Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Maj 03, 2018 til Maj 15, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Trussel på livet / hasarderet kørsel mv. – Uglevænget, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 1454 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, som havde påtalt en bilists kørsel på en p-plads. Føreren af den pågældende bil var blevet truende og havde truet med at slå borgeren ihjel. Politiet kørte til stedet og foretog anholdelse af en 33-årig mand fra Vanløse, som blev sigtet for trusler på livet og for hensynsløs kørsel i spirituspåvirket tilstand. Hans bil viste sig ikke at være hans egen, fordi den var meldt stjålet hos Nordjyllands Politi d. 080518. Den 33-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, men vil blive indkaldt til et retsmøde senere, når sagerne skal afgøres.

Brand på plejehjem – Sandmarksbo, Køge

Kl. 0028 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brand i en lejlighed i nogle plejeboliger. Myndighederne sørgede for at bringe beboere i sikkerhed eller evakuere disse. Branden blev lokaliseret til en lejlighed, hvor en 74-årig kvinde fra Køge havde opholdt sig. Der var gået ild i en kurv med flere bundter garn med røgudvikling til følge. Det viste sig, at den 74-årige havde hæklet og ville brænde et par tråde af med en lighter. Desværre gik der ild i hele det hæklede, så hun tabte det ned i en kurv med flere bundter garn. Ni beboere og en plejer blev undersøgt for eventuel røgforgiftning af personale fra den tilkaldte ambulance. Ingen kom til skade ved branden, og myndighederne var færdige på stedet kl. ca. 0125.

Brand i SFO – Køge

Kl. 2006 blev politi og brandvæsen sendt til Hastrup Skole på Langelandsvej, hvor der var ild i SFOen, hvor hovedparten af den sydvestlige del udbrændte. En skraldespand, der stod op af bygningen, må formodes at være arnestedet. Der blev fundet en engangsgrill i skraldespanden, der formodes at være årsag til branden.

Politiet efterforsker nu sagen nærmere. Det antages, at de personer, der har smidt engangsgrillen i skraldespanden, er skyld i branden. De har formentlig ikke være klar over, at der var gløder tilbage i grillen.

Politiet vil tage kontakt til de unge mennesker, og vi anbefaler, at de selv kontakter politiet først, så vi kan lave en aftale om afhøring til sagen.

Tilsyn med parker – Roskilde, Køge og Ringsted

I løbet af dagen og aftenen førte politiet tilsyn med Lovparken i Køge og med Folkeparken og Vigen Strandpark i Roskilde. Alle tre steder, var der unge mennesker til stede. Politiet fandt ikke anledning til skride ind over for noget ved tilsynene.

Det er som bekendt ikke ulovligt at hygge i parker m.v. så længe det ikke generer de omkringboende.Politiet vil følge op på tilsynene i de kommende dage.

Kl. 2330 var politiet i Anlægget i Ringsted, hvor der var uro. Der blev spillet meget høj musik, der blev dæmpet ved politiets mellemkomst.

Anholdelse – Køge

Kl. 0025 var to ambulancereddere udsat for spyt og trusler fra en 19-årig mand fra Karise. Han blev anholdt og sigtet for vold mod rederne. Han blev løsladt ud på morgenen. Sagen afgøres senere i retten.

Hastighedskontroller – Køge

I forbindelse med mandagstræf på Køge Marina var ATK igen til stede mandag eftermiddag og aften.

ATK målte i tidsrummet mellem kl. 13:43 og 19:53 og må meddele, at det hastighedsmæssigt var positivt, idet der kun blev målt henholdsvis en bil i sydlig retning og efterfølgende to biler i nordlig retning, der kørte for stærkt.

Med i alt 2387 passerede biler er det et udtryk for, at der blev kørt rigtig pænt – De tre sager var alle minimale overskridelser af

Den gældende hastighedsgrænse på 60 km/t.

Hastighedskontroller på Køge Bugt Motorvejen de kommende dage – “Pas på min far”.

I dagene fra onsdag d. 9. maj 2018 kl. 19:00 til mandag d. 14. maj 2018 kl. 07:00 vil der blive foretaget slutreparation af slidlaget på Køge Bugt Motorvejen i sydlig retning mellem Km-mrk 24/0 og 26/0 under viadukten til Karlslunde Centervej.

I tidsrummet mellem kl. 19:00 og 04:00 vil der på stedet være hastighedsbegrænsninger til 50 km/t mens det fysiske vejarbejde pågår.

I dagstimerne hvor arbejdet ligger stille – Men hvor der er indsnævret til to spor – vil der være hastighedsbegrænsning på 80 km/t

ATK støtter op om vejarbejdet og om kampagnen ” Pas på min far ” og vil måle bl.a. om natten, hvor det fysiske vejarbejde pågår.

Mistænkeligt forhold – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 1715 blev politiet sendt til Sydmotorvejen mellem Herfølge og Lellinge, hvor der holdt en bil parkeret i nødsporet. I bilen lå en person, hvis ben stak ud af en siderude ud mod motorvejen, hvilket en anmelder bemærkede. Politiet kom frem til stedet, hvor de udover den sovende mand traf en bror til manden.

En 22-årig mand fra Køge, der var identisk med den sovende, fik en bøde for overtrædelse af færdselsloven.

Præventiv og tryghedsskabende tilstedeværelse – Ølby – Køge

I tidsrummet kl. 1100-1700 var politiet til stede i Ølbycentret i forbindelse med Ølby Festival 2018. Formålet for politiet var at stille sig til rådighed for borgerne, der kunne henvende sig med diverse problemstillinger og få en dialog med politiet herom. Politiet fik godt 40 henvendelser fra borgere, der også blev vejledt med kriminalpræventive foranstaltninger inden for tricktyveri, tyveri fra lomme/taske, tyveri/indbrud i privat beboelse og f.eks. tyveri fra person-/varebiler. Politiet betegner tilstedeværelsen som en succes på grund af de mange borgerhenvendelser.

To færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1309 skete det første færdselsuheld, da en 43-årig mand fra Haslev under kørsel i en personbil med tilkoblet trailer mistede herredømmet over traileren, der væltede. Uheldet skete ca. 300 meter syd for afkørsel 32 Ølby i det sydgående spor. En bilinspektør kiggede på vogntoget, men havde ingen bemærkninger til sammenkoblingen af køretøjer eller trailerens belæsning i øvrigt. Dette uheld medførte kødannelse på motorvejen.

Kl. 1330 fik politiet en melding om det andet uheld, idet siden på en personbil ført af en 73-årig mand fra Svendborg under den tætte køkørsel i anledning af det første uheld var blevet påkørt af en varebil. Føreren af varebilen stak efterfølgende af fra uheldet uden at give sig til kende, men et vidne fulgte efter varebilen til Lykkebækparken, hvor varebilen blev efterladt, og tre mænd løb fra stedet. Det viste sig, at varebilen var meldt stjål et i Kø benhavn tidligere på dagen, og ved nærmere undersøgelse af den fandt politiet en stjålet knallert inde i den. Politiet ledte forgæves i området efter de tre mænd, der blev beskrevet som: A: Mand, 25-27 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Halvskaldet, lignede en “festtype”., Iført: sort tøj; B: Mand, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort; og C: Mand. Politiet afvente nu resultatet af den tekniske undersøgelse af den stjålne varebil.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de tre mænd i området ved Lykkebækparken / Karlemosen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mistænkeligt forhold – Køge

Kl. 0829 var politiet på Køge havn, hvor en anmelder havde hørt råb om hjælp. Der blev sendt redningsbåd og helikopter til stedet. Ingen fundet ved eftersøgningen. Ingen er meldt savnet.

Butikstyveri – Marksvinget, Køge

Kl. 2049 anmeldte personalet i supermarkedet Netto, at en mand netop havde stjålet noget legetøj, der stod uden for butikken. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 42-årig mand fra Tureby, som blev sigtet for tyveri af legetøjet, der blev leveret tilbage til Netto. Butikken havde således ikke noget erstatningskrav i sagen. På stedet traf politiet også den 42-åriges højgravide hustru, hvilket måske kunne være med til at belyse motivet for tyveri af legetøj begået af en 42-årig mand. Parret havde politiet også tidligere på dagen haft kontakt med og bortvist dem fra et familiemedlems adresse i Køge, hvor de havde nogle personlige effekter opbevaret, efter at de havde sovet i et skur hos familiemedlemmet. Den 42-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Indbrud i perioden
Snogebækvej, Køge Åstræde, Strøby Egede, Køge (2 steder) Gammel Ringstedvej, Køge Toftekærvej, Køge Vordingborgvej, Køge Kongelysvej, Køge Østre Sandmarksvej, Køge Tangmosevej, Køge Københavnsvej, Køge Værkstedsvej, Køge Dunhammervej, Køge Klempegårdsvej, Nr. Dalby, Borup (2 steder) Majsmarken, Borup Læskovvej, Bjæverskov Lidemarksvej, Bjæverskov Skovduevej, Ejby, Lille-Skensved Fyrrevej, Vemmedrup