Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 12-23. januar 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Råbende mand ved plejeboliger – Sandmarksbo, Køge

Kl. 1400 fik politiet den første anmeldelse om, at en mand gik råbende og skrigende rundt ved plejeboligerne. Politiet fik kontakt til en 26-årig mand fra Herfølge, som blev talt til ro og bedt om at opføre sig normalt.

Kl. 1427 kom endnu en anmeldelse om den 26-årige, der igen råbte og skreg i området, ligesom han viste sin bare numse frem. Politiet forsøgte igen at tale manden til fornuft for at få ham til at opføre sig normalt.

Kl. 1522 var den gal igen med den 26-årige, der nu også var blevet sur på politiet, så han ved politistationen gik råbende og skrigende rundt. Nu endte det med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden, ligesom han blev bortvist fra stedet. Så faldt der ro på i området.

Mindre brand i lampeudtag – Københavnsvej, Køge

Kl. 2113 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand. Det viste sig, at der formentlig var sket en kortslutning i et lampeudtag i loftet, så der var opstået en mindre brand i de omkringliggende loftsbrædder, som brandvæsnet pillede ned for at forhindre, at branden bredte sig. Ingen kom til skade, og politiet foretager sig ikke yderligere i sagen.

Mistænkelig adfærd med pengeoverførsler – Odsherred / Køge

I løbet af fredagen fik politiet et par henvendelser dels fra en kvinde i Odsherred, som efter hævning af penge i en hæveautomat var blevet kontaktet af en fremmed kvinde, som ville overføre penge via MobilePay til kvinden. Hun skulle så efterfølgende hæve pengene og give dem til den fremmede kvinde. Ønsket blev dog afvist.

I Køge havde politiet også fået en henvendelse om, at en person havde fået overført penge fra en tredje part, således at pengene skulle hæves og gives videre til en person, hvis hævekort var blevet væk.

Politiet undersøger disse anmeldelser og fraråder på det kraftigste at være mellemmand i forhold til økonomiske transaktioner mellem personer, som man ikke kender. Der kan være tale om medvirken til en eller anden form for økonomisk kriminalitet.

Uorden – Nørregade, Køge

Kl. 0242 ville politiet i forbindelse med kontrol af en restauration påtale, at der var lidt for meget råberi og støjende adfærd på stedet. Påtalen og opfordringen til at dæmpe sig blev taget ilde op af de tilstedeværende gæster, som så sig sure på politiet, der måtte tilkalde forstærkning og måtte ty til både peberspray og brug af politistaven for at sikre sig selv og for at få skabt ro blandt en gruppe på ca. 30 personer i alderen omkring de 20 år. En 17-årig ung mand fra Køge blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i anledning af råbende og støjende adfærd på stedet.

Spirituskørsel – Bjerggade, Køge

Kl. 0035 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Herlev for spirituskørsel i en personbil. Den 21-årige blev måske lidt befippet over, at politiet ville standse ham, så han påkørte patruljebilen i forbindelse med standsningen. Den 21-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagen.

Drenge på bro over motorvej – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1156 kørte en 41-årig mand fra Haslev ad motorvejen og bemærkede, at to drenge med deres cykler stod på en gangbro over motorvejen. Da anmelderen passerede, lavede drengene en bevægelse, der mindede om, at de smed noget ned på trafikanterne på motorvejen. Skyndsomt kørte drengene på 14-16 år på deres cykler i retning mod Køge, men politiet fandt dem ikke, så det kunne blive opklaret, hvad deres ærinde på gangbroen havde været. Ingen bilister var blevet ramt af noget.

Indbrud i villa – Fruedalsvej, Tureby – Køge

Kl. 1503 modtog politiet en anmeldelse fra en 31-årig mand fra Tureby om et indbrud, der var forøvet i tidsrummet kl. ca. 1345 – 1400. Overvågningen viste, at to mænd ankom til stedet i en ældre personbil af mærket Volvo og formentlig med svenske nummerplader. De brød et køkkenvindue op og stjal et ur, smykker og en pose med strikketøj. De to mistænkte mænd blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 30-40 år, Kropsbygning: Almindelig, Iført: lys hue, mørk dynejakke med hætte, mørke cowboybukser, lyse sko, Medbragte: et koben; og B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 30-40 år, Kropsbygning: Spinkel, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: mørk dynejakke, mørke bukser, sorte sko. Politiet undersøgte villaen for eventuelle spor fra de mistænkte.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket bilen og de to mænd i området. Kontakt po litiet p å tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

 

Lov om euforiserende stoffer – Karlemosevej, Køge

Kl. 1850 kontrollerede specialpatruljen en 22-årig mand fra Køge og fandt ham i besiddelse af 16 gram kokain samt en del tomme salgsposer. Han blev straks anholdt og sigtet for besiddelse af kokainen, som politiet mistænker ham for at ville sælge videre. Den anholdte er fortsat i politiets varetægt, medens anklagemyndigheden vurderer, om der er grundlag for fremstilling i grundlovsforhør.

Mistænkeligt forhold – Herfølge, Køge

Kl. 1031 fik politiet en anmeldelse fra Tinggårdsvej, hvor en 74-årig kvinde var kontaktet telefonisk forinden af en kvinde, der på engelsk fortalte, at hun ringede fra det lokale plejecenter. Kvinden skulle have nr. på den 74-åriges computer. Den 74-årige har ingen pc, og hun lagde blot røret på.

Politiet ved ikke med sikkerhed, hvad henvendelsen gik ud på, men man skal aldrig oplyse numre på pcére eller andet til fremmede, der blot ringer til en. Derfor var det en klog disposition, at anmelderen blot lagde røret på.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 1830 skete et solouheld på motorvejen, hvor en varebil kørte i nordlig retning, da føreren mistede herredømmet over bilen, der væltede rundt flere gange. Den 26-årige mand med adresse i Polen blev kørt til sygehus for nærmere undersøgelse. Der blev udtaget en blodprøve af pgl, idet han skønnes påvirket af spiritus.

Tricktyveri – Krovænget, Borup – Køge

Kl. 1221 anmeldte pårørende til en 85-årig kvinde fra Borup, at den 85-årige kl. ca. 0900 havde fået uventet besøg af en mand, der gerne ville undersøge hendes bolig på grund af mange indbrud i området. Han bad den 85-årige om selv at kigge efter, om noget var unormalt. Herunder så manden sit snit til at stjæle kvindens pung, som lå fremme på et bord, idet den 85-årige var ved at gøre sig klar til at gå ud, da manden henvendte sig. Pungen indeholdt mere end 3000 kr. og diverse kort. Politiet har endnu ikke en beskrivelse af den mistænkte.

Narkopåvirket bilist – Tureby, Køge

Kl. 1030 anholdt politiet en 36-årig mand fra Næstved, der kørte i bil på Vordingborgvej. Han var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve. Han var i besiddelse af to ulovlige knive, og bilen var forsynet med stjålne nummerplader, den var ikke forsikret og heller ikke registreret.Han blev løsladt efter afhøring til forholdene.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 0657 skete der et uheld på motorvejen i det nordgående spor ca. fire km. før afkørsel 33 Lellinge. En 24-årig mand fra Næstved fik under kørsel i en personbil det venstre hjulpar ud i midterrabatten, så han mistede herredømmet over bilen. Han kørte tværs over vejen og endte i rabatten i højre side, hvor bilen slog en kolbøtte. Den 24-årige slap uskadt fra uheldet, hvor ingen andre trafikanter blev impliceret.

 

 

Indbrud i perioden
Griegsvej, Køge Galoche Alle, Køge (2 steder) Køgevej, St. Tårnby, Hårlev Køgevej, Ringsted Fyrrevej, Vemmedrup, Bjæverskov