Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 4-15. august 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Humanitær eftersøgning – Lille-Skensved – Køge

Kl. 0929 iværksatte politiet en humanitær eftersøgning af en 25-årig mand fra Lille-Skensved, som havde forladt bopælen lørdag d. 120817 i nedtrykt sindstilstand efter en uoverensstemmelse. De pårørende ønskede nu politiets assistance til at finde ham, da man frygtede, at han ville gøre skade på sig selv. Politiet iværksatte i dagens løb en eftersøgning med både helikopter og hundepatruljer i Lille-Skensved-området, men desværre uden at finde den 25-årige, der beskrives som: mand, dansk af udseende, 175-180 cm høj, almindelig af bygning, lyst kort hår, flere tatoveringer på bryst, ryg og skuldre, muligt iført kasket, formentlig jeans og Nike-sko. Eftersøgningen blev i går indstillet kl. ca. 1945, men fortsætter de følgende dage, indtil han er fundet, eller livstegn fra ham er modtaget.

Bortvisning af uønsket person – Køgevej, Roskilde

Kl. 1545 havde en mand taget ophold i baggården hos en forening, hvor han havde et internt forbud mod at opholde sig pga. truende og ubehagelig adfærd over for andre. Ingen kunne ikke formå ham til at forlade stedet. Politiet kørte til stedet for at bortvise en 66-årig mand fra Roskilde. På stedet var også en 52-årig mand fra Roskilde, som viste sig at være efterlyst af politiet som udeblevet fra et retsmøde i fogedretten i Roskilde. Han blev derfor frihedsberøvet og anbragt i et arresthus, indtil fremstilling i fogedretten kan ske fredag formiddag. Ingen af dem blev sigtet for noget efter opholdet på stedet.

Færdselsuheld – Køgevej-Skovrækken, Vallø, Køge – Stevns

Kl. 1016 var sket et færdselsuheld, hvor bl.a. en motorcyklist var involveret. Det viste sig, at en 33-årig mand fra Hårlev var kørt på sin motorcykel ad Køgevej mod nord. Han overskred en dobbelt spærrelinie i forbindelse med overhaling af tre forankørende bilister og påkørte til sidst ved Skovrækken påhængsvognen på en venstresvingende bilist. Motorcyklisten blev indbragt til undersøgelse på skadestuen, men var tilsyneladende sluppet fra uheldet med diverse knubs. Han havde dog i 2016 fået inddraget sin førerret, så han måtte ikke køre på motorcyklen, ligesom han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer på grund af mistanke om, at han kunne være påvirket af narkotika under kørslen. Motorcyklisten vil således høre nærmere fra politiet i anledning af ulykken.

Død kvinde fundet i lejlighed – Fasanvej, Køge

Se den udsendte pressemeddelelse torsdag kl. 0930 om sagen.

Narkobilist – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 1835 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Tureby for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand i sydlig retning på motorvejen ved en rasteplads. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Politiet kunne i forbindelse med sagsbehandlingen konstatere, at den 26-årige tidligere på dagen også var blevet sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i København.

Tyveri fra genbrugsplads – Pilebækvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 0025 fik politiet en henvendelse fra et alarmfirma, der via overvågning kunne se, at en person med en lommelygte var inde på genbrugspladsens område. Politiet kørte til stedet og traf udenfor en 42-årig mand fra Bjæverskov. Han var i besiddelse af et TV, som han erkendte netop at have stjålet fra genbrugspladsen via et hul i hegnet. Politiet sigtede ham for tyveri af TVet.

Arbejdsulykke – Vasebækvej, Køge

Kl. 1513 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en arbejdsulykke, hvor en mand skulle være kommet til alvorligt til skade af glas, der var faldet ned over ham. En 21-årig mand fra Nykøbing M var under behandling på ulykkesstedet, hvor der også var en del knust glas fra ca. 800 kg tunge vinduespartier, der var faldet ned fra en kran. Den tilskadekomne blev hastigt kørt til skadestuen i Køge før eventuel overflytning til Rigshospitalet på grund af mistanke om alvorlig tilskadekomst. I mellemtiden blev det klarlagt, at vinduespartierne var blevet hejst op i en kran, men blev tabt. Den 21-årige nåede dog at flytte sig, så han ikke blev ramt af glaspartierne, men faldt til gengæld uheldigt og slog sig. Han blev derfor kort efter meldt uden for livsfare som følge af arbejdsulykken, som Arbejdstilsynet og politiet nu undersøger nærmere for at finde ud af, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Mistænkeligt forhold – Pilebækvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 2308 fik politiet fra et alarmfirma melding om, at to personer iført hættetrøjer og med lommelygter færdes inde på en genbrugsplads. Politiet kørte til stedet, hvorfra de to personer var forsvundet – muligvis gennem et ældre hul i hegnet rundt om genbrugspladsen.

Biltyve anholdt – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 2329 fik Midt- og Vestsjællands Politi en henvendelse fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi om, at en stjålet bil kørte mellem Sorø og Ringsted på motorvejen. En patrulje fik kontakt med bilen, der blev standset kort før sammenfletningen ved Køge Føreren- en 27-årig mand fra København Ø – blev anholdt for kørsel i den stjålne bil og senere overgivet til Sydsjællands og Lollands-Falsters politi til videre sagsbehandling. I forbindelse med dette køretøj fulgte en anden bil, som var forsynet med en afmeldt nummerplade. Politiet fik også dette køretøj standset omkring afkørsel 33 Vemmedrup, og bilen blev ført af en 25-årig mand fra Brønshøj. Ved nærmere undersøgelse af bilens oprindelse viste det sig, at bilen i slutningen af juni 2017 var blevet franarret en sælger i Asnæs af en anden mand end føreren af bilen. Køberen havde fremvist en falsk kvittering for en ba nkoverf rsel og fået bl.a. denne bil overdraget. Den 25-årige blev derfor anholdt, således at politiet kan finde ud, hvordan han er kommet i besiddelse af bilen, og om han kunne have medvirket til tyveriet af den stjålne bil.

Anholdelse – Forsøg på tyveri af kabelskrot – Tangmosevej, Køge

Kl. 0124 fik politiet en henvendelse fra et alarmfirma, som kunne se to personer, der var i færd med at stjæle kabelskrot fra genbrugspladsen. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, hvor en patruljehund hurtigt fik opsnuset en mand, der forsøgte at gemme sig i et buskads. En 21-årig mand fra Roskilde, men med oprindelse fra Bulgarien, blev anholdt som mistænkt for at have forsøgt at stjæle kabelskrot. Ved den fortsatte eftersøgning fandt politiet en dansk varebil på Tangmosevej, hvori der sad en 24-årig mand fra Bulgarien, der ikke kunne redegør for, hvad han lavede i området. Han var desuden i besiddelse af en mobiltelefon, der konstant ringede. Han blev også anholdt som mistænkt for at have medvirket til tyveriforsøget på genbrugspladsen. Ved yderligere søgning med patruljehunden i området uden for genbrugspladsen fandt hunden en tabt sko , som ifølge politiets formodning tilhører en tredje gerningsmand, som dog ikke er fundet eller identificeret endnu. Begge anholdte er fortsat i politiets varetægt og skal med hjælp fra en tolk afhøres til sagen, hvorefter politiets jurister vil afgøre, hvad der videre skal ske med de anholdte.

Knivloven – Ølbycenter, Køge

Kl. 1655 foretog politiet en rutinemæssig kontrol af to mænd, der opholdt sig i en personbil på p-pladsen ved Ølbycenter. En 28-årig mand fra Ringsted var i en dørlomme i bilen i besiddelse af en 19 cm lang kniv, hvorfor han blev sigtet for overtrædelse af knivloven og fik kniven beslaglagt som bevis i sagen. Passageren – en 21-årig mand fra Køge – blev ikke sigtet for noget. Den 28-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Vold / hærværk / forsætlig påkørsel mv. – Stensbjergvej / Ølbycenter, Køge

Kl. 1328 anmeldte en 36-årig kvinde fra København Ø, at hun kort forinden ved Ølbycentret var blevet overfaldet og fået tildelt flere knytnæveslag af faderen til et 8-årigt barn, som den 36-årige og en veninde efter aftale skulle afhente. Barnet var blevet anbragt i en bilen, da den 36-årige uvarslet blev overfaldet af barnets far. Offeret flygtede ind i sin bil og flygtede mod Stensbjergvej. Undervejs påkørte faderen deres bil med sin egen bil. Under den videre kørsel ad Stensbjergvej fulgte faderen efter, og da moderen lavede en U-vending for at slippe væk, lykkedes det faderen at bakke ind i hendes bil i den side, hvor barnet var placeret. Faderen steg herefter ud af sin bil og knuste ruderne i moderens bil, samtidig med at han krævede sin barn udleveret. Til sidst flygtede faderen – en 37-årig mand fra Køge – fra stedet uden at få barnet med sig. Polit iet ledt e i løbet af eftermiddagen efter den 37-årige far med henblik på anholdelse, men fandt ham ikke. Han er nu eftersøgt af politiet, der nu også leder efter ham i hans venne- og bekendtskabskreds. Politiet har endvidere udfærdiget en socialrapport af hensyn til barnet og de oplevelser, som det har været udsat for, så også de sociale myndigheder kan blive underrettet om denne sag.

Narkobilist uden førerret – Langelandsvej, Køge

Kl. 1939 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Køge for kørsel uden førerret og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en person. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for hash, som politiet mistænker ham for at have været påvirket af.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Ryeskovvej, Borup – Køge

Kl. 0015 mistede en 40-årig mand herredømmet over en varebil og kørte ned i grøften. Føreren af varebilen var påvirket af spiritus under kørslen og måtte i øvrigt ikke køre bilen, da han i forvejen var frakendt førerretten. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen andre trafikanter var involveret i uheldet, som den 40-årige slap uskadt fra.

Indbrud i perioden
Ringstedvej, Lellinge,
Køge Tømrervej, Køge (2 steder)
Mellemvangen, Køge
Skovvangsvej, Strøby Egede, Køge
Have Borupvej, Have Borup, Kirke Eskilstrup
Søvej, Borup