Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/02/11 til 2019/02/20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Tureby – Køge

Kl. 0715 rykkede politiet ud til et færdselsuheld med flere køretøjer impliceret i det nordgående spor på Sydmotorvejen ved til-/afkørsel 34 Herfølge. Ingen var kommet til skade ved sammenstødene, hvor tre parter var involveret. En 56-årig mand fra Næstved kørte i en personbil i 2. vognbane, men opdagede for sent, at trafikken foran ham var standset. Trods opbremsning kunne han ikke undgå at påkøre en anden personbil ført af en 43-årig kvinde fra Haslev. En 20-årig kvinde fra Herfølge opdagede for sent sammenstødet mellem de to øvrige biler og kunne ikke undgå at påkøre den 56-åriges bil. Uheldet bevirkede nogen kødannelse for de sydfrakommende bilister, men kl. ca. 0800 var politiet færdige på uheldsstedet.

Fogedaktion – Køge / Stevns / Ringsted kommuner

19 personer med bopæl i hhv. Køge, Stevns eller Ringsted kommuner fik i nat og de tidlige morgentimer besøg af politiet. Årsagen var, at de alle havde et udestående med fogedretten i Roskilde, hvorfra de var udeblevet fra et retsmøde og derfor var blevet efterlyst af politiet. Alle blev frihedsberøvet, da politiet traf dem, og midlertidigt anbragt på Køge politistation, indtil de senere onsdag formiddag skal fremstilles i fogedretten i Roskilde på grund af et uafklaret, økonomisk mellemværende med en kreditor. Politiet har været på yderligere 15 adresser, hvor ingen blev truffet hjemme. Her efterlod politiet en seddel med en kraftig opfordring om selv at henvende sig i fogedretten for at få mellemværendet med retssystemet klaret.

Falsk hjemmehjælper stjal penge – Langelandsvej, Køge

Kl. 1033 anmeldte en 93-årig kvinde fra Køge et tyveri af nogle penge, som var blevet stjålet fra det sted, hvor hun gemte dem på sin bopæl. Tyveriet var formentlig begået tirsdag d. 120219 i tidsrummet kl. 0930-0945, hvor en fremmed kvinde havde henvendt sig og præsenteret sig som den nye hjemmehjælper, der skulle assistere i vinterferieperioden. Den 93-årige anede derfor ikke umiddelbart uråd over kvindens henvendelse, idet den rigtige hjemmehjælper skulle være ankommet kl. ca. 0900, men altså var udeblevet. Kvinden blev vejledt og vist, hvor bl.a. støvsugeren stod. Den 93-årige afventede i stuen i forventning om, at kvinden ville gøre rent andre steder i lejligheden. Kort efter gik den fremmede kvinde uden at sige noget, og først nogle dage senere opdagede den 93-årige, at der var forsvundet valuta og ca. 5.000 kr. i kontanter fra det sædvanlige gemmested. Den fremmede kvinde blev beskrevet som: A: Kvinde, Dansk af udseende, 40-45 år, 155-160 cm, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: Var iført en grå-brun frakke. Politiet forsøger nu at få identificeret kvinden.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der måtte have set kvinden i området tirsdag formiddag. Supplerende kan politiet oplyse, at der ikke er tale om den samme falske hjemmehjælper, som var på spil også i Køge tidligere på året. Denne kvinde sidder fortsat frihedsberøvet og afventer afgørelse i de sager, som hun er mistænkt for.

Butikstyveri – Ølbycenter, Køge

Kl. 1133 rykkede politiet ud til supermarkedet Aldi, hvor en udenlandsk mand var tilbageholdt af en butikskontrollant. Det viste sig, at en 52-årig mandlig asylansøger fra Ukraine havde lagt seks flasker spiritus til en samlet værdi af knap 1200 kr. i sin rygsæk, hvorefter han forlod supermarkedet uden at betale. Politiet sigtede asylansøgeren for tyveri af varerne og afhørte ham til sagen med assistance fra en tolk. Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når denne sag mod ham kan forventes afgjort sammen med en anden sag om butikstyveri fra december 2018 i Greve.

Narkokørsel på knallert i frakendelsestiden – knallerten beslaglagt – Søndre Alle, Køge

Kl. 2250 standsede politiet en 24-årig mand fra Køge, som kørte på en lille knallert ad Søndre Alle ved Skovvænget. Han var i forvejen frakendt retten til at føre lille knallert og blev yderligere vurderet til at være påvirket af narkotika under kørslen. Den 24-årige blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Endvidere gjorde politiet den 24-årige bekendt med, at hans knallert blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Han vil derfor senere blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagerne og spørgsmålet om endelig konfiskation af knallerten skal afgøres.

Færdselsuheld Køge Bugt Motorvejen – Jersie, Solrød Strand

Kl. 1846 var i alt 15 personbiler blevet ramt af vragdele fra en lastbil på Køge Bugt Motorvejen. Lastbilen kom kørende i nordgående retning ved Jersie, Solrød Strand, da et af lastbilens dæk eksploderede. Derfor blev de mange biler ramt af forskellige vragdele. Lastbilen var i første omgang ikke umiddelbart til at finde, da politiet kom til stedet, men længere fremme blev lastbilen udfundet i nødsporet. Til stedet kom en skiltevogn for at dirigere trafikken, og selve rengøringsarbejdet på motorvejen tog lang tid. Kl. 1944 var vejen ryddet og alle spor åbne igen.

Stor bøde og frakendelse i hastighedssag – Køge Bugt Motorvejen, Køge

kl. 2035 foretog færdselspolitiet en hastighedsmåling af en 30-årig kvindelig bilist, der kørte 171 km/t selvom den tilladte hastighed på stedet er 110 km/t. Overskridelsen giver en bøde på 5500 kr. og 500 kr til offerfonden, og politiet lægger op til en betinget frakendelse af førerretten.

Gadeuorden – Nørregade mod torvet/kirken, Køge

Kl. 0851 fik politiet en anmeldelse om, at en påvirket mand i en blå dunjakke råbte af folk på gaden og skabte utryghed. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en spirituspåvirket 29-årig mand fra Køge Han blev formanet om at opføre sig ordentligt. Kl. 1020 fik politiet endnu en anmeldelse om, at samme mand igen skabte uro i en bank i Køge midtby, hvor han havde været ubehagelig overfor personalet. Den 29-årige blev derfor anholdt og taget med i detentionen til afrusning, og han blev løsladt senere på dagen.

Lov om arbejdsmiljø – Østre Kajgade, Køge

Kl. 0902 fik politiet en anmeldelse fra et shippingfirma om en arbejdsulykke. En 33-årig mand fra Jystrup Midtsj. var i gang med at servicere en gummiged, da han fik et partikelfilter i baghovedet. Det resulterede i, at manden slog sin næse ned i kanten på gummigeden, så den brækkede. Han blev kørt til hospitalet med ambulance. Politiet optog rapport om ulykken og orienterede arbejdstilsynet, som vil undersøge, om der er sket brud på arbejdsmiljølovgivningen i forbindelse med ulykken.

Butikstyv fanget – Ølby Center, Køge

Kl. 1041 anmeldte personalet fra Føtex, at de netop havde løbet en butikstyv op og tilbageholdt ham. Han ønskede ikke at oplyse sit navn til personalet. Politiet kom frem til stedet og traf en 46-årig mand fra Borup, der havde passeret kasselinjen med en pose i hånden. Alarmen i kasselinjen blev aktiveret, hvilket fik manden til at smide posen og løbe fra stedet. Personalet fik dog fanget manden og kontaktede politiet, for at få fastslået hans identitet. I posen viste sig at være kosmetikvarer for 9664 kr, som manden ikke havde betalt for. Den 46-årige mand blev sigtet for tyveri, men nægtede forholdet. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Cyklist påkørt i rundkørsel – Orkestervej/Vordinborgvej, Køge

Kl. 1255 ramte en personbil en cyklist i forbindelse med kørsel ind i en rundkørsel. Bilisten, en 55-årig mand fra Køge, kørte ad Orkestervej og var på vej ind i rundkørslen, hvor han overså cyklisten, en 73-årig kvinde fra Køge Bilen påkørte cyklisten, der røg op på kølerhjelmen og videre ned på vejen. Den 73-årige fik skader på overkroppen, og blev kørt på sygehuset til undersøgelse, hvor der blev konstateret flere knoglebrud. Politiet optog en færdselsuheldsrapport for at belyse uheldet, og den 55-årige bilist kan forvente at høre mere fra politiet i forbindelse med sagen.

Syg mand hjulpet – Ringvejen, Køge

Kl. 1558 ringede en 42-årig kvinde fra Herfølge til politiet, da hun havde truffet en ældre mand på gaden, der havde virket hjælpeløs. Hun tilbød at køre ham hjem, men manden kunne ikke bidrage med oplysninger om hvor han boede, eller hvorfor han var gået ud. Anmelderen fandt ved hjælp af et buskort frem til mandens adresse i Herfølge, men hun turde ikke lade ham være alene i den tilstand og kontaktede derfor politiet. Mandens viste sig at være en 74-årig gammel og boede alene. Politiet kontaktede hjemmeplejen, som ville give ham den fornødne omsorg.

Politiet vil gerne rose den handlekraftige anmelder for sin hjælpsomhed, så manden kom hjem i god behold i det kolde vintervejr.

Voldsom kunde bortvist – Hovedgaden, Borup – Køge

Kl. 2015 fik politiet en anmeldelse fra en dagligvarebutik om at en mand var meget udadreagerende og voldsom overfor personale og andre kunder i butikken. En patrulje blev sendt til butikken, men da var manden gået fra stedet. Betjentene kørte lidt rundt i området for at se, om manden var i nærheden. Her traf de en 49-årig mand fra Borup, der passede på beskrivelsen af den voldsomme kunde. Manden blev formanet om, at han ikke længere var velkommen i butikken med den adfærd, han havde udvist.

Kørte i frakendelsestiden – Vollerslevvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 1630 standsede færdselspolitiet en 56-årig mand fra Bagsværd for at kontrollere bil og fører. Det viste sig at den 56-årige var frakendt førerretten i forbindelse med spirituskørsel. Bilen havde han lånt af en bekendt. Føreren blev sigtet for at køre i frakendelsestiden, og ejeren af bilen blev efterfølgende sigtet for at have overladt sin bil til en person uden gyldigt kørekort.

Indbrud i Perioden

Gymnasievej, Køge
Kirkestræde, Køge
Lindevej, Borup
Østergade, Borup
Ørningevej, Borup
Kymervej, Borup
Egevej, Vemmedrup. Bjæverskov