Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/04/30 til 2020/05/12.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Drenge laver uro – Tornegården, Herfølge – Køge

Kl. 17.35 fik politiet en henvendelse fra en beboer i Tornegården om, at nogle drenge befandt sig på et græsareal, hvor de eksperimenterede med nogle plastflasker og formentlig nogle kemikalier. Af og til lød der nogle høje brag efterfulgt af røgudvikling. Politiet fik i området kontakt til en gruppe børn, som havde eksperimenteret lidt med nogle husholdningskemikalier og plastflasker, så flaskerne “eksploderede”. Børnene fik besked på at indstille eksperimenterne, inden nogen kom til skade, idet politiet anså deres adfærd som “drengestreger”.

Færdselsuheld – Ringvejen / Tøxensvej, Køge

Kl. 18.19 var der sket et færdselsuheld i det lysregulerede kryds Ringvejen – Tøxensvej, idet to biler var stødt sammen. Det viste sig, at en 26-årig mand fra Herning som fører af en varebil med automatgear var kørt ad Ringvejen mod nord. Da lyssignalet i lyskrydset viste rødt i hans færdselsretning, ville han bremse, men tog herunder fejl af bremser og speeder, fordi han ikke var vant til at køre i en bil med automatgear. Han fik derfor ikke standset for rødt lys, så han fortsatte ligeud og kørte ind i venstre side på en varebil, der blev ført af en 31-årig mand fra Strøby i forbindelse med et venstresving fra Tøxensvej ud på Ringvejen mod syd. Begge parter samt en passager i den 26-åriges bil slap alle uskadte fra sammenstødet, som politiet nu har optaget rapport om. Et bugseringskøretøj blev tilkaldt til fjernelse af den 26-åriges bil.

Eftersøgt mand i mistænkelig bil – Ølsemaglevej, Køge

Kl. 23.50 kontrollerede politiet en personbil, som politiet mærkelig henstillet på Ølsemaglevej tæt ved Kratvangen på et sted, som endte blindt. Politiet bemærkede, at der befandt sig to personer i bilen, der var mørklagt. I bilen, hvis nummerplader var efterlyste på grund af manglende betaling af lovpligtig ansvarsforsikring, befandt sig to mænd på 31 og 40 år fra Køge De blev kontrolleret, men kun den 31-årige havde politiets interesse. Han var nemlig efterlyst som udeblevet fra fogedretten i Roskilde, så han blev straks frihedsberøvet med henblik på fremstilling i fogedretten tirsdag. Inden politiet forlod stedet, blev bilens nummerplader afmonteret med henblik på afleveret til Motorstyrelsen.

Brandundersøgelse – Lammestrupvej, Borup – Køge

Kl. 01.58 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en personbil. Der opstod nogle høje brag ved bilbranden, og trods brandvæsnets indsats lykkedes det ikke at redde bilen, der udbrændte. Beboere i en nærliggende ejendom blev vækket og evakueret for en sikkerheds skyld. Ingen kom til skade ved bilbranden, hvis årsag nu undersøges nærmere af politiet.
Bilbranden skal måske kædes sammen med et nedbrændt shelter ved en nærliggende spejderhytte. Shelteret var også udbrændt, så der kun var gløder tilbage.
Under efterforskningen af brandsagerne fik politiet via noget overvågning mistanke til to mænd, der beskrives som: A: Mand, 15-20 år, 160-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: kasket og mørkt tørklæde foran munden, Iført: Lys jakke med hætte, mørke bukser. kondisko med mørk felt over tæer og ved hæl, lyst felt ved snørebånd/velcro og lys sål, Medbragte: lys rygsæk; og B: Mand, 15-20 år, 160-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: mørkt klæde foran munden, Iført: mørk jakke med hætte, lyse bukser og lyse kondisko med mørkt logo eller lign. midt på skoens yderside. De har i forbindelse med brandene været i området, hvorfor politiet gerne vil tale med dem for at få klarlagt, hvad deres ærinde har været.

Grundlovsforhør / straksdom – Indbrud i fritidshus – Strandvejen, Køge

Kl. 10.55 anmeldte en 41-årig kvinde fra Køge, at hun netop havde overrasket en fremmed mand i hendes fritidshus på Strandvejen. Manden havde åbenbart fundet en nøgle uden for huset, så han kunne skaffe sig adgang til huset, hvor anmelderen sidst havde været til stede for et par dage siden. Manden blev nu tilbageholdt, så politiet kunne kort efter anholde en spirituspåvirket, 48-årig mand fra Litauen, som tilsyneladende havde boet i huset i nogle dage. Han blev sigtet for indbrud og blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling. Retsmødet sluttede med en straksdom på 30 dages fængsel samt efterfølgende indrejseforbud i Danmark i 6 år. Den 48-årige forblev frihedsberøvet efter straksdommen, indtil afsoningen er afsluttet, og udsendelse af Danmark kan ske.

Mænd med pistollignende genstand i bil – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 23.13 standsede en patrulje en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. I bilen befandt sig en ædru, 30-årig mand fra Brøndby Strand som fører og en påvirket, 32-årig mand fra Strøby som passager. Ved kontrollen bemærkede politiet, at passageren var i besiddelse af noget, der meget kraftigt mindede om et håndskydevåben. Begge mænd blev derfor anholdt som mistænkte for overtrædelse af våbenlovgivningen. Det viste sig ved nærmere undersøgelse, at der var tale om en start-/gaspistil med magasin, men uden ammunition. Politiet foretog efterfølgende ransagning på den 32-åriges bopæl og fandt i den forbindelse dopingmidler, et knojern og en økse. Ved anholdelsen havde den 32-årige tillige været i besiddelse af knap et gram amfetamin, så han blev sigtet for ulovlig besiddelse af effekterne, som politiet fandt ved anholdelsen og ransagningen. Begge blev løsladt efter endt efterforskning og sagsbehandling, så den 32-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagerne.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Billesborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 00.52 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist var kørt i grøften, så en personbil var rullet rundt. Ulykken var blevet anmeldt af beboere tæt på uheldsstedet, idet de var vågnet ved lyden af hvinende dæk og lyden fra ulykken. I den forulykkede bil sad en 20-årig mand fra Herfølge fastklemt, men han blev reddet ud og bragt på skadestuen til behandling for mindre flænge i det ene ben, klemt brystkasse og buler i hovedet. Politiet fik endvidere udtaget en blodprøve af den 20-årige til nærmere undersøgelse for alkohol / euforiserende stoffer. Ingen øvrige trafikanter var impliceret i uheldet, der skete under kørsel i østlig retning ad Billesborgvej.

Mand stukket med kniv – Parkvej, Køge

Se særskilt pressemeddelelse udsendt i går søndag kl. 12.53.
Supplerende kan politiet oplyse, at offeret – en 22-årig mand fra Ringsted – er udskrevet fra sygehuset efter endt behandling for sine læsioner efter et voldeligt overfald.
Den hvide bil er identificeret af politiet, som har kontakt til dens ejer. Det er politiets opfattelse, at bilen er relateret til sagen, men hvordan kan politiet ikke oplyse nærmere om. Der er ikke foretaget hverken anholdelser eller sigtelser i sagen, der efterforskes som grov vold.

Uro og uorden – Boholtevej, Køge

Kl. 16.48 havde politiet en anmeldelse om, at en formentlig spirituspåvirket og afvigende mand gik rundt på vejen, hvor han bl.a. råbte ad forbipasserende og dermed skabte utryghed. Politiet kunne ved ankomsten til stedet, at der var tale om en kraftigt spirituspåvirket, 48-årig mand fra Køge, som tidligere også havde skabt tilsvarende problemer i lokalområdet. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og sendt til sin bopæl i nærheden for at sove rusen ud. Politiet fulgte ham til dørs, hvorefter han pludselig inde på sin bopæl gik amok og bl.a. ville springe ud over altanen. Den 48-årige blev derfor frihedsberøvet med henblik på afrusning og til en lægelig vurdering af, hvorvidt han skulle tilbydes hjælp. Det endte med, at den 48-årige efter afrusning på politistationen i Roskilde blev indlagt på et hospital omkring midnat til fornøden hjælp på grund af hans mentale tilstand.

Vold mod kvinde – Parkvej, Køge

Kl. 1634 anmeldte en 49-årig kvinde fra Køge sig umotiveret overfaldet af en fremmed mand, der pludselig overfaldt hende, da hun gik ad Parkvej, medens hun talte i telefon. Manden kom springende ud fra et buskads og overfaldt hende med adskillige knytnæveslag mod kroppen, flere klem om torsoen og riven i håret. Da et vidne gjorde opmærksom på sin tilstedeværelse, gik manden i den retning, hvorfra han var kommet. Efter anmeldelsen til politiet holdt kvinden øje med manden, som politiet kort efter kunne anholde. Der var tale om velkendt, 48-årig mand fra Køge, der ved anholdelsen var påvirket af både stoffer og alkohol. Han blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor han blev sigtet og afhørt til sagen. Den anholdte blev tillige undersøgt af en læge til vurdering af, hvorvidt manden kunne have behov for hjælp i øvrigt. Det var der ikke lægelig begrundelse for, hvorfor manden blev løsladt efter endt sagsbehandling. Inden sagen bliver afgjort strafferetligt, vil politiet dog i samarbejde med kommunen og andre relevante samarbejdspartnere forsøge at få tilbudt personlig hjælp til manden, så han ikke f.eks. begår overfald eller er til ulempe for øvrige i det offentlige rum.

Cyklist på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 06.40 fik politiet oplysninger om, at en cyklist kørte ad motorvejen mod syd og befandt sig omkring rastepladsen i Karlslunde. Politiet kørte ud på motorvejen og traf en ædru, 80-årig cyklist fra Greve. Han oplyste, at han var på vej til Solrød og ikke kunne finde anden vej dertil end ad motorvejen. Politiet fik ham god gelejdet væk fra motorvejen, så han kunne fortsætte sin cykeltur i mere trygge og reglementerede omgivelser.

Løsladelse – Beluring ind ad vinduer – Dalgasvej, Køge

Politiet løslod den 52-årige mand fra Køge, som var blevet anholdt sent tirsdag aften efter et forsøg på beluring af en påklædt pige ind ad vinduer på en adresse på Dalgasvej, Køge Han blev sigtet for at have gået ind på privat området og herfra taget fotos / beluret en påklædt pige gennem vinduer ind på hendes værelse. Den 53-årige blev afhørt til sagen og løsladt i løbet af formiddagen uden fremstilling i grundlovsforhør. Han er fortsat sigtet i sagen, som han vil høre nærmere om, når sagen skal afgøres.

Verbal uterlighed over for kvinde – Ølby, Køge

Kl. 10.30 anmeldte en 29-årig kvinde fra København N, at hun kl. ca. 08.15 i S-toget fra Køge mod Ølby S-station var blevet verbalt antastet af en fremmed mand, der havde ønsket sig sex med anmelderen. Dette havde hun dog afvist, hvorefter manden havde beskyldt hende for at lyve. Anmelderen var blevet utryg ved manden, da hun havde befundet sig alene i togvognen. Den fremmede mand antastede hende ikke fysisk og stod af toget på Køge Nord S-station. Han blev beskrevet som A: Mand, Dansk af udseende, ca. 30 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: Løstsiddende blå dunjakke, sort bluse, mørke benklæder og gummisko. Politiet har optaget en rapport om blufærdighedskrænkelse for at få manden identificeret.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden i S-toget, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Ringvejen / Blegdammen / Ringstedvej, Køge

Kl. 14.41 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i det lysregulerede vejkryds, hvor to personbiler var stødt sammen. Ingen af de to parter var kommet til skade ved uheldet, der skete, efter at en 36-årig mand fra Køge var kørt ad Ringvejen mod syd i den hensigt at fortsætte ligeud i sydlig retning i lyskrydset. Samtidig kørte en 24-årig mand fra Bjæverskov ad Blegdammen mod vest i den hensigt at fortsætte videre ad Ringstedvej mod vest. Midt i krydset blev den 24-åriges bil ramt på højre side af den 36-åriges bils front. Begge biler fik skader som følge af sammenstødet, som politiet nu undersøger nærmere i et forsøg på at finde ud af, hvad lyssignalerne viste i de to parters færdselsretninger umiddelbart inden sammenstødet i krydset. Ingen vidner gav sig kende over for politiet, som forlod uheldsstedet kl. ca. 15.50 efter afsluttet oprydning og borttransport af de implicerede biler.

Politiet i Køge hører gerne fra vidner, der måtte have overværet uheldet i lyskrydset. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kørsel i frakendelsestiden / kørsel frem mod rødt lys – Køge Bugt Motorvejen / Mosede Landevej, Karlslunde – Greve

Kl. 19.00 ville færdselspolitiet, der kørte patrulje i en patruljebil med videoudstyr, standse en bilist, der kørte ad Køge Bugt Motorvejen. Bilisten kørte fra motorvejen mod lyskrydset ved Mosede Landevej, men fortsatte trods rødt lys i lyskrydset ud på Mosede Landevej. Der skete dog ikke noget uheld, og af patruljebilens video fremgik det, at bilisten var ca. 150 meter fra stoplinjen, da lyssignalet skiftede til rødt. Bilisten viste sig at være en 20-årig mand fra Brønshøj, som i forvejen var frakendt kørekortet. Han blev derfor sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven, og bilejeren – en 40-årig mand fra Greve – blev efterfølgende sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person uden kørekort. Begge kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne er blevet afgjort.

Forsøg på beluring – Dalgasvej, Køge

Kl. 23.40 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var tilbageholdt som mistænkt for at beluret en pige ind ad vinduerne. Et vidne var bekendt med, at en mand tidligere havde været i området for belure samme pige ind ad vinduerne og var gået udenfor, da han fik oplysninger om, at lureren måske igen var i området. Efter lidt observation fik vidnet kontakt til den mistænkte lurer, som forsøgte at flygte, men forgæves. Politiet kunne derfor kort efter foretage anholdelse af en 52-årig mand fra Køge som mistænkt for beluring / forsøg på blufærdighedskrænkelse. Ved undersøgelse af den anholdtes mobiltelefon fandt politiet indikationer på rigtigheden af mistanken, idet der var fotos gennem rude ind på et værelse med en påklædt pige, som er blevet identificeret og underrettet om sagen. Den 52-årige er fortsat i politiets varetægt, idet politiet i forbindelse med en ransagning af hans bopæl også har beslaglagt IT-udstyr, der skal undersøges nærmere, inden politiet afgør, om han skal løslades eller fremstilles i grundlovsforhør.

Hurtige bilister / narkokørsel uden førerret mv. – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 1253 filmede færdselspolitiets videovogn en personbil, der kørte med mindst 170 km/t i sydgående retning, selv om højst tilladte hastighed er 110 km/t ifølge skiltningen på motorvejen. Bilisten var en 49-årig mand fra København N, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen og for at have glemt at medbringe kørekortet under kørslen. Sigtelserne vil ud over en bøde også medføre en påstand om betinget frakendelse af kørekortet. Den 49-årige oplyste til patruljen, at han havde travlt, idet han skulle nå en færge.
Kl. 13.14 kørte færdselspolitiets videovogn i nordgående retning på motorvejen og fik nu øje på en anden hurtigkørende personbil, som blev målt til at køre med mindst 171 km/t, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen var 110 km/t. Bilisten var en 22-årig mand fra Ringsted, som ikke måtte være fører af bilen, fordi politiet havde inddraget hans førerret i april 2020 på grund af seks andre verserende sager om kørsel i narkotikapåvirket tilstand alene i år. Den 22-årige blev også i forbindelse med denne kørsel skønnet påvirket af hash under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Politiet fandt ikke grundlag for beslaglæggelse af den 20 år gamle bil, han kørte i, fordi bilen er ejet af en anden end sigtede selv. Bilejeren kan dog forvente at høre nærmere fra politiet, som mistænker bilejeren for at have overladt føringen af bilen til en person uden førerret. Den 22-årige fartbilist vil nu få samlet sine sager og vil derfor kunne forvente at høre nærmere fra politiet, når de mange sager skal afgøres.

Påvirket mand til ulempe for borgere – Køge

Kl. 12.13 fik politi en henvendelse om en fuld mand, der skulle sparke ud efter forbipasserende under hans ophold i Nørregade ved Torvet. Da politiet kort efter nåede frem, var den 48-årige mand fra Køge faldet til ro og forholdt sig rolig, så politiet vurderede, at han ville være i stand til at klare sig selv efter en belæring om anstændig adfærd i det offentlige rum.
Kl. 15.17 fik politiet endnu en henvendelse om en meget spirituspåvirket mand, der ved en pølsevogn på Torvet råbte ad de tilstedeværende og dermed var til ulempe. Politiet traf ham i et roligere gemyt på Torvet og gav ham igen besked om at opføre sig ordentligt.
Kl. 17.10 havde den samme mand ifølge en anmeldelse igen skabt utryghed på Torvet, hvor han havde fulgt efter unge piger, ligesom han virkede truende over for andre tilstedeværende. Politiet fik kort efter denne anmeldelse igen kontakt til den stadig kraftigt spirituspåvirkede mand, som nu blev frihedsberøvet med henblik på afrusning i detentionen på politistationen i Roskilde og for at få skabt trygge forhold i de centrale dele af Køge Han blev løsladt tirsdag formiddag, og politiet vil nu prøve at arbejde med mulighed for at tilbyde manden hjælp, så fremtidige seancer som i går mandag kan undgås fremadrettet.

Hurtig narkobilist uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 19.25 målte færdselspolitiet den af to bilister, der formentlig kørte om kap ad motorvejen, hvor højst tilladte hastighed er 110 km/t jf. skiltningen. En personbil blev målt til at køre mindst 165 km/t og blev ført af en 23-årig mand fra Ishøj. Han var i forvejen frakendt sit kørekort og blev i øvrigt kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, fordi han forinden var blevet testet positiv på påvirkning af hash under kørslen. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Fund af flere tyvekoster – Køge

Kl. 08.40 fik politiet en henvendelse fra en borger på Kongebrovej, som var blevet spurgt om hjælp af en bilist, der pludselig var kommet til stedet. Den mandlige fører havde virket aggressiv i sin adfærd, hvorfor borgeren, der ikke kendte manden, havde ringet til politiet. Manden var nu gået fra stedet, men blev af en patruljen truffet i nærheden. Der var tale om en 31-årig mand fra Køge, som blev anholdt, da han var i besiddelse af både NemID og et betalingskort tilhørende en anden person samt ulovlige stoffer i form af små mængder amfetamin og lidt dopingmiddel. Ved ransagning af hans bil fandt politiet en golfkølle og et jernrør, der ud fra deres placering i bilen og tilvirkning ansås for at være slagvåben. Efterfølgende ransagede politiet mandens bopæl, hvor politiet fandt flere mobiltelefoner og PCere, som nu undersøges nærmere af politiet for at finde ud af, om der kunne være tale om tyvekoster. Den 31-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når de beslaglagte effekter er undersøgt.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 16.25 standsede politiet en personbil, hvis fører netop var kørt fra rastepladsen Karlslunde i nordgående retning, med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Politiet havde fået oplysninger om, at køretøjets ejer ikke havde noget kørekort, og det viste sig, at det netop var køretøjets ejer – en 47-årig mand fra Charlottenlund – som sad bag rattet. Han havde ikke gået generhvervet sin førerret efter udløbet af en frakendelse af kørekortet i 2019, så han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i bilen. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i den overtrædelse af færdselsloven. Hans personbil blev derfor beslaglagt med henblik på senere konfiskation, hvorfor den 47-årige vil blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation skal afgøres.

Hurtig bilist på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 18.29 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med en gennemsnithastighed på mindst 182 km/t i nordlig retning på Køge Bugt Motorvejen i det regnfulde vejr, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t. Der var tale om en personbil ført af en 21-årig mand fra Kastrup, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, som han i øvrigt kunne se på politiets videooptagelse af ham. Ud over en bøde kan den 21-årige nu også forvente en påstand om frakendelse af kørekortet.

Uro og uorden – Nylandsvej, Køge

Kl. 21.53 anmeldte en lokal borger, at der blev affyret fyrværkeriraketter i området. Anmelderen kunne se lysglimt og høre høje brag. Politiets patrulje, der kørte til området straks efter anmeldelsen, kunne ikke finde nogen personer, der kunne drages til ansvar for ulovlig brug af fyrværkeri på dette tidspunkt af året. Politiet forlod derfor området kort efter.

Indbrud i Perioden

Ådalen, Køge
Salbyvej, Køge