Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Sep 21, 2018 til Okt 02, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Lov om euforiserende stoffer – Havnen, Køge

Kl. 0117 blev en 20-årig mand fra Køge sigtet af politiet for at være i besiddelse af ca. 0,3 gram kokain under ophold på et værtshus. Kokainen blev beslaglagt som bevis i sagen, der også medførte, at politiet meddelte den 20-årige et forbud mod ophold på værtshuset i de næste to år.

Spiritus-/narkokørsel / kørsel i frakendelsestiden – Værftsvej, Køge

Kl. 0850 ville en patrulje kontrollere en personbil med flere personer i, efter at bilen var kørt ad Københavnsvej mod syd frem til krydset ved Værftsvej. Her standsede bilen i en vognbane for ligeud-kørende, men svingede til venstre ad Værftsvej, hvor bilen blev standset ved et byggemarked. Føreren var en 27-årig mand fra Fakse, som var påvirket af både spiritus og narkotika under kørslen. Manden kunne ikke fremvise et kørekort, idet han i forvejen var frakendt førerretten. Efter udtagelse af blodprøver til undersøgelser for både alkohol og euforiserende stoffer løslod politiet den 27-årige fører, som kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøverne er blevet analyseret.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Køge

Kl. 0900 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 22-årig kvinde fra Glostrup for spirituskørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel / forsøg på biltyveri – Værftsvej, Køge

Kl. 0136 anmeldte en 29-årig mand fra Skævinge, at han og et vidne tilbageholdt en spirituspåvirket mand, der havde forsøgt at stjæle en varebil, der havde holdt ulåst på en arbejdsplads og med nøglerne i tændingen. Politiet anholdt kort efter en spirituspåvirket, 57-årig mand fra Norge for forsøg på at stjæle varebilen og for spirituskørsel i den. Den anholdte havde startet bilen, men den var kort efter gået i stå, så han nåede ikke at køre nogen steder. Den anholdte blev dog løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne.

Sovende buspassager – Østre Banevej, Køge

Kl. 1054 bad en 57-årig mandlig buschauffør fra busrute 260R om assistance til at få vækket og bortvist en mandlig buspassager, som formentlig var påvirket af spiritus. Politiet fik vækket en 37-årig mand fra Bjæverskov, som politiet har truffet flere gange tidligere under lignende omstændigheder. Han blev bortvist fra bussen efterfølgende uden at blive sigtet for noget.

Tabte genstande på motorvej – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1415 anmeldte en 44-årig mand fra Korsør, at hans personbil under kørsel ad motorvejen var blevet ramt af et stykke armeringsjern, der nu sad fast i bilens frontrude. Han var i tvivl om, hvor jernet kom fra, da det ca. 15 cm lange jernstykke satte sig fast i frontruden næsten samtidig med passage af motorvejsbroen ved afkørsel 31a Egedesvej. Politiet kørte til stedet og konkluderede efter en nærmere undersøgelse, at jernet kunne være blevet slynget op af andre bilister. Kort fik politiet via alarmcentralen en anmeldelsen om, at en trillebør var tabt på motorvejen et par kilometer sydligere. Konklusionen på politiets undersøgelser var, at der efter al sandsynlighed var tale om tabte effekter / gods fra ukendt trafikant, hvoraf jernet uheldigvis var blevet slynget op i frontruden på den 44-åriges bil. Han slap uskadt fra hændelsen.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 1740 var der sket et voldsomt uheld, hvor tre bilister var impliceret. Det viste sig, at en 68-årig mand fra Køge under kørsel ad Ringstedvej mod øst i en personbil af ukendte årsager kom over i den modsatte kørebanehalvdel. Her stødte han frontalt sammen med en modkørende personbil ført af en 48-årig mand fra Ringsted. En 23-årig kvinde fra Ringsted kørte i en personbil bag den 48-årige, og selv om hun bremsede kraftigt op på grund af sammenstødet lige foran hende, kunne hun ikke undgå at kollidere med den 68-åriges bil. Alle tre biler fik kraftige skader som følge af uheldet, og de tre førere blev bragt til skadestuen i Køge til kontrol. Alle var dog sluppet fra uheldet med diverse knubs og uden behandlingskrævende skader.

Ulovlig knallert – Fasanvej, Køge

Kl. 1745 standsede færdselspolitiet en hurtigkørende knallert med en 18-årig mand fra Køge som fører. Han havde glemt at forsyne knallerten med den nummerplade, der skulle sidde på knallerten, og ved en nærmere kontrol på et rullefelt kunne knallerten køre 68 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Den 18-årige blev sigtet for disse overtrædelser af færdselsloven og kan nu ud over en bøde også forvente at blive mødt med en påstand om en betinget frakendelse af retten til at føre lille knallert.

Motorvej spærret efter færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 0611 blev politiet via alarm 112 sendt til et færdselsuheld på motorvejen, hvor 3 biler var kørt sammen. Uheldet skete 1,5 km før afkørsel 33 – Lellinge. Uheldet skete da en 50-årig mand fra Vordingborg kørte i sin personbil mod nord og for sent opdagede, at de forankørende var bremset op i den tætte morgentrafik. Han påkørte derfor den forankørende personbil, der blev ført af en 20-årig mand fra Haslev, hvis bil blev skubbet frem i en personbil, som blev ført af en 49-årig mand fra Haslev. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men uheldet spærrede motorvejens to vognbaner, så bilister kun kunne passere i nødsporet. Først da bugseringskøretøjer kom frem til stedet og fik fjernet de havarerede biler, kunne motorvejen igen åbnes omkring kl.0745. Der opstod en 7-8 km lang kø på motorvejen.

Mens politiet var på stedet blev der uddelt bøder til forbipasser ende bil ister, der overtrådte færdselsloven. To talte i håndholdt mobiltelefon og to havde ikke spændt sikkerhedsselen. En 60-årig mand gav politi og redningspersonale en “skråt op” finger idet han passerede uheldsstedet, og blev derfor sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den 60-årige kan forvente at modtage en bøde som følge af sigtelsen

Klemt imellem køretøjer – Havnen, Køge

Kl. 1344 blev politiet sendt via alarm 112 til en arbejdsulykke hos en shippingvirksomhed, hvor en 41-årig mand fra Rødvig Stevns, var blevet klemt mellem en traktor med påhængsvogn og en gummiged. En medarbejder, en 24-årig mand fra Næstved, skulle bakke med traktoren, hvorunder han bakkede ind i en gummiged. En af hans kolleger kom i klemme imellem påhængsvognen og gummigeden. Den 41-årige mand fik trykket brystkassen, og hans tilstand var kritisk. Han blev fløjet med helikopter på sygehuset. Senere fik politiet en melding fra hospitalet om, at den tilskadekomnes tilstand var stabil. Arbejdstilsynet kom til stedet, for at lave en undersøgelse, og sammen med politiet klarlægge, om der er sket en overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

Søndre Molevej, Køge

Kl. 1303 anmeldte en personalet fra foderstoffirma, at der var knækket store grene af nogle træer, der lå på vejen ved “Den gule hal”. Boligselskabet der har ansvar for området ville sørge for at få grenene fjernet.

Ryeskovvej, Køge

Kl. 1320 anmeldte en borger, at der lå en stor gren på vejen. Borgeren havde skubbet den ind til siden. Kommunen ville fjerne grenen.

Køge station før tunellen, Køge

Kl. 1405 blev politiet orienteret om, at en gren var væltet ned i et hegn ved en byggeplads. Hegnet var væltet og lå på kørebanen i krydset.

Fyrværkeri lød som skud- Langelandsvej, Køge

Kl. 1732 fik politiet en anmeldelse om, at der var hørt skud eller fyrværkeri ved Hastrupskolen. Politiet tager denne slags henvendelser meget alvorligt, og sendte flere patruljer til stedet. Politiet fandt ikke spor efter skud, men fandt frem til, at der havde været et bryllup, og at det formentlig var fyrværkeri fra brylluppet, som anmelder havde hørt.

Færdselsuheld med knallert – Ølbycenter, Køge

Kl. 1940 fik politiet et alarmopkald fra 112, da der var sket et færdselsuheld imellem en bil og en knallert. En patrulje blev sendt til stedet, og det viste sig, at personbilen, der blev ført af en kun 17-årig mand fra, kørte på cykelstien mellem Ølby Kirke og Køge Svømmeland. I krydset ved cykelstien under Lyngvej påkørte bilen en knallert, der kom fra denne sti. Knallertføreren, en 40-årig mand fra Stubbekøbing, røg op på bilens kølerhjelm. Den 17-årige forsøgte sammen med tre venner, der var med i bilen, at flytte den tilskadekomne og hans knallert. Dette for at få det til at se ud som om, at uheldet var sket på vejen og ikke på cykelstien. Knallertføreren, der ikke havde anvendt hjelm, blev kørt til sygehuset til undersøgelse. Det viste sig senere,at han havde fået et brud på bækkenet og måtte opereres. Den 17-årige kan forvente et retsligt efterspil, både i forhold til kørsel på cykelsti, færdselsuheldet, og det at han kørte uden kørekort.

Mistænkelige personer på færge – Køge

Kl. 2045 fik Midt- og Vestsjællands Politi via Bornholms Politi en henvendelse om, at to personer – en mand og en kvinde – om bord på færgen fra Rønne til Køge havde en mistænkelig opførsel. De gik rundt på færgen og tog billeder af selve færge, udstyret og personalet ombord. De ønskede ikke at tale med nogen, hvorfor politiet blev tilkaldt og stod klar i Køge kl. 2215, hvor færgen kom i havn. Politiet fik kontakt til en 30-årig kvinde og en 35-årig mand, som begge var asylansøgere fra Libanon. Begge blev frihedsberøvet, idet de var efterlyste fra Nationalt Udlændinge Center til afhøring i deres asylsager inden afgørelse. Politiet transporterede dem efterfølgende til udlændingecentret i Birkerød til videre foranstaltning mandag. Politiet har ingen oplysninger om årsagen til deres adfærd om bord på færgen.

Færdselsuheld – modpart flygtet – Strøby Bygade, Strøby – Køge

Kl. 0434 var en 25-årig kvinde fra Store-Heddinge kørt i en personbil ad Strøby Bygade mod nord, da hun af ukendt årsag blev påkørt / strejfet af en modkørende personbil, således at der kom skader på venstre side af hendes bil. Modparten kørte i en sort Mercedes personbil og flygtede fra stedet uden at standse for at deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til. Der er ingen konkrete oplysninger om eventuelle skader på bilen eller føreren. Den 25-årige blev bragt til skadestuen til kontrol, men hun var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra enten fra bilisten selv eller personer, der bemærker en sort personbil med skader formentlig i venstre del af fronten og på venstre side. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen

 

Indbrud i perioden
Vesterkærvej, Køge Snogebækvej, Køge Nicolinevej, Strøby Egede, Køge Clara Frijsvej, Køge Tordenskjoldsgade, Køge Køgevej, Hårlev Lyngtorvet, Køge Norgesvej, Køge Munkevangen, Køge Engkrogen, Køge Møllemarken, Valløby, Køge Trekronervej, Strøby Egede, Køge Ravnsborgvej, Køge Vallørækken, Valløby, Køge Blommevænget, Køge Hovedgaden, Borup Rønnevej, Borup Dalbyvej, Stenkelstrup, Borup Ved Kildepladsen, Borup Coronavej, Dyndet, Borup Vollerslevvej, Bjæverskov Ebbemosen, Ejby, Kirke-Hyllinge Slimmingevej, Ringsted