Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Jun 08, 2018 til Jun 19, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Høj hastighed – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1330 blev en 26-årig mand fra Kalundborg standset på motorvejen, hvor færdselsafdelingen havde målt, at han kørte med en hastighed på 189,9 km/t. Den 26-årige havde ikke kørekort til motorcykel, hvorfor han oven i en bøde også får en bøde for at føre motorcykel uden at have kørekort til mc.

Tyveri fra lomme / dankort misbrugt – Køge

Kl. 1409 anmeldte en 78-årig mand fra Haslev, at han i løbet af formiddagen ubemærket havde fået stjålet sin pung op af sin lomme. Han havde været i et pengeinstitut på Torvet og opdagede tyveriet, da han befandt sig i et supermarked i Strædet. Der var tale om en brun læderpung indeholdende diverse personlige kort, herunder et dankort. Da han i banken ville spærre bl.a. dankortet, fik han oplyst, at dankortet allerede var blevet misbrugt tre gange til uberettiget hævning af kontanter til en samlet sum på 14.900 kr. Politiet skal nu have klarlagt, hvor de uberettigede hævninger er foretaget, og samtidig havde undersøgt, om der findes overvågning disse steder. Offeret havde intet bemærket i forbindelse med tyveriet af pungen.

Politiet vil i den forbindelse igen gøre opmærksom på, at det er særdeles vigtigt at skjule PIN-koden, når et betalingskort anvendes. Uden en afluret PIN-kode er et stjålet betalingskort intet værd for en trick- eller lommetyv, idet kortet ellers ikke kan anvendes til uberettiget hævning af kontanter i en pengeautomat.

Færdselsuheld – Ejbyvej / Spanagervej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 1506 var sket et færdselsuheld med to bilister impliceret i krydset mellem Ejbyvej og Spanagervej. En 38-årig mand fra Viby Sj. var i en varebil kørt ad Ejbyvej mod nord, da han var standset før svingning til venstre ad Spanagervej. En bagfra kommende personbil ført af en 25-årig kvinde fra Ringsted opdagede varebilen for sent og kunne trods undvigemanøvre ikke undgå påkørsel af varebilen. Den 25-åriges personbil snurrede rundt som følge af uheldet, og redningspersonalet havde besvær med at få reddet hende ud af bilen via dørene, så taget måtte klippes af bilen. Krydset var på grund af uheldet spærret frem til kl. ca. 1600, hvor oprydningen var afsluttet. Ingen af de to parter pådrog sig behandlingskrævende skader, men de fik dog nogle knubs mv.

Ild i bøger – Herfølge, Køge

To drenge på 14 og 15 år satte kl. 1912 ild til en taske med bøger på Storkebanken. De stak af fra stedet, da de følte, at de blev opdaget. Heldigvis spredte branden sig ikke, og den blev hurtig slukket af anmelderen.

Politiet blev efterfølgende kontaktet af to hold forældre, der havde haft fat i deres drenge.

Begge havde modtaget en meget kraftig belæring af forældrene om, at man ikke gør den slags ting. De ansvarlige forældre var sikre på, at belæringen var forstået.

Asfaltarbejde – Lille-Skensved, Køge

Kl. 1829 fik politiet anmeldelse om en aftale, der var indgået mellem en beboer på Assendrupvej og en engelsktalende herre, der havde henvendt sig på adresse med tilbud om at asfaltere en indkørsel for 100 kr. pr. løbende meter. Aftalen var, der skulle asfalteres 50 meter. Den engelsktalende ringede efterfølgende og oplyste, at de 100 kr. var pr. m2 og ikke løbende meter.

Penge for arbejdet skal betales tirsdag.

Der er ofte opstået betalingsproblemer i forbindelse med lignende sager, og i øvrigt er det ulovligt at opsøge kunder på nævnte måde. Politiet skal fraråde, at man indgår den slags aftaler, der ofte fører til uenighed om arbejdets kvalitet eller prisen på arbejdet.

Færdselsuheld – Bjæverskov, Køge

Kl. 1915 skete et færdselsuheld på Ejbyvej, hvor en personbil kørte i nordlig retning, da bilen skiftede retning og kørte over i modsatte vognbane, hvor bilen ramte en anden personbil, der kørte i modsat retning.

Begge biler blev formentlig totalskadet, men ingen personer kom noget til ved uheldet. Den første bil blev ført af en 57-årig kvinde fra Lille-Skensved og den modkørende bil blev ført af en 42-årig mand fra Lille-Skensved.

Brug af håndholdt mobiltelefon på cykel – Københavnsvej, Køge

Kl. 1422 bemærkede en patrulje, at en cyklist anvendte håndholdt mobiltelefon under kørslen ad Københavnsvej mod syd i Køge, idet hun med den ene hånd holdt mobiltelefonen op til sit ene øre. Da forbud mod brug af håndholdt mobiltelefon gælder alle førere af et køretøj, herunder også en cykel, standsede politiet cyklisten, som var en 30-årig kvinde fra Køge Hun blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og kan nu forvente en takstmæssig bøde på 1000 kr.

Vold – Søndre Molevej, Køge

Kl. 2305 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var blevet overfaldet i forbindelse med en større fest i strandområdet. Politiet fik kontakt til en 17-årig mand fra Roskilde, som var blevet tildelt flere slag og spark i ansigtet og på kroppen, bl.a. medens han lå ned på jorden. En 18-årig mand fra Køge blev anholdt og sigtet for vold, efter at verbale, grove ord mellem parterne endte med et overfald fra bl.a. den 18-åriges side. Ifølge vidner på stedet var der flere om overfaldet, hvorfor politiet nu forsøger at få disse identificeret. Den 18-årige blev løsladt efter endt sagsbehandling.

Kl. ca. 0050 blev politiet igen kaldt til området på grund af uro i forbindelse med festen, hvor en kvinde tilsyneladende skulle være blevet overfaldt. Politiet fandt hende dog ikke, men besluttede at “lukke” festen, inden yderligere problemer opstod. Da festdeltagerne havde forladt området, forlod politiet også
stedet.

Spirituskørsel – Borup, Køge

Kl. 1729 anholdt politiet en 56-årig mand fra Borup, der kørte i bilpå Coronavej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve. Kørekort havde han ikke, og han blev derfor sigtet for at have ført bil uden at have kørekort.

Narkopåvirket bilist – Borup, Køge

Kl. 0045 anholdt politiet en 20-årig mand fra Borup, der kørte i bil på Ryeskovvej. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve. Samme mand blev anholdt søndag for samme overtrædelse – se nedenfor.

Indbrud i forretning – Køge

Kl. 0435 kørte politiet til Mace i Vestergade, hvor der var indbrud. Et vidne så gerningsmanden løbe fra stedet. Han beskrives som: Mand, dansk, 20-30 år, 180-185 cm høj, muskuløs, iført blå Peak Performance dunjakke med hætte, sandfarvede bukser og kondisko.

Politiet fandt tyvekoster fra stedet i nærheden, hvor stedet blev afsøgt af en hundepatrulje.

Gerningsmanden blev ikke fundet i første omgang.

Narkopåvirket bilist – Borup, Køge

Kl. 1932 kørte en 20-årig mand fra Borup ad Hovedgaden. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Tyveri fra varebiler – Tureby – Køge

Torsdag fik politiet anmeldelser om hele otte tilfælde af tyverier fra varebiler, der natten mellem onsdag og torsdag havde været parkeret på Agertoften, Byvej, Solvænget og Byskovvej, Tureby. I alle otte tilfælde havde tyven(e) brudt låsen op i døre til varerummet, hvorefter diverse værktøj var blevet stjålet fra håndværkerbilerne, uden at nogen har bemærket noget i nattens løb.

Politiet modtog torsdag yderligere seks anmeldelser om tyveri fra varebiler i hhv. Køge, Greve og Karlslunde, hvor der også blev stjålet værktøj.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket noget mistænkeligt i området natten mellem onsdag og torsdag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

På Køge politistation opbevarer politiet i øjeblikket ca. 30 stk. el-håndværktøj som hittegods. Trods undersøgelser af værktøjet har politiet ikke fundet oplysninger om ejerne. Såfremt nogen har fået stjålet el-værktøj og lignende, kan man henvende sig på Køge politistation i dens åbningstid for at kigge nærmere på værktøjet og mod fornøden dokumentation få sit værktøj udleveret, hvis man genkender det.

Indsats mod social dumping – Køge

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog i samarbejde med SKAT og Arbejdstilsynet kontrolbesøg hos tre virksomheder inden for autobranchen i den nordlige del af Køge med henblik på kontrol af eventuel udenlandsk arbejdskraft. I den ene virksomhed traf myndighederne ud over nogle danske også to nyansatte medarbejdere fra Polen, hvilket SKAT ville følge op på. I samme virksomhed påtalte Arbejdstilsynet noget omkring udluftning og arbejdsmiljø, men politiet havde ikke grundlag for at foretage sig noget ud over fastlæggelse af identiteten på den trufne personer. I den anden virksomhed traf myndighederne også både danske og to polske medarbejdere, hvoraf den ene var efterlyst af Københavns Politi for manglende aflevering af sit kørekort, fordi han ikke havde bestået en kontrollerende køreprøve i anledning af en afgjort straffesag. Politiet inddrog derfor hans kørekort med henblik p afleve ring til Københavns Politi. Arbejdstilsynet påtalte også i denne virksomhed noget vedr. udluftningen. I den tredje virksomhed i Køge kommune blev der kun truffet danske medarbejdere. Ingen myndigheder havde indsigelser til forholdene på stedet.

Myndighederne vil fremadrettet fortsætte denne indsats mod social dumping inden for forskellige brancher.

Færdselsuheld – part flygtet – Stensbjergvej, Køge

Kl. 1027 anmeldte en 25-årig kvinde fra Køge, at hun havde været impliceret i et færdselsuheld kl. ca. 0800, hvor en bilist som modpart var kørt fra stedet uden at give sig til kende. Efter undersøgelse på skadestuen havde kvinden, der kørte på cykel, fået konstateret en indre blødning i det ene ben. Uheldet skete, da kvinden på cykel kørte ad Stensbjergvej mod syd, da en bilist svingede til højre ad Norsvej mod Asgårds skole og formentlig ikke havde set cyklisten inden svingningen. Kvinden blev ramt på sit ene ben, men bilisten fortsatte sin kørsel uden at standse. Den mandlige bilist blev beskrevet som en ca. 50-årig mand, lidt kraftig af bygning, og medbringende en lyshåret pige i bilen, som blev beskrevet som en mørkegrå Mazda. Politiet har nu optaget rapport om uheldet i forsøget på at få bilisten identificeret.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra enten bilist en selv eller andre, der kan give oplysninger om manden/bilen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Forfulgt af narkobilist – Ringstedvej, Ringsted – Køge

Kl. 1301 anmeldte en 19-årig kvinde fra Strøby, at hun under kørsel i sin bil var blevet “forfulgt” af en anden bil med en mandlig fører hele vejen fra København til Køge-området. Politiet fik kontakt til den forfølgende bilist, der viste sig at være en 23-årig mand fra Kgs. Lyngby. Da politiet skønnede ham påvirket af euforiserende stoffer, blev den 23-årige sigtet for narkokørsel i bilen og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Årsagen til “forfølgelsen” af den kvindelige bilist er ikke politiet bekendt.

Hashrygning ved SFO – Klemmenstrupstien, Køge

Kl. 1741 henvendte specialpatruljen sig ved en SFO, hvor en gruppe unge jævnligt er forsamlet efter SFOens lukketid. Politiet traf på stedet 5 mænd fra Køge, hvoraf en 25-årig havde ca. ½ gram hash på sig. En anden, 24-årig mand fra Køge havde ca. 1 gram hash, som han gemte i underbukserne. Begge blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Indbrud i perioden
Engvangsvej, Strøby Egede, Køge Tyttebærvej, Køge Vestergade, Køge Bambusvej, Køge Fasanvej, Køge Parkvej, Borup