Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 1-12. juni 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Asfaltarbejde – Lille-Skensved, Køge

Kl. 1829 fik politiet anmeldelse om en aftale, der var indgået mellem en beboer på Assendrupvej og en engelsktalende herre, der havde henvendt sig på adresse med tilbud om at asfaltere en indkørsel for 100 kr. pr. løbende meter. Aftalen var, der skulle asfalteres 50 meter. Den engelsktalende ringede efterfølgende og oplyste, at de 100 kr. var pr. m2 og ikke løbende meter.

Penge for arbejdet skal betales tirsdag.

Der er ofte opstået betalingsproblemer i forbindelse med lignende sager, og i øvrigt er det ulovligt at opsøge kunder på nævnte måde. Politiet skal fraråde, at man indgår den slags aftaler, der ofte fører til uenighed om arbejdets kvalitet eller prisen på arbejdet.

Færdselsuheld – Bjæverskov, Køge

Kl. 1915 skete et færdselsuheld på Ejbyvej, hvor en personbil kørte i nordlig retning, da bilen skiftede retning og kørte over i modsatte vognbane, hvor bilen ramte en anden personbil, der kørte i modsat retning.

Begge biler blev formentlig totalskadet, men ingen personer kom noget til ved uheldet. Den første bil blev ført af en 57-årig kvinde fra Lille-Skensved og den modkørende bil blev ført af en 42-årig mand fra Lille-Skensved.

Brug af håndholdt mobiltelefon på cykel – Københavnsvej, Køge

Kl. 1422 bemærkede en patrulje, at en cyklist anvendte håndholdt mobiltelefon under kørslen ad Københavnsvej mod syd i Køge, idet hun med den ene hånd holdt mobiltelefonen op til sit ene øre. Da forbud mod brug af håndholdt mobiltelefon gælder alle førere af et køretøj, herunder også en cykel, standsede politiet cyklisten, som var en 30-årig kvinde fra Køge Hun blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og kan nu forvente en takstmæssig bøde på 1000 kr.

Vold – Søndre Molevej, Køge

Kl. 2305 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var blevet overfaldet i forbindelse med en større fest i strandområdet. Politiet fik kontakt til en 17-årig mand fra Roskilde, som var blevet tildelt flere slag og spark i ansigtet og på kroppen, bl.a. medens han lå ned på jorden. En 18-årig mand fra Køge blev anholdt og sigtet for vold, efter at verbale, grove ord mellem parterne endte med et overfald fra bl.a. den 18-åriges side. Ifølge vidner på stedet var der flere om overfaldet, hvorfor politiet nu forsøger at få disse identificeret. Den 18-årige blev løsladt efter endt sagsbehandling.

Kl. ca. 0050 blev politiet igen kaldt til området på grund af uro i forbindelse med festen, hvor en kvinde tilsyneladende skulle være blevet overfaldet. Politiet fandt hende dog ikke, men besluttede at “lukke” festen, inden yderligere problemer opstod. Da festdeltagerne havde forladt området, forlod politiet også stedet.

Spirituskørsel – Borup, Køge

Kl. 1729 anholdt politiet en 56-årig mand fra Borup, der kørte i bilpå Coronavej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve. Kørekort havde han ikke, og han blev derfor sigtet for at have ført bil uden at have kørekort.

Narkopåvirket bilist – Borup, Køge

Kl. 0045 anholdt politiet en 20-årig mand fra Borup, der kørte i bil på Ryeskovvej. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve. Samme mand blev anholdt søndag for samme overtrædelse – se nedenfor.

Indbrud i forretning – Køge

Kl. 0435 kørte politiet til Mace i Vestergade, hvor der var indbrud. Et vidne så gerningsmanden løbe fra stedet. Han beskrives som: Mand, dansk, 20-30 år, 180-185 cm høj, muskuløs, iført blå Peak Performance dunjakke med hætte, sandfarvede bukser og kondisko.

Politiet fandt tyvekoster fra stedet i nærheden, hvor stedet blev afsøgt af en hundepatrulje. Gerningsmanden blev ikke fundet i første omgang.

Narkopåvirket bilist – Borup, Køge

Kl. 1932 kørte en 20-årig mand fra Borup ad Hovedgaden. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Tyveri fra varebiler – Tureby – Køge

Torsdag fik politiet anmeldelser om hele otte tilfælde af tyverier fra varebiler, der natten mellem onsdag og torsdag havde været parkeret på Agertoften, Byvej, Solvænget og Byskovvej, Tureby. I alle otte tilfælde havde tyven(e) brudt låsen op i døre til varerummet, hvorefter diverse værktøj var blevet stjålet fra håndværkerbilerne, uden at nogen har bemærket noget i nattens løb.

Politiet modtog torsdag yderligere seks anmeldelser om tyveri fra varebiler i hhv. Køge, Greve og Karlslunde, hvor der også blev stjålet værktøj.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket noget mistænkeligt i området natten mellem onsdag og torsdag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

På Køge politistation opbevarer politiet i øjeblikket ca. 30 stk. el-håndværktøj som hittegods. Trods undersøgelser af værktøjet har politiet ikke fundet oplysninger om ejerne. Såfremt nogen har fået stjålet el-værktøj og lignende, kan man henvende sig på Køge politistation i dens åbningstid for at kigge nærmere på værktøjet og mod fornøden dokumentation få sit værktøj udleveret, hvis man genkender det.

Indsats mod social dumping – Køge

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog i samarbejde med SKAT og Arbejdstilsynet kontrolbesøg hos tre virksomheder inden for autobranchen i den nordlige del af Køge med henblik på kontrol af eventuel udenlandsk arbejdskraft. I den ene virksomhed traf myndighederne ud over nogle danske også to nyansatte medarbejdere fra Polen, hvilket SKAT ville følge op på. I samme virksomhed påtalte Arbejdstilsynet noget omkring udluftning og arbejdsmiljø, men politiet havde ikke grundlag for at foretage sig noget ud over fastlæggelse af identiteten på den trufne personer. I den anden virksomhed traf myndighederne også både danske og to polske medarbejdere, hvoraf den ene var efterlyst af Københavns Politi for manglende aflevering af sit kørekort, fordi han ikke havde bestået en kontrollerende køreprøve i anledning af en afgjort straffesag. Politiet inddrog derfor hans kørekort med henblik p afleve ring til Københavns Politi. Arbejdstilsynet påtalte også i denne virksomhed noget vedr. udluftningen. I den tredje virksomhed i Køge kommune blev der kun truffet danske medarbejdere. Ingen myndigheder havde indsigelser til forholdene på stedet.

Myndighederne vil fremadrettet fortsætte denne indsats mod social dumping inden for forskellige brancher.

Færdselsuheld – part flygtet – Stensbjergvej, Køge

Kl. 1027 anmeldte en 25-årig kvinde fra Køge, at hun havde været impliceret i et færdselsuheld kl. ca. 0800, hvor en bilist som modpart var kørt fra stedet uden at give sig til kende. Efter undersøgelse på skadestuen havde kvinden, der kørte på cykel, fået konstateret en indre blødning i det ene ben. Uheldet skete, da kvinden på cykel kørte ad Stensbjergvej mod syd, da en bilist svingede til højre ad Norsvej mod Asgårds skole og formentlig ikke havde set cyklisten inden svingningen. Kvinden blev ramt på sit ene ben, men bilisten fortsatte sin kørsel uden at standse. Den mandlige bilist blev beskrevet som en ca. 50-årig mand, lidt kraftig af bygning, og medbringende en lyshåret pige i bilen, som blev beskrevet som en mørkegrå Mazda. Politiet har nu optaget rapport om uheldet i forsøget på at få bilisten identificeret.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra enten bilist en selv eller andre, der kan give oplysninger om manden/bilen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Forfulgt af narkobilist – Ringstedvej, Ringsted – Køge

Kl. 1301 anmeldte en 19-årig kvinde fra Strøby, at hun under kørsel i sin bil var blevet “forfulgt” af en anden bil med en mandlig fører hele vejen fra København til Køge-området. Politiet fik kontakt til den forfølgende bilist, der viste sig at være en 23-årig mand fra Kgs. Lyngby. Da politiet skønnede ham påvirket af euforiserende stoffer, blev den 23-årige sigtet for narkokørsel i bilen og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Årsagen til “forfølgelsen” af den kvindelige bilist er ikke politiet bekendt.

Hashrygning ved SFO – Klemmenstrupstien, Køge

Kl. 1741 henvendte specialpatruljen sig ved en SFO, hvor en gruppe unge jævnligt er forsamlet efter SFOens lukketid. Politiet traf på stedet 5 mænd fra Køge, hvoraf en 25-årig havde ca. ½ gram hash på sig. En anden, 24-årig mand fra Køge havde ca. 1 gram hash, som han gemte i underbukserne. Begge blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Hærværk mod bilist – Sydmotorvejen, Tureby – Køge

Kl. 1737 anmeldte en 22-årig mand fra Holmegaard, at en anden bilist netop havde forøvet hærværk mod hans bil efter en uoverensstemmelse om kørsel på Sydmotorvejen kort forinden. Den 22-årige havde kørt på motorvejen i 2. vognbane, da en bagfra kommende bilist havde indhentet ham med meget højere hastighed end tilladt for kørsel på motorvejen. Den 22-årige var i sin bil fulgt efter den hurtigtkørende bilist til en adresse i Tureby for at påtale kørslen over for føreren af den anden bil. Modparten – en 36-årig mand fra Haslev – blev så irriteret over påtalen, at han sparkede til den 22-åriges ene fordør, hvorefter den 36-årige hentede et koben, som han brugte til at slå venstre side af den 22-åriges bil. Den 22-årige valgte herefter at forlade stedet, hvorefter politiet senere på dagen sigtede den 36-årige for hærværk. Sagen vil sagen blive afgjort ved et retsmøde, når e rstatnin gskravet mod den 36-årige er gjort op.

Færdselsuheld / narkokørsel – Vordingborgvej, Tureby – Køge

Kl. 2009 fik politiet melding om et færdselsuheld, hvor to biler var impliceret. En ambulance var også sendt til stedet, hvor det viste sig, at en 20-årig mand fra Køge havde ført en personbil ad Vordingborgvej mod syd og ifølge vidner med væsentligt højere fart end tilladt. I krydset ved Slimmingevej kørte en 20-årig mand fra Tureby i en personbil i østlig retning. I krydset ved Vordingborgvej ville han svinge til venstre og kørte ud på Vordingborgvej, da den hurtigtkørende bil på Vordingborgvej kom til syne over en bakketop. På Vordingborgvej stødte de to biler sammen, men ingen – hverken førere eller passagerer – i bilerne kom til skade. Den 20-årige mand fra Køge blev dog anholdt og sigtet for kørsel i bilen i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Begge parter kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 1355 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 54-årig mand fra Eskebjerg for spirituskørsel, efter at bilisten var blevet standset med henblik på kontrol af den varebil med tilkoblet påhængsvogn, som han var fører af. Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve med henblik på undersøgelse for alkohol.

Indbrud i isenkræmmerforretning – Hovedgaden, Borup – Køge

Kl. 0218 fik politiet fra en opmærksom borger en anmeldelse om, at forretningsruden ind til isenkræmmerforretningen Kop & Kande netop var blevet knust af to mænd i sort tøj. De var kørende til stedet i en sølvgrå, mellemstor personbil med udenlandske nummerplader. Fra udstillingen i vinduespartiet stjal de diverse gryder og pander og inde fra forretningen noget bestik, inden de flygtede fra stedet i bilen ad Hovedgaden i nordlig retning. Politiet ledte efter bilen, men fandt hverken den eller de to mænd, der blev beskrevet som hhv. lys og mørk i hudfarven.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har set bilen eller de to mænd i området eller på flugtruten i Borup. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Røg fra tankstation – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 2220 rykkede brandvæsnet og politiet ud efter en anmeldelse om røg fra en lukket tankstation. Der var heldigvis ikke noget brand på tankstationen, hvor en røgkanon i baglokalet var gået i gang. Årsagen hertil kendes ikke.

Sur narkobilist uden kørekort – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 1317 fik politiet flere anmeldelser om en bestemt bilist, hvis nummerplade anmelderne havde aflæst. Anmeldelserne gik på slingrende kørsel med skiftende hastigheder ad Vordingborgvej i nordlig retning i Herfølge. Politiet fik kontakt til personbilen, der blev ført af en 29-årig mand uden fast bopæl i Køge kommune. Han var påvirket af spiritus og kunne i øvrigt ikke fremvise noget kørekort, som han i forvejen var frakendt. Den 29-årige blev sigtet for spirituskørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve. Ved visitationen af ham fandt politiet ham i besiddelse af to knive med bladlængde på hhv. 10½ og 23 cm, som han bar uden anerkendelsesværdigt formål. I forbindelse med anholdelse og transporten til sygehuset for at få udtaget blodprøven truede han patruljen med at ville opsøge den ene politiassistent på dennes bopæl og fremsatte i øvrigt verbal e trusle r mod patruljen. Efter udtagelse af blodprøven til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer blev den 29-årige afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt. Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Vandscootersejlads til ulempe – Bådehavnen, Køge

I løbet af lørdag eftermiddag fik politiet flere anmeldelser om ulovlig sejlads med vandscooter i området nord for Køge Marina. Politiet var et par gange i området efter disse anmeldelser, men vandscooteren var forsvundet.

Kl. ca. 1915 var politiet igen i området, hvor en vandscooter blev set sejle langs kysten mindre end 300 meter fra stranden, hvor der var flere badende. Kort efter lagde vandscooteren til ved en badebro, så politiet kunne få kontakt med føreren – en 24-årig mand fra Ringsted. Han kunne fremvise det lovpligtige vandscooterbevis eller forsikringspapirer for den anvendte vandscooter. Politiet sigtede derfor den 24-årige for overtrædelse af disse regler og gav ham et påbud om få fjernet vandscooteren uden at sejle derfra. Senere vil den 24-årige høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel / kørsel i frakendelsestiden – Nørregade, Køge

Kl. 1705 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Ringsted for både kørsel i narkotikapåvirket tilstand og i frakendelsestiden i en personbil. På bilens GPS så politiet rester af hvidt pulver, og da en efterfølgende narkometertest indikerede, at den 23-årige var påvirket af kokain under kørslen, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

112-dag – Køge

Sammen med beredskabet, i form af ambulance og brandvæsen, deltog politiet i 112-dagen i Køge, der blev holdt i Lovparken fra kl. 0800 – 1200, hvor 400 børn fra indskolingen deltog og lærte om, hvordan og hvornår man skal ringe til 112. Alt i alt en god oplevelse for børn og voksne.

Senere på dagen havde 200-300 unge sidste skoledag i Køge i Lovparken, som politiet også havde et vågent øje til sammen med bl.a. Natteravnene. Der var en masse glade deltagere og ingen problemer overhovedet.

Tyveri af pung – Køge

Kl. 1244 fik politiet anmeldelse om et tyveri, der skete torsdag mellem kl. 1155 og kl. 1240 på Jernbanegade ved Køge Station. En 72-årig mand brugte sit dankort på stationen og kort efter var pungen væk. Undervejs til København blev han kontaktet af sin bank, der spurgte, om han havde hævet 14000 kr. i en automat. Det havde han ikke, og han kunne ikke vise sin togbillet, da den lå i pungen.

Overtrædelse af beredskabsloven – Lille-Skensved, Køge

Kl. 1411 opstod brand på Plantagevej, hvor en beboer fjernede ukrudt ved at bruge en ukrudtsbrænder. Det førte til ild i garageporten. Den 52-årige beboer blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

Det er meget tørt i øjeblikket, og selv om Østsjællands Beredskab har ophævet afbrændingsforbuddet i den østlige del af politikredsen, så er der alt mulig grund til at være forsigtig. Allerhelst skal man undlade at bruge en ukrudtsbrænder i øjeblikket, da der er stor risiko for, at man kan starte en brand.

Forsøg på indbrud i villa – Køge

Kl. 1650 blev en udenlandsk mand overrasket i en baghave på Pedersvej. Anm. tog kontakt til manden, der oplyste, at han var ude at lede efter en kat. Pludselig forsvandt manden fra stedet og satte sig ind i en tysk ind.reg. VW Touran, hvor der sad en kvinde bag rattet. Anm. opdagede efterfølgende et opbrudt vindue.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, østeuropæer, 30-40 år, 180-185 cm høj, alm. af bygning, sort kort hår.

Indbrud i perioden
Vestergade, Køge Bambusvej, Køge Fasanvej, Køge Torvet, Køge Nørregade, Køge Grønnevej, Lellinge, Køge Køgevej, Roskilde Pedersvej, Køge Parkvej, Borup Hovedgaden, Borup Ærtemarken, Borup Jonstrupvej, Boruphuse, Lejre Sikavej, Ejby, Lille-Skensved Rensdyrvej, Ejby, Lille-Skensved