Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Aug 23, 2018 til Sep 05, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1410 kørte en 50-årig mand fra Rumænien i en lastbil fra Nordvej ad tilkørselsrampen til motorvejen i sydlig retning, da han pludselig foretog en svingning til venstre ind over et grusbelagt område ved afkørsel <32> Ølby for at vende retur til Nordvej via frakørselsrampen. Det opdagede en 33-årig mand fra Fakse for sent, så han i en personbil påkørte bagenden af lastbilen med mindre materielle skader til følge. Den rumænske lastbilchauffør blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og fik forelagt en bøde, som han betalte straks som den strafferetlige afgørelse på sagen. Ingen kom til skade ved uheldet.

Mistænkelig adfærd – Pedersvej, Køge

Kl. 1540 undrede en opmærksom borger sig over, at nogle mænd gemte nogle poser i et buskads tæt på et supermarked. Derefter løb mændene fra stedet, men vendte kort efter retur i en bil, som de læssede poserne ind i. Politiet ledte indledningsvist forgæves efter bilen, der blev beskrevet som en grå personbil med mørkeblå motorhjelm og formentlig spanske nummerplader. Senere på eftermiddagen traf politiet dog bilen, hvori der var tre rumænske mænd, som ikke blev sigtet for noget, da der ved undersøgelse af deres personlige forhold og deres bil ikke var grundlag herfor.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 0111 var det sket et færdselsuheld mellem en knallert og en fodgænger. Det viste sig, at en 49-årig mand fra Bjæverskov i spirituspåvirket tilstand kørte på lille knallert på cykelstien ad Ringstedvej mod vest, da han påkørte en 51-årig mand fra Bjæverskov, der som fodgænger gik på cykelstien. Den 49-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet beslaglagde hans knallert til nærmere undersøgelse på mistanke om konstruktive ændringer. Begge parter slap uskadte fra uheldet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Klemmenstrupvej, Køge

Kl. 0204 skete der et færdselsuheld, hvor en parkeret bil blev påkørt. Det viste sig, at en 21-årig mand fra Køge kørte i en personbil ad Klemmenstrupvej mod øst med lav hastighed. Han påkørte af ukendt årsag en parkeret varebil, således at hans egen bil væltede om på taget. Den 21-årige slap uskadt fra uheldet, men blev dog kortvarigt anholdt i forbindelse med uheldet, da han var påvirket af spiritus under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 0515 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Taastrup for spirituskørsel i en personbil ad motorvejen i nordlig retning ved afkørsel 32 Ølby. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Generende kørsel – Køge

Kl. 1626 fik politiet en henvendelse om, at to ATVere kørte rundt på Torvet med høj hastighed. Politiet kørte til området, men fandt ikke nogen af de anmeldte køretøjer.

Kl. 1733 fik politiet den første af flere anmeldelser om, at to 4-hjulet motocrossere/ATVere kørte i området ved Langelandsvej, Gymnasievej og Parkvej. På et tidspunkt skulle også et par biler deltage i den til tider hensynsløse og hasarderede kørsel i området, hvor ATVerne skulle blive ført ad stierne mellem boligblokkene. Politiet har noteret sig anmeldelser med henblik på fremtidig indsats i områder, da politiet ikke fik kontakt til nogen i løbet af eftermiddagen/aftenen med baggrund i anmeldelser fra området frem til omkring kl. ca. 20.00.

Færdselsuheld – aquaplanning – Køge / Ringsted / Holbæk

Kl. 1711 kørte en 46-årig mand fra Borup i sydlig retning på Køge Bugt Motorvejen, Køge, i en personbil, som han mistede herredømmet over på grund af aquaplanning. Det medførte, at han snurrede rundt og røg ind i autoværnet med mindre skade på både autoværnet og bilen til følge. Bilens ene dæk punkterede også ved uheldet, som han selv slap uskadt fra.

Kl. 1741 skete endnu et færdselsuheld på grund af vand på kørebanen på Vestmotorvejen i det østgående spor ved Ringsted. En 27-årig mand fra Bagsværd kørte i en personbil med ca. 100 km/t, da han med venstre hjulpar ramte en vandpyt, så han mistede herredømmet over bilen. Han påkørte autoværnet i midterrabatten, men slap selv uskadt fra uheldet. Der opstod dog skader på bilen og autoværnet. I forbindelse med uheldet opstod en kø på ca. 2 km, inden bilen var fjernet kl. ca. 1840.

Kl. 1750 kørte en 27- rig man d fra Roskilde i en personbil ad Holbækmotorvejen mod øst ved Roskilde, da han mistede herredømmet over bilen på grund af aquaplanning. Han kørte derfor af vejen og ramte autoværnet i midterrabatten. Han slap også uskadt fra uheldet.

Narkokørsel / lov om euforiserende stoffer – Niels Juelsgade, Køge

Kl. 0230 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Klippinge for kørsel i en personbil narkotikapåvirket tilstand. I hans bil fandt politiet også et par små poser, der indeholdt i alt ca. 1 gram kokain, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne.

Biltyv anholdt – Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Kl. 0956 oplyste en politimand fra Sydsjælland og Lolland-Falsters politi, at han havde standset en personbil på motorvejsfrakørslen <33> Lellinge efter kørsel ad Sydmotorvejen i nordlig retning. Bilen var meldt stjålet ved brug af rette nøgle fra en adresse i Søborg d. 190818, og bag rattet i bilen sad en 25-årig mand fra Tune. Han blev anholdt og sigtet for biltyveriet, inden politiet ca. 1½ time senere løslod manden. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres. Bilejeren har fået sin bil genudleveret.

Færdselsuheld – Ringstedvej / Parkvej, Køge

Kl. 0959 var der sket et færdselsuheld i lyskrydset Ringstedvej-Parkvej, hvor en bilist og en cyklist var stødt sammen. Bilisten var efterfølgende flygtet fra stedet uden at give sig til kende over for cyklisten. Det viste sig, at en 57-årig kvinde fra Herfølge kørte på cykel på cykelstien ad Ringstedvej mod øst og skulle ligeud i lyskrydset ved Parkvej. En højresvingende bilist ramte med forskærmen ind i venstre side på den kvindelige cyklist, der væltede på grund af sammenstødet. Bilisten fortsatte ifølge cyklisten straks sin kørsel ad Parkvej uden at standse op og deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til. Bilistens bil blev beskrevet som en sølvgrå Citroen Berlingo, men politiet har ingen oplysninger om føreren. Politiet forsøger nu at finde frem til bilen, der har været impliceret i uheldet. Cyklisten blev kørt på skadestuen til kontrol for eventuel skade i sku lderen.< /p>

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der bemærkede uheldet, og som måske har oplysninger om bilisten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – motorcyklist dræbt – Vordingsborgvej / Slimmingevej, Tureby – Køge

Kl. 1105 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt færdselsuheld i T-krydset, hvor en bilist og en motorcyklist var stødt sammen. To ambulancer var sendt til stedet, og ved politiets ankomst iværksatte politiet livreddende førstehjælp på den tilskadekomne motorcyklist. Kort efter kunne ambulancepersonalet oplyse, at den mandlige fører af motorcyklen havde fået så alvorlige kvæstelser ved uheldet, at en læge erklærede ham for død. Føreren af personbilen og en kvindelig passager blev tilset af ambulancepersonalet, inden de blev kørt til kontrol på skadestuen i Køge Føreren af personbilen – en 80-årig mand fra Køge – blev rutinemæssigt alkometertestet, men han var ikke påvirket af alkohol. Inden uheldet var han i en personbil kørt ad Vordingborgvej mod nord og ville i T-krydset svinge til venstre mod Slimmingevej. Under svingningen stødte ham samm en med en modkørende motorcykel, der blev ført i sydlig retning. Den omkomne motorcyklist blev identificeret som en 45-årig mand fra Fakse, hvis pårørende blev underrettet med assistance fra en anden politikreds. En tilkaldt bilinspektør undersøgte uheldsstedet og de implicerede køretøjer. Uheldet medførte en afspærring af både Vordingborgvej og Slimmingevej ved krydset, så Movia måtte omlægge en busrute midlertidigt. Kl. ca. 1300 blev vejene åbnet for trafik, da undersøgelserne var afsluttet og de havarerede køretøjer fjernet fra stedet. Politiet afventer nu bilinspektørens erklæring, inden sagen afgøres strafferetligt.

Børn på motorvejsbroer – Køge / Karlslunde

Kl. 1438 fik politiet en henvendelse fra en bekymret, 30-årig kvindelig bilist fra Fakse Ladeplads, som under kørsel ad Sydmotorvejen havde set to drenge stå på broen ved Skovgårdsvej, Køge, og kigge ned på trafikken. Deres cykler holdt også på broen, og anmelderen opfattede deres adfærd som mistænkelig og tænkte på den senere tids stenkast fra motorvejsbroer mod bilister. Politiet kørte til stedet, men drengene var forsvundet fra stedet sammen med deres cykler.

Kl. 1735 fik politiet endnu en henvendelse om, at to piger med tørklæde stod på en bro over motorvejen ved Karlslunde. De stod med armene hævet over hovedet, hvilket blev tolket, som om de ville kaste noget ned på motorvejen, hvor bilister bremsede op på grund af deres adfærd. Politiet kørte til området, men traf ikke de to piger for at få afklaret, hvad de lavede på motorvejsbroen.

Mulig fyrværkeriskade – Nonnebanken, Herfølge – Køge

Kl. 2052 kørte politiet til området ved Nonnebanken, hvor en ung mand var kommet til skade i forbindelse med noget fyrværkeri. Politiet kørte til området for at lede efter noget, der kunne mindre om en lille chrysantemumbombe lidt større end en tennisbold. Ingen mistænkeligt blev fundet i området, hvorefter politiet på skadestuen traf en 14-årig dreng fra Køge, som fik behandlet sin ene hånd for en forbrændingsskade fra en utilsigtet eksplosion i formentlig en mindre chrysantemumbombe fundet i området.

Politiet skal advare mod at røre ved eller opsamle effekter, der ligner fyrværkeri af enhver slags. Er man i tvivl om farligheden, bør politiet kontaktes for råd og vejledning. Politiet kan i givet fald tilkalde andre myndigheder til håndtering af farligt fyrværkeri. Kontakt politiet på tlf. 114.

Mange forseelser for knallertkører – Køge

Kl. 0810 bemærkede en motorcykelbetjent en knallertkører, der kørte ad Ringstedvej mod vest i Køge by ved Ringvejen. Da motorcykelbetjenten gav tegn til at ville tale med knallertkøreren med henblik på en rutinemæssig kontrol, satte den mandlige fører af knallerten hastigheden op og forsøgte at køre fra politiet. Det gjorde han ved at køre over for rødt lys i lysregulerede kryds Ringstedvej-Parkvej-Gl. Ringsted og svingede uden tegngivning til venstre ad Parkvej, således at en bilist fra Parkvej måtte bremse kraftigt op for at undgå at påkøre knallertkøreren. På Parkvej kørte han op på fortovet og svingede ind på Gymnasievej med så høj hastighed, at han kom over i den modsatte side af vejen. Knallertkøreren fortsatte via Skellet til et stisystem ved Gymnasievejs boligblokke, hvor en mor kom cyklende med to mindre børn. De måtte standse op, inden knallertkøreren kort efter passerede dem med høj hastighed og fortsatte videre mellem boligblokkene, hvor en mand på et tidspunkt stillede sig op og spærrede vejen. Knallertkøreren undveg og fortsatte lidt endnu, indtil motorcykelbetjenten nåede op på siden af ham for tredje gang og fik ham til at standse på Parkvej. Fører af knallerten var en 18-årig mand fra Køge, der ikke havde nogen førerret til en lille knallert, ligesom knallerten heller ikke var hverken ansvarsforsikret eller i lovlig stand. Den blev derfor indbragt til nærmere undersøgelser for konstruktive ændringer. Den 18-årige blev sigtet for de mange overtrædelser og blev tillige kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve, idet han var påvirket af narkotiske stoffer under kørslen på knallerten. Den 18-årige, der dog bar styrthjelm under kørslen, kan således forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af dagens kørsel på knallerten.

Færdselspolitiet vil gerne i kontakt med bilisten fra Parkvej, moderen med de to børn samt manden, der forsøgte at standse knallertkøreren, for at få deres vidneudsagn til sagen. Kontakt politiet på tlf. 114 eller mail med identitetsoplysninger med henblik på afhøring til sagen.

Indbrud i perioden
Strandparksvej, Strøby Egede, Køge Ørnevej, Køge Planteskolevej, Køge Pibermosevej, Køge Nordvangen, Køge Sygehusvej, Køge Solsikkemarken, Borup Møllevej, Borup Rønnevej, Borup Ejbovej, Bjæverskov Nattergalevej, Ejby, Lille-Skensved