Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2018/12/20 til 2019/01/22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Hærværk mod bil – Rådhusstræde, Køge

Kl. 1436 anmeldte en 43-årig mandlig taxichauffør, at han kl. ca. 1350 havde sat en kunde af i P-huset, da hans bil blev udsat for hærværk. To unge drenge stod længere oppe i P-huset og kastede ukendte genstande ned på bilen, så den fik buler, ligesom frontruden revnede. Den ene dreng havde krøllet hår, og de stak begge af i retning mod Ivar Huitfeldtsvej. Politiet skal nu afhøre taxichaufføren og vidner i et forsøg på at få identificeret de to drenge for at få afklaret, om de kan drages til ansvar for noget strafbart.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, som har været i området omkring kl. ca. 1350, og som kan have set de to drenge i P-huset eller på flugt derfra. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret mv. – Vordingborgvej / Klemmenstrupvej, Køge

Kl. 2220 rykkede politiet ud til en forulykket bil, der var havareret i rundkørslen. På stedet traf politiet to mænd på 26 og 53 år fra Tappernøje, som begge var uskadte. Det viste sig, at det var den 53-årige, der havde ført personbilen, da bilen forulykkede. Den 53-årige var imidlertid påvirket af spiritus og formodedes også at have været det under kørslen, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Det viste sig tillige, at den 53-årige heller ikke havde nogen førerret, idet han ikke havde generhvervet kørekortet efter en tidligere frakendelse. Ved nærmere undersøgelse af den forulykkede bil viste det sig, at den var monteret med to forskellige nummerplader, som den 53-årige erkendte at have stjålet. Bilen var derfor reelt ikke registreret og også uden den lovpligtige ansvarsforsikring. Politiet forsøger nu at finde ud af, hvorfra nummerpladerne er blev et stjålet, og den 53-årige kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og efterforskningen er afsluttet.

Drenge tæt på jernbanen – Sæddervej, Tureby – Køge

Kl. 2333 anmeldte en lokal borger, at han havde kontakt til tre drenge, der legede på banelegemet og i øvrigt opholdt sig på den forkerte side af afspærringsgelænder mv. Drengene ønskede dog ikke at rette sig efter hans henstillinger, hvorfor anmelderen kontaktede politiet, som fik kontakt med tre 14-årige drenge fra Herfølge. De blev bortvist fra stedet, og politiet underrettede efterfølgende deres respektive forældre om drengenes uhendigtsmæssige adfærd ved jernbanen.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – Rådhusstræde, Køge

Kl. 0135 anholdt og sigtede politiet en 42-årig mand fra Frederiksværk for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som han førte i p-huset. Han måtte ikke føre bilen, da han i forvejen var frakendt kørekortet. Den 42-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Mistænkelig adfærd – Møllebækvej, Herfølge – Køge

Kl. 0059 fik politiet en anmeldelse om, at en sort bil var standset ved et busstoppested. En mand steg ud og sparkede på skilte og glaspartierne i busstoppestedet. Politiet kørte til stedet, men kunne ikke se nogen skader på busstoppestedet. Ved yderligere eftersøgning i området fandt politiet den sorte bil, hvori en 24-årig mand fra Køge blev truffet. Han fik en formaning, men blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd. Årsagen hertil kender politiet ikke.

Vejvrede endte med vold og hærværk – Ølbycenter – Køge

Kl. 1536 fik politiet en anmeldelse om vold, der blev begået i forbindelse med en uenighed i trafikken, hvor den forurettede desuden fik frataget sin telefon. En 55-årig mand fra Herfølge, havde i bil sat sin datter af ved Ølbycentret. Da han satte i gang, kørte en mand på en cykel ud i et fodgængerfelt foran den 55-årige. Den 55-årige måtte bremse op for ikke at ramme cyklisten. Bilisten opfattede, at cyklisten var blevet vred på ham. Den 55-årige bilist skulle vende sin bil, og kørte herefter tilbage ad samme vej forbi fodgængerfeltet, hvor cyklisten stod og ventede på ham. Cyklisten kom hen til bilisten, og råbte ad ham. Bilisten tog et foto af den ophidsede cyklist, hvilket fik cyklisten til at slå den 55-årige bilist i ansigtet, hvorefter cyklisten tog hans telefon og cyklede væk fra stedet. Flere patruljer blev sendt til stedet for at undersøge sagen og forsøge at finde frem til gerningsmanden. Politiet fandt ikke frem til manden, men tæt ved ge rningsst edet blev forurettedes mobiltelefon fundet smadret. Politiet efterforsker nu sagen, og har fra den forurettedes telefon sikret fotoet af gerningsmanden. Politiet har en formodning om hvem gerningsmanden er, og leder i den forbindelse efter en mand i halvtredserne fra lokalområdet, der skal sigtes og afhøres til sagen.

Arbejdsulykke – Stationsvej, Herfølge – Køge

Kl. 0027 kom et alarm 112 opkald om en ulykke i forbindelse med ledningsarbejde på jernbanen, hvor en 50-årig mand fra Kjellerup havde fået sin finger i klemme. Ulykken skete, da en 50 kg tung vægt, der blev løftet med en magnet faldt fra ca.15 cm højde ned på mandens finger. En kollega til manden kørte ham på skadestuen, hvor det blev konstateret, at han havde fået et brud på sin tommelfinger. En patrulje kørte til stedet og optog rapport om uheldet. Politiet skal nu i samarbejde med arbejdstilsynet fastslå, om der er sket brud på lov om arbejdsmiljø i forbindelse med ulykken, og om nogen kan drages til ansvar.

Lov om arbejdsmiljø – Ullsvej, Køge

Kl. 0724 kom et alarmopkald fra 112 om en arbejdsulykke i en stålproduktionsvirksomhed, hvor en medarbejder havde fået en jernstang i hovedet. En patrulje blev sendt til stedet, hvor det viste sig, at en 52-årig mand fra Helsinge havde betjent en maskine, der kan bukke jern, og herunder var blevet ramt i hovedet. Den 52-årige mand pådrog sig en flænge i hovedet, og blev kørt med ambulance til sygehuset til behandling. Han slap fra ulykken uden alvorlige skader. Politiet optog rapport og arbejdstilsynet kom til stedet, for at får klarlagt, om der var sket nogle overtrædelser af arbejdsmiljøloven.

Brand i bil – Værftsvej, Køge

Kl. 0830 var det opstået brand i en bil, der kort forinden var blevet parkeret tæt på en silo på en arbejdsplads i havneområdet. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der var opstået i motorrummet. Bilen udbrændte dog, efter at den 46-årige kvindelige bilejer fra Køge havde parkeret bilen på stedet. Der skete ikke skade på andre ting end bilen, og politiet foretager sig ikke yderligere i sagen.

Mistænkelige forhold – Bragesvej, Ringsted / Falkevej, Køge

Kl. 1514 anmeldte en medarbejder hos en bilforhandler, at en mand kl. ca. 1340 havde fået lov til at køre en prøvetur i en brunmetallic VW transporter med påsatte prøveskilte DS34. Manden var imidlertid ikke kommet retur med bilen, hvorfor medarbejderen nu frygtede, at bilen var blevet stjålet. Ved nærmere undersøgelse af det kørekort, som manden havde fremvist, viste det sig, at den 42-årige mandlige indehaver af kørekortet kunne oplyse politiet, at kørekortet var blevet stjålet i oktober 2018 i forbindelse med tyveri fra bilen.
Denne mistanke mod manden blev måske styrket af en anmeldelse allerede kl. 1503 fra en autoforhandler på Falkevej i Køge En mand havde henvendt sig kl. ca. 1230 og fremvist et kørekort, inden han fik en prøvetur i en bil. En medarbejder fulgte dog med i bilen under prøveturen, da personalet havde vurderet mandens henvendelse lidt underlig. Efter prøveturen havde manden skyndsomt forladt stedet. Efterfølgende viste det sig, at det fremviste kørekort tilhørte samme 42-årige mand som i sagen fra Ringsted. Den mistænkte blev beskrevet som: A: mand, dansk af udseende, 35-45 år, 185 cm, Kropsbygning: spinkel, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: Langt skæg, spidst ansigt, Talte: Dansk, Iført: Jakke med hætte.
Politiet forsøger nu at identificere manden, der fik bilen i Ringsted stillet til rådighed til prøveturen, ud fra en mistanke om, at han har stjålet bilen efter forevisning af en anden mands kørekort.

Færdselsuheld – Foldagervej / Egedesvej, Lille-Skensved – Køge

Kl. 1629 fik politiet en anmeldelse om et færdselsuheld, idet en personbil og en lastbil var stødt sammen. Det viste sig, at en 64-årig kvinde fra Roskilde var kørt i en personbil ad Foldagervej mod nord frem til krydset ved Egedesvej. Her kørte hun frem over vigelinjen og svingede til højre, men stødte under svingning sammen med en lastbil, der af en 61-årig mand fra Brønshøj blev ført ad Egedesvej mod nordvest. Den 64-årige blev tilset af ambulancepersonalet, men hun var ligesom lastbilchaufføren sluppet uskadt fra uheldet.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Køge

Kl. 0515 mistede en 45-årig mand fra Dianalund kontrollen over sin varebil, da han kørte ad Vestmotorvejen mod øst lidt før Salby rasteplads. Trafikken foran ham havde nedsat hastigheden, og da han bremsede, snurrede varebilen rundt og ramte autoværnet på midten af motorvejen. Herefter ramte han en personbil ført af en 54-årig mand fra Ringsted, inden varebilen til sidst påkørte et vejskilt. Ingen kom til skade ved uheldet, som bevirkede, at en vognbane var spærret frem til kl. ca. 0615.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 0625 var der sket et færdselsuheld på motorvejen i det nordgående spor ved Ølby-tilkørslen. En 27-årig kvinde fra Store-Heddinge kørte i en personbil ad tilkørsel og stødte under indfletningen på motorvejen sammen med en lastbil ført af en 61-årig mand fra Mern. Dette sammenstød bevirkede, at personbilen snurrede rundt og ramte endnu en personbil ført af en 38-årig kvinde fra Bjæverskov. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som dog bevirkede, at tre ud af fire vognbaner kortvarigt var spærret, indtil de implicerede køretøjer var bugseret bort. Kl. ca. 0715 var der atter fri passage i alle spor på motorvejen.

Færdselsuheld – Nylandsvej, Køge

Kl. 1630 anmeldte en 30-årig mand fra Køge, at han var impliceret i et færdselsuheld, og at både føreren og en passager i modpartens bil var stukket af fra stedet. Politiet kørte til uheldsstedet, hvor både anmelderens varebil og den forladte personbil var til stede. Anmelderen havde kørt ad Nylandsvej mod syd, da han standsede i vejsiden. Kort efter blev han påkørt bagfra af en personbil, der havde kørt i samme retning. Da anmelderen steg ud af sin varebil, så han to mænd flygte fra personbilen. Anmelderens kollega, der tilfældigt kom cyklende forbi, forsøgte at forfølge de to mænd, men forgæves. Politiet forsøger nu at få identificeret føreren blandt de to flygtede mænd, idet politiet har haft kontakt til bilejeren, der oplyste, at bilen blev brugt af et familiemedlem. Føreren kan mistænkes for at have undladt at deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til.
Politiets patruljevogn på vej til sagsbehandling i anledning af ovenstående uheld var årsag til et færdselsuheld i krydset Ringvejen-Ringstedvej-Blegdammen. Føreren af patruljevognen kørte udrykningskørsel ad Ringvejen mod nord og ville bremse ned, da flere bilister holdt for rødt i lyskrydset. På grund af fedtet/våd kørebane mistede føreren kontrollen over patruljebilen, hvilket medførte, at i alt fire andre bilister enten direkte eller indirekte blev impliceret i færdselsuheldet. Ingen kom til skade ved uheldet, der bevirkede, at politiet måtte sende en anden patrulje til sagsbehandling af færdselsuheldet på Nylandsvej.

Hærværk – Billesborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 0137 fik politiet flere henvendelser om uro og uorden, hvor lyden af knust glas kunne høres. Endvidere var en tyverialarm blevet aktiveret i området. Politiet kørte med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, til området ved Billesborgvej, hvor vidner kunne oplyse, at to mænd var flygtet væk fra området. I området kunne politiet konstatere, at mange ruder til en lagervirksomhed var knust med sten, at en rude var knust ind til Herfølge Bibliotek, og at ruderne i et busskur var ødelagt. Hundepatruljen fulgte et spor af de flygtede personer til Vedskøllevej, hvor politiet traf en forpustet, 16-årig ung mand fra København N. Da politiet kunne mistænke ham for at have en rolle i sagen, blev han anholdt og sigtet for tre tilfælde af hærværk. Det lykkedes ikke politiet at finde den anden flygtede person. Den 16-årige blev løsladt efter afhøring til hærværkssager, som han erkendte at have en andel i. Politiet underrettede de ansvarlige for den 16-årige om sagen
og forsøger nu at få identificeret den anden mistænkte, der ikke kan beskrives nærmere.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to mistænkte i området eller set dem flygte væk fra området ved Billesborgvej. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kræsen kro-gæst – Havnen, Køge

Kl. 2144 kørte politiet til en madrestaurant, hvorfra en kraftigt bygget mand var gået uden at betale regningen. Personalet kunne oplyse, at manden ud over maden også havde drukket både vin og whiskey. Efter at have ytret sig særdeles kritisk om maden og kaldt den for “hundeæde”, var han gået fra stedet. Politiet kender således ikke mandens identitet og vejledte personalet om at kontakte politiet, såfremt man så manden igen i området, så det kunne afgøres, hvorvidt der er grundlag for en straffesag.

Uorden / lov om euforiserende stoffer – Toldbodvej, Køge

Kl. 0508 ønskede dørmændene ved et diskotek assistance fra politiet, idet en gæst var voldsom og bl.a. havde forsøgt at tage kvælertag på en af dørmændene. Politiet foretog kort efter frihedsberøvelse af en noget spirituspåvirket mand, der blev tilset af en læge på sygehuset i Køge Han blev erklæret egnet til ophold i detentionen med henblik på afrusning. Ved ankomsten til Roskilde politistation blev han inden anbringelsen i detentionen visiteret grundigt og fundet i besiddelse af knap 6 gram hash, som var gemt mellem ballerne. En 18-årig mand fra Køge måtte herefter tilbringe nogle timer i detentionen til afrusning, inden han ved løsladelsen blev afhørt til besiddelsen af hashen. Han kan således forvente at høre nærmere fra politiet efter den lidt kedelige afslutning på turen i nattelivet.

Påvirket mand kørte galt – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 2152 anmeldte en bilist, at hun kørte på motorvejen, da en forankørende bil pludselige snurrede rundt og endte i nødsporet, hvor den ramte autoværnet. Føreren af bilen var herefter løbet fra stedet, og der lugtede af spiritus i bilens kabine. En hundepatrulje blev sendt til stedet for at finde frem til føreren af den forulykkede bil. Hunden fik fært ud over en mark, hvor hundepatrulje efter en længere gåtur fik indhentet en mand, der gik sammen med en dreng. Manden viste sig at være en 35-årige mand fra Vanløse, og drengen hans 13-årige søn. Begge var uskadte efter færdselsuheldet, men den 35-årige var påvirket af både narkotika og spiritus. Han blev derfor anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel. Drengen blev hentet af et familiemedlem. Den 35-årige fik udtaget en blodprøve, og blev herefter løsladt. Den 35-årige vil høre nærmere fra politiet når resultatet af blodprøven kommer og sagen skal afgøres.

Brand i bil – Ølbycentret, Køge

Kl. 0105 opstod brand i en bil, der formentlig blev antændt med fyrværkeri. Politi og brandvæsen kom til stedet, hvor der blev fundet fyrværkeri inde i bilen. Bilen bulede udad som efter en eksplosion. Ingen personer kom til skade ved branden, men bilen udbrændte. Politiet efterforsker nu sagen, for at få belyst den mistænkelige brand.

Fremmed mand i lejlighed – Vestergade, Køge

Kl. 1027 anmeldte en 79-årig kvinde, at hun lørdag omkring kl. 1500, havde truffet en fremmed mand i sin lejlighed. Døren var ulåst, da anmelderens mand netop var gået ud. Den 79-årige kaldte på sin mand, selvom han ikke var hjemme, for skræmme den fremmede væk. Manden løb herefter ud af lejligheden og væk via en brandvej i retning mod Sct. Gertruds Torv. Manden har muligvis været inde i andre lejligheder i samme opgang.
Anmelder beskrev manden som: Nordafrikansk af udseende, 25 år, 160 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: muligvis skæg, Iført: iført sort hue og sort blank træningsdragt. Talte udenlandsk.

Politiet vil gerne høre fra borgere, der har oplevet noget lignende, eller som har set den beskrevne mand i området lørdag omkring kl. 15.00. Lokalpolitiet i Køge kan kontaktes på telefon: 114.

Vold – Ølbycenter, Køge

Kl. 1541 anmeldte en 44-årig butiksindehaver, at han var blevet overfaldet af to mænd. De to mænd var dukket op i anmelderens pizzaria, hvor de havde optrådt truende. Da anmelderen bad de to mænd gå, blev han slået i hovedet og pådrog sig et blåt øje.
Anmelder/forurettede beskrev mændene som:
A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 18-20 år, 160-170 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: sort hageskæg.
B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 18-20 år, 160-170 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: mørkt fuldskæg.
Politiet efterforsker nu sagen, og forsøger at få klarlagt motivet til overfaldet. Ud fra signalementet på gerningsmændene, har politiet en god ide om, hvem de mistænkte kan være.

Lokalpolitiet i Køge vil gerne i kontakt med vidner, der har set overfaldet, eller personer, der i øvrigt har oplysninger i sagen. Kontakt politiet på tlf. 114.

Brand i bil – P-plads ved Ølbycentret, Køge

Kl. 0157 kørte politi og brandvæsen til brand i en bil, der holdt på parkeringspladsen ved Ølbycentret. Branden formodes at være startet pga en eksplosion formentlig ved fyrværkeri, da bilens tag og døre bulede udad. Ingen personer kom til skade ved branden, men bilen udbrændte. Politiet undersøger nu den mistænkelige brand og forsøger at afklare, om der er en sammenhæng med en brand i en varebil, der skete samme sted og formentlig på samme måde natten til lørdag.

Indbrud i Perioden

Vidarsvej, Køge
Konvalvej, Køge
Skovmærkevej, Køge
Gymnasievej, Køge
Sejerøvej, Køge
Robenheje, Køge
Lammestrupvej, Borup
Neergaardparken, Borup
Fyrrevej, Vemmedrup, Bjæverskov