Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 19-30. januar 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Voldsom og truende butikstyv – Ølbycenter, Køge

Kl. 1752 rykkede politiet ud til supermarkedet Netto, hvor en butikskontrollant havde tilbageholdt to mænd efter tyveri af diverse madvarer til en værdi af 75 kr. Politiet fik kontakt til to påvirkede mænd på 26 og 61 år fra Køge, som begge blev anholdt for butikstyveri af varerne. Butikskontrollanten oplyste, at den 26-årige i forbindelse med tilbageholdelsen var blevet aggressiv og havde fremsagt trusler mod butikskontrollanten og dennes familie, så han frygtede for sit liv. Den 26-årige blev derfor tillige sigtet for trusler på livet i forhold til butikskontrollanten. Den 61-årige blev løsladt efter afhøringer til sagerne, medens den 26-årige efter afhøringerne blev lagt i detentionen til afrusning indtil næste morgen.

Spirituskørsel – Ejbyvej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 1736 anholdt og sigtede politiet en 49-årig mand fra Lille-Skensved for spirituskørsel i en personbil, efter at en anden bilist måtte bremse kraftigt op for at undgå at blive påkørt af den 49-årige, da han kørte ind på en p-plads ved et supermarked. Den 49-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Ihærdige tricktyve – Skovbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 1413 anmeldte pårørende til en 78-årig kvinde fra Bjæverskov, at hun nu to dage i træk var blevet opsøgt af de to samme tricktyve. Onsdag d. 240118 kl. ca. 1200 var hun ved sin bopæl ved at sætte sig ind i sin bil, da hun blev kontaktet af to fremmede mænd, hvoraf den ene afledte hendes opmærksomhed ved at spørge ind til lamperne i indkørslen. Den anden så sit snit til ubemærket at stjæle hendes dankort fra pungen inde i bilen. Tyveriet opdagede hun først, da lidt senere skulle foretage et indkøb. Dankortet blev i onsdags straks spærret uden at der var foretaget misbrug af det. Torsdag blev den 78-årige igen antastet af de to samme mænd, der nu tilbød at vaske hendes fliser og ville have hende til at skrive under på et stykke papir med navn og personnummer. Den 78-årige havde genkendt dem og råbte efter dem, at de havde stjålet hendes dankort, hvorefter mændene løb fra s tedet. D e to mistænkte blev beskrevet som mænd, 25-30 år og iført mørkt tøj.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tricktyveri – Buen, Lille-Skensved – Køge

Kl. 1710 anmeldte en 88-årig kvinde fra Lille-Skensved, at hun netop var kommet hjem kl. ca. 1630 efter indkøb i supermarkedet Netto i Ølbycentret. To fremmede mænd henvendte sig til hende og bad hjælp angående nogen flyafgange på et stykke papir, som de medbragte. Hun afviste dem, men opdagede kort efter, at hendes dankort ubemærket var blevet stjålet fra pungen i hendes taske. Senere fik hun en SMS-besked om, at dankortet var blevet spærret efter tre forsøg på hævning på dankortet. De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 50-60 år, 160-160 cm, Kropsbygning: Fedladen, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Gebrokken dansk, Talte: Dansk, Iført: Lys jakke, Medbragte: papir; og B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 25-30 år, 170-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: gebrokken, Talte: Dansk, Iført: Brun jakke, halstørklæde.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i enten Netto, Ølbycentret, eller i Lille-Skensved. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen, hvor politiet formoder, at de to mænd kan mistænkes for at have afluret PIN-koden, da den 88-årige anvendte dankortet i supermarkedet. Sørg for at skjule PIN-koden, når et betalingskort anvendes, idet kortet er intet værd for en (trick)tyv uden en afluret PIN-kode.

 

 

Lov om euforiserende stoffer – Ravnsborgvej, Køge

Kl. 1800 ville politiet på p-pladsen ved bowlingcentret kontrollere nogle personer i et par biler. De kunne måske mistænkes for noget uorden på Marksvinget en time tidligere, hvor nogle havde været truende over for en 21-årig mand fra Køge Da politiet nærmede sig bilerne, blev der kastet noget ud ad et vindue på den ene bil. Det viste sig at være en pose med hash, som en 19-årig mand fra Hårlev som passager i bilen forsøgte at skille sig af med. Politiet sigtede ham for besiddelse af knap 64 gram hash, som blev beslaglagt som bevis. Den 19-årige vil høre nærmere fra politiet i anledning af sagen, ligesom politiet undersøger, om de øvrige tilstedeværende i bilerne kan mistænkes for noget strafbart i forhold til hændelsen på Marksvinget.

Indbrud i lejlighed – Nørretorp, Herfølge – Køge

Kl. 2305 anmeldte en 22-årig mand fra Herfølge, at hans nabo netop havde set en mand begå indbrud i den 22-åriges bopæl, hvorfra tyven havde stjålet fire rammer øl som det eneste. Anmelderen havde en mistanke om, hvem gerningsmanden kunne være, hvorfor politiet efterfølgende aflagde en 26-årig mand fra Herfølge et besøg. Han var i besiddelse af de stjålne øl og blev derfor sigtet for indbruddet. Da han på dette tidspunkt var så påvirket af spiritus, at han ikke skønnedes at kunne klare sig selv, blev han frihedsberøvet med henblik på afrusning i detentionen. Den 26-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Råbende mand ved plejeboliger – Sandmarksbo, Køge

Kl. 1400 fik politiet den første anmeldelse om, at en mand gik råbende og skrigende rundt ved plejeboligerne. Politiet fik kontakt til en 26-årig mand fra Herfølge, som blev talt til ro og bedt om at opføre sig normalt.

Kl. 1427 kom endnu en anmeldelse om den 26-årige, der igen råbte og skreg i området, ligesom han viste sin bare numse frem. Politiet forsøgte igen at tale manden til fornuft for at få ham til at opføre sig normalt.

Kl. 1522 var den gal igen med den 26-årige, der nu også var blevet sur på politiet, så han ved politistationen gik råbende og skrigende rundt. Nu endte det med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden, ligesom han blev bortvist fra stedet. Så faldt der ro på i området.

Mindre brand i lampeudtag – Københavnsvej, Køge

Kl. 2113 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand. Det viste sig, at der formentlig var sket en kortslutning i et lampeudtag i loftet, så der var opstået en mindre brand i de omkringliggende loftsbrædder, som brandvæsnet pillede ned for at forhindre, at branden bredte sig. Ingen kom til skade, og politiet foretager sig ikke yderligere i sagen.

Mistænkelig adfærd med pengeoverførsler – Odsherred / Køge

I løbet af fredagen fik politiet et par henvendelser dels fra en kvinde i Odsherred, som efter hævning af penge i en hæveautomat var blevet kontaktet af en fremmed kvinde, som ville overføre penge via MobilePay til kvinden. Hun skulle så efterfølgende hæve pengene og give dem til den fremmede kvinde. Ønsket blev dog afvist.

I Køge havde politiet også fået en henvendelse om, at en person havde fået overført penge fra en tredje part, således at pengene skulle hæves og gives videre til en person, hvis hævekort var blevet væk.

Politiet undersøger disse anmeldelser og fraråder på det kraftigste at være mellemmand i forhold til økonomiske transaktioner mellem personer, som man ikke kender. Der kan være tale om medvirken til en eller anden form for økonomisk kriminalitet.

Uorden – Nørregade, Køge

Kl. 0242 ville politiet i forbindelse med kontrol af en restauration påtale, at der var lidt for meget råberi og støjende adfærd på stedet. Påtalen og opfordringen til at dæmpe sig blev taget ilde op af de tilstedeværende gæster, som så sig sure på politiet, der måtte tilkalde forstærkning og måtte ty til både peberspray og brug af politistaven for at sikre sig selv og for at få skabt ro blandt en gruppe på ca. 30 personer i alderen omkring de 20 år. En 17-årig ung mand fra Køge blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i anledning af råbende og støjende adfærd på stedet.

Spirituskørsel – Bjerggade, Køge

Kl. 0035 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Herlev for spirituskørsel i en personbil. Den 21-årige blev måske lidt befippet over, at politiet ville standse ham, så han påkørte patruljebilen i forbindelse med standsningen. Den 21-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagen.

Drenge på bro over motorvej – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1156 kørte en 41-årig mand fra Haslev ad motorvejen og bemærkede, at to drenge med deres cykler stod på en gangbro over motorvejen. Da anmelderen passerede, lavede drengene en bevægelse, der mindede om, at de smed noget ned på trafikanterne på motorvejen. Skyndsomt kørte drengene på 14-16 år på deres cykler i retning mod Køge, men politiet fandt dem ikke, så det kunne blive opklaret, hvad deres ærinde på gangbroen havde været. Ingen bilister var blevet ramt af noget.

Indbrud i villa – Fruedalsvej, Tureby – Køge

Kl. 1503 modtog politiet en anmeldelse fra en 31-årig mand fra Tureby om et indbrud, der var forøvet i tidsrummet kl. ca. 1345 – 1400. Overvågningen viste, at to mænd ankom til stedet i en ældre personbil af mærket Volvo og formentlig med svenske nummerplader. De brød et køkkenvindue op og stjal et ur, smykker og en pose med strikketøj. De to mistænkte mænd blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 30-40 år, Kropsbygning: Almindelig, Iført: lys hue, mørk dynejakke med hætte, mørke cowboybukser, lyse sko, Medbragte: et koben; og B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 30-40 år, Kropsbygning: Spinkel, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: mørk dynejakke, mørke bukser, sorte sko. Politiet undersøgte villaen for eventuelle spor fra de mistænkte.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket bilen og de to mænd i området. Kontakt po litiet p å tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Indbrud i perioden
Valdemarshaab, Køge Byleddet, Lellinge, Køge Ølbycenter, Køge Stationspladsen, Køge Byledet, Lellinge, Køge Snebærvej, Ølsemagle, Køge Ringstedvej, Lellinge, Køge Køgevej, Fjellebro, Ringsted Torvebyen, Køge Overdrevsvejen, Lellinge, Køge Griegsvej, Køge Galoche Alle, Køge (2 steder) Køgevej, St. Tårnby, Hårlev Fyrrevej, Vemmedrup, Bjæverskov Skovbovej, Bjæverskov Stensbjergvej, Bjæverskov Bøgedevej, Slimminge, Ringsted (2 steder)