Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Sep 15, 2017 til Sep 26, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Fuglefælde beslaglagt – Svenstrupskovene, Borup – Køge

Kl. 1049 fik politiet en anmeldelse om, at der muligt var opsat en fuglefælde i en Svenstrupskovene, hvor en anmelder kunne påvise et sted med en fælde. Politiet kørte til stedet sammen med anmelderen og beslaglagde en slags fuglefælde som bevis i sagen. Da der formentlig foreligger en overtrædelse af jagtlovgivningen, efterforsker politiet nu sagen yderligere for at finde ud af, om nogen kan drages til strafferetligt ansvar.

Brand i transformatorstation – Spanagervej, Bjæverskov – Køge

Kl. 0253 fik politiet en melding om, at brandvæsnet var kørt til brand i en transformatorstation. Det viste sig, at der formentlig var tale om en kortslutning af ukendt årsag, men det betød, at strømmen i området var blevet afbrudt. Elselskabet kom til stedet for at foretage den fornødne reparation, så strømmen kunne blive genetableret. Politiet foretog sig ikke yderligere i sagen.

Eftersøgning efter kvinde – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 0456 fik politiet en anmeldelse fra en lokal mand om, at en bilist havde forsøgt at køre ham ned, da han befandt sig på vejen ude foran hans bopæl. Han genkendte bilisten som værende en tidligere kvindelig bekendt, der efterfølgende kørte ind i hans indkørsel, hvor anmelderens bil blev påkørt. Herefter forsøgte anmelderen at standse kvinden og få fat i bilnøglen, medens hun bakkede bilen ind i en sten. Her lykkedes det anmelderen at få fat i bilnøglen, hvorefter kvinden flygtede til fods i retning mod stranden. Da politiet senere kom til stedet, fandt en hundepatrulje noget tøj efterladt på stranden, men ingen spor førte væk fra tøjet langs stranden. Politiet formodede derfor, at kvinden måske ville gøre skade på sig selv og var gået ud i vandet. En redningshelikopter med varmesøgende udstyr blev derfor tilkaldt til eftersøgning af kvinden, som blev funde t kl. ca . 0630 ved et sommerhus på Stevnsvej i våd og nedkølet tilstand efter ophold i vandet. Hun blev med ambulance kørt til sygehuset i Køge til fornøden behandling for nedkølingen. Politiet fulgte med kvinden, der var en 52-årig kvinde fra Borup, idet hun efter afsluttet behandling skulle anholdes som mistænkt for at ville have begået vold mod anmelderen med bilen. En bilinspektør blev tilkaldt til at lave undersøgelse af gerningsstedet og kvindens bil til en vurdering af farligheden i kvindens adfærd. Den 52-årige er fortsat i politiets varetægt og vil snarest muligt blive afhørt til sagen.

Brand i autocamper – Kløvestedvej, Borup – Køge

Kl. 1129 rykkede politiet og brandvæsnet ud til brand i en autocamper, der stod op ad et hus. Det lykkedes ikke for brandvæsnet at redde autocamperen, der udbrændte. Ingen kom til skade ved branden, der heller ikke bredte sig til det nærliggende hus. Autocamperen havde stået til opladning, hvilket tidligere havde bevirket, at HFI-relæet var slået fra. Politiet formoder derfor, at branden kan være opstået som følge af en fejl i elsystemet i autocamperen.

Dyre håndværkere – Robenheje, Køge

Kl. 1241 anmeldte en 44-årig kvinde fra Køge, at håndværkere hos hendes ældre far havde pillet ejendommens tagrender ned, og nu krævede de udenlandske håndværkere en betragtelig sum for arbejdet. Problemet var, at tagrenderne ikke skulle udskiftes. Politiet kørte til faderens bopæl og fik kontakt til to mænd på 20 og 25 år fra Rumænien – kørende i en bil med tyske nummerplader. De påstod at have en aftale med beboeren om arbejdet og en betaling på 13.000 kr. Anmelderen var overbevist om, at hendes far pga. alderen ikke kunne gennemskue, hvad aftalen med de udenlandske mænd reelt indebar både med hensyn til ydelse og pris. Politiet kunne ikke gøre yderligere ved sagen, der blev henvist til en civilretlig afgørelse, såfremt der var uenighed mellem parterne i en aftale.

Politiet vil dog opfordre til at være særdeles varsom med at indgå aftaler med udenlandske håndværkere, som ofte u opfordre t henvender sig til private for at tilbyde at udføre noget arbejde. Såfremt man vælger at indgå en aftale, er det er særdeles vigtig at få nedskrevet aftalen om den håndværksmæssige ydelse og prisen, så begge parter har aftalen at rette sig efter i tilfælde af en eventuel tvist om kvaliteten af arbejdet eller prisen.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen – Greve.

Kl. 1259 blev anmeldt om færdselsuheld, hvor en bro blev påkørt af en lastbil med en trailer, hvor højden var over 4,46. Der var ikke søgt om tilladelse til særtransporten, der blev udført af en engelsk chauffør. Påkørslen betød, at der var vraggods på kørebanen m.v. Vejdirektoratet underrettet om påkørslen, med henblik på nærmere undersøgelse af broen. I første omgang fik chaufføren en bøde på 14000 kr. Dertil kan komme erstatningskrav for ødelæggelser på broen.

Kvinde på bro – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 0108 fik politiet en henvendelse om, at en kvinde var set stående på en bro over jernbanen, men på ydersiden af et gelænder. Politiet kørte til stedet og fik verbal kontakt til en kvinde, som det til sidst lykkedes for politiet at overtale til at komme ind i patruljebilen for at finde ud af den bedste hjælp til hende. Sagen endte med, at kvinden blev kørt hjem til sin bopæl, hvor hun efter indtagelse af relevant medicin blev lagt i seng kl. ca. 0255.

Kørsel uden førerret – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 0200 bemærkede politiet en personbil uden nummerplader køre ad Vestmotorvejen mod vest ved Bjæverskov. Bag rattet sad en 21-årig mand fra København S, som ikke havde erhvervet sig et kørekort. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret og for kørsel i en uindregistreret og dermed uforsikret personbil. Han vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Ulovlig knallert beslaglagt – Københavnsvej, Køge

Kl. 0713 kørte en 53-årig mand fra Køge på sin lille knallert ad Københavnsvej, da en færdselspatrulje kom forbi. De ønskede at tale med føreren, fordi de mistænkte ham for at køre hurtigere end tilladt på knallerten. På et rullefelt viste det sig, at knallerten var i stand til at køre 53 km/t mod højst tilladt 30 km/t, hvorfor den 53-årige blev sigtet for at have foretaget konstruktive ændringer på knallerten. Da det nu var anden gang inden for tre år, at han blev afsløret i at køre på en ulovlig knallert, beslaglagde politiet knallerten med henblik på senere konfiskation.

Tyveri fra container – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 1900 anmeldte en opmærksom borger, at to personer – en mand og en kvinde – rodede i en container ved et supermarked. Kort efter gik de fra stedet med to plastposer. Anmelderen fulgte efter dem til Quistgårdsvej, hvor de forsøgte at gemme sig i en kælderskakt, da politiet ankom til stedet. Politiet sigtede en mand på 32 år og en kvinde på 25 år begge fra Rumænien for tyveri af to poser genbrugstøj, hvorefter de fik lov at gå videre – uden tøjposerne. De vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel – Vestre Ringvej, Borup – Køge

Kl. 2144 anholdt og sigtede politiet en 35-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i en varebil på rampen til Vestmotorvejen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Trist kvinde – Københavnsvej, Køge

Kl. 0204 bemærkede en patrulje tilfældig en yngre kvinde, som på viadukten over jernbanen med strømførende ledninger mv. stod på den forkerte side af rækværket. BaneDanmark blev straks underrettet om observationen, men umiddelbart kørte der ikke tog på strækningen på dette tidspunkt af døgnet. Politiet fik verbal kontakt med kvinden, der var ked af livet, men som til sidst lod sig overtale til at komme i sikkerhed. Der var tale om en 18-årig kvinde fra Herfølge, som indvilligede i at lade sig indlægge på et sygehus i Roskilde. Politiet kørte hende derfor til den fornødne behandling på sygehuset, hvor hun blev afleveret kl. ca. 0330.

Mistænkeligt dødsfald – Gammel Lyngvej, Køge

Kl. 1951 rykkede politiet ud til en adresse, hvor politiet fandt en kvinde død under omstændigheder, som ifølge politiets opfattelse skulle undersøges nærmere. Efterforskere og kriminalteknikere undersøgte stedet nærmere i løbet af aftenen, og den foreløbige konklusion var, at der ikke var mistanke om et strafbart forhold som grund til kvindens død. Ifølge politiets foreløbige opfattelse var det tale om ulykkelige omstændigheder. Den afdøde kvinde skal nu undersøges yderligere for at udelukke, at der er foregået noget kriminelt i forbindelse med hendes dødsfald.

Pengefalsk – Køge

Kl. 1747 kom tre kunder ind i Rema 1000 i Ølbycenter, hvor de hver for sig kom ind i forretningen og købte nogle småting og hver betalte med 500 kr., der senere viste sig at være falske. Gerningsmændene var tre ikke etniske danskere på 15-20 år.

Politiet undersøger nu sagen nærmere.

Tricktyveri – Ølby, Køge

Kl. 1130 var en 80-årig kvinde fra Solrød udsat for et tricktyveri efter at have handlet i Netto i Ølby Center. Medens hun pakkede sine varer blev hendes Dankort stjålet. Der var efterfølgende hævet 15000 kr. på kortet.

Som mange gange tidligere skal politiet opfordre til, at man dækker for sin indtastning ved betaling med kort i forretninger. Hvis pinkoden ikke kan ses, så er der ikke nogen grund til at stjæle betalingskortet.

Politiet opfordrer samtidig personer i forretninger til at holde ekstra øje, og evt. opfordre kunderne til at dække for deres indtastning, specielt hvis der er tale om ældre mennesker, da det som oftest er ældre, der udsættes for tyveri. Gør andre kunder opmærksom på, at man skal holde afstand i forbindelse indtastning.

Det kan medvirke til at skabe tryghed for den ældre.

Tricktyveri – Herfølge, Køge

Kl. 1229 fik politiet en anmeldelse om et tyveri, der fandt sted på Billesborgvej mellem kl. 1030 og 1105, hvor den 77-årige forurettede kvinde fra Herfølge fik stjålet sin tegnebog ved Fakta.

Kvinden havde kort forinden hævet penge i en automat og bag hende stod et par af udenlandsk oprindelse. Ved Fakta spærrede kvinden for forurettede, og kort efter opdagede hun, at hendes pung var væk. Hævekort blev spærret efterfølgende.

Indbrud i perioden
Samsøvej, Køge
Ærøvej, Køge
Mønsvej, Køge