Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Okt 20, 2017 til Okt 31, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tricktyveri – Køge

Kl. 1131 var en 78-årig kvinde fra Køge i Kvickly på Vestergade. Hun betalte for sine varer med sit dankort. Udenfor blev hun kontaktet af to udenlandske mænd, som spurgte, om hun kunne veksle penge til en kundevogn. Kvinden afviste de to mænd, og hun mærkede et lille puf og intet andet. Kort efter fik hun en mail fra sin bank, der oplyste, at hendes kort var spærret, idet der kl. 1139 var hævet 15000 kr. på kortet.

De to gerningsmænd beskrives som: Mænd, 45-50 år gamle, den ene alm. af bygning og den anden spinkel. Talte dansk med accent.

Politiet skal igen komme med det gode råd om at sikre sig, når man indtaster sin pinkode i en forretning, at uvedkommende ikke kan se, hvad man indtaster. Der er ingen ide i at stjæle et dankort, hvis man ikke har pinkoden.

Det er ofte ældre medborgere, der bliver udsat for den type tyverier. Derfor opfordrer vi personale og andre i køen om at gøre den ældre opmærksom på, at man skal dække for sin indtastning.

Anholdelse – Ølby, Køge

Kl. 1640 anholdt politiet en 25-årig mand fra Ringsted, der optrådte provokerende på Ølby Station. Han blev fjernet fra stedet og fik en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

Straksdom i grundlovsforhør – Indbrud i skoler – Solrød Strand / Køge

En 42-årig mand fra Rumænien, men med opholdsadresse i Københavns-området, blev fredag eftermiddag anholdt som mistænkt for at begået indbrud i flere skoler, hvorfra der var blevet stjålet en del computer. Politiet havde i forbindelse med kontrol af et køretøj, som den anholdte anvendte, fundet ikke mindre end 28 bærbare PCere, der på grund af diverse mærkning kunne spores som stjålne fra EUC, Lyngvej, Køge, Uglegårdsskolen, Tingryds Alle, Solrød Strand, og Munkebjergskolen, Tjørnholmvej, Solrød Strand. Indbruddene var sket inden for den seneste uge. Ved grundlovsforhøret lørdag blev den anholdte fremstillet som sigtet for de tre indbrud i de nævnte skoler. Han fik en straksdom på 60 dages fængsel samt efterfølgende udvisning af Danmark, når afsoningen af frihedsstraffen er overstået. Efter grundlovsforhøret blev den 42-årige overgivet til Kriminalforsorgen til øjeblikkelig afsoning af den idømte straf, som han modtog.

Tricktyveri – Ølby, Køge

Kl. 1934 fik politiet anmeldelse om et tricktyveri, der fandt sted ved Ølby Centret, lørdag omkring kl. 1530, hvor en 62-årig kvinde fra Bogø var udsat for tyveri af dankort ved centret.

Hun opdagede, at hendes forhjul faldt af, da hun kørte fra stedet, og straks var der to mænd, der ville hjælpe hende med at sætte hjul på igen. I forvirringen lykkedes det at stjæle forurettedes dankort fra pungen.

De to mænd var begge udlændinge, der talte engelsk.

Brand – Køge

Kl. 0400 blev anmeldt om brand i Bjergstien. Branden startede i en container, og den bredte sig til en lejlighed. Brandstedet skal nu undersøges nærmere.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde – sag fra Køge

En 42-årig mand fra Køge blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for vold og trusler mod en 40-årig kvinde fra Køge, hvilket skete natten til torsdag på kvindens adresse.

Pgl. fik anholdelsen opretholdt 3×24 timer, for at give politiet yderligere tid til at efterforske sagen.

Den 42-årige bliver fredag fremstillet i retten igen, idet politiet har nye oplysninger til sagen. Den 42-årige vil blive begæret fængslet ved grundlovsforhøret fredag.

Kørsel uden førerret m.v. – Køge

Kl. 1955 standsede politiet en personbil på Ringvejen. Bilens fører, en 24-årig kvinde fra Frederiksberg, havde ikke kørekort, og hun var kort forinden kørt over for rødt lys. Hun blev sigtet for de to forhold. Kvindens mand, der stod som ejer af bilen, var med som passager. Han blev sigtet for at have overladt føringen af bilen til en uden kørekort, og så han blev han fundet i besiddelse af et lille kvantum hash, hvilket betød en sigtelse for overtrædelse af lov om euf. stoffer.

Tricktyveri – Køge

Kl. 1110 kom tre personer ind til en 80-årig kvinde på Nylandsvej, hvor den ene afledte hendes opmærksomhed og de to andre gik rundt huset og herunder har de fået et pengeskab ud af et vindue.

De tre mænd beskrives som: Ikke etniske danskere, 20-35 år. Politiet har ikke yderligere oplysninger om den noget specielle sag i øjeblikket.

Voldsom kørsel – Køge

Kl. 1020 kørte politiet efter en VW Passat, hvorpå sad svenske nummerplader. Politiet så bilen på Værftsvej, hvor den fortsatte til Strandpromenaden, hvor der p.t. er vejarbejde. Bilen kørte igennem afspærring og asfaltarbejderne måtte springe til siden for at undgå påkørsel. Turen endte, at bilen kilede sig fast mellem en asfaltmaskine og en husmur.

Politiet anholdt den 30-årige mand fra Hvidovre, der førte bilen.

Han blev sigtet for overtrædelse af straffelovens § 252 grundet sin kørsel, hvor der var fare for, astfalt arbejderne kunne blive kørt ned og en stribe overtrædelser af færdselsloven.

Den 30-årige fik udtaget en blodprøve, da han var påvirket af narkotika. Kørekort havde manden ikke. Det var frakendt ham ved en tidligere lejlighed. Han blev overgivet til Vestegnens Politi efterfølgende, idet han var eftersøgt i forbindelse med fogedsag.

Sagen vedr. den voldsomme kørsel behandles senere i retten.

Færdselsuheld – Køge

Kl. 2313 kørte en bil ad Københavnsvej, og i krydset ved Stensbjergvej kørte bilen op i en anden personbil, der holdt for rødt lys. Den påkørende bil blev ført af en 56-årig kvinde fra Herfølge, der viste sig at være påvirket af spiritus. Den påkørte bil blev ført af en 42-årig kvinde fra Herfølge.

Der skete ingen personskade ved uheldet. Den 56-årige fik udtaget en blodprøve og sigtet for spirituskørsel.

Tyveri fra lastbiler – Køge

Anmeldelse om tyveri fra over 20 lastbiler, der stod ved Køge Transportcenter mellem lørdag kl. 2200 og søndag kl. 1005. det er typisk presenninger, der er skåret op, og fra nogle af lastbilerne er stjålet varer, der stod på bilerne. Andre er der ikke stjålet fra. Politiet har været på stedet for at undersøge sagen nærmere. Der er hovedsaligt tale om lastbiler, hvor føreren var udlænding.

Politiet har ingen ide om, hvem der er gerningsmand til de mange tyverier, og derfor vil vi gerne høre fra borgere, der har oplysninger om sagen. Ring til politiet på 114.

Mistænkeligt forhold – Køge

Kl. 1406 fik politiet anmeldelse fra Ådalen, hvor en mistænkelig mand luskede rundt. En anmelder stod nu med manden. Politiet kørte til stedet, hvor politiet fik forklaringen om, at den mistænkelige mand var set ved en indkørsel, hvor han løb fra, da der var nogen hjemme.

Det var dog ikke muligt at lægge personen fast på noget begået kriminalitet, og politiet lod derfor den 52-årige mand fra Køge gå.

Fin reaktion af anmelderen, selv om sagen i denne omgang ikke førte til en opklaring af kriminelle forhold.

Anholdelser – Køge

Kl. 1840 torsdag anholdt politiet en 23-årig mand og en 31-årig mand, begge fra det kriminelle bandemiljø i Køge De to blev anholdt på Vesterkær i Køge, efter de var set af politiet i samme grønne område, som politiet i tirsdags anholdt to andre personer, der blev fundet i besiddelse af skydevåben. En skarpladt pistol var fundet af politiet i området, og det formodes, at det var den, som de to anholdte skulle hente.

De to bliver fredag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Retsmødet er berammet til kl. 1130. Anklageren vil formentlig kræve lukkede døre.

Indbrud i perioden
Ølsemaglevej, Køge
Stevnsvej, Strøby Egede, Køge
Lyngvej, Køge
Vestergade, Køge
Valdemarshaab, Køge
Køgevej, Roskilde
Neergaardsparken, Borup
Have Borupvej, Kirke Eskilstrup
Skovbovej, Bjæverskov
Vemmedrup Egevej, Bjæverskov