Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Mar 06, 2017 til Mar 15, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-koege.dk

Tricktyveri – Egedesvej, Køge
Kl. 0957 anmeldte en 23-årig mand fra Ballerup, at han var blevet snydt af en nødstedt bilist. Han var blevet vinket ind til siden af en mand, der holdt parkeret med sin bil i vejkanten. Den fremmede mand oplyste at have fået frastjålet sine penge på vej til Norge, hvorfor han nu havde brug for penge for at komme videre. I bilen sad en chauffør og et barn afventede, og sammen kørte de til en tankstation, hvor den 23-årige betalte brændstof for ca. 500 kr. til mandens bil. Den fremmede mand fik endvidere overtalt den 23-årige til at låne sig nogle penge, hvorefter de sammen kørte til to forskellige pengeautomater, så manden fik overdraget i alt 7000 kr. Til gengæld fik den 23-årige et visitkort samt “guld” i depositum for sit lån til manden, der også ringede til den 23-årige for at bekræfte, at de kunne få fat i hinanden efterfølgende. Mandens bil var en hvid Mercedes med udenlandske nummerplader, og manden samt de to øvrige i bilen forsvandt i ukendt retning efterfølgende. Den 23-årige beskrev den nødstedte mand som: ikke etnisk dansker af udseende, tyndt hår, iført fint jakkesæt og engelsk-talende.

Politiet anser denne fremgangsmåde som en vildledning af personer, der er villige til at yde bistand, idet politiet forventer, at manden hverken har evne eller vilje til at betale de lånte penge retur til den hjælpsomme. Politiets råd er derfor at være særdeles skeptisk for eventuelle nødstedte personer, der kan hjælpes eller vejledes på mange andre måder.

Politiets advarsel om at være skeptisk skal også ses i lyset af flere anmeldelser i dagens løb fra Køge- og Ringstedområdet om “nødstedte” bilister, der på motorvejssystemet forsøger at vinke øvrige bilister ind til siden for at få hjælp. Disse “nødstedte” er trods deres nødsituation ofte meget mobile, idet politiets patruljer sjældent får kontakt med dem, fordi de flytter sig til at steder for at optræde som “nødstedte”. En hurtig anmeldelse samt en beskrivelse af de “nødstedte” biler og nummerpladeoplysninger er gode oplysninger, hvis forholdene anmeldes til politiet.

Lærer truet på socialt medie – Lyngvej, Køge
Kl. 1016 fik politiet en anmeldelse fra Køge Handelsskole, som var blevet gjort opmærksom på, at en af skolens elever på en lukket gruppe på Facebook havde slået et billede af en pistol og en truende tekst i forhold til en lærer, der også kunne ses på billedet fra et klasselokale på handelsskolen. Politiet kørte med flere patruljer til handelsskolen og fik den mistænkte elev anholdt, efter at han var kaldt ud fra undervisningen. Der var tale om en 17-årig ung mand fra Glostrup, som havde lagt opslaget op på Facebook-siden med ønske om at få et vist antal likes inden et givet tidspunkt, hvorefter han ville skyde læreren. Pistolen på billedet viste sig at være en splatterpistol, som en 16-årig ung mand fra Solrød Strand havde leveret til opslaget, og som han var i besiddelse af, da han også blev anholdt få minutter senere på handelsskolen. Ved visitation var den 16-årige også i besiddelse af en kniv, som han uden anerkendelsesværdigt formål havde taget med i skolen. Ved afhøringen senere blev den 17-årige sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om trussel om vold mod den pågældende lærer i Facebook-opslaget, og den 16-årige blev sigtet for overtrædelse af våbenloven pga. af kniven samt splatterpistolen, som kun må besiddes, hvis man er mindst 18 år. Begge anholdte blev løsladt efter endt sagsbehandling, men de kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Anmeldelser om uorden – Lyngvej / Ølbycenter, Køge
Kl. 1430 modtog politiet via alarm 112 melding om, at en større gruppe var forsamlet på p-pladsen ved handelsskolen på Lyngvej. De tilstedeværende skulle ifølge anmeldelsen var udstyret med diverse slagvåben. Politiet kørte hurtigt til området med flere patruljer, men gruppen af personer har forladt området. Ingen var blevet overfaldet eller på anden blevet forulempet, ligesom der heller ikke blev fundet efterladte slagvåben.

Kl. 1513 modtog politiet atter en anmeldelse om optræk til slagsmål mellem flere parter i Ølbycenter ved S-stationen. Politiets patruljer blev nu sendt til Ølbycenter, hvor politiet traf seks unge mænd i alderen 16-18 år fra Køge, Greve, Lille-Skensved og Solrød Strand. Der var tilsyneladende tale om et opgør om en kæreste, hvor parterne hver især havde tilkaldt forstærkning. Ingen var dog kommet i slagsmål med hinanden, og politiet fik parterne talt til ro. Der blev heller ikke her fundet slagvåben eller lignende blandt de personer, som var til stede i området. Politiet sendte parterne i hver sin retning og forlod området. Ingen blev sigtet for noget.

Besværlig taxakunde – Kongsberg Alle, Køge
Kl. 2125 henvendte en taxachauffør sig ved politistationen, idet en kvinde, der havde hyret taxaen i Hårlev, ikke ville betale for turen. Politiet forsøgte at forklare kvinden, der var opfarende og spirituspåvirket, at hun skulle betale for turen. Den opfordring ville hun ikke modtage og nægtede i øvrigt at oplyse sit navn til politiet. Til sidste måtte politiet frihedsberøve kvinden for at få hende til at falde til ro og få hendes identitet fastslået. Hun blev bragt til politistationen i Roskilde under vilde protester og anbragt i detentionen til afrusning. Hun blev senere identificeret som en 37-årig kvinde fra København N, som blev sigtet for at have nægtet at oplyse sit navn samt kørsel i taxaen for ca. 550 kr. uden vilje til at betale. Hun vil blive løsladt i løbet af formiddagen.

Narkobilist – Lynggårdsvej, Køge
Kl. 0051 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Køge for kørsel i en personbil i formodet narkotikapåvirket tilstand. Han havde forsøgt at gemme sig for patruljen ved at parkere bilen og lægge førersædet ned, så det så ud, som om bilen var uden fører. Føreren nægtede at deltage i en narkometertest, men mistænktes alligevel for at være påvirket. I forbindelse med anholdelsen af føreren kom en gruppe unge til stedet og optrådte truende over for patruljen, som dog fik føreren anholdt og kørt væk fra området, så en læge kunne udtage en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den 26-årige blev løsladt efter endt sagsbehandling og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Blotter ved sti – Søsvinget, Køge
Kl. 1630 anmeldte en 43-årig kvinde fra Køge, at hun fredag d. 100317 om morgen havde set en mand blotte sig for hende. Da hun på en sti ved Søsvinget og Klemmestrupgård løb forbi manden, stod han med sit erigerede lem fremme og blottede sig. Den mistænkte blev beskrevet som: mand, ca. 50 år, ca. 180 cm høj, kraftig af bygning og med mørkt kort hår, iført en sandfarvet jakke og sorte bukser. Politiet forsøger nu at få manden identificeret.

Mand med skydevåben – Fasanvej, Køge
Kl. 1916 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom borger, der havde set en mand gå med noget, der kunne minde om et skydevåben i området ved Fasanvej, hvor manden var gået ind i en opgang. Politiet kørte til området med flere patruljer og fandt uden for en opgang til en beboelsesejendom en efterladt plasticpose, der indeholdt et legetøjs-skydevåben. Posen og dens indhold bar præg af at være affald, hvorfor politiet medtog posen med henblik på behørig destruktion.

Politiet vil med baggrund i denne anmeldelse opfordre borgerne til at tænke sig om, såfremt man offentlig skal/vil transportere effekter, der kan minde om skydevåben. Selv om der er tale om legetøj, kan et legetøjsvåben på afstand minde om et ægte våben og derved skabe bekymring hos nogle.

Overraskede dieseltyve – Nordhøj, Køge
Kl. 0117 anmeldte en 56-årig mand fra Estland, at han havde overrasket to tyve i færd med at stjæle dieselolie, og at han var blevet angrebet af tyvene og bl.a. fået dieselolie i ansigtet/øjenene. Politiet kørte til transportcentrets lastbilparkering, hvor den 56-årige blev truffet. Han havde fået dieselolie i ansigtet og et overfladisk sår på den ene arm. Medens han sov i sin lastbil, blev han gjort opmærksom på, at nogen var i færd med at stjæle diesel fra hans lastbil. Da han konfronterede tyvene, forsvarede de sig med at sprøjte dieselolie i den 56-åriges ansigt og snitte ham overfladisk med en kniv. Tyvene stak af på ukendt måde og i ukendt retning, medens lastbilchaufføren rensede ansigtet. Politiet ledte i området efter de to mænd, der blev beskrevet som østeuropæiske, med kort sort hår, og begge talte østeuropæisk. På grund af tyvenes adfærd over for lastbilchaufføren betragter politiet sagen som et røveri.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Køgevej, Roskilde
Kl. 0902 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 26-årig mand fra Søborg ad Køgevej mod nord ved Øde-Hastrup. Den 26-årige måtte imidlertid ikke køre bil, da han i forvejen var frakendt kørekortet. Efter en ny sigtelse for den overtrædelse af færdselsloven kunne politiet efterfølgende konstatere, at den 26-årige var blevet afsløret i at køre bil trods manglende kørekort så mange gange, at politiet kunne beslaglægge hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation skal afgøres.

Spiritus-/narkokørsel uden førerret – Kirkevej, Herfølge – Køge
Kl. 1021 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 30-årig mand fra Snekkersten. Føreren kunne ikke fremvise et kørekort, da han aldrig havde erhvervet sig førerret til bil. Da patruljen tillige skønnede ham påvirket af både spiritus og euforiserende stoffer, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til undersøgelser for alkohol og euforiserende stoffer. Efter afhøring til de tre overtrædelser løslod politiet den 30-årige, der kan forvente at høre nærmere, når blodprøverne er blevet analyserede.

Tricktyveri – Ølbycenter, Køge
Kl. 1126 anmeldte en 75-årig mand fra Køge, at han netop havde fået stjålet sin pung med bl.a. kontanter og diverse kort af to mænd, der var kørt fra p-pladsen ved Ølbycentret i sydlig retning. Den 75-årige havde hævet 1500 kr. i en hæveautomat, og efter et par indkøb satte han sig ind i sin bil på centrets P-plads. Pludselig stod en mand (B) foran hans bil, medens en anden mand (A) bankede på ruden i førerdøren. Manden spurgte om vej til et sygehus og bredte et stort kort ud foran den 75-årige, der ikke opdagede, at han fik stjålet sin pung med kontanter fra brystlommen i sin kedeldragt. De to gik herefter fra stedet mod en mindre, sort personbil ca. 100 meter væk. Da offeret opdagede tyveriet, løb han efter mændene, der dog med hjulspin kørte fra p-pladsen i sydlig retning. De to mænd blev beskrevet som: A: mand, lille og kraftig, 35-40 år, iført mørkt velklædt tøj, ogB: mand, høj og tynd, ca. 40 år, iført velklædt mørkt tøj. Politiet fandt ikke hverken de to mænd eller deres bil i området.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket A og B i center-området, eller som kan give oplysninger om deres bil. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Humanitær eftersøgning – Strøby Egede, Køge – Stevns
Kl. 1200 fik politiet en henvendelse fra ægtefællen til en 68-årig mand fra Strøby Egede, Køge, om, at den 68-årige var forsvundet fra bopælen inden for den seneste 1½ time. Da hun ikke umiddelbart kunne finde ham, og da han ikke umiddelbart kunne orientere sig, ønskede hun politiets hjælp til at lede efter ham. Flere politipatruljer, herunder en hundepatrulje, blev sendt til området for at lede efter den 68-årige, som naboer havde set gående i sydlig retning. Kl. ca. 1300 fik politiet en henvendelse fra en borger, som havde fundet en lettere forslået og forvirret mand i området ved Vallø Stift. Det viste sig at være den forsvundne mand, som politiet kørte til et check på skadestuen i Køge for diverse overfladiske skrammer efter et fald. Hans hustru blev straks underrettet og fulgte ham på skadestuen, hvorefter politiet ikke foretog sig yderligere i sagen.

Spirituskørsel – Morsøvej, Køge
Kl. 1635 anholdt og sigtede politiet en 66-årig mand fra Køge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Brand i værksted – Egerisvej, Kulerup, Ringsted – Køge
Kl. 1857 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et privat værksted. Der var kraftig røgudvikling fra stedet, og inde i værkstedet var der ild i en bil. En 55-årig mand havde svejset på sin bil og holdt en pause for at bestille mad. Kort efter sprang sikringerne i huset, og da han opdagede en kraftig røgudvikling i garagen, slog han alarm. Branden blev begrænset til garagen, som politiet nu skal undersøge nærmere for at finde den egentlige årsag til brandens opståen. Ingen kom til skade ved branden.

Brandundersøgelse – Bulveledet, Lille-Skensved – Køge
Kl. 2308 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et hus, hvor et pillefyr var placeret. Det viste sig, at røgrøret fra pillefyret var blevet så varm, at brændbart materiale omkring røgrøret var brudt i branden. Ilden havde efterfølgende bredt sig til tagkonstruktionen, så der skete skade på et bryggersloft og nogle tagplader. Ingen kom til skade ved branden.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge
Kl. 0543 fik politiet melding om et færdselsuheld med flere bilister involveret i det nordgående spor på Sydmotorvejen lidt nord for Lellinge-afkørslen. Det viste sig, at en 33-årig mand fra Karrebæksminde for sent opdagede, at trafikanterne foran bremsede på grund af kødannelse. Med sin varebil påkørte han bilisten foran, hvilket resulterede i, at to bilister yderligere blev involveret i “harmonika”-sammenstødet. Ingen af bilisterne kom til skade ved sammenstødet. Motorvejen var kortvarigt spærret i forbindelse med oprydningsarbejdet, der blev afsluttet kl. ca. 0635.

Tricktyveri – Vestergade, Køge
Kl. 1009 anmeldte en 74-årig kvinde fra Køge, at hun torsdag d. 020317 kl. ca. 1700 efter indkøb i et supermarked i Vestergade på gaden blev kontaktet af en fremmed mand og kvinde. De henvendte sig på et fremmedsprog, som den 74-årige ikke forstod. Da hun anede uråd, forsøgte hun at få dem væk, men opdagede lidt senere, da hun var kommet hjem, at det var lykkedes parret at stjæle kontanter og diverse kort fra hendes taske, som hun havde på maven. De to mistænkte, der forsvandt i ukendt retning, blev beskrevet som: A: Mand, 30-40 år, 168-168 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Fremmedsprog; og B: Kvinde, 30-40 år, ca. 168 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: Mellemrum mellem fortænderne, mørkt hår, Talte: Fremmedsprog. Offeret var stadig i besiddelse af sit dankort, som lå gemt i tasken.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket parret i området torsdag eftermiddag/aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mistænkelig forhold – Bjæverskov, Køge / Ringsted / Roskilde
Kl. 1128 anmeldte en bilist, at fem sydøsteuropæisk-udseende mænd i en sølvfarvet bil af mærket Saab forsøgte at standse bilister på tilkørslen fra Vemmedrup til Vestmotorvejen i Bjæverskov. Deres egen bil holdt på stedet, men anmelderen fortsatte uden at standse.

Kl. 1300 modtog politiet endnu en anmeldelse fra Roskildevej ved Møllevej i Ringsted, hvor en mand i et køretøj med formentlig bulgarske nummerplader foregav at være havareret. Efterfølgende forsøgte han at sælge “guld” til den hjælpsomme anmelder, der standsede for at hjælpe, men dog afslog at købe noget.

Kl. 1339 fik politiet endnu en anmeldelse om, at mænd kørende i en personbil af mærket Saab foregav at være havareret og ville sælge “smykker” til hjælpsomme bilister, der standsede. Denne var man “havareret” ved Øm skole ved Roskilde.

Politiet fandt ikke de “strandede” bilister efter de tre anmeldelser, som politiet anser for at være forsøg på at narre bilister til at købe formentlig falske “guld”-varer og derved opnå en økonomisk gevinst.

Indbrud i perioden
Vestergade, Køge
Auningvej, Køge
Stormøllevej, Køge
Munkeageren, Køge
Sønderhegnet, Køge
Åvænget, Køge
Glentevej, Køge
Munkevangen, Køge
Tyttebærvej, Køge
Skovbrynet, Borup
Ejbovej, Bjæverskov
Fyrrevej, Vemmedrup, Bjæverskov
Lidemarksvej, Bjæverskov