Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Dec 10, 2018 til Dec 18, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Kl. 0705 var der sket et mindre uheld på motorvejen i det nordgående spor omkring afkørsel 33 Lellinge, idet to biler var stødt sammen. Trafikken var tæt, og en 66-årig kvinde fra Holmegaard kørte af den årsag med lav hastighed i en personbil i 2. vognbane. En 22-årig mand fra Kastrup kørte i en personbil med højere hastighed og opdagede for sent, at hastigheden hos de forankørende var nedsat. Han påkørte derfor ind i bageste kofanger på kvindens bil. Alle vognbaner var ryddet kl. ca. 0755, så trafikken igen kunne passere uden forhindringer. Ingen kom til skade ved uheldet.

Forvirret mand – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 1639 bad en borger om hjælp til en ældre mand, der befandt sig ved busholdepladsen. Manden kunne ikke oplyse egne data eller fortælle, hvor han skulle hen. Politiet fik ham identificeret som en 77-årig mand, som blev kørt hjem til sin bopæl i Herfølge, hvor hjemmeplejen tog imod for at give ham fornøden omsorg.

Færdselsuheld – bilist omkommet – Vestmotorvejen, Borup – Køge

Kl. 2024 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt færdselsuheld, hvor en mindre bil havde påkørt en lastbil umiddelbart efter afkørsel 34 Borup i det østgående spor på Vestmotorvejen. Som følge af uheldet og redningsarbejdet blev motorvejen spærret totalt ved netop afkørsel 34 Borup i østgående retning, medens redningspersonale forsøgte at komme bilisten til undsætning. Det viste sig, at føreren af en mindre varebil ved påkørsel af bagenden af en sættevogn havde pådraget sig så alvorlige kvæstelser, at han blev konstateret død på stedet. Politiet tilkaldte en bilinspektør til undersøgelse af uheldsstedet og de implicerede køretøjer, medens foretog afhøring af en ædru, 55-årig mand fra Engesvang som fører af en lastbil med tilkoblet sættevogn. Lastbilchaufføren havde under kørslen fået en defekt formentlig på sættevognen, således at han akut m åtte st andse med et havari i 1. vognbane på motorvejen. Havariblinket blev aktiveret, og kort efter blev bagenden af sættevognen påkørt af den mindre varebil. Bilen kilede sig delvist ind under sættevognen, hvorved føreren af varebilen pådrog sig de dødelige kvæstelser. Føreren af varebilen blev senere identificeret som en 31-årig mand fra København SV, hvis pårørende er underrettet om ulykken. Politiet afventer nu en erklæring fra bilinspektøren om de foretagne undersøgelser. Motorvejen blev kl. ca. 23.00 delvist lukket op i én vognbane frem til kl. ca. 00.30, hvor både varebilen og den havarerede lastbil var bugseret væk.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Køge

Kl. 0623 rykkede politiet ud til et mindre alvorligt færdselsuheld på Vestmotorvejen i østgående retning midt mellem afkørsel 33 Vemmedrup og motorvejssammenfletningen ved Køge To personbil var stødt sammen i vognbanen nærmest midterrabatten i den tætte morgentrafik. En 56-årig mand fra Odense SV havde under kørsel i sin personbil for sent opdaget, at trafikanterne foran havde nedsat hastigheden, så han påkørte bagenden af den forankørende personbil. En forskærm på hans bil blev bukket ind i forhjulet, så uheldsstedet blev afspærret med en skiltevogn, indtil et bugseringskøretøj kunne fjerne hans bil. Ingen kom til skade ved sammenstødet. Kl. ca. 07.00 var der igen fri passage på motorvejen.

Truede sig til bil – Søndre alle, Køge

Kl. 1635 fik politiet en anmeldelse om, at en 33-årig kvinde fra København kort forinden var blevet truet af en mand, der ville tage hendes bil. Manden kom hen til kvinden, der sad i sin bil og ventede. Han bad hende stige ud, mens han skjulte sig hånd under jakken. Den 33-årige kvinde blev bange for at manden havde en kniv, og steg derfor ud af bilen og løb hen til et familiemedlem, der var i nærheden. Familiemedlemmet fandt kort tid efter bilen efterladt med døren åben og nøglen i tændingen. Bilen holdt på det sted, hvor den 33-årige efterlod den. Det er uvist, om nogen havde kørt i bilen, men det var der intet der tydede på. Der var umiddelbart ikke stjålet noget fra bilen.

Forurettede beskrev manden som: 25-30 år, spinkel af bygning, ca 175cm høj, lyst plysset hår. Han var iført en mørk dunjakke, baggy bukser.

Lokalpolitieti Køge vil gerne høre fra borgere, der er har ov erværet
episoden, eller som har set den beskrevne mand i området omkring Søndre Alle i Køge lørdag eftermiddag. Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Færdselsuheld – Søndre Viaduktvej/Egøjevej, Køge

Kl. 2027 kørte to personbiler sammen i krydset ved Søndre Viaduktvej. Den ene bil, der blev ført af en 21-årig kvinde fra Køge, skulle svinge til venstre ad Egøjevej. Den anden bil, der blev ført af en 82-årig mand fra Strøby kørte ligeud i krydset. De to biler stødte sammen, og den ene bil punkterede og standsede midt i krydset som følge af uheldet. Vejen var derfor blokeret indtil bilen blev fjernet efter ca. 45 min. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Politiet skal nu have klarlagt hvad farve lyssignalet havde da uheldet skete og derved også fastlægge, hvem der kan drages til ansvar for uheldet.

Grundlovsforhør – Tyveri fra telefonbutikker – Roskilde/Holbæk/Køge

Politiet har i dag kl. 07.45 anholdt og sigtet en 29-årig mand fra Glostrup for tyveri af ialt 10 mobiltelefoner fra tre telebutikker i henholdsvis Roskilde, Holbæk og Køge Tyverierne blev begået i november måned, og har en samlet værdi af ca. 65.000 kr. Forholdet blev begået i forening med en pt. ukendt medgerningsmand. Derudover er den 29-årige blevet sigtet for at have begået et butikstyveri i Roskilde d. 30. juli 2018, hvor der blev stjålet 7 højrebsfileter til en samlet værdi af ca. 2200 kr. Han vil i dag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde kl. 11.30 med henblik på varetægtsfængsling.

Tyverier fra forretnings baglokaler – Køge

Kl. 1211 fik politiet en anmeldelse fra en frisørsalon på Nørre Boulevard om, at en fremmed mand var kommet ind i salonen. Han medbragte en seddel med den spanske tekst “Por favor”. Efter at have gået lidt rundt havde han forladt stedet. Kort efter opdagede en af de ansatte, at en mobiltelefon var blevet stjålet. Denne mistænkte mand blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 170-175 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: bredkæbet med ca. 3 mm trimmet fuldskæg, Talte: Fremmedsprog, Iført: Sort mellemlang jakke samt mørke sko og bukser, Medbragte: et papir med skriften “Por favor”, men politiet fandt ham ikke trods eftersøgning i Køge by.

Kl. 1559 fik politiet en anmeldelse fra en tandlægeklinik i Vestergade om, at man kl. ca. 1200 havde hørt dørklokken til klinikken blive aktiveret. En ukendt person havde hurtigt fra et b ord i et personalerum taget en mobiltelefon og herefter forladt stedet. Mobiltelefonens cover blev fundet udenfor, men selve mobiltelefonen manglede. Der er ikke nogen nærmere beskrivelse af personen, og politiet undersøger nu, om der kan være en sammenhæng i de to tyverisager.

Hurtig narkobilist / lægemiddelloven – Ringstedvej, Køge

Kl. 1930 foretog færdselspolitiet hastighedsmåling af bilister, der kørte ad Ringstedvej mod vest ved Gl. Ringstedvej. Stedet ligger i bymæssig bebyggelse med højst tilladte hastighed på 50 km/t. En bilist blev med laserudstyr målt til at køre med mindst 127 km/t på stedet, så politiet sigtede efterfølgende en 23-årig mand fra Ringsted for at køre med høj en hastighed, at han ud over bøden også kan forvente en påstand om ubetinget frakendelse af kørekortet. Den 23-årige blev også testet positiv for påvirkning af kokain under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve. Ved visitationen af ham fandt politiet ham også i besiddelse af noget receptpligtigt medicin, som han ikke havde fået ordineret af sin læge. Derfor blev han også sigtet for overtrædelse af lægemiddellovgivningen. Den 23-årige kan således forvente at høre nær mere fra
politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Igen en hurtig bilist – Ringstedvej, Køge

Kl. 2038 målte færdselspolitiet en 48-årig mand fra Hårlev til at køre med mindst 81 km/t i en personbil ad Ringstedvej mod vest ved Gl. Ringstedvej, selv om højst tilladte hastighed på stedet er 50 km/t. Han blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og blev samtidig oplyst om, at hastighedsforseelsen ville medføre en påstand om en betinget frakendelse af kørekortet. Det viste sig så efterfølgende, at den 48-årige i forvejen havde en betinget frakendelse af kørekortet indtil 2020, så påstanden vil rettelig komme til at lyde på en ubetinget frakendelse af kørekort samt en bøde.

Kl. 2100 kørte en 27-årig mand fra Store-Heddinge forbi politiets laser samme sted med en hastighed på mindst 82 km/t i en varebil i vestlig retning. Også han kan ud over bøden forvente påstand om en betinget frakendelse af kørekortet.

Gasudslip – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 0733 fik politiet via alarm 112 melding om et gasudslip, som brandvæsnet var sendt til. Det viste sig ganske rigtigt at være et udslip fra et gasrør, som var blevet beskadiget af en entreprenør. Ingen var i fare som følge af udslippet, der blev stoppet ved at sætte en klemme på det utætte rør.

Spirituskørsel – Fasanvej, Køge

Kl. 1220 anholdt og sigtede politiet en 47-årig mand fra Haslev for både spirituskørsel og kørsel uden førerret i en personbil. Den 47-årige havde ikke nogen førerret, fordi han ikke havde generhvervet sit kørekort efter udløbet af en tidligere frakendelse. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Gymnasievej, Køge

Kl. 1613 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist kørte usikkert og var kørt ind på p-pladsen ved et supermarked. Kort efter var bilisten kørt videre ad Gymnasievej, hvor politiet traf den anmeldte bilist. Der var tale om en 41-årig mand fra Køge, der ikke havde noget kørekort, som han i forvejen var frakendt. Da den 41-årige også var påvirket af spiritus under kørslen i personbil, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1705 rykkede politiet ud til et færdselsuheld med mange parter involveret. Uheldet var sket i sydgående retning umiddelbart før afkørsel 32 Ølby og spærrede tre af de fire vognbaner på stedet. Seks bilister var impliceret i uheldet, der opstod i den tætte trafik efter en opbremsning på grund af kødannelse. En eller flere opdagede for sent opbremsningen, således at seks bilister på forskellig måde stødte sammen. Et par personer fra et af de implicerede biler blev indbragt til skadestuen til kontrol, men også de var ligesom de øvrige implicerede førere. Oprydningsarbejdet varede frem til kl. ca. 1815, hvor motorvejen igen var farbar i alle vognbaner.

Flere færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen – Køge

Kl. 1844 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor to lastbiler var stødt sammen i det sydgående spor umiddelbart nord for afkørsel 31b Egedesvej, Køge Uheldsstedet blev afspærret med en skiltevogn, medens politiet arbejdede på uheldsstedet. En 48-årig mandlig lastbilchauffør fra Bulgarien fik under kørslen en pludselig bremsedefekt på den tilkoblede påhængsvogn, så han standsede i 1. vognbane (længst til højre) med havariblink aktiveret. Det opdagede en 61-årig mand fra Korsør for sent, så han i sin lastbil påkørte den havarerede lastbil. Den 61-årige slap uskadt fra påkørslen, men havde besvær med at komme ud af førerkabinen som følge af uheldet. Uheldsstedet blev afspærret, medens en mekaniker forsøgte at reparere den havarerede lastbil.

Kl. 2108 skete der endnu et uheld, da en 56-årig mand fra Køge kørte i en personbil ad motorvejen mod syd hen mod det af spærred e uheldssted med lastbilerne og med skiltevognen aktiveret med udslåede bomme og blink. Den 56-årige bilist påkørte af ukendte årsager den venstre afspærringsbom på skiltevognen og fortsatte ca. 50 meter videre frem, hvor han kørte ind i en politibil med aktiverede blå blink. I politibilen befandt sig to politifolk, som efterfølgende sammen med den 56-årige blev bragt til skadestuen til kontrol for skader. Alle var sluppet uskadte fra uheldene, men den 56-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, fordi han var mistænkt for at være påvirket af spiritus under kørslen. Kl. ca. 2230 var der ryddet op på motorvejen efter begge uheld.

Kvinde i nødspor med hash – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1325 fik politiet en anmeldelse om en kvinde, der gik ad motorvejen omkring afkørsel 32 Ølby. Politiet fik på stedet kontakt til en 54-årig kvinde fra København SV, som politiet kørte væk fra motorvejen, så hun kunne tage videre med offentlig transport. Ved kontrollen af hende fandt politiet kvinden i besiddelse af godt 23 gram hash, så hun fik hashen beslaglagt og blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Hun vil således høre nærmere fra politiet i anledning af den sigtelse.

Hastighedssag – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 2105 foretog færdselspolitiet en hastighedsmåling af en personbil, der viste 184 km/t, på en strækning, hvor den højst tilladte hastighed er 110 km/t. Føreren af bilen, en 24-årog mandfra Mariager, kan forvente at modtage en bøde på 6.500 kr samt en opkrævning på 500 kr til offerfonden. Derudover giver forseelsen en betinget frakendelse af førerretten.

Indbrud i perioden
Nordvangen, Køge Langelandsvej, Køge Unionsvej, Køge Værkstedsvej, Køge Solsikkevej, Køge Vallørækken, Valløby, Køge Rønnevej, Køge Ingemannsvej, Køge Bakkehældet, Valløby, Køge Obovej, Køge (2 steder) Trianglen, Køge Opalvej, Strøby Egede, Køge Gammel Hastrupvej, Køge Baldersvej, Køge Langagerhuse, Køge Pinjevej, Strøby Egede, Køge Sønderhegnet, Køge Ølsemaglevej, Køge Københavnsvej, Køge Langesvej, Køge Oddervej, Køge Stevnsvej, Strøby Egede, Køge Pedersvej, Køge (2 steder) Lindevænget, Køge Ærtebjerghusene, Borup Duehusvej, Bjæverskov Mejsevænget, Ejby, Lille-Skensved Kastaniegårdsvej, Ejby, Lille-Skensved