Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Nov 12, 2018 til Nov 20, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Indbrudstyve overrasket – Hastrupvej, Køge

Kl. 0930 anmeldte en 69-årig mand fra Køge, at han netop havde overrasket to mænd i færd med at bryde et køkkenvindue op i hans bolig. Indbrudstyvene stoppede først, da den 69-årige bankede på ruden indefra. Herefter tog mændene flugten i ukendt retning uden at have stjålet noget. De blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-28 år, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: Høj, nybarberet., Iført: Jeans, lys jakke., Medbragte: værktøj; og B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-28 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Lav, nybarberet., Iført: Jeans, mørk jakke., Medbragte: Værktøj. Politiet fandt ikke de to mistænkte i området trods eftersøgning af dem umiddelbart efter anmeldelsen.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der måtte have set de to mænd i området ved Hastrup i går formiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Røgudvikling ved pillefyr – Tjørnedalsvej, Slimminge, Ringsted – Køge

Kl. 1851 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af røgudvikling i en garage. Det var blot et “tilbageløb” af røggassen fra et pillefyr, som var årsagen til røgen. Der havde ikke været egentlig ildløs, så opgaven var hurtigt løst for både brandvæsen og politiet. Ingen kom til skade ved hændelsen.

Palle faldt ned – Sleipnersvej, Køge

Kl. 0742 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en mulig arbejdsulykke, idet en mand var kommet lettere til skade i forbindelse med sit arbejde. Det viste sig, at en 63-årig mand fra Slagelse havde stablet nogle paller op i ca. fire meters højde. Da de lå lidt skævt, og han rykkede på pallerne, faldt den øverste ned og snittede ham overfladisk undervejs mod jorden. Den 63-årige blev bragt til skadestuen og kunne udskrives efter behandling af overfladiske skrammer. Arbejdstilsynet blev underrettet om sagen, men vurderede ud fra omstændighederne, at der ikke skulle indledes en undersøgelse i anledning af uheldet.

Narkokørsel / lov om euforiserende stoffer – Bådehavnen, Køge

Kl. 2026 bemærkede en patruljen, at en personbil holdt med motoren i tomgang, og at der var to personer i bilen. Den ene røg på noget, som viste sig at være en joint. Bag ratten i bilen sad en 26-årig kvinde fra Køge, som var påvirket af euforiserende stoffer. Hun blev sigtet for forsøg på narkokørsel i bilen med motoren i tomgang, og hun blev yderligere fundet i besiddelse af ca. 8½ gram hash, hvilket hun også blev sigtet for besiddelse af. Hun blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve. Passageren i bilen blev ikke sigtet for noget.

Våbenloven – Vestergade, Køge

Kl. 2315 sigtede politiet en 18-årig mand fra Køge for overtrædelse af våbenlovgivningen, idet han var i besiddelse af et knojern. Den 18-årige var sammen med andre unge fra Køge, som måske havde stået bag et mindre uorden i Lovparken kort forinden. Politiet sigtede kun den 18-årige, idet der ikke var grundlag for sigtelse af de øvrige, som han var sammen med.

Voldelig og kaffetørstig mand – Rådhusstræde, Køge

Kl. 0709 anmeldte personalet i et supermarked, at en mand havde taget en kop kaffe, som han nu ikke ville betale for. Politiet fik kontakt til en 31-årig mand fra Køge, som blev sur over politiets indblanding i problemet. Han talte derfor mindre pænt til politiet og skubbede den ene politimand i brystet. Den 31-årige blev herefter anholdt for at skabe ro på stedet. Supermarkedet ønskede ham dog ikke straffet for tyveri, hvorfor den 31-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af hans ytringer mod politiet og skubberiet. Efter afhøring til sagen løslod politiet den 31-årige, der senere kan forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Mindre brand i køkken – Aldersro, Herfølge – Køge

Kl. 1057 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i et køkken hos en 25-årig mand. Det viste sig, at det var kaffemaskinen, som havde fået det rigeligt varmt og var brudt i brand. Kun et køkkenskab fik lidt sodskade, og ingen kom til skade ved branden.

Uautoriseret køreundervisning – Sandet, Bjæverskov – Køge

Kl. 1525 bemærkede en færdselspatrulje en personbil køre rundt på en p-plads med en meget ung kvindelig fører bag rattet og en voksen mand på passagersædet. Det viste sig, at føreren var en 16-årig pige fra Ringsted, som var ved at lære at køre bil. Ved siden af på passagersædet sad hendes 46-årige far som “instruktør”. Den 16-årige blev sigtet for kørsel uden førerret til personbil, og den 46-årige far blev sigtet for at overlade føringen af bilen til en person, som ikke lovligt kunne føre bilen. Begge kan nu forvente at modtage en bøde, der samlet set ville kunne have dækket flere timers køreundervisning på en autoriseret køreskole.

Narkokørsel – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 1600 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 26-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel – Kimmerslevvej, Borup – Køge

Kl. 1640 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 51-årig mand fra Borup for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkobilist uden førerret – Marksvinget, Køge

Kl. 1730 anholdt færdselspolitiet en 22-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i forvejen ikke måtte køre, fordi han ikke havde noget kørekort. Den 22-årige blev derfor sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven og blev løsladt efter afhøring til sagerne samt udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Bilens ejer kan også forvente at høre nærmere fra politiet på grund af overladelse af føringen til en person, der ikke lovligt kunne føre køretøjet.

Uorden ved busstoppested – Billesborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 1815 modtog politiet en anonym henvendelse om, at nogle unge var ved at ødelægge et reklameskilt ved et busstoppested ud for Herfølge skole. Et par af dem – en ung på ca. 185 cm og en ung på ca. 165 cm iført mørkt tøj – var muligt steget på en bus mod Køge station. Politiet lagde sig på lur ved Køge station, men fandt hverken den omhandlede bus eller de unge mistænkte. På det foreliggende grundlag foretog politiet sig ikke yderligere.

Mand stjal trækvogn, Stensbjerg Huse, Køge

Kl. 0926 anmeldte personalet fra Materielgården, at de netop havde fået stjålet en trækvogn, og havde råbt gerningsmanden an. Gerningsmanden havde sagt at anmelderen bare kunne “komme an”, hvorefter han gik fra stedet i retning mod Ølby centeret. En patrulje blev sendt til stedet og ledte efter mand og trækvogn i området, men fandt ham ikke.

Manden beskrives som: Mand, 35 år, 180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hårlængde: Skaldet, Yderligere kendetegn: hjemløs type, Talte: Dansk, Iført: cowboybukser m mønster, Medbragte: guitar på ryggen og en cykel ovenpå den stjålne trækvogn

Lokalpoltiet i Køge vil gerne høre fra borgere, der har bemærket manden med trækvognen i området. Kontakt politiet på telefon 114.

Spirituskørsel, Ringstedvej, Lellinge, Køge

kl. 1050 sigtede og anholdt politiet en 65-årig mand fra Lellinge, der havde kørt i sin personbil i spirituspåvirket tilstand. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven foreligger, kan føreren forvente at høre nærmere fra politiet.

Spirituskørsel – Mimersvej, Køge

Kl. 0837 anmeldte personale fra et lager, at en lastbilchauffør måske var påvirket af alkohol i en sådan grad, at han ikke lovligt kunne føre den lastbil, som han forsøgte at køre fra stedet i. Lastbilchaufføren blev nu tilbageholdt af personalet, så politiet kunne efterfølgende anholde en 40-årig mand fra Bulgarien som mistænkt for spirituskørsel i en bulgarsk lastbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagen, hvor en tolk bistod politiet. Lastbilchaufføren vil få hastebehandlet sin sag, når analyseresultatet af blodprøven foreligger onsdag.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1516 var det sket et sammenstød på motorvejen i sydgående retning med en del parter involveret. Politiet kunne konstatere, at fem parter var involveret i uheldet, der var sket i forbindelse med køkørsel. En 54-årig mand fra Dalmose havde under kørslen i en personbil for sent opdaget, at de forankørende havde bremset op på grund af kødannelse. Han påkørte derfor bagende af den forankørende, hvilket bevirkede, at fire øvrige parter blev involveret i “harmonika”-sammenstød. To ambulancer var blevet sendt til stedet, og personalet i den ene tilså den 54-årige, som var sluppet uskadt. Den anden ambulance bragte en 36-årig mand fra Højbjerg til skadestuen til kontrol, men også han var sluppet uskadt fra uheldet. De øvrige parter var også sluppet uskadte fra påkørslen. Uheldet medførte spærring af et par vognbaner, men kl. ca. 1545 var alle de impliceret biler blevet flyttet til nødsp oret, s vognbanerne igen var frie.

Færdselsuheld – Københavnsvej, Køge

Kl. 1641 var der sket et færdselsuheld med flere parter involveret på ringvejen ud for Køge stadion. Det viste sig, at en 68-årig mand fra Køge under kørsel i nordgående retning i en personbil for sent opdagede, at de forankørende var standset på grund af anden trafikafvikling. Han påkørte derfor den forankørende bilist, hvilket bevirkede, at endnu to bilister blev impliceret i uheldet. Ingen kom til skade ved uheldet, hvor det lokale redningsberedskab måtte tilkaldes for at fjerne et oliespild på vejen.

Bil ramte cyklist, Strandvejen, Køge

Kl. 1555 blev politi og ambulance sendt til et færdselsuheld imellem en bil og en cyklist. En personbil, der blev ført af en 41-årig kvinde fra Store Heddinge, kørte ad Blegdammen ind i rundkørslen. Føreren overså imidlertid en 52-årig kvindelig cyklist, der kørte i rundkørslen. Bilen ramte cyklens bagskærm, så kvinden styrtede og slog hovedet. Hun slap dog fra uheldet med skrammer. Rundkørslen var spærret indtil kl. 1624. Den 41-årige bilist kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

“Skud” viste sig at være fyrværkeri, Dalgasvej – Hastrupparken, Køge

Kl. 1802 blev flere patruljer sendt til stedet, idet en anmelder havde hørt flere skud på stedet. Politiet talte med beboerne i området, der kunne oplyse, at der var tale om fyrværkeri, der var blevet affyret ved Kulturhuset. Politiet fortsatte derfor til andre opgaver.

Anholdelse – Tyveri fra butik? – Bjæverskov – Køge

Kl. 1050 bemærkede en patrulje to mænd stå ved en parkeret bil på p-pladsen ved Bjæverskov Butikscenter. Bilens bagagerum var åben, men da mændene så politibilen, blev bagagerummet lukket, og de skyndte sig væk fra området. Politiet ledte efter mændene, som enkeltvis blev truffet på Ringstedvej lidt væk fra butikscentret. Der var tale om to mænd på 37 og 39 år fra Rumænien, som fik lov til at gå efter en foreløbig politimæssig identitetskontrol. Politiet undersøgte efterfølgende bilen på p-pladsen, idet bilen viste sig at være en dansk registreret bil fra Københavns vestegn. Ved nærmere undersøgelse af den ulåste bil fandt politiet i bagagerummet to sæk fyldt med ca. 20 kg tyggegummi, chokolade og chips. Politiet fik nu mistanke om, at der var tale om tyvekoster fra tyveri forøvet et ukendt sted. De to mænd blev nu eftersøgt igen i nærområdet, og det lykkedes politiet at finde den 37-årige rumæner, som nu blev anholdt som mistænkt for tyveri af varerne i bilens bagagerum. Den anden rumæner fandt politiet ikke, så han er nu efterlyst med henblik på anholdelse til sagen. Den anholdte har efter afhøring til sagen overnattet i et arresthus, idet anklagemyndigheden forventes at fremstille ham i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som mistænkt for tyveri.

Utryghedsskabende ophold – Hedelyng, Køge

Kl. 1541 anmeldte en lokal kvinde, at hun var utryg ved unge ophold under et halvtag ved det gamle vaskeri. Hun havde en formodning om, at de røg hash under opholdet på stedet. Politiet kørte til stedet og fik kontakt med i alt fem unge mænd på 19 og 20 år fra hhv. Køge og Store-Heddinge. Politiet fandt ingen tegn på, at de havde foretaget sig noget ulovligt, herunder f.eks. rygning af euforiserende stoffer. Derfor forlod politiet stedet igen uden at have fundet anledning til at gribe over for deres tilstedeværelse på stedet.

Indbrud i perioden
Hastrupvej, Køge Dybbølvej, Køge Nyvej, Køge Tjørnevej, Køge Stenumvej, Køge Billesøvej, Vallø, Køge Ellemarksvej, Køge Valløby Bygade, Valløby, Køge Søndervangen, Køge Pilebækvej, Bjæverskov