Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/10/07 til 2019/10/15.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 07.02 var der igen sket et sammenstød på motorvejen i det nordgående spor ved <27> Greve N, hvor flere bilister var impliceret. Det viste, at fem bilister var involveret i uheldet, der formentlig skyldtes et par bilisters uopmærksomhed i den tætte morgentrafik. En 22-årig mandlig bilist fra Langeskov opdagede for sent, at de forankørende bremsede op, så han med sin varebil påkørte den forankørende. Dette sammenstød medførte, at yderligere to bilister foran blev impliceret. Sammenstødet mellem disse fire bilister opdagede en 28-årig kvinde fra Greve for sent, så hun i sin personbil påkørte den 22-åriges varebil. Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødene, der kun medførte materiel skade på køretøjerne.

Chikaneopkald til politiet – Valløby, Køge – Stevns

Kl. 17.08 modtog politiets servicecenter det første af utallige uberettigede opkald fra en mand, der både ville sættes i forbindelse med andre politiafdelinger og gerne ville afhentes af politiet. Under samtalerne anvendte han også forskellige nedladende ord om de kvindelige medarbejdere, som han talte med i servicecentret. Da en venlig henstilling om at undlade disse useriøse opkald til politiet ikke hjalp, kørte politiet ud til den 41-årige mands bopæl. Patruljen fik samme verbale “overfald” som personalet i servicecentret, men bad ham dæmpe sig og undlade de uberettigede opkald til politiet. Knap havde politiet forladt mandens bopæl, før han fortsatte sine opkald til politiet, så politiet kørte retur til hans bopæl. For at kunne være sikker på, at han ville stoppe sine opkald, medtog politiet som en nødretlig foranstaltning hans mobiltelefon, som han kunne få udleveret igen, når han var faldet til ro. Politiet overvejer nu, om der er grundlag for at indlede en straffesag mod den 41-årig på grund af hans adfærd og utallige, uberettigede opkald til politiet.

Færdselsuheld – part kørt væk – Vordingborgvej / Lidemarksvej, Herfølge – Køge

Kl. 18.26 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor en bil var kørt ind i et lyssignal. Ingen var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 31-årig mand fra Herfølge kørte ad Vordingborgvej mod syd. I lyskrydset ved Lidemarksvej foretog en bilist, der var kørt i nordlig retning, et venstresving mod Lidemarksvej foran den modkørende bilist. Den 31-årige foretog en undvigemanøvre for at undgå sammenstød med den svingende bilist, hvilket bevirkede, at den 31-årige kørte ind i en lyssignalstander, så krydset blev mørklagt. Den svingende bilist fortsatte videre ad Lidemarksvej uden at stoppe op. Politiet forsøger nu at få den svingende bilist identificeret, så føreren af det svingende køretøj kan blive afhørt til sagen. Lyskrydset vil blive repareret i løbet af tirsdagen.

Ung mand sur på politiet – Københavnsvej, Køge

Kl. 00.05 traf politiet en tydligt påvirket, 17-årig mand fra Sorø gående på Københavnsvej ved en tankstation ved Værftsvej. Politiet ledte i forvejen efter den unge mand, fordi politiet forinden havde fået en henvendelse fra en bekymret mor, der ønskede kontakt med ham. Hun var også bekymret for, om han kunne være påvirket af f.eks. stoffer. Da politiet henvendte sig til ham, var han opfarende og udadreagerende, så han slog en politibetjent i brystet med sin albue, ligesom politiet blev overfuset med nedladende ytringer. Da han ikke skønnedes at kunne tage vare på sig selv, blev han frihedsberøvet og efter et lægetilsyn anbragt i detentionen på politistationen i Roskilde. På grund af adfærden ved kontakten med politiet er han sigtet for fornærmelig tiltale af politiet og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Tirsdag morgen blev den 17-årige løsladt og kan nu forvente at høre nærmere fra politie

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 09.22 forulykkede en 34-årig kvinde fra Køge, da hun kørte i en personbil ad motorvejen mod syd. Bilen aquaplannede, da hun kørte gennem en større vandpyt på vejen, hvilket medførte, at hun mistede kontrollen over bilen og kørte ind i autoværnet. Ingen andre var involveret i uheldet, som hun slap uskadt fra.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 11.15 mistede en 25-årig mand fra Solrød Strand kontrollen over sin bil på grund af aquaplanning, da han kørte i nordlig retning ved tilkørslen fra <27> Hundige. To andre bilister blev også involveret i uheldet, men ingen kom til skade.

Uro og uorden – Ellemarksvej, Køge

Kl. 16.57 fik politiet en anmeldelse om, at næsten 30 personer var forsamlet i området, og at et par stykker iblandt dem skulle være i besiddelse af noget, der kunne minde om skydevåben. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, men fandt hverken i området ved Ellemarksvej eller øvrige veje i området en så stor gruppe forsamlet. Politiet fandt heller ingen indikationer på, at nogen skulle have været i besiddelse af skydevåben, så politiet forlod forholdsvis hurtigt området igen, idet der ikke fandtes utryghedsskabende adfærd sted i boligområdet.

Uro i parkeringskælder – Rådhusstræde, Køge

Kl. 21.01 fik politiet den første af flere anmeldelser i løbet af aftenen om, at mange bilister var forsamlet i parkeringskælderen, hvor der ifølge anmeldelsen skulle blive kørt ræs. Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at næsten 300 biler var forsamlet på stedet og fyldte så meget, at det ikke var muligt at køre ræs. I øvrigt var der stille og roligt ved politiets kontrol af parkeringskælderen.
Efter endnu en anmeldelse kørte politiet igen kl. ca. 2240 til parkeringskælderen, hvor der ud over ræs også blev spillet højt musik. Heller ikke denne gang fandt politiet grundlag for at gribe ind over for bilisternes tilstedeværelse i et offentligt parkeringshus.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Ølbyvej, Ølby, Køge

Kl. 0740 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist var forulykket i et solouheld. På uheldsstedet fandt politiet en bil stående flere hundrede meter inde på en mark ved en vejkurve, hvor spor indikerede, at bilisten havde mistet herredømmet og var fortsat ud på marken efter at have ramt et vejskilt. I nærheden fandt politiet en spirituspåvirket, 21-årig mand fra Køge, som havde været fører af bilen. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han forulykkede i et solouheld efter kørsel ad Ølbyvej mod nordvest gennem en kurve. Den 21-årige mand, der var sluppet uskadt fra uheldet, blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 08.01 var det sket et sammenstød i det nordgående spor lidt syd for afkørsel 29 Greve S. En 22-årig mand fra Smørum kørte i en varebil i fjerde vognbane og opdagede for sent, at trafikanterne foran ham var standset på grund af kødannelse. Han påkørte derfor bagenden af den forankørende personbil ført af en 47-årig mand fra Næstved. Den 22-årige blev indbragt til skadestuen til undersøgelse, men var sluppet fra uheldet med diverse knubs. Kl. ca. 0840 var vejen atter farbar, da de implicerede biler var blevet rykket ind i nødsporet.

Havareret bilist – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 09.54 fik politiet en henvendelse fra en bilist, som havde bemærket en mand stå og vinke andre bilister ind til siden på motorvejen. Ikke langt fra manden stod en bil med åben kølerhjelm, så bilisten formodede, at det var endnu et forsøg på at standse bilister for at sælge værdiløse effekter for at opnå en økonomisk vinding. Politiet kørte til området og fandt den havarerede bil holdende under en bro. Bilejeren – en 40-årig mand fra Ishøj – var til stede og oplyste, at bilen reelt var brudt sammen, hvorfor han havde brug for hjælp. Han blev vejledt i fornøden omfang, hvorefter politiet kørte fra stedet.

Narkobilist med hash mistede bilen – Strandvejen, Køge

Kl. 12.50 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Bilen blev ført af en 38-årig mand fra Nakskov, som i forvejen var frakendt kørekort. En rutinemæssig narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen, hvorfor han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Ved visitationen af den anholdte fandt politiet ham i besiddelse af godt tre gram hash, som han blev sigtet for ulovlig besiddelse af. Ved nærmere undersøgelse af hans personlige forhold kunne politiet konstatere, at han inden for de seneste tre år var sigtet 12 gange tidligere for kørsel i en bil trods frakendelse af kørekortet. Politiet beslaglagde derfor hans personbil med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som han vil blive indkaldt til, når sagerne mod ham skal afgøres.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Jersie, Solrød Strand – Solrød

Kl. 07.43 var der sket et sammenstød mellem flere bilister på motorvejen i det sydgående spor, så nogle af de implicerede køretøjer spærrede for trafikken på motorvejen. Ved politiets ankomst var alle parter kommet ud af biler og var alle uskadte. Det viste sig, at en 30-årig kvinde fra Hvidovre under kørsel i fjerde vognbane mistede kontrollen over sin personbil af ukendte årsager. Hun ramte en anden bilist, som snurrede rundt, hvilket medførte, at tre andre bilister stødte sammen. De respektive førere blev undersøgt af personale fra de tilkaldte ambulancer. Motorvejen blev kortvarigt spærret, indtil de implicerede biler var fjernet fra motorvejen kl. ca. 0830.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen / Sydmotorvejen, Køge

Kl. 12.56 fik politiet en anmeldelse fra en bilist, der mente, at en anden bilist røg formentlig en joint under kørslen på motorvejen i sydlig retning ved Køge Politiet kørte til området og fik kontakt til den anmeldte bilist på Sydmotorvejen. Bilen blev ført af en 31-årig mand fra Tappernøje, som deltog i en narkometertest. Da testen indikerede, at han var påvirket af narkotika under kørslen, blev den 31-årige mand kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Lov om euforiserende stoffer – Parkvej, Køge

Kl. 14.22 kontrollerede et medarbejder fra forebyggelsesafdelingen på politistationen i Køge en 19-årig mand fra Køge, som gik rundt på Parkvej. Da han opdagede politifolkene, smed han nogle poser fra sig. Ved nærmere kontrol af manden havde stadig en tilsvarende pose med et hvidt stof på sig, så sammen med de bortkastede poser kunne politiet mistænke ham for at være i besiddelse af 10 salgsposer med i alt knap seks gram kokain. Den 19-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg. Ved en efterfølgende ransagning af hans bil fandt politiet godt to gram marihuana/skunk, som han heller ikke måtte være i besiddelse af. Han blev løsladt efter endt sagsbehandling og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Brand i skur – Banevej, Tureby – Køge

Kl. 07.39 blev brandvæsnet og politiet alarmeret i anledning af ildebrand i et skur, der var placeret meget tæt på privat beboelse. Både en hundelufter og en nabo havde opdaget ilden i skuret og slog alarm, efter at beboerne havde forladt bopælen tidligere på morgenen. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, inden den bredte sig til beboelse, så skaderne begrænsede sig til et skur. Beboerne blev underrettet om branden, hvis årsag de ikke umiddelbart havde nogen ide om. Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at fastlægge brandårsagen. Ingen kom til skade som følge af branden.

Ukrudtsbrænder forårsagede brand – Ølbyvej, Lille-Skensved – Køge

Kl. 08.26 modtog brandvæsnet og politiet endnu en melding om ildebrand, idet der var gået ild i en bygning. Det viste sig dog at være mindre omfattende, da det kun var isoleringen under nogle eternitplader, som var brudt i brand ved en etageejendom. En 31-årig mand fra Roskilde havde forud for brandens opståen anvendt en ukrudtsbrænder, så der gik i isoleringen. Branden medførte røgudvikling, så beboerne blev opfordret til at holde sig inde og lukke vinduerne. Få minutter senere havde brandvæsnet styr på branden, så beboerne kunne forlade deres bopæle. Politiet vurderede, at den 31-årige havde været så uforsigtig med brugen af ukrudtsbrænderen, at han blev sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen. Han kan således forvente at modtage en bøde i anledning af branden, der kun forårsagede mindre skader.

Mistænkeligt forhold – Langesvej, Køge

Kl. 11.25 anmeldte en opmærksom mand, at to mænd udviste mistænkelig adfærd og måske ville begå indbrud på en adresse på vejen, hvor anmelderen ikke umiddelbart formodede, at de havde et legalt ærinde. Kort efter kørte de fra stedet i en bil, som politiet senere fandt og fik standset på Lyngvej, Køge I bilen var bl.a. en 42-årig mand fra Roskilde, som oplyste, at han havde været på en adresse på Langesvej for at hente noget udlånt værktøj. Det fik politiet verificeret og kunne således konkludere, at der var tale om et legalt forhold. Der var således ikke grundlag for at foretage yderligere i sagen.

Hash beslaglagt – Gymnasievej, Køge

Kl. 17.33 foretog en forebyggelsesmedarbejder fra politistationen i Køge en kontrol af to mænd på 19 år fra Køge, som opholdt sig i en bil, der tilhørte den ene af dem. Ved kontrollen lugtede det kraftigt af hash fra bilens kabine, og ved den efterfølgende ransagning fandt politiet 21½ gram hash liggende frit fremme i bilen. Bilejeren blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik hashen beslaglagt som bevis med henblik på senere destruktion. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, som ikke fandt grundlag for at sigte passageren for noget.

Bilist med hash i bilen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 17.57 kontrollerede politiet rutinemæssigt en bilist, der kørte ad motorvejen i nordlig ved Solrød S-afkørslen. Personbil blev ført af en 27-årig mand fra Haslev, som blev anholdt og sigtet for kørsel i bilen i narkotikapåvirket tilstand. Desuden var han i forvejen frakendt kørekortet og måtte derfor slet ikke være fører af bilen, som også blev ransaget på grund af kraftig lugt af hash. Ved ransagningen fandt politiet knap tre gram hash, som den 27-årige også blev sigtet for at være i besiddelse af. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Mistænkelig forhold – Bragesvej, Køge

Kl. 19.35 anmeldte en 25-årig mand fra Vordingborg, at han under ophold på stedet havde hørt noget, der mindede om afgivelse af flere skud med korte mellemrum. Politiet kørte til området og et nærliggende boligområde for at undersøge, om der kunne være afgivet skud eller afbrændt fyrværkeri. Efter forskellige undersøgelser og fodpatruljering med lyttende ører i boligområdet fandt politiet ingen tegn på, at der skulle være afgivet skud. En forklaring på anmelderens observationer fandt politiet heller ikke, så der var ikke grundlag for at foretage yderligere.

Lov om euforiserende stoffer – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 21.05 foretog en forebyggelsesmedarbejder fra politistationen i Køge en kontrol af en 16-årig ung mand fra Holmegård, som opholdt sig på en p-plads ved et supermarked. Han blev fundet i besiddelse af ca. et gram MDMA/ecstasy, så han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Efterfølgende blev hans moder underrettet om sagen, ligesom de sociale myndigheder også vil blive underrettet om sigtelsen mod ham. Sagen forventes normalt afgjort med en bøde.

Lov om euforiserende stoffer – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 23.00 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af køretøjet og de personer, der befandt sig i bilen. Der var tale om en 19-årig mand fra Herfølge, en 19-årig mand fra Lille-Skensved og en 20-årig mand fra Køge, som alle virkede meget nervøse over at være blevet standset af politiet. Bilen blev derfor kontrolleret, og under et sæde, hvor den 19-årige fra Herfølge havde siddet, fandt politiet flere poser med et hvidt pulver, som viste sig at være kokain. Mængden var ca. 47 gram, som den 19-årige blev anholdt og sigtet for at være i besiddelse af. De to øvrige blev ikke sigtet for noget, og den anholdte blev løsladt efter afhøring til sagen. Senere kan han forvente at høre nærmere fra politiet, som mistænker ham for at være i besiddelse af den forholdsvis store mængde kokain med henblik på videresalg.

Påvirket bilist fornærme betjente – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 03.13 standsede en patrulje en 20-årig mand fra København, som kunne mistænkes for at køre i påvirket tilstand. Poltiet havde fået oplysninger om, at bilen havde kørt usikkert og påkørt genstande på Vestmotorvejen omkring Ringsted. Patruljen standsede bilen ved Bjæverskov. Føreren var påvirket af både spiritus og narkotika, så han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Den 20-årige ønskede ikke at samarbejde med politiet, og under transporten kaldte han betjentene alverdens ukvemsord. Han blev derfor også sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand. Efter blodprøven var taget blev manden løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, og skal undersøge færdselsuheldet på Vestmotorvejen nærmere. Herefter vil den 20-årige høre mere fra politiet i sagerne.

Søndag – mandag:

 

Hurtig bilist var eftersøgt – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand – Solrød

Kl. 20.25 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 152 km/t mod højst tilladt 110 km/t ifølge skiltningen på motorvejen. Føreren af bilen blev standset og blev sigtet for hastighedsovertrædelsen. Politiet havde dog lidt svært ved at identificere føreren ud fra de oplysninger, som han gav til politiet. Der var ikke helt overensstemmelser mellem de forskellige fakta, men til sidst lykkedes det at få føreren identificeret som en 36-årig mand fra Dronninglund. Han var eftersøgt af Nordjyllands Politi til genindsættelse til afsoning af en frihedsstraf, så han blev anholdt i den anledning. Den 36-årige blev inden afleveringen til Kriminalforsorgen sigtet for både hastighedsovertrædelsen, manglende førerret og bevisforvanskelse ved at have oplyst forkerte oplysninger til politiet, så der var risiko for, at en uskyldig kunne blive udsat for straf. Den 36-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Indbrud i Perioden