Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Okt 12, 2018 til Okt 23, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mistænkeligt forhold – Ejbyvej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 1410 anmeldte en 81-årig kvinde fra Lille-Skensved, at hun søndag eftermiddag kl. ca. 1715 var blevet kontaktet af en fremmed mand, der havde spurgt, om hun havde et TV. Kort efter havde manden taget en mobiltelefon frem og bad den 81-årige kigge nærmere på den. Hun så ikke noget mistænkeligt på mobiltelefonen og mistænkte i det hele taget manden for måske at ville aflede hendes opmærksomhed, idet hun i mellemtiden havde opdaget en fremmed bil med en endnu en mand i indkørslen. Derfor havde hun straks lukket og låst samtlige døre, hvorefter bilen med de to mænd kørte fra stedet. De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, Romansk af udseende, 30-39 år, 178-178 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Slikket, tilbagestrøget hår, Iført: karamelfarvet frakke, alm. pænt tøj, Medbragte: mobiltelefon, og B: Mand, Romansk af udseend e, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: bar hornbriller, skæg, slikket tilbagestrøget hår. Deres køretøj var en mørk og ældre, “firkantet” bil. Hun havde ikke mistet noget i forbindelse med mandens henvendelse.

Politiet vil gerne rose kvinden for at være skeptisk over for denne uventede henvendelse fra en fremmed mand, men politiet vil gerne modtage sådanne anmeldelser/henvendelser snarest muligt efter hændelsen, således at muligheden for at finde de mistænkelige personer / køretøjer er væsentlig større, så årsagen til henvendelsen hos den 81-årige ville kunne afdækkes. Kontakt politiet på tlf. 114 i sådanne tilfælde snarest muligt.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 2020 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 45-årig mand fra Borup for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet inddrog hans førerret, da politiet forventer, at han vil blive frakendt førerretten, når analyseresultatet af blodprøven foreligger. Den 45-årige må derfor ikke længere køre bil.

Ihærdig spritbilist – Marksvinget, Køge

Kl. 1047 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist havde påkørt to parkerede biler. Politiet traf på uheldsstedet en 72-årig mand fra Køge, som i spirituspåvirket tilstand havde ført sin personbil ad Marksvinget, hvor han af ukendte årsager havde påkørt de to parkerede biler. Den 72-årige blev anholdt, sigtet for spirituskørsel og løsladt kl. 1140 efter udtagelse af en blodprøve samt afhøring til sagen. Politiet inddrog hans bilnøgle, som han senere og i ædru tilstand kunne afhente på Køge politistation.

Kl. 1230 fik politiet en ny anmeldelse om, at den 72-årige var i færd med at køre fra stedet i sin bil, men var blevet tilbageholdt af et vidne. Politiet kørte igen til uheldsstedet og foretog igen anholdelse af den 72-årige, som igen blev sigtet for spirituskørsel i sin bil. Efter udtagelse af endnu en blodprøve løslod politiet den 72-årige, der kan forvente at høre nærmere fra politiet, når de to blodprøver er blevet analyseret.

Graffitimaleri på S-toget – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 0345 opdagede en opmærksom borger, at to mænd var i færd med at forøve hærværk i form af graffiti på et S-tog. Ved politiets ankomst til området stak de begge af fra stedet, men politiet fik fat i en 36-årig mand fra Brøndby. Han blev anholdt og sigtet for groft hærværk på et S-tog. Han blev løsladt efter afhøring til sagen, og politiet forsøger nu at få identificeret medgerningsmanden, som slap væk i nat, ud fra tasker og poser med spraydåser, som de smed fra sig under flugten.

Kanonslag i skur – Bøgelysvej, Køge

Kl. 1023 fik politiet en henvendelse fra en 80-årig kvinde, som havde fundet et kraftigt og ca. 20 cm langt kanonslag i sit skur. Da der var en lunte i kanonslaget, blev kvinden opfordret til at efterlade kanonslaget urørt. Politiet foranstaltede herefter, at Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste kørte til stedet for afhentning af kanonslaget med henblik på forsvarlig destruktion.

Narkokørsel / kørsel i frakendelsestid mv. – Søndre Viaduktvej, Køge

Kl. 1633 anholdt og sigtede politiet en 46-årig mand fra Køge for kørsel i en narkotikapåvirket tilstand i en uindregistreret personbil, som han i øvrigt havde forsynet med nummerplader, der var blevet stjålet fra Tangmosevej, Køge, i juli måned. Den 46-årige var også i forvejen frakendt kørekortet. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet narkometertesten havde indikeret, at han var påvirket af amfetamin under kørslen. Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Motorcykel som hittegods – Langelandsvej, Køge

Kl. 2320 kørte en patrulje ad Langelandsvej i præventivt øjemed. Da nogle unge mennesker fik øje på patruljebil, løb de pludselig væk fra området. På det sted, hvor de havde opholdt sig, fandt politiet en motorcykel uden nummerplade efterladt. Motorcyklen var af mærket VGA Formula og havde sidst været registreret i 2017. Politiet indbragte motorcyklen som hittegods i et forsøg på at finde frem til rette ejer, der ikke umiddelbart kunne identificeres. De unge mennesker med formentlig dårlig samvittighed kan politiet ikke beskrive nærmere.

Hvis nogen savner en motorcykel af mærket VGA Formula, kan ejeren henvende sig til Midt- og Vestsjællands Politi og mod fornøden dokumentation få motorcyklen udleveret.

Optræk til uorden – Toldbodvej, Køge

Kl. 0501 fik politiet en anmeldelse om, at der var optræk til uorden blandt nogle unge, der befandt sig tæt på et diskotek. Politiet var hurtigt fremme og fik kontakt til tre unge mænd på 19, 21 og 23 år fra Køge samt en 21-årig mand fra Bjæverskov. Ingen af dem havde lidt overlast og blev derfor sendt i hver sin retning, så roen i området kunne genoprettes. Det er uafklaret, hvad der havde gjort dem sure i de tidligere morgentimer.

Voldelig mand i toget – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 1932 slog en 19-årig mand fra Køge alarm, fordi en voldelig mand havde i S-toget på Køge station kastet en vandflaske i hovedet på ham, ligesom manden havde spyttet og sparket ud efter anmelderen. Den voldelige mand havde forladt S-toget på Køge station og blev beskrevet som: mand, ca. 50 år, anden etnisk oprindelse end dansk, iført brun jakke, brun kasket med højet skygge, medbringende en rød og hvid stofpose. Politiet ledte efter manden i området ved stationen, men fandt ham ikke. Den 19-årige tog efterfølgende på skadestuen til undersøgelse og eventuel behandling for overfladiske skrammer i hovedet.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området ved S-stationen søndag aften, eller som kan give oplysninger om mandens identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel / narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 2005 anholdt og sigtede politiet en 45-årig mand fra Brønshøj for kørsel i både spiritus- og narkotikapåvirket (hash) i en personbil, som patruljen standsede, fordi den 45-årige overhalede højre om en anden bilist under kørslen i sydlig retning på motorvejen. Den 45-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Han har i forvejen en betinget frakendelse af kørekortet og to klip i kørekortet, så politiet forventer at nedlægge påstand om en ubetinget frakendelse af hans førerret, når blodprøverne er blevet analyseret.

Indbrud i perioden
Rasmussensvej, Køge Nylandsvej, Køge Rosenvej, Køge Grønneledet, Lellinge, Køge Tjørnevej, Køge Tøxensvej, Køge Tigervej, Køge Ringstedvej, Lellinge, Køge Kymervej, Borup Sveibogen, Borup Bakkegårds Alle, Borup Fuglevej, Ejby, Lille-Skensved