Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 8-16. januar 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mistænkeligt forhold – Herfølge, Køge

Kl. 1031 fik politiet en anmeldelse fra Tinggårdsvej, hvor en 74-årig kvinde var kontaktet telefonisk forinden af en kvinde, der på engelsk fortalte, at hun ringede fra det lokale plejecenter. Kvinden skulle have nr. på den 74-åriges computer. Den 74-årige har ingen pc, og hun lagde blot røret på.

Politiet ved ikke med sikkerhed, hvad henvendelsen gik ud på, men man skal aldrig oplyse numre på pcére eller andet til fremmede, der blot ringer til en. Derfor var det en klog disposition, at anmelderen blot lagde røret på.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 1830 skete et solouheld på motorvejen, hvor en varebil kørte i nordlig retning, da føreren mistede herredømmet over bilen, der væltede rundt flere gange. Den 26-årige mand med adresse i Polen blev kørt til sygehus for nærmere undersøgelse. Der blev udtaget en blodprøve af pgl, idet han skønnes påvirket af spiritus.

Tricktyveri – Krovænget, Borup – Køge

Kl. 1221 anmeldte pårørende til en 85-årig kvinde fra Borup, at den 85-årige kl. ca. 0900 havde fået uventet besøg af en mand, der gerne ville undersøge hendes bolig på grund af mange indbrud i området. Han bad den 85-årige om selv at kigge efter, om noget var unormalt. Herunder så manden sit snit til at stjæle kvindens pung, som lå fremme på et bord, idet den 85-årige var ved at gøre sig klar til at gå ud, da manden henvendte sig. Pungen indeholdt mere end 3000 kr. og diverse kort. Politiet har endnu ikke en beskrivelse af den mistænkte.

Narkopåvirket bilist – Tureby, Køge

Kl. 1030 anholdt politiet en 36-årig mand fra Næstved, der kørte i bil på Vordingborgvej. Han var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve. Han var i besiddelse af to ulovlige knive, og bilen var forsynet med stjålne nummerplader, den var ikke forsikret og heller ikke registreret.Han blev løsladt efter afhøring til forholdene.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 0657 skete der et uheld på motorvejen i det nordgående spor ca. fire km. før afkørsel 33 Lellinge. En 24-årig mand fra Næstved fik under kørsel i en personbil det venstre hjulpar ud i midterrabatten, så han mistede herredømmet over bilen. Han kørte tværs over vejen og endte i rabatten i højre side, hvor bilen slog en kolbøtte. Den 24-årige slap uskadt fra uheldet, hvor ingen andre trafikanter blev impliceret.

 

 

Lukning af Sydmotorvejen – Køge

Kl. 1000 til 1100 lukkede politiet Sydmotorvejen mellem Herfølge og Lellinge i forbindelse med en straffesag. Politiet ønsker af efterforskningsmæssige grunde ikke at oplyse noget som helst om årsagen til lukningen.

Mistænkelig adfærd – Køge

Kl. 1515 fik politiet anmeldelse om mistænkelig adfærd i Ellemarken/Parkvej. Politiet var til stede i området, hvor der ikke blev fundet mistænkelige personer eller ting ved politiets søgen i området.

Trussel på livet – Herfølge, Køge

Kl. 2035 blev anmeldt om trusler på livet mod en 25-årig mand fra lokalområdet, der blev kontaktet af to personer, der pressede ham op ad en bil på Lidemarksvej i Herfølge. De to gerningsmænd kørte i en sort Audi.

Manden blev truet med en pistol, og han blev truet til at spraye sig selv i hovedet med en peberspray. Forurettedes bil blev overhældt med benzin og forsøgt antændt uden held.

Politiet foretog undersøgelser på stedet og har afhørt forurettede, men der er endnu ikke fundet frem til gerningsmændene. Motivet til den aktuelle hændelse kender politiet ikke.

Politiet hører meget gerne fra vidner, der har bemærket en sort Audi på Lidemarksvej omkring gerningstidspunktet eller som i øvrigt har oplysninger til sagen. Ring til politiet på 114.

Overtrædelse af zoneforbud – Køge

Kl. 1330 sigtede politiet en 25-årig mand fra Ringsted, der blev truffet i Ølbycentret, hvor han har forbud mod at komme. Han blev i den forbindelse sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Lovgivning om euf. stoffer – Køge

Kl. 1332 var en narkohund på visit i et garageanlæg på Køgevej. Flere personer truffet på stedet, og en 46-årig mand uden fast bopæl blev fundet i besiddelse af 80 gram hash. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer.

Straksdom – Butikstyveri – Vestergade, Køge

Kl. 1622 anmeldte personalet i Kvickly, at en udenlandsk mand var tilbageholdt efter et større butikstyveri, og at to andre mænd var flygtet fra stedet i en højrestyret, blå bil med gule nummerplader fra supermarkedets p-plads. Politiet kørte til supermarkedet, hvor en 21-årig mand fra Polen blev anholdt og sigtet for tyveri af kosmetiske produkter og en kuffert til en værdi af 17826 kr. Den 21-årige var sammen med de to flygtede medgerningsmænd kommet ind i supermarkedet, hvor de havde samlet varerne sammen i en kuffert, som de også tog i butikken. Da de forsøgte at forlade supermarkedet via indgangspartiet uden at betale, blev de råbt an, hvorefter to mænd løb, medens den nu anholdte forsøgte at medtage kufferten med de stjålne varer. Han efterlod kufferten og løb, men blev indhentet af personalet. Senere på eftermiddagen meddelte en ansat fra supermarkedet, at hun under hundeluftning i Ej by-områ det havde bemærkedet den blå bil med de to sidste gerningsmænd i. Da mændene så hundelufteren, skyndte de sig at køre væk, og politiet fandt hverken bil eller mænd i Ejby-området. Den anholdte, 21-årge polak blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev idømt 30 dages fængsel samt udvisning med indrejseforbud i de næste 6 år. Politiet forsøger nu at få de to øvrige medgerningsmænd identificeret og anholdt.

 

Udenlandsk butikstyv – Ølbycenter, Køge

Kl. 2046 blev en udenlandsk mand tilbageholdt af personalet i supermarkedet Netto, hvor han havde taget en hårtrimmer og to tuber tandpasta til en samlet værdi af 180 kr. Politiet anholdt en 32-årig mand fra Rumænien, som blev sigtet for tyveri af effekterne. Han fik sin sag afgjort straks med en bøde, som blev betalt. Den 32-årige rumæner blev herefter løsladt.

 

Indbrud i perioden
Nørre Boulevard, Køge
Moseskrænten, Ejby, Lille-Skensved