Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 9-21. august, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tyveri af mobiltelefon – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 0438 anmeldte DSB-personale, at der i S-toget var nogle udlændinge, som opførte sig mistænkeligt, og som måske forsøgte at stjæle fra andre passagerer. På Køge S-station traf politiet en 22-årig asylansøger fra Marokko, som var i besiddelse af tre mobiltelefoner. De to af dem var måske hans egne, men den tredje var med dansk opsætning mv. og viste sig at tilhøre en 26-årig mand fra Hvidovre. Asylansøgeren blev derfor anholdt og sigtet for tyveri af telefonen, da han ikke kunne gøre rede for, hvordan han var kommet i besiddelse af den. Asylansøgeren blev løsladt og kan nu forvente at høre nærmere, når sagen mod ham skal afgøres, og politiet forsøger at få kontakt til ejeren af telefonen med henblik på udlevering af den.

Hensynsløs kørsel – Fasanvej/Parkvej, Køge

Kl. 1400 henvendte et par borgere sig telefonisk til politiet for at anmelde, at en rød personbil, hvis nummerplade var blevet aflæst, kørte rundt på forskellige stier i området ved Fasanvej og Parkvej i Køge Bilen blev tillige ført hensynsløst på stierne med hastigheder op mod anslået 75 km/t og var sidst set henstillet på en p-plads på Fasanvej. Da politiet kom til området, var bilen imidlertid forsvundet. Den registrerede bilejer kunne oplyse politiet om, at bilen var blevet solgt fredag til en mand med bopæl i Køge-området. Politiet forsøger nu at finde frem til køberen for at tale med ham om den foretagne kørsel.

Forsøg på indbrud – Solvangsvej, Herfølge – Køge

Kl. 0008 fik politiet en anmeldelse om, at tre udenlandske mænd var blevet overrasket i forbindelse med et indbrudsforsøg i et flyttefirma på Solvangsvej. Anmelderen var blevet opmærksom på indbruddet, da han hørte noget støj, og fordi der tidligere i løbet af weekenden havde været indbrud på stedet. De tre mistænkte mænd var i alderen 25-30 og med mellemøstlig udseende. De kørte fra stedet i en mindre hvid kassevogn, som politiet forgæves ledte efter i et forsøg på at få de tre mænd identificeret.

Ræs i Lovparken – Nyportstræde, Køge

Kl. 1834 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger om, at både en knallert og en bil kørte ræs på græsplænen i Lovparken. Politiet kørte til ormådet med et par patruljer, som kl. 1841 kunne konstatere, at der hverken var en knallert eller bil til stede i Lovparken. Da alt var stile og roligt, fortsatte patruljerne fra stedet.

Færdselsuheld- Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 0720 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor to biler var stødt sammen og nu delvist spærrede motorvejen. Det viste sig, at en 63-årig mand fra Sorø kørte i sin personbil ad motorvejen i østlig retning med ca. 110 km/t, da han for sent opdagede, at trafikken foran ham kørte væsentligt langsommere. Trods nedbremsning kunne han ikke undgå at påkøre den forankørende personbil ført af en 25-årig kvinde fra Slagelse. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, men deres biler spærrede delvist motorvejen. En skiltevogn blev rekvireret til uheldsstedet, hvor begge vognbane blev åbnet for trafik kl. ca. 0800.

Kørsel uden førerret – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 0740 sigtede politiet en 55-årig mand fra Haslev for kørsel uden førerret i en personbil, som han førte ad Vestmotorvejen mod øst ved det færdselsuheld, som politiet var kørt ud til. Undervejs til uheldsstedet havde politiet via patruljebilens ANPG-udstyr fået en indikation på, at en bilejer ikke havde noget kørekort. Da samme bil kort efter langsomt passerede uheldsstedet, hvor politiet arbejdede, afslørede en nærmere kontrol af føreren altså, at han ikke havde noget kørekort, fordi det var inddraget af politiet i 2016 på grund af manglende aflæggelse af en kontrollerende køreprøve. Den 55-årige kan nu forvente at modtage en bøde efter dagens kørsel.

Tricktyveri – Jernbanegade, Køge

Kl. 1600 kørte en 61-årig mand fra Køge sig en tur i sin el-crosser ad Jernbanegade ved stationen. To fremmede kvinde spærrede ham vejen, så han måtte standse. Den ene kvinde tilbød ham en halskæde, hvilket han afslog at modtage. Hun insisterede på at give ham halskæden og gav ham kæden rundt om halsen. I den forbindelse lykkedes det kvinden at stjæle mandens ægte guldhalskæde om halsen. Bagefter forsvandt kvinderne, der blev beskrevet som: A: Kvinde, Sydeuropæisk af udseende, 42-45 år, ca.150 cm, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: mørklødet, buttet af bygning, Talte: Engelsk, Iført: halvlang mørk jakke, kjole, og B: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 30-30 år, ca. 150 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: opsat hår, Iført: blomstret/mønstret kjole, tørklæde om halsen.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der ha r bemær ket de to kvinder i gågaden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Savnet mand fundet død – Lille-Skensved – Køge

Kl. 1632 blev en savnet, 25-årig mand fra Lille-Skensved fundet død i et levende hegn ikke langt fra hans bopæl. Det var pårørende, som fandt den 25-årige i området, efter at politiet med både helikopter og politihunde uden resultat havde ledt efter ham hele mandagen i Lille-Skensved-området og Ejby-skoven, efter at han forsvandt fra bopælen lørdag. Umiddelbart tyder intet på noget kriminelt, hvorfor politiet betragter sagen som en tragisk hændelse.

Blufærdighedskrænkelse – Turebyvej, Tureby – Køge

Kl. 1916 anmeldte en 25-årig kvinde fra Tureby, at hun kl. 1835-1845 gik fra stationen ad Turebyvej og Byvej, da en bilist kørte ind ved siden af hende for at spørge om vej. Den 25-årige forklarede vejen med fagter og bemærkede herunder, at føreren af bilen legede med sit lem. Anmelderen fortsatte nu, men bilisten fulgte efter og standsede igen for at spørge, om hun nu ville se på, at han legede med sit lem. Anmelderen følte sig nu skræmt over mandens adfærd og skyndte sig videre, så hun bemærkede ikke, hvor bilisten forsvandt hen. Føreren af bilen blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-25 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: skægstubbe, Talte: Dansk med accent, Iført: blå eller sort bluse og mørkegrå joggingbukser, og han var kørende i en sort, ny og dyrt udseende personbil af ukendt mærke. Po litiet f orsøger nu at få manden og hans bil identificeret.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket bilen og dens føreren i området, eller som har oplysninger om identiteten på den mistænkte mand. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Humanitær eftersøgning – Lille-Skensved – Køge

Kl. 0929 iværksatte politiet en humanitær eftersøgning af en 25-årig mand fra Lille-Skensved, som havde forladt bopælen lørdag d. 120817 i nedtrykt sindstilstand efter en uoverensstemmelse. De pårørende ønskede nu politiets assistance til at finde ham, da man frygtede, at han ville gøre skade på sig selv. Politiet iværksatte i dagens løb en eftersøgning med både helikopter og hundepatruljer i Lille-Skensved-området, men desværre uden at finde den 25-årige, der beskrives som: mand, dansk af udseende, 175-180 cm høj, almindelig af bygning, lyst kort hår, flere tatoveringer på bryst, ryg og skuldre, muligt iført kasket, formentlig jeans og Nike-sko. Eftersøgningen blev i går indstillet kl. ca. 1945, men fortsætter de følgende dage, indtil han er fundet, eller livstegn fra ham er modtaget.

 

 

Død kvinde fundet i lejlighed – Fasanvej, Køge

Se den udsendte pressemeddelelse torsdag kl. 0930 om sagen.

Narkobilist – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 1835 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Tureby for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand i sydlig retning på motorvejen ved en rasteplads. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Politiet kunne i forbindelse med sagsbehandlingen konstatere, at den 26-årige tidligere på dagen også var blevet sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i København.

Tyveri fra genbrugsplads – Pilebækvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 0025 fik politiet en henvendelse fra et alarmfirma, der via overvågning kunne se, at en person med en lommelygte var inde på genbrugspladsens område. Politiet kørte til stedet og traf udenfor en 42-årig mand fra Bjæverskov. Han var i besiddelse af et TV, som han erkendte netop at have stjålet fra genbrugspladsen via et hul i hegnet. Politiet sigtede ham for tyveri af TVet.

Arbejdsulykke – Vasebækvej, Køge

Kl. 1513 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en arbejdsulykke, hvor en mand skulle være kommet til alvorligt til skade af glas, der var faldet ned over ham. En 21-årig mand fra Nykøbing M var under behandling på ulykkesstedet, hvor der også var en del knust glas fra ca. 800 kg tunge vinduespartier, der var faldet ned fra en kran. Den tilskadekomne blev hastigt kørt til skadestuen i Køge før eventuel overflytning til Rigshospitalet på grund af mistanke om alvorlig tilskadekomst. I mellemtiden blev det klarlagt, at vinduespartierne var blevet hejst op i en kran, men blev tabt. Den 21-årige nåede dog at flytte sig, så han ikke blev ramt af glaspartierne, men faldt til gengæld uheldigt og slog sig. Han blev derfor kort efter meldt uden for livsfare som følge af arbejdsulykken, som Arbejdstilsynet og politiet nu undersøger nærmere for at finde ud af, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Mistænkeligt forhold – Pilebækvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 2308 fik politiet fra et alarmfirma melding om, at to personer iført hættetrøjer og med lommelygter færdes inde på en genbrugsplads. Politiet kørte til stedet, hvorfra de to personer var forsvundet – muligvis gennem et ældre hul i hegnet rundt om genbrugspladsen.

Biltyve anholdt – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 2329 fik Midt- og Vestsjællands Politi en henvendelse fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi om, at en stjålet bil kørte mellem Sorø og Ringsted på motorvejen. En patrulje fik kontakt med bilen, der blev standset kort før sammenfletningen ved Køge Føreren- en 27-årig mand fra København Ø – blev anholdt for kørsel i den stjålne bil og senere overgivet til Sydsjællands og Lollands-Falsters politi til videre sagsbehandling. I forbindelse med dette køretøj fulgte en anden bil, som var forsynet med en afmeldt nummerplade. Politiet fik også dette køretøj standset omkring afkørsel 33 Vemmedrup, og bilen blev ført af en 25-årig mand fra Brønshøj. Ved nærmere undersøgelse af bilens oprindelse viste det sig, at bilen i slutningen af juni 2017 var blevet franarret en sælger i Asnæs af en anden mand end føreren af bilen. Køberen havde fremvist en falsk kvittering for en ba nkoverf rsel og fået bl.a. denne bil overdraget. Den 25-årige blev derfor anholdt, således at politiet kan finde ud, hvordan han er kommet i besiddelse af bilen, og om han kunne have medvirket til tyveriet af den stjålne bil.

Anholdelse – Forsøg på tyveri af kabelskrot – Tangmosevej, Køge

Kl. 0124 fik politiet en henvendelse fra et alarmfirma, som kunne se to personer, der var i færd med at stjæle kabelskrot fra genbrugspladsen. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, hvor en patruljehund hurtigt fik opsnuset en mand, der forsøgte at gemme sig i et buskads. En 21-årig mand fra Roskilde, men med oprindelse fra Bulgarien, blev anholdt som mistænkt for at have forsøgt at stjæle kabelskrot. Ved den fortsatte eftersøgning fandt politiet en dansk varebil på Tangmosevej, hvori der sad en 24-årig mand fra Bulgarien, der ikke kunne redegør for, hvad han lavede i området. Han var desuden i besiddelse af en mobiltelefon, der konstant ringede. Han blev også anholdt som mistænkt for at have medvirket til tyveriforsøget på genbrugspladsen. Ved yderligere søgning med patruljehunden i området uden for genbrugspladsen fandt hunden en tabt sko , som ifølge politiets formodning tilhører en tredje gerningsmand, som dog ikke er fundet eller identificeret endnu. Begge anholdte er fortsat i politiets varetægt og skal med hjælp fra en tolk afhøres til sagen, hvorefter politiets jurister vil afgøre, hvad der videre skal ske med de anholdte.

Indbrud i perioden
Sygehusvej, Køge
Munkeageren, Køge
Slotsgade, Vallø, Køge
Rebslagergade, Køge
Have Borupvej, Kirke Eskilstrup
Kimmerslevvej, Borup Have
Borupvej, Have Borup, Kirke Eskilstrup