Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Feb 23, 2018 til Mar 06, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Kørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Københavnsvej, Køge

Kl. 0915 gav Automatisk NummerPladeGenkendelses-udstyret (ANPG) udslag på en personbil, som kørte foran en af færdselspolitiets patruljer. ANPG oplyste, at bilejeren ikke havde noget kørekort, hvorfor færdselspolitiet standsede bilen for at kontrollere føreren og køretøjet.

Den mandlige fører havde ikke medbragt noget kørekort eller personlige identitetsdokumenter i øvrigt. Han udgav sig for at være en 36-årig mand, der blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, fordi kørekortet ikke var medbragt.

Politiet stillede nogle kontrolspørgsmål for at være sikre på hans identitet. Disse spørgsmål kunne den 36-årige ikke svare tilfredsstillende på og måtte til sidst erkende, at han reelt var en 31-årig mand fra Frederikssund, som havde misbrugt et familiemedlems identitet i et forsøg på at undgå en sigtelse for kørsel uden førerret i personbilen.

Politiet sigtede ham nu for både overtrædelse af færdselsloven og straffelovens bestemmelser om at udgive for en anden person, så denne kunne risikere en straf for noget, som vedkommende reelt ikke havde begået.

Da politiet tillige kunne konstatere, at det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at den 31-årige var blevet afsløret i at køre bil uden førerret, beslaglagde politiet hans bil med henblik på senere konfiskation.

Den 31-årige vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagerne og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Lov om euforiserende stoffer – Køge

Kl. 1559 henvendte politipersonale sig på en adresse i det centrale Køge for at lede efter en mand, som var eftersøgt bl.a. i en voldssag. På adressen traf politiet ikke den eftersøgte mand, men derimod en 21-årig mand fra Køge. Da der var en kraftig lugt af hash på stedet, foretog politiet en ransagning, som afslørede besiddelse af 313 gram hash.

Den 21-årig blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, idet politiet mistænkte ham for at ville sælge noget af hashen videre. Denne mistanke blev bekræftet af, at en 22-årig mand fra Køge under politiets ophold henvendte sig på stedet for at afhente 50 gram hash, som han havde bestilt og forudbetalt. Den 22-årige blev sigtet i den anledning og ved en opfølgende visitation fundet i besiddelse af 5½ gram hash. Ved ransagning af den 22-åriges bopæl fandt dog ikke yderligere af politimæssig interesse.

Den 21-årig e blev senere fredag aften løsladt efter afhøring til sagen, som senere vil blive afgjort i forbindelse med et retsmøde.

Røg fra bygning – Gymnasievej, Køge

Kl. 1529 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en 1. sals lejlighed i en beboelsesejendom, fordi røg kom ud fra en lejlighed. En 40-årig, spirituspåvirket mand blev reddet ud og tilset af sundhedspersonale for evt. røgforgiftning. I hans lejlighed var der gået ild i en skraldespand, hvori han tidligere formentlig havde tømt et askebæger. Herefter var han faldet i søvn, medens gløder formentlig startede en mindre brand i skraldespanden. Der skete ikke nogen skade på fast ejendom som følge af branden.

Lastbil tabte metalplader – Vordingborgvej, Tureby – Køge

Kl. 1559 anmeldte en 43-årig kvindelig bilist fra Tureby, at hendes bil under kørsel ad Vordingborgvej var blevet ramt af nogle metalplader, som en lastbil havde tabt under kørslen. Politiet fik senere kontakt til lastbilen i Herfølge-området, hvor den fører – en 25-årig mand fra Haslev – blev sigtet for uforsvarlig belæsning af lastbilen. Et par metalplader i størrelsen 84 x 62 cm med en vægt på godt 6 kg. var faldet af under kørslen og havde ramt kvindens bil – uden at hun selv var kommet til skade. Den 25-årige vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Ryeskovvej, Borup – Køge

Kl. 0734 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt færdselsuheld, hvor to biler var stødt frontalt sammen. Ambulancer var sendt til uheldsstedet, hvorfra to mænd blev i hhv. en lægehelikopter og en ambulance bragt til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og behandling. Da politiet ikke kunne udelukke, at de havde pådraget sig alvorlige skader, og årsagen til uheldet var uoplyst, blev en bilinspektør tilkaldt til uheldsstedet for at undersøge køretøjerne og uheldsstedet. Det viste sig, at en 25-årig mand fra Borup under kørsel i nordlig retning i en personbil havde kørt slingrende og pludselig havde ramt bagenden af en forankørende personbil ført af en 36-årig mand fra Bjæverskov og derefter var kørt over i den modsatte side af vejen, hvor han stødte frontalt sammen med en personbil ført af en 19-årig mand fra København K. Den 25-årige var på vej hjem efter natarbejde o g kunne ikke udelukke, at han måske var faldet i søvn under kørslen. Rutinemæssigt fik politiet udtaget blodprøver af både den 25-årige og den 19-årige på Rigshospitalets traumecenter, der senere på dagen kunne meddele, at begge var sluppet fra uheldet med mindre alvorlige skader og derfor var uden for livsfare. Vejen blev åbnet for trafik kl. ca. 0950, efter at uheldsstedet var blevet undersøgt, og de beskadigede køretøjer var fjernet.

Glatføreuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 1024 kørte en 35-årig mand fra København S i en varebil i sydlig retning på motorvejen. I det glatte føre slog bagenden på hans varebil ud, hvorefter han blev påkørt bagfra af en personbil ført af 22-årig kvinde fra Hørsholm. Den 22-åriges bil blev slået ud af kurs og ramte ind i midterautoværnet. Ingen af førerne kom til skade, men bilerne fik nogle mindre buler.

Mistænkeligt forhold – Hejrebanken, Herfølge – Køge

Kl. 1518 anmeldte en opmærksom nabo, at nogle unge mænd formentlig var i færd med at begå indbrud i en nærliggende bolig. Politiet kørte med flere patruljer til stedet og fik kontakt med tre mænd på 20, 24 og 27 år fra Storkøbenhavn, som skulle hente ejerens hund – uden at have en nøgle til boligen. Beboeren var blevet anholdt i København og skulle derfor have nogen til at passe hunden, hvilket var årsagen til de tre mænds lidt usædvanlige måde at skaffe sig adgang til boligen. En låsesmed sørgede efterfølgende for forsvarlig aflåsning af boligen.

Buschauffør spyttet i hovedet – Østre Banevej, Køge

Kl. 1914 anmeldte en 48-årig, mandlig buschauffør fra buslinie 251, at han kl. ca. 1855 på busholdepladsen ved Køge S-station var blevet spyttet i ansigtet flere gange af en mand. Manden havde banket på den lukkede indstigningsdør og var blevet lukket ind, hvorefter han hidsede sig og beskyldte buschaufføren for at være kørt forbi ham ved et stoppested i Strøby-området. Overfusningen af buschaufføren blev afsluttet flere spytklatter i hans ansigt, hvorefter manden forlod bussen og busholdepladsen. Politiet leder nu efter en 25-30-årig mand, dansk-talende, 170-175 cm høj, almindelig af bygning, iført mørk hue, mørke bukser og jakker.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket overfaldet på busholdepladsen ved Køge S-station, eller som kan give oplysninger om overfaldsmanden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brand i tørretumbler – Steinmannsvej, Køge

Kl. 2016 udbrød der brand i en tørretumbler i bryggerset på en bopæl, hvor en 28-årig mand fra Køge var hjemme med sin 1-årige søn. Der var formentlig tale om en kortslutning som årsagen til branden, der udviklede nogen røg, så en ambulance blev tilkaldt til at bringe faderen og sønnen til skadestuen til check for eventuel røgforgiftning. Der skete mindre skade i bryggerset som følge af branden i tørretumbleren.

Narkopåvirket bilist – Køge

Kl. 1004 anholdt politiet en 22-årig mand fra Lille-Skensved, der blev standset i sin bil på Ringvejen. han var påvirket af narkotika, og han fik derfor udtaget en blodprøve.

Målrettet indsats – Hash på gadeplan og utryghedsskabende adfærd mv. – Køge, Greve og Ringsted kommuner.

Fredag eftermiddag og aften i tidsrummet kl. 1300-2300 var politiet igen i gang med den målrettede indsats mod hash, der dels skal finde frem til personer, der sælger hash og dels skal skabe tryghed i de områder, hvor hashhandlen mv. foregår.

Eftermiddagen blev brugt i Køge midtby, Ølbycentret, Ølby S-station og Karlemosen, hvor der var roligt. Kun et par “kendinge” blev truffet i Ølby. En 16-årig dreng havde 0,4 gram hash på sig, da politiet traf ham inde i en kiosk ved Ølby S-station.

Sidst på eftermiddagen gik turen til Ringsted, hvor der i Søndre Park-området blev truffet nogle personer med bande-relationer samt deres køretøjer.

Greve/Hundige-området blev også besøgt, hvor der blev patruljeret bl.a. til fods i hhv. Askerød, Waves og Greve Centret.

Om aftenen blev Køge midtby igen besøgt, hvor en 24-årig mand fra Køge kl. ca. 2110 blev fundet i besiddelse af en halv joint i Nørregade. Lidt senere traf politiet kl. 2140 en 30-årig mand fra Køge på Gl. Lyngvej med 0,3 gram hash på sig.

Brand ved ejendom – Storskovvej, Herfølge – Køge

Kl. 1823 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en ildebrand, idet der var set store flammer ved en gård. Det viste sig, at der var tale om afbrænding af en større bunke haveaffald med de store og høje flammer til følge. Brandvæsnet tog sig af afbrændingen, hvor der ikke var fare for fast ejendom.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret mv. – Københavnsvej, Køge

Kl. 1708 standsede politiet en bil med to mænd ved en fastfood-restaurant til nærmere kontrol af føreren og køretøjet. Føreren – en 27-årig mand fra Hårlev – havde ikke noget kørekort og var desuden påvirket af spiritus under kørslen. Han blev derfor anholdt og sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven. Både den anholdte og passageren – en 26-årig mand fra Køge – blev noget ophidsede over dette og tiltalte bl.a. en kvindelig politibetjent med diverse nedladende ytringer i andre kunders påhør. Det endte med, at passageren også blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen samtidig med føreren. Begge blev løsladt senere på aftenen efter afhøring til sagerne og for førerens vedkommende også efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 0928 mistede en 33-årig mand fra Stubbekøbing herredømmet over sin personbil, da han kørte ind i sne yderst i overhalingsbanen. Han kørte videre ind mod midten af vejen og ramte autoværnet med mindre skader på bilen og autoværnet til følge. Den 33-årige blev tilset af ambulancepersonale, men blev vurderet uskadt som følge af uheldet, hvor der ikke var andre trafikanter involveret.

Hashrygende unge i opgang – Ølbycenter, Køge

Kl. 1842 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, som oplyste, at 3-4 unge stod inde i en bestemt opgang, hvor de røg hash. Politiet kørte til stedet, men de unge var forsvundet fra stedet. Der var dog tydelige tegn, at nogen havde opholdt sig i opgangen som anmeldt, men der var ikke grundlag for at foretage yderligere fra politiets side.

Målrettet indsats mod hash / utryghedsskabende adfærd mv. – Køge, Ringsted, Stevns og Roskilde

Torsdag eftermiddag og aften var politiet igen i gang med den målrettede indsats mod hash, der dels skal finde frem til personer, der sælger hash og dels skal skabe tryghed i de områder, hvor hashhandlen m.v. foregår.

Eftermiddagen blev brugt i Køge og Ringsted midtby samt Benløsecentret. Sidstnævnte sted blev en 18-årig mand fra Ringsted truffet med en digitalvægt og hashrester, men derudover havde han intet på sig.

I Hårlev blev der ført tilsyn på relevante adresser, hvor unge holder til.

Senere på aftenen gik turen retur til Køge, hvor der var fokus på relevante steder i midtbyen. Her blev en enkelte sigtet for besiddelse af hash, idet en 18-årig mand fra Herfølge forsøgte at gemme to gram hash, da politiet kontrollerede ham i hans bil i P-huset.

Et besøg på Ølby station og senere Karlemosen viste sig at være ga nske fredeligt. Ingen mistænkelige personer blev truffet.

I Roskilde var politiet igen på besøg på en uddannelsesinstitution, hvor narkohunde hjalp politipersonalet med at lede efter narkotika. En 18-årig mand havde ca. ½ gram hash i sin jakke. Et efterfølgende besøg på et forsorgshjem resulterede i et mindre beslag af amfetamin og en ulovlig kniv.

Som opfølgning på et modtaget tip interesserede politiet sig for området ved en beboelsesejendom i den centrale del af Roskilde by, hvor et lokale skulle fungere som opholdssted for hash-rygende unge. Da politiet kiggede nærmere efter i lokalet, blev en 31-årig mand fra Roskilde truffet med knap 1 gram hash på sig. Lokalet bar i øvrigt præg at blive brugt som “opholdssted” og “rygestue”. En anden mand flygtede fra området, da politiet nærmede sig. Manden blev dog senere sporet til en nærliggende lejlighed og identificeret som en 48-årig mand fra Roskilde. Ved ransagning af hans bopæl fandt politi et knap 34 gram hash og 7½ gram skunk. Den 48-årige blev sigtet for besiddelse af stofferne med henblik på handel med disse og fik i øvrigt stofferne beslaglagt som bevis.

—————

Konfliktsøgende rejsende – Baltic Kaj, Køge

Kl. 2340 oplyste personalet på Bornholmer-færgen, at en mandlig rejsende skabte problemer for personalet, som ønskede politiets assistance til at lægge en dæmper på ham. Politiet fik ved færgen kontakt med en 33-årig mandlig asylansøger fra Marokko, som blev anholdt, fordi han i forvejen var eftersøgt fra både Nordjyllands Politi i en sag om trusler og fra Københavns Politi til udlevering af en forkyndelse. Asylansøgeren blev taget med til politistationen i Køge, hvor han blev afhørt til den nordjyske trusselssag og fik udleveret forkyndelsen fra Københavns Politi. Efter afsluttet sagsbehandling blev den 33-årige mand løsladt.

Indbrud i perioden
Brodalvej, Køge Billesborgvej, Køge Hybenvej, Køge Tangmosevej, Køge Græsmarksvej, Køge Brogade, Køge Lyngbækvej, Køge Rasmussensvej, Køge Åhavnen, Køge Nørre Boulevard, Køge Bygmarken, Borup Vemmedrupvej, Bjæverskov Vemmedrupvej, Vemmedrup, Bjæverskov Ejbovej, Bjæverskov Strædet, Ejby, Kirke-Hyllinge