Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2020/06/19 til 2020/06/30.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i motorcykel – Strandlodsvej, Køge

Kl. 18.36 rykkede brandvæsnet og politiet ud til brand i en motorcykel, der stod på en privat adresse. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, hvis årsag nu skal undersøges nærmere, da der ikke var nogen naturlig forklaring på brandens opståen. I forbindelse med branden skete der kun skade på motorcyklen, der ejes af en 52-årig mand fra Køge

Spirituskørsel på hurtig knallert – Ahornvej, Lille-Skensved, Køge

Kl. 20.42 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 57-årig mand fra Lille-Skensved for spirituskørsel på en lille 30-knallert, som så også viste sig at kunne køre hurtigere end tilladt. Ved kontrol på et rullefelt blev knallerten målt til at kunne køre mindst 52 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Politiet løslod den 57-årige, efter at han havde fået udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Tricktyve på spil – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 13.24 fik politiet en anmeldelse om, at der var stjålet kontanter fra en møbelforretning. En ansat i forretningen forklarede, at et udenlandsk par havde henvendt sig i møbelforretningen, hvor de havde virket meget interesseret i en sofa. Den udenlandske kvinde havde stillet en masse spørgsmål og herefter forlod hun butikken. Den udenlandske mand var i mellemtiden forsvundet fra forretningen. Efterfølgende opdagede den ansatte i forretningen, at der manglede et kontantbeløb fra forretningens baglokale.
Den udenlandske kvinde beskrives som: 170-175 cm. høj, 40-45 år, alm. af bygning, italiensk af udseende, sorte leggins, hvid top. sort ml. langt hår sat op.
Den udenlandske mand beskrives som: 170-175 cm. høj, 40-45 år, alm. Af bygning, italiensk af udseende, mørk trøje, mørke bukser, Kort håret, håret var sat.
Kontakt politiet på 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Billesborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 20.19 blev en færdselspatrulje opmærksom på en personbil, som kørte af Billesborgvej i vestlig retning. Patruljen besluttede at lave en rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Patruljen mistænkte, at føreren af bilen, en 42-årig mand fra Herfølge, var påvirket af alkohol. Dette blev bekræftet af et pust i et alkometer. Manden blev derfor sigtet og var anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve. Når resultatet af blodprøven foreligger, vil manden få afgjort sagen.

Spirituskørsel – Vordingborgvej, Køge

Kl. 06.51 fik politiet en anmeldelse fra et vidne om, at en bilist var ankommet i bil til en tankstation, og at denne mand muligvis var påvirket af alkohol. Politiet kom frem til stedet, hvor de træf en 20-årig mand siddende i en bil. Et blæs i politiet alkometer viste, at manden havde en promille over det tilladte, og manden blev sigtet for spirituskørsel. Politiet mistænkte desuden, at manden var påvirket af euforiserende stoffer. I mandens mavebælte fandt politiet en pose med 0,52 gram kokain, som blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Da manden var meget opfarende og aggressiv, blev han anholdt. Manden fik udtaget en blodprøve og derefter blev han taget med på politistationen, hvor han blev anbragt i detentionen til afrusning. Når resultatet af blodprøven er klar, vil manden få afgjort sine sager.

Smykkesælgere fik bøde – Holbæk / Køge

Kl. 14.03 fik politiet en henvendelse om, at to udenlandske mænd ved supermarkedet Lidl, Tåstrup Møllevej, Holbæk, havde forsøgt at sælge guldsmykker. De var kørende i en bil af mærket Audi med udenlandske nummerplader. De lykkedes dog ikke med deres ærinde, og politiet fandt ikke mændene i området.
Kl. 16.19 fik politiet så en ny anmeldelse om to udenlandske mænd kørende i en bil af mærket Audi og med udenlandske nummerplader. Mændene befandt sig ved transportcentret, Nordhøj, Køge, hvor de havde henvendt for at sælge en “guld”-ring for at skaffe penge til brændstof. Politiet fik kontakt til to rumænske mænd på 37 og 41 år, som begge blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet de på en påtrængende måde havde forsøgt at sælge smykker og dermed forstyrrede den offentlige orden. Begge fik afgjort deres sag straks med en bøde, som de betalte, inden de blev løsladt.

Færdselsuheld – Valløvej, Køge – Køge

Kl. 10.03 var en 78-årig mand fra Birkerød forulykket med sin personbil, efter at han var kørt ad Valløvej mod nord. Han var i venstre side af vejen kørt ind i et vejtræ, men ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet. Den 78-årige blev kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader. Ifølge hans egen forklaring var han blevet forvirret og uopmærksom på grund af bilens GPS, så han var trukket for langt over i modsat side af vejen. Den smalle vej spærret i begge retning indtil kl. ca. 11.00, hvor et bugseringskøretøj fik afhentet den 78-åriges bil.

Spirituskørsel – Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Kl. 21.28 anholdt og sigtede politiet en 53-årig mand fra Næstved for spirituskørsel i en personbil, som han førte i sydgående retning på motorvejen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 16.18 var en 21-årig kvinde fra Slagelse som fører af en person ikke opmærksom på, at de forankørende bremsede op. Hun påkørte derfor bagenden af den forankørende personbil ført af en 51-årig mand fra Herlev, som havde bremset op på grund af kødannelse. Sammenstødet skete i overhalingssporet i det sydgående spor, så sammenstødet medførte kødannelse bagud til motorvejsudfletningen i Køge Skiltevogn afspærrede uheldsstedet, indtil oprydning mv. var afsluttet kl. ca. 17.45.

Blufærdighedskrænkelse – Søsvinget, Køge

Kl. 16.19 anmeldte en 66-årig kvinde fra Køge, at hun kl. ca. 16.00 var blevet forulempet af en fremmed mand, da hun gik på en sti ved Hastrup-søerne i retning mod Søsvinget. Manden trak pludselig sine bukser ned foran anmelderen, samtidig med at manden tog sit lem i hånden og foretog onanibevægelser. Anmelderen skældte manden ud og fortsatte sin gang væk fra området. Krænkeren blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 45-50 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: Pastelgrøn T-shirt, grå joggingbukser og briller. En patrulje ledte efter manden i området, men fandt ham ikke.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området, eller som kan identificere manden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel uden førerret – Bådehavnen, Køge

Kl. 21.00 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Herfølge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af. Den 24-årige havde ikke generhvervet sin førerret efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet, så sigtelserne mod ham kom også til at omfatte den overtrædelse af færdselsloven. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om kokain) løslod politiet den 24-årige, som kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Motorcyklist forulykket – fører flygtet – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 21.10 ønskede en patrulje at standse en motorcyklist, der kørte ad Niels Juels Gade mod øst og videre ad Ivar Huitfeldtsvej mod syd. Den mandlige fører af motorcyklen anvendte ikke styrthjelm under kørslen, men ønskede i øvrigt ikke at tale med politiet. Han satte hastigheden op og kørte bl.a. på cykelstien og over for rødt lys ved S-togsstationen for at slippe væk fra politiet. Da politiet senere nåede frem til fodgængerfeltet ved teaterbygningen, lå motorcyklen forulykket på stedet. Føreren var dog stukket af til fods og blev ifølge vidner måske set i området ved Søndre strand på en sti bag et hotel. Trods eftersøgning i området med bl.a. en hundepatrulje fandt politiet ikke frem til føreren, men motorcyklen blev sikret til nærmere undersøgelse af bl.a. ejerforholdene. Motorcyklen viste sig at være blevet solgt gennem flere led uden den fornødne omregistrering. Den flygtede fører blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 20 år, 180-185 cm, Iført: Mørk kasket, lys trøje og kun 1 sko. Han formodes at være sluppet uskadt fra uheldet på motorcyklen.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket føreren på flugten væk fra uheldsstedet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Truende mand indlagt – Valløby, Køge – Stevns

Kl. ca. 0400 rykkede politiet ud til en privat adresse i Valløby, hvor en lokal 42-årig mand bor. Årsagen til udrykningen var, at han flere gange tidligere på natten havde ringet til både politiet og andre, som havde fået oplyst, at han var ked af det, men også at han kunne finde på slå nogen tilfældige mennesker ihjel. Efter at politiet havde fået identificeret og lokaliseret manden, rykkede politiet ud til hans bopæl for at få kontakt til ham under fornøden sikkerhed for politiet og øvrige personer i området. Kl. 05.55 fik politiet kontakt til den 42-årige, der blev frihedsberøvet og senere undersøgt af en læge på politistationen i Roskilde. Herefter ønskede manden at få den nødvendige hjælp og lod sig indlægge på et sygehus til psykiatrisk behandling. Manden blev ikke sigtet for noget i anledning af sine meget ukonkrete og truende udtalelser i forbindelse med sine telefonsamtaler tidligere på natten.

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Ringsbjergvej, Tureby – Køge

Kl. 18.33 var en 30-årig mand fra Køge forulykket i sin personbil under kørsel ad Ringsbjergvej mod øst. Af ukendte årsager havde han mistet kontrollen over bilen, så han påkørte en lygtepæl og et elskab. Efter uheldet stak han af fra bilen, men blev forfulgt af flere personer, der kunne fortælle den tilkaldte patrulje, hvor man befandt sig. Efter en længere jagt til fods kunne politiet kl. 18.47 foretage anholdelse af den 30-årige, der blev skønnet påvirket af både alkohol og narkotika. Han havde heller aldrig erhvervet sig et kørekort, så han blev også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Den 30-årige, der var sluppet uskadt fra uheldet, blev løsladt efter udtagelse af blodprøver og afhøring til sagerne. Ingen øvrige trafikanter var impliceret i uheldet.

Narkokørsel – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 12.53 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 32-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi politiet i foråret 2019 havde inddraget hans førerret. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og samtidig gjort bekendt med, at han efter flere sager om både kørsel uden førerret og narkokørsel fik beslaglagt sin personbil med henblik på senere konfiskation. Han vil derfor blive indkaldt til et restmøde, når sagerne og spørgsmålet om endelig konfiskation skal afgøres.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 06.48 lørdag morgen rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor flere personer var flygtet fra et køretøj, der var involveret i uheldet. Det viste sig, at uheldet var sket i det nordgående spor på motorvejen tæt ved Greve S-afkørslen. En 30-årig mand kørte i en varebil i nordgående retning, da han pludselig blev ramt af en bagfra kommende personbil, som ramte på venstre side af bagkofangeren. Begge parter standsede i nødsporet, hvorefter tre-fire personer fra personbilen tog flugten i østlig retning. Der var tale om en dansk bil, som politiet fik transporteret ind til nærmere undersøgelse. Ved en foreløbig ransagning havde politiet både fundet lidt skunk og værktøj, der kunne bruges til f.eks. indbrud. Undersøgelsen har også til formål at få identificeret føreren ud fra de spor, som politiet måtte finde i køretøjet. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet.

Narkokørsel i stjålet bil – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 11.30 ville politiet kontrollere en personbil og dens fører i forbindelse med kørsel ad motorvejen i nordgående retning. Føreren af personbil ønskede dog ikke at standse og kørte via motorvejens af- og tilkørsel 31a af og kort efter på motorvejen igen med høj hastighed i et forsøg på at køre fra politiet. Bilisten fortsatte videre ad motorvejen i nordlig retning, så Københavns Vestegns politi blev underrettet om sagen. Patruljer herfra fulgte efter bilisten, der kl. 11.44 blev standset udramatisk og anholdt på Ballerup Boulevard i Ballerup. Der var tale om en 32-årig mand fra Slagelse, som var frakendt kørekortet, og som kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen. Personbilen, han kørte i, var meldt stjålet fra en autoforhandler i Køge, som også havde fået stjålet et par nummerplader, der sad på den 38-åriges bil. Den 38-årige var i øvrigt efterlyst som udeblevet fra afsoning af en frihedsstraf, hvilket ifølge ham selv var årsagen til den hensynsløse kørsel. Efter afsluttet sagsbehandling blev han overgivet til Kriminalforsorgen til afsoning.

Anmeldelse om skud – Karlemosevej, Køge

Kl. 22.20 anmeldte en jæger med bopæl i området, at der på stien bag bebyggelsen havde lydt noget, der kunne minde om et skud. En motorcykelbetjent havde tilfældigt været i området og også hørt lyden, der mindede om fyrværkeri. En patrulje kørte dog efterfølgende til området, men fandt ikke tegn på andet, end at der var tale om formentlig fyrværkeri. Politiet traf ikke nogen sårede eller andre, der havde været udsat for noget personfarligt i området.

Tyveri fra genbrugsplads – Pilebækvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 20.14 anmeldte en opmærksom, 29-årig mand fra Bjæverskov, at han undrede sig over, at to mænd gik rundt på genbrugspladsens område ved elektronikafdelingen. Samtidig holdt en bil med åben bagagerumsklap på vejen udenfor. Ved politiets ankomst til stedet var der ingen personer, hvis signalement passede på de to mænd, men bilen holdt stadig på stedet. Politiet fik kontakt til et vidne, som oplyste, at to mænd gemte sig i området. En hundepatrulje fandt frem til de to mænd, som begge blev anholdt som mistænkte for tyveri fra genbrugspladsen. Der var tale om en 34-årig mand fra Hårlev og en 38-årig mand fra Køge Den ene var i besiddelse af en bilnøgle, der passede til bilen med den åbne bagagerumsklap, så de blev begge sigtet for tyveri af diverse elektronik fra genbrugspladsen. Begge nægtede kendskab hertil, og de blev begge løsladt efter afhøring til sagen. Politiet vil dog senere kontakte dem, når sagen skal afgøres.

Brandundersøgelse – Lidemarksvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 03.17 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et køretøj. Det viste sig, at der var gået ildebrand i en ældre lastbil, som trods brandvæsnets indsats udbrændte. Der opstod mindre sodskader på et nærtstående hus. Brandårsagen skal undersøges nærmere af politiet, som vil kigge nærmere på, om der kan være sket en kortslutning i et ladestik, som lastbilen altid var tilsluttet.

Nyslået græs startede brand – Vemmedrupvej, Bjæverskov

Kl. 03.05 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand, der var opstået i en kompostbeholder. Branden heri havde bredt sig til et nærliggende hegn og en brændestabel, inden brandvæsnet fik ilden slukket. Også et træskur fik mindre varmeskader som følge af branden. Ifølge brandvæsnet var den mest sandsynlige brandårsag, at nyklippet græs i kompostbeholderen havde udviklet så megen varme, at en brand i kompostbeholderen var opstået. Ingen personer kom til skade ved branden.

Indbrud i Perioden

Brombærvej, Køge
Acacievej, Strøby Egede, Køge
Natskyggevej, Køge