Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge Kommune i tidsrummet 16-29. august 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Lovgivning om euf. stoffer – Køge

Kl. 1730 fik politiet anmeldelse om to unge, der på Køge Torv havde råbt noget på arabisk og råbte boom. Politiet fik fat i de to, der begge var etnisk danske. En 28-årig mand fra Køge blev sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer, idet han havde gemt et lille kvantum kokain i sin ene sko.

Tricktyveri – Køge

Kl. 1427 fik politiet anmeldelse om tricktyveri, der fandt sted kl. 1129 på Nørre Boulevard ved en sti i nærheden af Netto. Den 76-årige kvinde havde været i Netto og handle, og da hun gik hjemad blev hun kontaktet af en mand, der henvendte sig til hende på et uforståeligt sprog. En anden mand dukkede op kort efter. Da forurettede kom hjem opdagede hun, at hendes Mastercard var stjålet. Der var hævet først 1400 og senere 13000 kr. på kortet.

Gerningsmændene beskrives som mellemøstlig af udseende i alderen 30-40 år.

Det er vigtigt at sikre, at man skjuler indtastningen ved brug af kontokort i forretninger for at undgå, at nogen aflurer pinkoden. Hvis kortet ikke er afluret, er der ingen ide i at stjæle det. Derfor skal man være forsigtig ved indtastning.

Blufærdighedskrænkelse – Køge

Kl. 1609 fik politiet anmeldelse om to hændelser vedr. blufærdighedskrænkelser, der skete kl. 1530 og kl. 1600 i kvarteret omkring Emilievej og Quistgårdsvej. Gerningsmanden beskrives som en dansk mand, ca. 175-180 cm høj, kraftig af bygning, lyst kort hår iført hvid t-shirt, sorte træningsshorts. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til manden i første omgang.

De forurettede er en 15-årig pige fra Hårlev og en 19-årig kvinde fra Havdrup.

Sten mod bil – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1645 anmeldte en 30-årig kvinde fra Sorø, at hun kort forinden var kørt i sin personbil ad Køge Bugt Motorvejen mod syd med tre passagerer, en 24-årig kvinde og to børn på hhv. 5 og 10 år på bagsædet. Ved passage af broen over motorvejen ved afkørsel 31 B (Egedesvej), blev køretøjet ramt på taget af en sten på størrelse med en tennisbold. Der opstod en bule i taget ca. 10 cm fra frontruden. Ingen af personerne i bilen kom fysisk til skade, men blev chokeret over hændelsen. Politiet har afhørt personerne, men der er ikke nogen oplysninger om personer set på broen forud for hændelsen, ligesom politiets undersøgelser på stedet ikke gav nogen naturlig forklaring på det hændte.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der har oplysninger i sagen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger.

Urolig gæst – Brogade, Køge

Kl. 2334 måtte personalet på en restauration tilkalde politiet for at få lagt en dæmper på en mandlig gæst, som var årsag til uro på stedet. Politiet fik kontakt til en spirituspåvirket, 50-årig mand fra Køge, som blev frihedsberøvet for at få ro på stedet og efterfølgende lagt til afkøling i detentionen hen over natten. Næste morgen blev han løsladt uden at være blevet sigtet for noget.

Mindre brand i vaskekælder – Gymnasievej, Køge

Kl. 1856 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en vaskekælder under en beboelsesejendom. Der var opstået en mindre brand i en rullemaskine, som var blevet benyttet kort forinden. Medens en beboer opholdt sig i vaskekælderen for at vaske, havde beboeren opdaget branden i rullemaskinen og derefter slået alarm. Ingen kom til skade ved branden.

Beruser til ulempe – Ølbycenter, Køge

Kl. 1928 fik politiet en henvendelse fra personalet i en kiosk, at en spirituspåvirket mand var til ulempe for øvrige, der færdedes i området. Politiet fik igen kontakt til en spirituspåvirket, 36-årig mand fra Island, som blev frihedsberøvet for at skabe ro i området. Han blev efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning.

Lov om euforiserende stoffer – Lyngvej, Køge

Kl. 1917 fik politiet standset en bil, som havde kørt hasarderet på bl.a. Lyngvej i retning mod transportcentret, hvor politiet fik kontakt med bilen. Føreren var en 28-årig mand uden fast bopæl, som var i besiddelse af ca. 1 gram kokain og 21½ gram hash. Politiet beslaglagde stofferne og sigtede den 28-årige for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han vil senere høre, hvordan politiet agter at afgøre sagerne mod ham.

Narkobilist uden førerret – Ølbycenter, Køge

Kl. 0033 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Værløse for kørsel i en personbil med stjålne nummerplader og i narkotikapåvirket tilstand. Bilen måtte han i øvrigt slet ikke være fører af, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (hash) og afhøring til sagerne.

Eftersøgt forsøgte at flygte – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 0138 kontrollerede en patrulje en bil og de personer, der var til stede i den. På passagersædet sad en 22-årig mand uden fast bopæl, som viste sig at være efterlyst af Fyns Politi, idet han skulle anholdes og fremstilles i retten i Svendborg. Da politiet netop havde anholdt ham med baggrund i efterlysningen, stak han af til fods. Han nåede dog kun at løbe ca. 100 meter, før han blev indhentet. Flugten efter anholdelse medførte nu en sigtelse for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at flygte fra politiet under en anholdelse. Den 22-årige blev i første omgang medtaget til en politistation, indtil en transport af ham til Fyns Politi kan gennemføres.

Tøjtyveri fra butik – Støberivej, Køge

Kl. 1020 anmeldte personalet i en tøjbutik, at 8-10 udenlandske personer – voksne og børn – netop havde forladt stedet efter tyveri af en enkelt mørkeblå jakke i børnestørrelse. De flygtede i en grå Audi A6 med tyske nummerplader og en anden bil (stationcar) også med tyske nummerplader. De var nogle minutter tidligere kommet ind i butikken, hvor de medbragte børn blev iklædt noget af forretningens tøj. Da de gik fra stedet kort efter, blev de konfronteret med deres adfærd og manglende betaling af tøjet, hvorefter det meste tøj blev efterladt, således at det lykkedes dem kun at stjæle børnejakken. Politiet ledte forgæves efter de to biler med tyske nummerplader med de mistænkte, som blev beskrevet som sydøsteuropæiske af oprindelse.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to biler eller de mistænkte i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysni nger i s agen.

Mand amok – Ølbycenter, Køge

Kl. 1706 rykkede politiet hurtigt ud til en mand, som ifølge en anmeldelse via alarmcentralen var gået amok ved en kiosk tæt på togstationen. Politiet traf på stedet en kraftigt spirituspåvirket, 36-årig mand fra Island, som dels blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin udadreagerende adfærd i spirituspåvirket tilstand, dels blev frihedsberøvet til afrusning. Han blev derfor bragt til politistationen i Roskilde, hvor han tilbragte nogle timer i detentionen, inden han omkring midnat blev løsladt. Han kan se frem til at modtage en bøde.

Tyveri af mobiltelefon – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 0438 anmeldte DSB-personale, at der i S-toget var nogle udlændinge, som opførte sig mistænkeligt, og som måske forsøgte at stjæle fra andre passagerer. På Køge S-station traf politiet en 22-årig asylansøger fra Marokko, som var i besiddelse af tre mobiltelefoner. De to af dem var måske hans egne, men den tredje var med dansk opsætning mv. og viste sig at tilhøre en 26-årig mand fra Hvidovre. Asylansøgeren blev derfor anholdt og sigtet for tyveri af telefonen, da han ikke kunne gøre rede for, hvordan han var kommet i besiddelse af den. Asylansøgeren blev løsladt og kan nu forvente at høre nærmere, når sagen mod ham skal afgøres, og politiet forsøger at få kontakt til ejeren af telefonen med henblik på udlevering af den.

Hensynsløs kørsel – Fasanvej/Parkvej, Køge

Kl. 1400 henvendte et par borgere sig telefonisk til politiet for at anmelde, at en rød personbil, hvis nummerplade var blevet aflæst, kørte rundt på forskellige stier i området ved Fasanvej og Parkvej i Køge Bilen blev tillige ført hensynsløst på stierne med hastigheder op mod anslået 75 km/t og var sidst set henstillet på en p-plads på Fasanvej. Da politiet kom til området, var bilen imidlertid forsvundet. Den registrerede bilejer kunne oplyse politiet om, at bilen var blevet solgt fredag til en mand med bopæl i Køge-området. Politiet forsøger nu at finde frem til køberen for at tale med ham om den foretagne kørsel.

Forsøg på indbrud – Solvangsvej, Herfølge – Køge

Kl. 0008 fik politiet en anmeldelse om, at tre udenlandske mænd var blevet overrasket i forbindelse med et indbrudsforsøg i et flyttefirma på Solvangsvej. Anmelderen var blevet opmærksom på indbruddet, da han hørte noget støj, og fordi der tidligere i løbet af weekenden havde været indbrud på stedet. De tre mistænkte mænd var i alderen 25-30 og med mellemøstlig udseende. De kørte fra stedet i en mindre hvid kassevogn, som politiet forgæves ledte efter i et forsøg på at få de tre mænd identificeret.

Ræs i Lovparken – Nyportstræde, Køge

Kl. 1834 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger om, at både en knallert og en bil kørte ræs på græsplænen i Lovparken. Politiet kørte til ormådet med et par patruljer, som kl. 1841 kunne konstatere, at der hverken var en knallert eller bil til stede i Lovparken. Da alt var stile og roligt, fortsatte patruljerne fra stedet.

Færdselsuheld- Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 0720 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor to biler var stødt sammen og nu delvist spærrede motorvejen. Det viste sig, at en 63-årig mand fra Sorø kørte i sin personbil ad motorvejen i østlig retning med ca. 110 km/t, da han for sent opdagede, at trafikken foran ham kørte væsentligt langsommere. Trods nedbremsning kunne han ikke undgå at påkøre den forankørende personbil ført af en 25-årig kvinde fra Slagelse. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, men deres biler spærrede delvist motorvejen. En skiltevogn blev rekvireret til uheldsstedet, hvor begge vognbane blev åbnet for trafik kl. ca. 0800.

Kørsel uden førerret – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 0740 sigtede politiet en 55-årig mand fra Haslev for kørsel uden førerret i en personbil, som han førte ad Vestmotorvejen mod øst ved det færdselsuheld, som politiet var kørt ud til. Undervejs til uheldsstedet havde politiet via patruljebilens ANPG-udstyr fået en indikation på, at en bilejer ikke havde noget kørekort. Da samme bil kort efter langsomt passerede uheldsstedet, hvor politiet arbejdede, afslørede en nærmere kontrol af føreren altså, at han ikke havde noget kørekort, fordi det var inddraget af politiet i 2016 på grund af manglende aflæggelse af en kontrollerende køreprøve. Den 55-årige kan nu forvente at modtage en bøde efter dagens kørsel.

Tricktyveri – Jernbanegade, Køge

Kl. 1600 kørte en 61-årig mand fra Køge sig en tur i sin el-crosser ad Jernbanegade ved stationen. To fremmede kvinde spærrede ham vejen, så han måtte standse. Den ene kvinde tilbød ham en halskæde, hvilket han afslog at modtage. Hun insisterede på at give ham halskæden og gav ham kæden rundt om halsen. I den forbindelse lykkedes det kvinden at stjæle mandens ægte guldhalskæde om halsen. Bagefter forsvandt kvinderne, der blev beskrevet som: A: Kvinde, Sydeuropæisk af udseende, 42-45 år, ca.150 cm, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: mørklødet, buttet af bygning, Talte: Engelsk, Iført: halvlang mørk jakke, kjole, og B: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 30-30 år, ca. 150 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: opsat hår, Iført: blomstret/mønstret kjole, tørklæde om halsen.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der ha r bemær ket de to kvinder i gågaden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Savnet mand fundet død – Lille-Skensved – Køge

Kl. 1632 blev en savnet, 25-årig mand fra Lille-Skensved fundet død i et levende hegn ikke langt fra hans bopæl. Det var pårørende, som fandt den 25-årige i området, efter at politiet med både helikopter og politihunde uden resultat havde ledt efter ham hele mandagen i Lille-Skensved-området og Ejby-skoven, efter at han forsvandt fra bopælen lørdag. Umiddelbart tyder intet på noget kriminelt, hvorfor politiet betragter sagen som en tragisk hændelse.

Blufærdighedskrænkelse – Turebyvej, Tureby – Køge

Kl. 1916 anmeldte en 25-årig kvinde fra Tureby, at hun kl. 1835-1845 gik fra stationen ad Turebyvej og Byvej, da en bilist kørte ind ved siden af hende for at spørge om vej. Den 25-årige forklarede vejen med fagter og bemærkede herunder, at føreren af bilen legede med sit lem. Anmelderen fortsatte nu, men bilisten fulgte efter og standsede igen for at spørge, om hun nu ville se på, at han legede med sit lem. Anmelderen følte sig nu skræmt over mandens adfærd og skyndte sig videre, så hun bemærkede ikke, hvor bilisten forsvandt hen. Føreren af bilen blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-25 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: skægstubbe, Talte: Dansk med accent, Iført: blå eller sort bluse og mørkegrå joggingbukser, og han var kørende i en sort, ny og dyrt udseende personbil af ukendt mærke. Po litiet f orsøger nu at få manden og hans bil identificeret.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket bilen og dens føreren i området, eller som har oplysninger om identiteten på den mistænkte mand. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tyveri fra butikker – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge / Sønderstrupvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 0225 kontrollerede politiet en varebil på grund af en lygtefejl, efter at varebilen var kørt ad Holbækmotorvejen i østlig retning ved Gevninge-afkørslen. Ved kontrollen bemærkede politiet, at varebilens varerum var fyldt op med tre store poser pantflasker, genbrugspaller, euro-paller, 8 gasflasker og 36 flasker Nivea-creme. I varebilen var to mænd på 27 og 28 år fra Valby og en 21-årig mand fra Vanløse, som ikke kunne gøre rede for, hvorfra de pågældende effekter stammede. De blev derfor alle tre anholdt som mistænkte for tyveri af effekterne, som senere viste sig at stamme fra supermarkedet Netto, Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge, og formentlig fra byggemarkedet Jem & Fix, Tølløse. Politiet beslaglagde de fundne effekter med henblik på udlevering til ejerne, og de anholdte blev nogle timer senere løsladt efter sigtelse for tyveri af effekterne og afhøring til sagerne. Alle tre vil høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Indbrud i perioden
Østre Sandmarksvej, Køge
Snogebækvej, Køge
Bakkegårdsvej, Strøby Egede, Køge
Pinjevej, Strøby Egede, Køge
Engvangsvej, Strøby Egede, Køge
Stevnsvej, Strøby Egede, Køge
Bakkehældet, Valløby, Køge
Nyvej, Køge
Steinmannsvej, Køge
Sognevej, Valløby, Køge
Sygehusvej, Køge
Munkeageren, Køge
Slotsgade, Vallø, Køge
Rebslagergade, Køge
Have Borupvej, Kirke Eskilstrup
Kimmerslevvej, Borup
Egevej, Vemmedrup, Bjæverskov
Ejbovej, Bjæverskov
Skovbovej, Bjæverskov
Kildebjergs Tofter, Bjæverskov
Stensbjergvej, Bjæverskov
Egevej, Vemmedrup, Bjæverskov (2)
Vollerslevvej, Bjæverskov