Turen sluttede her, da det viste sig, at føreren en 21-årig mand fra Glostrup, var påvirket af euforiserende stoffer under kørslen. En narkometertest viste positiv for hash og kokain, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Den 21-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre mere i sin sag.

Indbrud i perioden

Egøjevej, Køge
Markledet, Lellinge, Køge
Vestergade, Køge
Ole Rømersvej, Køge

Foto: ABW