Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2018/12/20 til 2019/01/15.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Nylandsvej, Køge

Kl. 1630 anmeldte en 30-årig mand fra Køge, at han var impliceret i et færdselsuheld, og at både føreren og en passager i modpartens bil var stukket af fra stedet. Politiet kørte til uheldsstedet, hvor både anmelderens varebil og den forladte personbil var til stede. Anmelderen havde kørt ad Nylandsvej mod syd, da han standsede i vejsiden. Kort efter blev han påkørt bagfra af en personbil, der havde kørt i samme retning. Da anmelderen steg ud af sin varebil, så han to mænd flygte fra personbilen. Anmelderens kollega, der tilfældigt kom cyklende forbi, forsøgte at forfølge de to mænd, men forgæves. Politiet forsøger nu at få identificeret føreren blandt de to flygtede mænd, idet politiet har haft kontakt til bilejeren, der oplyste, at bilen blev brugt af et familiemedlem. Føreren kan mistænkes for at have undladt at deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til.

Politiets patruljevogn på vej til sagsbehandling i anledning af ovenstående uheld var årsag til et færdselsuheld i krydset Ringvejen-Ringstedvej-Blegdammen. Føreren af patruljevognen kørte udrykningskørsel ad Ringvejen mod nord og ville bremse ned, da flere bilister holdt for rødt i lyskrydset. På grund af fedtet/våd kørebane mistede føreren kontrollen over patruljebilen, hvilket medførte, at i alt fire andre bilister enten direkte eller indirekte blev impliceret i færdselsuheldet. Ingen kom til skade ved uheldet, der bevirkede, at politiet måtte sende en anden patrulje til sagsbehandling af færdselsuheldet på Nylandsvej.

Hærværk – Billesborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 0137 fik politiet flere henvendelser om uro og uorden, hvor lyden af knust glas kunne høres. Endvidere var en tyverialarm blevet aktiveret i området. Politiet kørte med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, til området ved Billesborgvej, hvor vidner kunne oplyse, at to mænd var flygtet væk fra området. I området kunne politiet konstatere, at mange ruder til en lagervirksomhed var knust med sten, at en rude var knust ind til Herfølge Bibliotek, og at ruderne i et busskur var ødelagt. Hundepatruljen fulgte et spor af de flygtede personer til Vedskøllevej, hvor politiet traf en forpustet, 16-årig ung mand fra København N. Da politiet kunne mistænke ham for at have en rolle i sagen, blev han anholdt og sigtet for tre tilfælde af hærværk. Det lykkedes ikke politiet at finde den anden flygtede person. Den 16-årige blev løsladt efter afhøring til hærværkssager, som han erkendte at have en andel i. Politiet underrettede de ansvarlige for den 16-årige om sagen
og forsøger nu at få identificeret den anden mistænkte, der ikke kan beskrives nærmere.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to mistænkte i området eller set dem flygte væk fra området ved Billesborgvej. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kræsen kro-gæst – Havnen, Køge

Kl. 2144 kørte politiet til en madrestaurant, hvorfra en kraftigt bygget mand var gået uden at betale regningen. Personalet kunne oplyse, at manden ud over maden også havde drukket både vin og whiskey. Efter at have ytret sig særdeles kritisk om maden og kaldt den for “hundeæde”, var han gået fra stedet. Politiet kender således ikke mandens identitet og vejledte personalet om at kontakte politiet, såfremt man så manden igen i området, så det kunne afgøres, hvorvidt der er grundlag for en straffesag.

Uorden / lov om euforiserende stoffer – Toldbodvej, Køge

Kl. 0508 ønskede dørmændene ved et diskotek assistance fra politiet, idet en gæst var voldsom og bl.a. havde forsøgt at tage kvælertag på en af dørmændene. Politiet foretog kort efter frihedsberøvelse af en noget spirituspåvirket mand, der blev tilset af en læge på sygehuset i Køge Han blev erklæret egnet til ophold i detentionen med henblik på afrusning. Ved ankomsten til Roskilde politistation blev han inden anbringelsen i detentionen visiteret grundigt og fundet i besiddelse af knap 6 gram hash, som var gemt mellem ballerne. En 18-årig mand fra Køge måtte herefter tilbringe nogle timer i detentionen til afrusning, inden han ved løsladelsen blev afhørt til besiddelsen af hashen. Han kan således forvente at høre nærmere fra politiet efter den lidt kedelige afslutning på turen i nattelivet.

Lørdag – søndag

Påvirket mand kørte galt – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 2152 anmeldte en bilist, at hun kørte på motorvejen, da en forankørende bil pludselige snurrede rundt og endte i nødsporet, hvor den ramte autoværnet. Føreren af bilen var herefter løbet fra stedet, og der lugtede af spiritus i bilens kabine. En hundepatrulje blev sendt til stedet for at finde frem til føreren af den forulykkede bil. Hunden fik fært ud over en mark, hvor hundepatrulje efter en længere gåtur fik indhentet en mand, der gik sammen med en dreng. Manden viste sig at være en 35-årige mand fra Vanløse, og drengen hans 13-årige søn. Begge var uskadte efter færdselsuheldet, men den 35-årige var påvirket af både narkotika og spiritus. Han blev derfor anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel. Drengen blev hentet af et familiemedlem. Den 35-årige fik udtaget en blodprøve, og blev herefter løsladt. Den 35-årige vil høre nærmere fra politiet når resultatet af blodprøven kommer og sagen skal afgøres.

Brand i bil – Ølbycentret, Køge

Kl. 0105 opstod brand i en bil, der formentlig blev antændt med fyrværkeri. Politi og brandvæsen kom til stedet, hvor der blev fundet fyrværkeri inde i bilen. Bilen bulede udad som efter en eksplosion. Ingen personer kom til skade ved branden, men bilen udbrændte. Politiet efterforsker nu sagen, for at få belyst den mistænkelige brand.

Fremmed mand i lejlighed – Vestergade, Køge

Kl. 1027 anmeldte en 79-årig kvinde, at hun lørdag omkring kl. 1500, havde truffet en fremmed mand i sin lejlighed. Døren var ulåst, da anmelderens mand netop var gået ud. Den 79-årige kaldte på sin mand, selvom han ikke var hjemme, for skræmme den fremmede væk. Manden løb herefter ud af lejligheden og væk via en brandvej i retning mod Sct. Gertruds Torv. Manden har muligvis været inde i andre lejligheder i samme opgang.
Anmelder beskrev manden som: Nordafrikansk af udseende, 25 år, 160 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: muligvis skæg, Iført: iført sort hue og sort blank træningsdragt. Talte udenlandsk.

Politiet vil gerne høre fra borgere, der har oplevet noget lignende, eller som har set den beskrevne mand i området lørdag omkring kl. 15.00. Lokalpolitiet i Køge kan kontaktes på telefon: 114.

Vold – Ølbycenter, Køge

Kl. 1541 anmeldte en 44-årig butiksindehaver, at han var blevet overfaldet af to mænd. De to mænd var dukket op i anmelderens pizzaria, hvor de havde optrådt truende. Da anmelderen bad de to mænd gå, blev han slået i hovedet og pådrog sig et blåt øje.
Anmelder/forurettede beskrev mændene som:
A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 18-20 år, 160-170 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: sort hageskæg.
B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 18-20 år, 160-170 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: mørkt fuldskæg.
Politiet efterforsker nu sagen, og forsøger at få klarlagt motivet til overfaldet. Ud fra signalementet på gerningsmændene, har politiet en god ide om, hvem de mistænkte kan være.

Lokalpolitiet i Køge vil gerne i kontakt med vidner, der har set overfaldet, eller personer, der i øvrigt har oplysninger i sagen. Kontakt politiet på tlf. 114.

Brand i bil – P-plads ved Ølbycentret, Køge

Kl. 0157 kørte politi og brandvæsen til brand i en bil, der holdt på parkeringspladsen ved Ølbycentret. Branden formodes at være startet pga en eksplosion formentlig ved fyrværkeri, da bilens tag og døre bulede udad. Ingen personer kom til skade ved branden, men bilen udbrændte. Politiet undersøger nu den mistænkelige brand og forsøger at afklare, om der er en sammenhæng med en brand i en varebil, der skete samme sted og formentlig på samme måde natten til lørdag.

Tricktyveri – Kløvervej, Køge

Kl. 1239 anmeldte en 87-årig kvinde, at hun onsdag formiddag havde haft besøg af en kvinde, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen. Først havde kvinden banket på, men den 87-årige forurettede havde sagt, at hun ikke fik hjemmehjælp, og åbnede ikke døren. Kort efter ringede den forurettedes telefon. Det var kvinden, som stod udenfor døren der ringede. Hun sagde, at den forurettede var blevet bevilget 1,5 times hjemmehjælp af kommunen, og at hun burde have fået besked på mail eller telefon. Den 87-årige, der efter eget udsagn ikke havde forstand på e-mails, lod sig overtale til at lukke “hjemmehjælpen” ind. Kvinden gik i gang med at støvsuge og tørre støv af, men efter en times tid, sagde den 87-årige at kvinden ikke behøvede gøre mere. Den falske hjemmehjælp insisterede dog på at bruge hele tiden og fortsatte. Forurettede tænkte ikke mere over hjemmehjælpen, før hun dagen efter konstaterede, at hun nu manglede 2300 kr., en ring og et sæt øreringe, og forbandt det til besøget af “hjemmehjælperen”.
Forurettede beskrev kvinden som: Ikke etnisk dansker af udseende, 40-45 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Talte: Dansk, Iført: Orange jakke og grå joggingbukser.
Politiet efterforsker sagen og forsøger at få klarlagt, om der er en sammenhæng til de tilsvarende sager i Køge den seneste tid.

Lokalpolitiet i Køge vil meget gerne høre fra borgere, der har set den beskrevne kvinde i området omkring Kløvervej i Køge onsdag formiddag omkring kl. 0930-1100. Kontakt politiet på telefon 114.

Lov om euforiserende stoffer – Ølbycenter, Køge

Kl. 2033 sigtede politiets specialpatrulje en 28-årig mand fra Glostrup for besiddelse af hash med henblik på videresalg. Politiet traf manden i en kiosk, hvor der lige ved siden af ham blev fundet 5 såkaldte “salgkugler” – kugler indeholdende 2 gram hash pakket ind i sølvpapir, samt en mobiltelefon. Den sigtede erkendte at have været i besiddelse af hashen, men nægtede kendskabet til mobiltelefonen. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når hans sag skal afgøres.

Anholdelse – Blufærdighedskrænkelse – Ravnsborgvej, Køge

En 77-årig mand fra Køge blev fredag morgen anholdt på sin bopæl, idet politiet mistænkte ham for at stå bag en blufærdighedskrænkelse over for en 12-årig pige. Hun var mandag d. 070119 kl. ca. 07.45 på Ravnsborgvej blevet antastet af en mand, der havde stoppet hende på cykel på vej til skole. Manden havde haft efterfølgende lagt sin hånd på pigens skulder og hofte samt opfordret hende til at følge med ham hjem.
Adskillige henvendelser fra både borgere og forretningsdrivende i Køge samt politiets lokalkendskab i øvrigt førte politiet på sporet af den 77-årige mand, der blev løsladt efter en afhøring på politistationen i Køge Han erkendte at have været på stedet og have haft kontakt til pigen, men havde dog en anden opfattelse af hændelsesforløbet. Der var ikke grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, men den 77-årige er fortsat sigtet i sagen og vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Kørsel uden førerret – Brogade, Køge

Kl. 1045 fik en færdselspatrulje et “hit” på nummerpladescanneren om, at ejeren af en forankørende personbil ikke havde noget kørekort. Politiet standsede bilen, og bag rattet sad bilens ejer – en 68-årig kvinde fra Rødvig Stevns. Hun havde fået inddraget sin førerret i november 2018 på grund af en sag om spirituskørsel, hvor hun forventes frakendt førerretten. På grund af dagens kørsel i ædru tilstand blev hun derfor sigtet for kørsel uden førerret i sin personbil. Hun vil således høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Falsk kommunal medarbejder i telefonen – Kløvervej, Køge

Kl. 1309 fik politiet en anmeldelse fra en 85-årig kvinde fra Køge om et mærkeligt telefonopkald tirsdag eftermiddag kl. ca. 1630 samt et uønsket besøg af en fremmed kvinde onsdag morgen kl. ca. 0745. Tirsdag eftermiddag havde den 85-årige modtaget et telefonopkald fra en mand, der havde udgivet for at være en repræsentant for Køge kommune. Han havde talt om nogle påståede ændringer i kvindens hjemmehjælp, hvilket den 85-årige ikke rigtigt forstod noget af. Hun havde derfor efterfølgende kontaktet kommunen for at få af- eller bekræftet eventuelle ændringer, hvilket kommunen ikke kendte noget til. Onsdag morgen kl. ca. 0745 var en fremmed kvinde dukket op og havde ønsket at få adgang til den 85-åriges bolig, men det blev hun nægtet efter vejledning fra kommunens personale. Den fremmede kvinde blev beskrevet som: kvinde, kraftig af bygning, mørkt og opsat hår, iført rød jakke og medbringende en skuldertaske. Hun talte dansk med accent. Politiet forsøger nu at få sporet telefonopkaldet samt identificeret kvinden.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket den beskrevne kvinde i området onsdag morgen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.
Politiet vil endvidere opfordre borgerne til at være særdeles skeptiske over for både uventede telefonopkald og fremmede personers uventede besøg i ærinder, der afviger fra normalbilledet eller øvrige aftaler med f.eks. kommunale ansatte. Oplys aldrig personlige oplysninger og foretag gerne et kontrolopkald, såfremt der er mistanke om “falske” henvendelser.

Arbejdsulykke – Baltic Kaj, Køge

Kl. 1402 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en arbejdsulykke, hvor en person var kommet til skade efter et fald fra et skib. Det viste sig, at en 56-årig mand fra Køge under arbejde på et skib formentlig havde fået overbalance. Han var efterfølgende faldet fra skibsrælingen og ca. 3½ meter ned på kajen, som han angiveligt ramte med hovedet først. Den 56-årige blev i ambulance kørt med politieskorte til Rigshospitalet til behandling for hovedtraumer. Arbejdstilsynet blev tilkaldt til ulykkesstedet for at foretage en undersøgelse i samarbejde med politiet, så myndighederne senere kan afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen / Vestmotorvejen, Køge

Kl. 0543 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i sammenfletningen mellem de to motorvejen, idet en lastbil havde været årsag til, at to andre bilister var forulykket. En lastbil med tilkoblet påhængskøretøj havde kørt ad Vestmotorvejen mod øst og ville i sammenfletningen foretage vognbaneskift fra tredje til første vognbane. Vognbaneskiftet resulterede i et sammenstød med en personbil ført af en 57-årig mand fra Sakskøbing på højre side af lastbilen. Den 57-årige, der var kørt ad Sydmotorvejen mod nord ind i sammenfletningen, mistede herredømmet over bilen, snurrede rundt og blev herunder ramt af en anden personbil ført af 30-årig mand fra Nykøbing F. Lastbilchaufføren fortsatte sin kørsel mod nord, idet han formentlig ikke havde opdaget uheldet med de to personbiler. Ingen af de to bilister kom til skade, men de måtte rekvirere bugsering af deres biler efterfølgende.

Tyveri af cigaretter – Ejbyvej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 1207 anmeldte personalet i supermarkedet Fakta, at to mænd, der var flygtet i en hvid varebil, kl. ca. 1145 havde stjålet kasse med cigaretkartoner. Mændene var kommet ind i supermarkedet, da den ene havde afledt ekspedientens opmærksomhed, således at den anden mand kunne stjæle kassen med cigaretkartoner. En tredje medarbejder havde opdaget tyveriet og var løbet efter mændene, der satte sig ind i en hvid varebil og flygtede heri ad Dalbyvej mod nord. Politiet ledte med flere patruljer efter varebilen og mændene, men forgæves. De to mistænkte mænd blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 25-30 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: Hvid cap, sort jakke, blå jeans og briller (muligvis hvide); og B: Mand, 25-30 år, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: Sort skæg, Talte: Dansk, Iført: Grå trøje, sort cap, halsedisse, lyse jeans, og politiet forsøger nu bl.a. at få dem identificeret ud fra eventuelle overvågningsfotos fra supermarkedet.

Vold mod rådhusbetjent – Torvet, Køge

Kl. 1359 anmeldte en 53-årig mandlig rådhusbetjent, at han kl. ca. 1015 var blevet overfaldet af en mand, der slog ham i hovedet med et knytnæveslag. Han var i mellemtiden blevet tilset af en læge og ønskede nu at anmelde manden for vold ham. Rådhusbetjenten havde om formiddagen bortvist en 46-årig mand fra Køge, hvilket manden var blevet så sur over, at han slog rådhusbetjenten. Den 46-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når han skal sigtes og afhøres til sagen.

Færdselsuheld – Slimmingevej, Tureby – Køge

Kl. 1401 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor en bilist var kørt ind i en holdende lastbil. Det viste sig, at en 89-årig mand fra Køge under kørsel i en personbil i sydlig retning ad Slimmingevej overså, at en lastbil med tændt, gult rotorblink holdt parkeret i højre vejside i forbindelse med noget arbejde på stedet. Bilisten kørte ind i bagenden af lastbilen og blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet uskadt fra uheldet. Der skete dog materiel skade på begge køretøjer som følge af påkørslen.

Kørsel uden førerret – Tigervej, Køge

Kl. 1824 standsede politiet en varebil på Tigervej med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Kontrollen skete efter en anmeldelse om kørsel på Vestmotorvejen i østlig retning uden lys på varebilen og med noget højere hastighed end tilladt. Bag rattet sad en 22-årig mand fra København S, som ikke kunne fremvise noget kørekort og var ikke anført med at have erhvervet førerret i politiets systemer. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i varebilen og vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Blufærdighedskrænkelse – Ravnsborgvej, Køge

Kl. 1420 anmeldte moren til en 12 årig pige, at datteren om morgenen omkring kl. 07.40 til 07.50 ved en lille rundkørsel på Ravnsborgvej var blevet antastet af en mand, der havde stoppet hende på cyklen på vej til skole. Manden havde sagt hej og lagde sin hånd på hendes skulder. Herefter lagde han sin hånd på hendes hofte og spurgte om hun ville med ham hjem. Pigen sagde hun skulle i skole og cyklede væk fra stedet sammen med hendes veninde, der var kommet til stedet.
Pigen beskrev manden som: Dansk af udseende, 50-60 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Fedladen, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: Runde sorte briller, sort og brunplettet leopardlignende jakke, Medbragte: Ældre rusten cykel.

Politiet efterforsker nu sagen og vil meget gerne i kontakt med vidner, der har set den beskrevne mand omkring Ravnsborgvej i Køge Kontakt lokalpolitiet i Køge på tlf. 114.

Varetægtsfængsling – Butikstyveri – Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 0744 anmeldte personalet fra supermarkedet Netto, at en mand, som i øvrigt var uønsket i butikken, igen havde indfundet sig på stedet. Han var igen blevet afsløret i tyveri af 2 dåseøl, som han tog med sig gennem kassen uden at betale 29 kr. for dem. Den mistænkte havde inden anmeldelsen forladt butikken. Politiet kørte til supermarkedet og fik identificeret den mistænkte som en 38-årig mand fra Bjæverskov, som politiet kender fra andre lignende sager. Han blev kort efter blev anholdt på sin bopæl og sigtet for tyveri af de to dåseøl tidligere på morgenen. Med politiet som mellemmand blev supermarkedets erstatningskrav på de 29 kr. udredt. Da den sigtede var kendt for mange tilsvarende og uafgjorte sager om butikstyverier, forblev han i politiets varetægt efter afsluttet sagsbehandling i denne sag. Anklagemyndigheden fremstillede ham fredag eftermiddag i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling. Dommeren fandt grundlag for at imødekomme påstanden fra anklagemyndigheden og varetægtsfængslede den 38-årige mand foreløbigt frem til den 31. januar 2019.

Indbrud i Perioden

Sejerøvej, Køge
Robenheje, Køge
H. C. Andersensgade, Køge
Ølbycenter, Køge