Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Mar 27, 2018 til Apr 10, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

 

Vold – Ølby, Køge

Kl. 1530 blev anmeldt om vold mod en 17-årig kvinde, der kort før anmeldelsen blev slået af en 18-årig i Ølbycentret.

Kl. 1730 blev den 18-årige anholdt på Ølby Station. Han sigtes for vold mod kvinden, og han blev løsladt efter afhøring. Sagen vil senere blive afgjort i retten.

 

Blufærdighedskrænkelse – Anemonevej/Ringvejen, Køge

Kl. 1502 anmeldte en 39-årig kvinde fra Bjæverskov, at hun kl. ca. 0900 havde passeret Anemonevejs blinde ende ud mod Ringvejen, hvor en mand havde stået op ad et vejskilt. Manden havde onaneret åbenlyst, og anmelderen havde skyndt sig væk. Da hun lidt senere kom forbi stedet igen, var manden forsvundet. Blufærdighedskrænkeren blev beskrevet som: mand, dansk af udseende, 35-45 år, ca. 180 cm høj, almindelig af bygning. Efter anmeldelsen undersøgte politiet stedet for eventuelle spor fra den sete mand på stedet.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området torsdag formiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Dyndetvej, Borup – Køge

Kl. 1836 rykkede politiet og redningspersonale ud til et færdselsuheld, hvor to bilister var kørt frontalt sammen i et uoverskueligt vejsving. Det viste sig, at en 69-årig kvinde fra Borup i en personbil kørte i sydlig retning og i en uoverskuelig vejkurve stødte frontalt sammen med en modkørende personbil ført af en 42-årig mand fra Borup. Ved sammenstødet blev den 69-åriges personbil slynget over i en hæk på en privat adresse på stedet, ligesom den også ramte en kantpæl. Den 45-åriges bil blev slynget ind i et vejtræ på stedet. Førerne af bilerne slap fra uheldet med diverse knubs, og politiet undersøger nu, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Arbejdsulykke – Værftsvej, Køge

Kl. 0030 modtog politiet et alarmopkald om en arbejdsulykke på en træpillefabrik, hvor en mand var kommet til skade. En 37-årig mand fra Store-Merløse var i forbindelse med rensning af et filter i tørreriet blevet forbrændt på dele af overkroppen, da damp utilsigtet ramte ham. Den 37-årige blev hastigt i den tilkaldte ambulance bragt til behandling på Rigshospitalet. Arbejdstilsynet blev underrettet om ulykken, som nu undersøges nærmere sammen med politiet for at kunne afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Udlændingeloven – Bjæverskov, Køge

Kl. 1027 anholdt politiet en 44-årig mand fra Nigeria, som politiet traf i en firma i Bjæverskov, hvor han var i gang med at arbejde. Pgl. havde ikke tilladelse til at arbejde i Danmark, og han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven. Det er nu op til Udlændingestyrelsen at vurdere, hvad der skal ske med manden, der fortsat er anholdt.

Indbrud i forretning – Køge

Fredag aften anmeldt om indbrud i Elgiganten i Køge Fra stedet stjålet pcére, telefoner m.v. Der var tilsyneladende syv gerningsmænd på stedet, der flygtede en bil, der svarer til den, der blev brugt ved indbrudsforsøget i Holbæk lørdag aften.

Udenlandske håndværkere søger “opgaver” – Vemmedrup, Bjæverskov – Køge / Bakkesvinget/Nymarksvej, Roskilde

Kl. 1310 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom, lokal borger i Vemmedrup-området, som undrede sig over adfærden hos personer, der kørte i en udenlandsk varebil, da de henvendte til flere villaer i Vemmedrup-området. Anmelderen valgte at følge efter varebilen, hvilket føreren af varebilen ikke brød sig om og forsøgte at forsvinde for anmelderen ved at holde ind på diverse rastepladser, køre på og fra motorvejen mv. Politiet fik til sidst på Vestmotorvejen kontakt med den hvide varebil, der havde polske nummerplader og tysk-sproget reklametekst på siderne. I varebilen var der tre mænd på 27, 46 og 47 år fra Rumænien, som blev formanet og oplyst om reglerne for uopfordrede henvendelser om eventuelt salg/tilbud af produkter eller tjenesteydelser.

Kl. 1511 henvendte en 81-årig mand fra Roskilde sig til politiet for a t meddel e, at han kl. ca. 1500 på sin bopæl var blevet opsøgt af en fremmed mand, der havde givet et tilbud på rensning af hans tag på villaen. Den 81-årige afslog dog tilbuddet, hvorefter polakken kørte fra stedet i en hvid varebil, som politiet ikke fandt.

Kl. 2127 fik politiet en henvendelse fra pårørende til et par på 59 og 67 år fra Roskilde, som om eftermiddagen havde accepteret et tilbud fra udenlandske håndværkere om at lægge nyt tag på deres hus. Efter det indledende tagarbejde, hvor håndværkerne havde sat nogle krydsfinerplader oven på det eksisterende tag, ville håndværkerne komme igen onsdag morgen kl. 0800 for at fortsætte arbejdet og få betalingen på et seks-cifret beløb. Samtidig valgte politiet også at være til stede for at tale nærmere med håndværkere, der måtte møde op. Fire polakker i en polsk varebil mødte op som aftalt med villaejerne og blev herefter straks anholdt af politiet, som kort efter også anholdt yderligere fem rumænere, der også dukkede for at ville arbejde på stedet. De ni anholdte blev kørt ind på politistationen i Roskilde til registrering af deres identitet samt til afhøring af dem om det tilbudte arbejde, idet der ikke umiddelbart synes at være sammenhæng mellem pris og kvalitet i det tilbudte og til dels udførte arbejde. Herefter vil politiets jurister tage stilling til, om der er grundlag for sigtelser mod de anholdte, når omstændighederne ved den indgående aftale med villaejerne er klarlagt nærmere. Det vides endnu ikke, om nogle af de anholdte er identiske med de personer, som politiet traf tidligere på dagen på Vestmotorvejen.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Strandvejen, Køge

Kl. 1540 bemærkede en patrulje en personbil blive ført af en mand, som politiet kendte i forvejen, ad Strandvejen i retning mod Køge Senere blev bilen standset, og bag rattet sad en 40-årig mand fra Køge Han kunne stadig ikke fremvise noget kørekort, fordi han i forvejen var frakendt førerretten. Derfor blev han nu for 10. gang inden for de seneste tre år sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Denne sigtelse betød således også, at politiet beslaglagde hans personbil med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som han vil blive indkaldt til, når sagerne og spørgsmålet om konfiskation af bilen skal afgøres.

Et akut retsmøde slap den 40-årig heller ikke for, fordi han i forvejen var efterlyst af politiet med henblik på fremstilling i fogedretten i Roskilde. Han blev derfor frihedsberøvet og fik kørelejlighed til fogedretten, hvor han blev afleveret af pol itipatru ljen.

Straksdom / udvisning – Butikstyveri / udlændingeloven – Vestergade, Køge

Den 19-årige mand fra Rumænien, som blev anholdt mandag eftermiddag efter tyveri af spiritus, sko og hårtrimmermaskiner fra supermarkedet Kvickly, viste sig også at have et nyligt meddelt forbud fra 1. marts 2018 mod at rejse ind i Danmark i de næste 2 år. Han blev derfor fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet både for butikstyveriet til en samlet værdi af 2617 kr. samt overtrædelse af udlændingelovens bestemmelser om forbud mod indrejse i Danmark. Den 19-årige erkendte forseelserne og blev straks idømt 30 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark med et forbud mod indrejse gældende de næste seks år. Den dømte rumæner modtog dommen og forblev frihedsberøvet, indtil afsoningen kan begynde.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 1029 havde en 65-årig mand fra Kgs. Lyngby af ukendte årsager mistet kontrollen over sin personbil under kørsel ad motorvejen i sydlig retning. Dette resulterede i, at han påkørte autoværnet i midterrabatten, hvor han kort efter også standsede. Ved politiets mellemkomst fik han bilen ind i nødsporet til senere borttransport. Ingen andre trafikanter var involveret i uheldet, som den 65-årige slap uskadt fra.

Våbenloven – Køge

Kl. 1055 ransagede specialpatruljen en lejlighed tilhørende en 59-årig mand fra Køge på grund af mistanke om, at han måske var i besiddelse af et ulovligt våben. Ved ransagningen fandt politiet en ældre tromlerevolver, som blev beslaglagt som bevis og med henblik på nærmere undersøgelse af, om den gamle revolver overhovedet var funktionsdygtig. Den 59-årige blev sigtet for overtrædelse af våbenloven og afhørt til sagen, som han vil høre nærmere om, når politiet skal afgøre den.

Anholdelse – Butikstyveri – Vestergade, Køge

Kl. 1631 anmeldte personale fra Kvickly, at en udenlandsk mand var tilbageholdt efter tyveri af varer. Politiet fik i supermarkedet kontakt til en 19-årig mand fra Rumænien, som blev anholdt og sigtet for tyveri af spiritus, sko og flere hårtrimmermaskiner til en værdi af 2617 kr. Efter afhøring til sagen har den anholdte rumæner overnattet i et arresthus, medens politiet undersøger hans personlige forhold nærmere, idet han formentlig har fået et meget nyligtt indrejseforbud efter en tidligere straffesag. Når disse forhold er afklaret, vil politiets jurister vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør eller have sin sag afgjort straks udenretligt.

Ordensbekendtgørelsen – Vestergade, Køge

Kl. 1742 rykkede politiet igen ud til Kvickly, hvor en mand havde lavet uorden. Han havde taget et popcorn-net, som han var gået rundt med i butikken, hvor kunder blev “tjattet” i hovedet. Manden havde endvidere skubbet til et par medarbejdere, inden han til sidst var flygtet fra butikken via en nødudgang med personalet bagefter, fordi personalet troede, at han havde stjålet noget fra butikken. Jagten var nu gået ad Ågade, via en kirkegård i Vestergade og nogle haver langs åen, indtil politiet fik fat i en 37-årig mand fra København K på Jernstøbervænget. Han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd i supermarkedet, hvor han dog ikke havde stjålet noget fra. Efter afhøring til sagen løslod politiet den 37-årige, der nu kan forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Brandundersøgelse – Bjørnestien, Borup – Køge

Kl. 0145 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brændende bil på en mindre sti, som fører ned til en badesø. Varmeudviklingen i forbindelse med branden havde bevirket, at ruderne i bilen var sprunget. Bilen havde under branden rullet lidt på den skrånende sti, men var standset, inden den kørte ud i søen. Politiet skal nu undersøge den brændte bil nærmere i et forsøg på at finde brandårsagen og endvidere tale med bilejeren, som det ikke lykkedes at få kontakt til i nat.

Indbrud i perioden
Københavnsvej, Køge Becksvej, Køge Åkandevej, Køge Sporupvej, Køge Brogade, Køge Høgevej, Køge Gammel Lyngvej, Køge Gefionvej, Køge Vallørækken, Valløby, Køge Køgevej, Roskilde Trekronervej, Strøby Egede, Køge Solgårdsvej, Strøby Egede, Køge Fenrisvej, Køge Ringen, Køge Nylandsvej, Køge Acacievej, Strøby Egede, Køge Dyndetvej, Borup Skovbrynet, Borup Kildebjergs Agre, Bjæverskov Præstholmvej, Ejby, Kirke-Hyllinge Slimmingevej, Ringsted