Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Dec 12, 2018 til Dec 20, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Manglende lys på cyklen – Greve / Bjæverskov, Køge

Onsdag morgen var politiet på skoletilsyn ved to skoler i Greve og en skole i Bjæverskov. Formålet var bl.a. at se, hvordan morgentrafikken forløb ved de pågældende skoler, hvor eleverne kom til skole både på cykel og som transporeret af forældre i bil. Politiet registerede ved Hedelyskolen, Greve, ikke mindre end 37 cyklister uden det lovpligtige lys på cykel i lygtetændingsperioden. Ved Krogårdsskolen, Greve, var der også flere tilfælde af cyklister uden lys, ligesom et par bilister fik gode råd fra politiet omkring kørsel ved skolen. Ledelsen hos begge skoler ville ifølge oplysninger til politiet skrive til samtlige forældre med en kraftig opfordring til at kontrollere børnenes cykler i denne mørke tid.

Ved en tilsvarende kontrol ved Skovboskolen, Bjæverskov, bemærkede politiet fem cyklister, som ikke havde lys på cyklen. I disse tilfælde vil politiet sende et brev ti l børne nes forældre om forholdet og med opfordring til at få kontrolleret børnenes cykler.

Gaslugt – Langehusgade, Køge

Kl. 1145 rykkede både brandvæsnet og politiet til en lugt af gas, der periodevist kunne lugtes i området omkring Langehusgade. Vejen blev afspærret af sikkerhedsmæssige årsager, medens brandvæsnet sammen med relevant gasmyndighed undersøgte området for mulige lækager. Trods undersøgelser i området lykkedes det ikke at finde en lækage, hvorfor myndighederne afsluttede undersøgelserne i området kort før kl. 13.00.

Færdselsuheld – Parkvej / Ringstedvej, Køge

Kl. 1541 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i det lysregulerede kryds, hvor en bilist og en cyklist var stødt sammen. Det viste sig, at begge parter var kørt ad Parkvej frem til lyskrydset, hvor en 33-årig mand fra Køge ville svinge til højre ad Ringstedvej i sin personbil. Cyklisten var en 10-årig pige fra Køge, som i krydset ville fortsætte lige, men blev påkørt af den svingende bilist. Cyklisten, der anvendte cykelhjelm, pådrog sig nogle hudafskrabninger samt en revne i cykelhjelmen og skader på cyklen som følge af uheldet. Bilisten kan således forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af ulykken.

Færdselsuheld – Ivar Huitfeldtsvej / Niels Juels Gade, Køge

Kl. 1649 ville en 18-årig kvinde fra Klippinge kørende i en personbil i nordlig retning svinge til venstre ad Niels Juels Gade. Under svingningen påkørte hun en modkørende personbil ført af en 55-årig kvinde fra Fakse. Begge parter blev bragt til skadestuen, men de var sluppet med diverse knubs som følge af sammenstødet. En ekstra politipatrulje hjalp til med færdselsregulering på stedet frem til kl. ca. 1715, hvor politiet var færdige på uheldsstedet. Den 18-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Indbrud i villa – Lokesvej, Køge

Kl. 1706 slog en 52-årig mand fra Køge alarm til politiet, fordi han på sin overvågning i sin bolig kunne se en fremmed mand gå rundt. Politiet kørte hurtigt til stedet og kunne få minutter senere konstatere, at manden var flygtet fra stedet. Han havde skaffet sig adgang ved at lave et lille hul i en rude, så vinduet kunne åbnes ved indrækning. Fra villaen var stjålet nogle smykker og et ur, som politiet fandt efterladt i cykelkurven på den af to fremmede cykler, der også var efterladt på stedet. Tyvekosterne blev genudleveret til ejeren, og politiet fandt desværre ikke indbrudstyven i området – eller en medgerningsmand, da politiet på grund af de to fremmede cykler ikke kan udelukke, at der har været to om indbruddet. Cyklerne er nu i politiets varetægt til nærmere undersøgelse for eventuelle spor, der føre frem til identificering af indbrudstyvene. Der er ikke nogen beskrivelse af de mistænkte.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket nogen på flugt i området omkring anmeldelsestidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Københavnsvej, Køge

Kl. 1910 kontrollerede færdselspolitiet en 34-årig mand fra Fakse, som i en personbil var kørt ind på en tankstation. Han deltog i en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen. Den 34-årige blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Flere færdselsuheld på motorveje – Køge Bugt Motorvejen og Holbækmotorvejen

Kl. 0737 ramte en lastbil en personbil i forbindelse med sammenfletningen til Sydmotorvejen i KøgeLastbilen, der blev ført af en 36-årig mand fra Haslev trak ind i 2. vognbane, hvor personbilen, der blev ført af en 44-årig kvinde fra Herfølge kørte. Personbilen snurrede rundt som følge af påkørslen og havnede i nødsporet. Ingen personer kom til skade, og vejen var hurtig fri igen, så trafikken kunne fortsætte.

Kl. 10.52 kørte en 26-årog kvinde i en personbil på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde i Greve i nordgående retning. Af uvisse årsager mistede hun herredømmet over bilen, der snurrede rundt og ramte en anden personbil, der blev ført af en 48-årig mand fra Bulgarien. Ingen personer kom til skade.

Kl. 1648 skete igen et færdselsuheld i sammenfletning til Sydmotorvejen i Køge En personbil kørte bag en lastbil i 2. vognbane, og da last bilen sk iftede spor til 3. vognbane holdt trafikken stille foran personbilen, der blev ført af en 47-årig mand fra Tureby. Han påkørte derfor den standsede personbil, der blev ført af en 52-årig kvinde fra Haslev. Ingen personer kom alvorlig til skade ved uheldet, men motorvejen var kortvarigt spærret.

Kl. 1658 påkørte 5 biler mikrobølgeovn, der var blevet tabt på Holbækmotorvejen i Sydgående retning. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men flere af bilerne blev kraftigt beskadiget og måtte borttransporteres af vejhjælp. Første vognbane var spærretca. 1 time, mens oprydningsarbejdet foregik på stedet. Politiet fandt ikke frem til, hvem der havde tabt mikroovnen på stedet.

Politiet vil gerne huske alle bilister på, at gods skal sikres forsvarligt, så det ikke falder af køretøjet/trailer under kørslen. Det kan være meget farligt for andre trafikanter, hvis der pludselig ligger tabte effekter på kørebanen.

Kl. 1758 skete to f rdselsu held på Køge Bugt Motorvejen sydgående ved Køge Det første uheld skete da der var kødannelse på motorvejen, og bilerne holdt derfor stille. En personbil, der blev ført af en 39-årig kvinde fra Køge, nåede at bremse op og påkørte derfor en standset personbil, der blev ført af en 25-årig kvinde fra Næstved. Dette uheld forårsagede, at der længere tilbage på motorvejen skete et harmonikasammenstød imellem yderligere tre biler. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men motorvejen af spærret i ca. 1 time men oprydningen foregik.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Kl. 0705 var der sket et mindre uheld på motorvejen i det nordgående spor omkring afkørsel 33 Lellinge, idet to biler var stødt sammen. Trafikken var tæt, og en 66-årig kvinde fra Holmegaard kørte af den årsag med lav hastighed i en personbil i 2. vognbane. En 22-årig mand fra Kastrup kørte i en personbil med højere hastighed og opdagede for sent, at hastigheden hos de forankørende var nedsat. Han påkørte derfor ind i bageste kofanger på kvindens bil. Alle vognbaner var ryddet kl. ca. 0755, så trafikken igen kunne passere uden forhindringer. Ingen kom til skade ved uheldet.

Forvirret mand – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 1639 bad en borger om hjælp til en ældre mand, der befandt sig ved busholdepladsen. Manden kunne ikke oplyse egne data eller fortælle, hvor han skulle hen. Politiet fik ham identificeret som en 77-årig mand, som blev kørt hjem til sin bopæl i Herfølge, hvor hjemmeplejen tog imod for at give ham fornøden omsorg.

Færdselsuheld – bilist omkommet – Vestmotorvejen, Borup – Køge

Kl. 2024 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt færdselsuheld, hvor en mindre bil havde påkørt en lastbil umiddelbart efter afkørsel 34 Borup i det østgående spor på Vestmotorvejen. Som følge af uheldet og redningsarbejdet blev motorvejen spærret totalt ved netop afkørsel 34 Borup i østgående retning, medens redningspersonale forsøgte at komme bilisten til undsætning. Det viste sig, at føreren af en mindre varebil ved påkørsel af bagenden af en sættevogn havde pådraget sig så alvorlige kvæstelser, at han blev konstateret død på stedet. Politiet tilkaldte en bilinspektør til undersøgelse af uheldsstedet og de implicerede køretøjer, medens foretog afhøring af en ædru, 55-årig mand fra Engesvang som fører af en lastbil med tilkoblet sættevogn. Lastbilchaufføren havde under kørslen fået en defekt formentlig på sættevognen, således at han akut m åtte st andse med et havari i 1. vognbane på motorvejen. Havariblinket blev aktiveret, og kort efter blev bagenden af sættevognen påkørt af den mindre varebil. Bilen kilede sig delvist ind under sættevognen, hvorved føreren af varebilen pådrog sig de dødelige kvæstelser. Føreren af varebilen blev senere identificeret som en 31-årig mand fra København SV, hvis pårørende er underrettet om ulykken. Politiet afventer nu en erklæring fra bilinspektøren om de foretagne undersøgelser. Motorvejen blev kl. ca. 23.00 delvist lukket op i én vognbane frem til kl. ca. 00.30, hvor både varebilen og den havarerede lastbil var bugseret væk.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Køge

Kl. 0623 rykkede politiet ud til et mindre alvorligt færdselsuheld på Vestmotorvejen i østgående retning midt mellem afkørsel 33 Vemmedrup og motorvejssammenfletningen ved Køge To personbil var stødt sammen i vognbanen nærmest midterrabatten i den tætte morgentrafik. En 56-årig mand fra Odense SV havde under kørsel i sin personbil for sent opdaget, at trafikanterne foran havde nedsat hastigheden, så han påkørte bagenden af den forankørende personbil. En forskærm på hans bil blev bukket ind i forhjulet, så uheldsstedet blev afspærret med en skiltevogn, indtil et bugseringskøretøj kunne fjerne hans bil. Ingen kom til skade ved sammenstødet. Kl. ca. 07.00 var der igen fri passage på motorvejen.

Truede sig til bil – Søndre alle, Køge

Kl. 1635 fik politiet en anmeldelse om, at en 33-årig kvinde fra København kort forinden var blevet truet af en mand, der ville tage hendes bil. Manden kom hen til kvinden, der sad i sin bil og ventede. Han bad hende stige ud, mens han skjulte sig hånd under jakken. Den 33-årige kvinde blev bange for at manden havde en kniv, og steg derfor ud af bilen og løb hen til et familiemedlem, der var i nærheden. Familiemedlemmet fandt kort tid efter bilen efterladt med døren åben og nøglen i tændingen. Bilen holdt på det sted, hvor den 33-årige efterlod den. Det er uvist, om nogen havde kørt i bilen, men det var der intet der tydede på. Der var umiddelbart ikke stjålet noget fra bilen.

Forurettede beskrev manden som: 25-30 år, spinkel af bygning, ca 175cm høj, lyst plysset hår. Han var iført en mørk dunjakke, baggy bukser.

Lokalpolitieti Køge vil gerne høre fra borgere, der er har ov erværet
episoden, eller som har set den beskrevne mand i området omkring Søndre Alle i Køge lørdag eftermiddag. Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Færdselsuheld – Søndre Viaduktvej/Egøjevej, Køge

Kl. 2027 kørte to personbiler sammen i krydset ved Søndre Viaduktvej. Den ene bil, der blev ført af en 21-årig kvinde fra Køge, skulle svinge til venstre ad Egøjevej. Den anden bil, der blev ført af en 82-årig mand fra Strøby kørte ligeud i krydset. De to biler stødte sammen, og den ene bil punkterede og standsede midt i krydset som følge af uheldet. Vejen var derfor blokeret indtil bilen blev fjernet efter ca. 45 min. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Politiet skal nu have klarlagt hvad farve lyssignalet havde da uheldet skete og derved også fastlægge, hvem der kan drages til ansvar for uheldet.

Grundlovsforhør – Tyveri fra telefonbutikker – Roskilde/Holbæk/Køge

Politiet har i dag kl. 07.45 anholdt og sigtet en 29-årig mand fra Glostrup for tyveri af ialt 10 mobiltelefoner fra tre telebutikker i henholdsvis Roskilde, Holbæk og Køge Tyverierne blev begået i november måned, og har en samlet værdi af ca. 65.000 kr. Forholdet blev begået i forening med en pt. ukendt medgerningsmand. Derudover er den 29-årige blevet sigtet for at have begået et butikstyveri i Roskilde d. 30. juli 2018, hvor der blev stjålet 7 højrebsfileter til en samlet værdi af ca. 2200 kr. Han vil i dag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde kl. 11.30 med henblik på varetægtsfængsling.

Tyverier fra forretnings baglokaler – Køge

Kl. 1211 fik politiet en anmeldelse fra en frisørsalon på Nørre Boulevard om, at en fremmed mand var kommet ind i salonen. Han medbragte en seddel med den spanske tekst “Por favor”. Efter at have gået lidt rundt havde han forladt stedet. Kort efter opdagede en af de ansatte, at en mobiltelefon var blevet stjålet. Denne mistænkte mand blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 170-175 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: bredkæbet med ca. 3 mm trimmet fuldskæg, Talte: Fremmedsprog, Iført: Sort mellemlang jakke samt mørke sko og bukser, Medbragte: et papir med skriften “Por favor”, men politiet fandt ham ikke trods eftersøgning i Køge by.

Kl. 1559 fik politiet en anmeldelse fra en tandlægeklinik i Vestergade om, at man kl. ca. 1200 havde hørt dørklokken til klinikken blive aktiveret. En ukendt person havde hurtigt fra et b ord i et personalerum taget en mobiltelefon og herefter forladt stedet. Mobiltelefonens cover blev fundet udenfor, men selve mobiltelefonen manglede. Der er ikke nogen nærmere beskrivelse af personen, og politiet undersøger nu, om der kan være en sammenhæng i de to tyverisager.

Hurtig narkobilist / lægemiddelloven – Ringstedvej, Køge

Kl. 1930 foretog færdselspolitiet hastighedsmåling af bilister, der kørte ad Ringstedvej mod vest ved Gl. Ringstedvej. Stedet ligger i bymæssig bebyggelse med højst tilladte hastighed på 50 km/t. En bilist blev med laserudstyr målt til at køre med mindst 127 km/t på stedet, så politiet sigtede efterfølgende en 23-årig mand fra Ringsted for at køre med høj en hastighed, at han ud over bøden også kan forvente en påstand om ubetinget frakendelse af kørekortet. Den 23-årige blev også testet positiv for påvirkning af kokain under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve. Ved visitationen af ham fandt politiet ham også i besiddelse af noget receptpligtigt medicin, som han ikke havde fået ordineret af sin læge. Derfor blev han også sigtet for overtrædelse af lægemiddellovgivningen. Den 23-årige kan således forvente at høre nær mere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Igen en hurtig bilist – Ringstedvej, Køge

Kl. 2038 målte færdselspolitiet en 48-årig mand fra Hårlev til at køre med mindst 81 km/t i en personbil ad Ringstedvej mod vest ved Gl. Ringstedvej, selv om højst tilladte hastighed på stedet er 50 km/t. Han blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og blev samtidig oplyst om, at hastighedsforseelsen ville medføre en påstand om en betinget frakendelse af kørekortet. Det viste sig så efterfølgende, at den 48-årige i forvejen havde en betinget frakendelse af kørekortet indtil 2020, så påstanden vil rettelig komme til at lyde på en ubetinget frakendelse af kørekort samt en bøde.

Kl. 2100 kørte en 27-årig mand fra Store-Heddinge forbi politiets laser samme sted med en hastighed på mindst 82 km/t i en varebil i vestlig retning. Også han kan ud over bøden forvente påstand om en betinget frakendelse af kørekortet.

Indbrud i perioden
Lokesvej, Køge Engdraget, Strøby Egede, Køge Nordvangen, Køge Langelandsvej, Køge Unionsvej, Køge Værkstedsvej, Køge Solsikkevej, Køge Vallørækken, Valløby, Køge Rønnevej, Køge Ingemannsvej, Køge Bakkehældet, Valløby, Køge Obovej, Køge (2 steder) Trianglen, Køge Opalvej, Strøby Egede, Køge Gammel Hastrupvej, Køge Baldersvej, Køge Langagerhuse, Køge Pinjevej, Strøby Egede, Køge Sønderhegnet, Køge Ærtebjerghusene, Borup Mejsevænget, Ejby, Lille-Skensved Kastaniegårdsvej, Ejby, Lille-Skensved