Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Maj 25, 2018 til Juni 05, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 1355 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 54-årig mand fra Eskebjerg for spirituskørsel, efter at bilisten var blevet standset med henblik på kontrol af den varebil med tilkoblet påhængsvogn, som han var fører af. Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve med henblik på undersøgelse for alkohol.

Indbrud i isenkræmmerforretning – Hovedgaden, Borup – Køge

Kl. 0218 fik politiet fra en opmærksom borger en anmeldelse om, at forretningsruden ind til isenkræmmerforretningen Kop & Kande netop var blevet knust af to mænd i sort tøj. De var kørende til stedet i en sølvgrå, mellemstor personbil med udenlandske nummerplader. Fra udstillingen i vinduespartiet stjal de diverse gryder og pander og inde fra forretningen noget bestik, inden de flygtede fra stedet i bilen ad Hovedgaden i nordlig retning. Politiet ledte efter bilen, men fandt hverken den eller de to mænd, der blev beskrevet som hhv. lys og mørk i hudfarven.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har set bilen eller de to mænd i området eller på flugtruten i Borup. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Røg fra tankstation – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 2220 rykkede brandvæsnet og politiet ud efter en anmeldelse om røg fra en lukket tankstation. Der var heldigvis ikke noget brand på tankstationen, hvor en røgkanon i baglokalet var gået i gang. Årsagen hertil kendes ikke.

Sur narkobilist uden kørekort – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 1317 fik politiet flere anmeldelser om en bestemt bilist, hvis nummerplade anmelderne havde aflæst. Anmeldelserne gik på slingrende kørsel med skiftende hastigheder ad Vordingborgvej i nordlig retning i Herfølge. Politiet fik kontakt til personbilen, der blev ført af en 29-årig mand uden fast bopæl i Køge kommune. Han var påvirket af spiritus og kunne i øvrigt ikke fremvise noget kørekort, som han i forvejen var frakendt. Den 29-årige blev sigtet for spirituskørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve. Ved visitationen af ham fandt politiet ham i besiddelse af to knive med bladlængde på hhv. 10½ og 23 cm, som han bar uden anerkendelsesværdigt formål. I forbindelse med anholdelse og transporten til sygehuset for at få udtaget blodprøven truede han patruljen med at ville opsøge den ene politiassistent på dennes bopæl og fremsatte i øvrigt verbal e trusle r mod patruljen. Efter udtagelse af blodprøven til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer blev den 29-årige afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt. Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Vandscootersejlads til ulempe – Bådehavnen, Køge

I løbet af lørdag eftermiddag fik politiet flere anmeldelser om ulovlig sejlads med vandscooter i området nord for Køge Marina. Politiet var et par gange i området efter disse anmeldelser, men vandscooteren var forsvundet.

Kl. ca. 1915 var politiet igen i området, hvor en vandscooter blev set sejle langs kysten mindre end 300 meter fra stranden, hvor der var flere badende. Kort efter lagde vandscooteren til ved en badebro, så politiet kunne få kontakt med føreren – en 24-årig mand fra Ringsted. Han kunne fremvise det lovpligtige vandscooterbevis eller forsikringspapirer for den anvendte vandscooter. Politiet sigtede derfor den 24-årige for overtrædelse af disse regler og gav ham et påbud om få fjernet vandscooteren uden at sejle derfra. Senere vil den 24-årige høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel / kørsel i frakendelsestiden – Nørregade, Køge

Kl. 1705 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Ringsted for både kørsel i narkotikapåvirket tilstand og i frakendelsestiden i en personbil. På bilens GPS så politiet rester af hvidt pulver, og da en efterfølgende narkometertest indikerede, at den 23-årige var påvirket af kokain under kørslen, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

112-dag – Køge

Sammen med beredskabet, i form af ambulance og brandvæsen, deltog politiet i 112-dagen i Køge, der blev holdt i Lovparken fra kl. 0800 – 1200, hvor 400 børn fra indskolingen deltog og lærte om, hvordan og hvornår man skal ringe til 112. Alt i alt en god oplevelse for børn og voksne.

Senere på dagen havde 200-300 unge sidste skoledag i Køge i Lovparken, som politiet også havde et vågent øje til sammen med bl.a. Natteravnene. Der var en masse glade deltagere og ingen problemer overhovedet.

Tyveri af pung – Køge

Kl. 1244 fik politiet anmeldelse om et tyveri, der skete torsdag mellem kl. 1155 og kl. 1240 på Jernbanegade ved Køge Station. En 72-årig mand brugte sit dankort på stationen og kort efter var pungen væk. Undervejs til København blev han kontaktet af sin bank, der spurgte, om han havde hævet 14000 kr. i en automat. Det havde han ikke, og han kunne ikke vise sin togbillet, da den lå i pungen.

Overtrædelse af beredskabsloven – Lille-Skensved, Køge

Kl. 1411 opstod brand på Plantagevej, hvor en beboer fjernede ukrudt ved at bruge en ukrudtsbrænder. Det førte til ild i garageporten. Den 52-årige beboer blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

Det er meget tørt i øjeblikket, og selv om Østsjællands Beredskab har ophævet afbrændingsforbuddet i den østlige del af politikredsen, så er der alt mulig grund til at være forsigtig. Allerhelst skal man undlade at bruge en ukrudtsbrænder i øjeblikket, da der er stor risiko for, at man kan starte en brand.

Forsøg på indbrud i villa – Køge

Kl. 1650 blev en udenlandsk mand overrasket i en baghave på Pedersvej. Anm. tog kontakt til manden, der oplyste, at han var ude at lede efter en kat. Pludselig forsvandt manden fra stedet og satte sig ind i en tysk ind.reg. VW Touran, hvor der sad en kvinde bag rattet. Anm. opdagede efterfølgende et opbrudt vindue.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, østeuropæer, 30-40 år, 180-185 cm høj, alm. af bygning, sort kort hår.

Mistænkeligt forhold – Borup, Køge

Kl. 0930 konstaterede beboerne i en ejendom på Krohaven, at der var nogen ved hoveddøren, der ikke var låst. Anm. gik hen til døren og åbnede den, og udenfor stod en mand, der oplyste, at han skulle aflevere en reol.

Familien havde ikke bestilt nogen reol, og manden gik dernæst fra stedet igen. Han kørte væk i en sort Hyundai.

Den mistænkelige mand beskrives som: Mand, dansk, 40 år, skaldet, mange tatoveringer på benene, militærfarvet tøj, shorts og badesandaler.

Familien havde på fornemmelsen, at der kunne være tale om forberedelse til et indbrud.

Brand i speedbåd – Køge

Kl. 1808 blev anmeldt om brand i en speedbåd, der var ca. 100 meter fra kysten ved Pacific Kaj. Begge de ombordværende var sprunget i vandet og var svømmet ind iført redningsveste. Ejeren havde speedbådsbevis og måtte således føre speedbåden på lovlig vis. Ilden opstået omkring motoren. Båden drev i land efterfølgende. Ingen kom til skade ved branden.

Lov om euf. stoffer – Vallø, Køge

Kl. 0021 standsede politiet en bil på Strandvejen. Bilen lugtede kraftig af hash. Føreren af bilen, en 25-årig mand fra Fakse Ladeplads, blev sigtet for narkokørsel.

Han blev fundet i besiddelse af et 0,4 gram kokain og 0,1 gram amfetamin. Derudover blev fundet 130 gram hash.

Den 25-årige blev sigtet for besiddelse af de nævnte stoffer. Han blev løsladt efter afhøring, og sagen behandles senere i retten.

Lov om euf. stoffer – Køge

Kl. 0158 anholdt politiet en 18-årig mand fra Køge, der blev truffet på Søndre Molevej, hvor han blev fundet i besiddelse af 24 gram hash pakket i salgspakker og et mindre kontaktbeløb. Han blev sigtet for salg af narkotika og løsladt efter afhøring.Sagen behandles senere i retten.

Narkopåvirket bilist – Køge

Kl. 0007 anholdt politiet en 24-årig mand fra Helsinge, der kørte i bil på Værftsvej. Han var påvirket af narkotika og var i øvrigt frakendt førerretten. I bilen blev fundet ca. 15 gram hash. Den 24-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer, narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Indbrud i perioden
Nørregade, Køge Grønnevej, Lellinge, Køge Køgevej, Roskilde Pedersvej, Køge Ølbycenter, Køge Hovedgaden, Borup Ærtemarken, Borup Jonstrupvej, Boruphuse, Lejre Tjørnevej, Borup Kymervej, Borup Stensbjergvej, Bjæverskov Vindegårdsvej, Bjæverskov Sikavej, Ejby, Lille-Skensved Rensdyrvej, Ejby, Lille-Skensved