Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2019/05/09 til 2019/05/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Hash og haglpatroner – Køge Station, Køge

Kl. 1618 traf politiet en 32-årig mand uden fast bopæl, der kunne mistænkes for at være i besiddelse af narko. Politiet visiterede manden, der havde 2,5 gram hash og to haglpatroner på sig. Han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og våbenloven, og politiet beslaglagde de fundne ting. Han vil senere høre fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel uden kørekort og forsikring – Søndre Viaduktvej, Køge

Kl. 2123 fik politiet en anmeldelse om, at en bil blev ført usikkert. En patrulje fandt frem til personbilen, der blev ført af en 44-årig mand fra Køge Han var påvirket af spiritus, han havde ikke et gyldigt kørekort, og han havde ikke betalt sin forsikring. Politiet sigtede og anholdt derfor mand, der blev tage med og fik udtaget en blodprøve. Politiet tog nummerpladerne på bilen med på grund af forsikringssagen. Den 44-årige blev herefter løsladt og nu afventer politiet resultatet af blodprøven, der skal fastlægge førerens promille.

Uvejr skabte problemer – Køge, Holbæk, Kalundborg

Køge:

Kl. 0150 gik en tyverialarm og en røgkanon i en fritidsbutik på Torvet i Køge Flere grupper på alarmen var gået, men da politiet kom frem var der ingen tegn på indbrud. Alarmen formodes derfor at være gået som følge af lynnedslag i uvejret.
Kl. 0213 på Køge Bugt Motorvejen afk. 32, Køge kom meldinger om vand på kørebanen under broen.

Tyveri fra biler – Karlslunde – Greve og Bjæverskov – Køge

Natten til tirsdag blev der lavet flere indbrud i biler i den østlige den af kredsen.

Hindbjerg i Karlslunde – Greve blev kort efter midnat knust en rude i en BMW, hvor der blev stjålet rat, midterkonsol og instrumentpanel.

Hedager i Greve blev der mellem kl. 22 og kl. 10 knust en siderude og stjålet radio og navigation fra en VW.

Karslunde Mosevej i Karlslunde – Greve fik endnu en BMW knust en siderude. Der blev stjålet et instrumentpanel med navigation og midterkonsollen blev ødelagt.

Egevej i Vemmedrup, Bjæverskov – Køge blev der knust en rude på en BMW, hvor der blev stjålet airbag, navigationssystem, instrumentpanel og klimasystem.

Beruset mand bortvist fra Køge Station – Jernbanegade, Køge

Kl. 0946 ringede en borger til politiet, fordi en beruset mand lå foran elevatoren på togstationen og var til ulempe. Anmelderen havde selv forsøgt at få manden til at fjerne sig fra stedet, så passagerer havde mulighed for at komme med elevatoren, men uden held. Politiet kørte derfor til stationen og vækkede en 40-årig mand fra Høje Taastrup. Patruljen hjalp ham på benene, så han kunne finde hjem og sove branderten ud.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen samt fund af narko – Langelandsvej, Køge

Kl. 2218 henvendte politiet sig til en gruppe unge mennesker, der havde taget ophold bag et supermarked på Langelandsvej i Køge De unge fik travlt med at smide noget fra sig ind i et buskads, hvorfor politiet sendte narkohunde til stedet. Under søgningen fandt hundene salgsposer med både hash og kokain, mens en af personerne, en 23-årig mand fra Grønland på stedet ikke ville følge politiets anvisninger under visitation og ransagning af køretøjer. Derfor blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Kørsel med narko i blodet uden førerret, Vordingborgvej, Køge

Kl. 0318 stoppede politiet en 28-årig mand fra Ishøj, der førte en personbil uden førerret, samtidig med han var påvirket af både kokain og cannabis. Han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, og han vil senere høre nærmere om de to sager, der bliver afgjort samlet.

Kørsel påvirket af narko uden førerret, Kongsberg Alle, Køge

Politiet standsede en 29-årig kvinde fra Køge kl. 0350, da hun sad bag rattet i en personbil uden at have førerret, og selvom hun var påvirket af narkotika. Kvinden blev anholdt og sigtet, og fik udtaget en blodprøve. Hun vil senere høre mere fra politiet om sagerne.

Lørdag – søndag:

Færdselsuheld – Slimmingevej / Vordingborgvej, Tureby – Køge

Kl. 1537 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, som en personbil og to cyklister var impliceret i. Det viste sig, at en 33-årig kvinde fra Køge i en personbil var kørt ad Slimmingevej mod øst, inden hun i krydset ville foretage svingning til venstre ad Vordingborg mod nord. I forbindelse med svingningen blev hun på sin venstre side påkørt af to cyklister, der på cykelstien kørte ad Vordingborgvej mod syd. Begge cyklister, der anvendte cykelhjelm, væltede som følge af uheldet, men var tilsyneladende sluppet fra uheldet med diverse knubs. Den 33-årige kvindelige bilist kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om vigepligt.

Mistænkeligt forhold – Karlemosevej, Køge

Kl. 1603 modtog politiet en henvendelse fra en kvinde, der mente at have hørt et skud og set en mand i en grå frakke gå fra området i retning mod Ølbycenter medbringende et gevær. Politiet rykkede ud med flere patruljer i anledning af anmeldelsen og undersøgte området incl. S-togsstationen for personer med det opgivne signalement. Politiet rettede også henvendelse til anmelderen, der var lettere påvirket af alkohol, og som ikke kunne give yderligere oplysninger om sine iagttagelser. Da politiet ikke fandt tegn på, at skud var afgivet, eller i øvrigt fandt personer, der kunne virke mistænkelige, afsluttede politiet sine undersøgelser i området kl. ca. 1645.

Narkobilist uden førerret – Marksvinget, Køge

Kl. 0034 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde noget kørekort. Den 19-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til sagerne.

Knallertkørsel til ulempe – Dalgasvej – Hastrupsøerne, Køge

Kl. 1331 fik politiet en anmeldelse om, at 2-3 unge kørte på knallert omkring Hastrupsøerne. De kørte i høj fart uden hjelm og var til stor gene for de mange familier, der gik med småbørn omkring søen. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de ledte efter de omtalte knallerter uden at finde dem. Politiet fik en dialog med de unge de mødte i området om at køre forsvarligt, og de lovede at sprede budskabet til dem de kendte.

Uro og uorden- Havebo, Herfølge – Køge

Kl. 1603 anmeldte en beboer, at en mand opførte sig helt vanvittigt i området. Han var aggressiv, råbte, skreg og chikanerede alle mennesker på stedet. En patrulje kom frem, hvor de traf en 27-årig psykisk uligevægtig mand, der nu var faldet ned og der var ro i området igen. Politiet fik ikke flere anmeldelser om uorden på stedet.

Motorvejsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 1238 kom et alarmopkald om et uheld ved sammenfletningen mellem motorring 4 og Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning. En personbil, der blev ført af en 80-årig kvinde fra Vedbæk, kørte i anden vognbane, da en lastbil skulle foretage vognbaneskift fra tredje vognbane ind mod inderste spor. Lastbilen, der blev ført af en 60-årig mand fra Jyderup, og personbilen stødte sammen, så bilen blev skubbet ind i autoværnet. Ingen personer kom til skade ved uheldet. De forulykkede biler spærrede for motorvejen, og der blev tilkaldt en skiltevogn. Vejen blev genåbnet efter en halv times tid.

Brand i bil – Køgevej/Motelvej, Roskilde

Kl. 1440 brød en varebil i brand under kørslen. Brandvæsnet kom hurtigt frem og fik slukke ilden, og der skete ingen personskade. Politiet kom frem for at regulere trafikken på stedet, da vejen blev spærret mens slukningsarbejdet stod på. Da branden var slukket kunne bilen flyttes ind til siden, så trafikken igen kunne passere. Vejen var spærret i omkring tyve minutter.

Kørsel uden førerret – Køgevej, Ringsted

Kl. 1211 kørte en af færdselspolitiets civile patruljer bag en bilist, der under kørsel ad Køgevej pludselig foretog et venstresving, selv om han kørte i en vognbane med pilafmærkning til ligeudkørsel. Færdselspolitiet fik derfor bilisten standset, og bag rattet sad en 18-årig mand fra Ringsted. Han kunne ikke fremvise noget kørekort, da det viste sig, at han endnu ikke havde erhvervet sig et sådant. Politiet sigtede ham derfor for de to overtrædelser af færdselsloven. Han kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 1605 fik politiet den første af flere anmeldelser om en bilist, der kørte usikkert og slingrende ad Vestmotorvejen i østlig retning ved Bjæverskov. En 29-årig mandlig bilist fra Hvidovre var som følge af bilistens usikre kørsel fået ødelagt sit venstre sidespejl på bilen. Den 29-årige fulgte efter bilisten, der fortsatte videre ad Køge Bugt Motorvejen, hvor politiet fik standset bilisten. Der var tale om en 44-årige mand fra København Ø, som blev anholdt kl. 1619, da han var påvirket af spiritus under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagen løslod politiet den 44-årige bilist. Han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagen skal afgøres.

En af flere knallerttyve tilbageholdt – Fasanvej, Køge

Kl. 1745 kørte politiet til Fasanvej, hvor flere unge var ved at stjæle en lille knallert. Ved politiets ankomst stak de unge af, men politiet fik på Ibsensvej fat i en 17-årig ung mand fra Køge De fire øvrige unge mænd lykkedes med at stikke af fra politiet og samtidig at få den stjålne knallerten med sig. Politiet underrettede den tilbageholdtes far om sagen, så han kunne overvære afhøring af sønnen, der blev sigtet for at have stjålet en knallert sammen med de øvrige. Politiet forsøger nu at få identificeret de øvrige mistænkte, der beskrives som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 16-17 år, 175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Iført: Sort hættetrøje, sorte bukser; B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 16-17 år, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Iført: grå hættetrøje med mønster på brystet, sorte bukser; C: Mand, 15-20 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Iført: Sorte bukser, sort jakke, hvide sko; og D: Mand, 15-20 å r, Hudfa
rve: Brun. Politiet fandt efterfølgende den stjålne knallert efterladt på en græsplæne vest for Hastrupparken.

Hærværksmand overrasket – Fasanvej, Køge

Kl. 0022 fik politiet en anmeldelse fra en årvågen kvinde, som havde overrasket en mand ved en elevator i en opgang i en beboelsesejendom. Manden havde medbragt noget værktøj og havde afmonteret et bræt ved siden af elevatoren. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at en ledning til elevatoren var klippet over, ligesom nogle ledninger muligt til noget overvågning ved elevatoren også var ødelagt. Politiet foretog forskellige tekniske undersøgelser ved hærværket i forsøget på at få den mistænkelige mand identificeret. Han blev af vidnet beskrevet som: mand, spinkel af bygning, ikke så høj, iført sort tøj med hætte og maskering samt medbringende noget værktøj.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket noget mistænkeligt i området både i går aftes og i de seneste dage, hvor politiet har optaget en anden anmeldelse om hærværk mod kabler til videoovervågningen i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Hærværk – Gymnasievej, Køge

Kl. 0627 anmeldte en 49-årig kvinde fra Køge, at flere vinduer ind til hendes lejlighed netop var blevet knust, ligesom der også var sket skade på hendes hoveddør. Politiet kørte til området og fik med baggrund i oplysninger fra anmelderen kontakt til en 53-årig mand fra Køge, som blev anholdt på sin bopæl og sigtet for hærværket. Motivet skal formentlig findes i en uoverensstemmelse mellem de to involverede parter. Den 53-årige blev løsladt efter afhøring til sagen og kan nu ud over en strafferetlig afgørelse også forvente et erstatningskrav fra et boligselskab.

Ukrudtsbrænder satte ild i plankeværk – Pedersvej, Køge

Kl. 1151 kom et alarmopkald om brand i et plankeværk mellem to villaer. Politi og brandvæsen kom til stedet og ilden kom hurtigt under kontrol. Ilden blev begrænset til plankeværket og to havestole, der stod tæt ved. Branden var startet ved brug af en ukrudtsbrænder. Politiet optog rapport for at få klarlagt, om der var sket brud på beredskabsloven ved uforsigtighed med ild.

Pige gik på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 1416 fik politiet anmeldelse om, at der gik en pige i nødsporet langs motorvejen. En patrulje kørte til motorvejen, hvor de traf en 15-årig pige fra Greve, der var lidt nedtrykt. Hun blev kørt hjem til sin familie til fornøden omsorg.

Sygdom årsag til usikker kørsel – Solrød Strand/Køge

Kl. 1613 fik politiet flere anmeldelse om, at en personbil kørte usikkert og slingrende ad Jersie Strandvej og videre til Køge, hvor bilen havde kørt over for rødt lys. Politiet fandt frem til bilen i Køge og fik den standset. Føreren viste sig at være 69-årig mand fra Karise, som havde akut brug for lægehjælp. En ambulance kom frem og hentede den 69-årige, der blev kørt til sygehuset til undersøgelse og behandling.
Politiet vil gerne takke de opmærksommen bilister for at underrette politiet om den usikre kørsel. På den måde fik den 69-årige hjælp og der skete ingen skade på andre trafikanter.

Narkokørsel i høj hastighed – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 2125 foretog en motorcykelbetjent en hastighedsmåling af en tysk registreret personbil, der blev målt til at køre 182 km/t, på en strækning, hvor det højst var tilladt at køre 110 km/t. Føreren var en 23-årig mand fra Kolding, der med narkometeret blev testet positiv for hash. Han havde desuden 2,33 gram skunk (Hash) på sig. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Hastighedsforseelsen alene lægges op til en betinget frakendelse af førerretten og en bøde på 6500 kr. Når resultatet af blodprøven kommer, vil det vise sig, om strafpåstanden skal være højere.

Truende adfærd – Langelandsvej, Køge

Kl. 1317 fik politiet en henvendelse om, at en 29-årig kvinde fra Køge havde søgt tilflugt hos en nabo, da en mandlig bekendt havde været truende over for hende. Politiet kørte til stedet og foretog anholdelse af en 43-årig mand fra Tureby. Han var lettere påvirket af narkotika og blev efter en lægeundersøgelse anbragt hos politiet til afrusning. Politiet fik klarlagt, at den 43-årige havde opsøgt 29-årige kvinde på hendes bopæl, hvor han havde truet hende. Hun var dog løbet ud af lejligheden og havde søgt tilflugt hos en nabo. I kvindens lejlighed fandt politiet en økse og en kniv samt tegn på, at øksen var blevet hugget ned i et møbel. Ingen var kommet fysisk til skade i forbindelse med truslerne, som den 43-årige blev sigtet for og løsladt i løbet af aftenen efter en nøjere vurdering af omstændighederne i sagen. Den 43-årige er således fortsat sigtet i sagen, som han senere vil høre nærmere om fra politiets og anklagemyndighedens side.

Narkokørsel i stjålet bil mv. – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 1340 kontrollerede færdselspolitiet en personbil, der blev ført af en 25-årig mand fra Søborg ind på rastepladsen på motorvejen ved Karlslunde. Forinden var bilisten blevet målt til at køre med mindst 139 km/t mod højst tilladt 110 km/t ad motorvejen. Den 25-årige havde ikke nogen førerret og blev efter en narkometertest skønnet påvirket af både hash og kokain under kørslen. Han blev derfor anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve. Ved ransagning af bilen fandt politiet knap 1 gram kokain, en ulovlig peberspray, fem gram hash og seks gram skunk. Bilen havde han i øvrigt “stjålet” fra et familiemedlem, som ikke havde givet ham lov til at køre i bilen. Den 25-årige blev løsladt efter afhøring til de mange sigtelser og kan forvente at høre nærmere fra politiet.

Mand spyttet i ansigtet – Torvet, Køge

Kl. 1344 diskuterede en borger med en repræsentant for et politisk parti i forbindelse med et valgarrangement på torvet. Diskussionen blev videofilmet, hvilket ophidsede borgeren så meget, at han spyttede på den videofilmende mand. Manden blev ramt i både ansigtet og på kroppen. Politiet foretog få minutter senere anholdelse af en 57-årig mand fra Køge, som blev sigtet for vold og afhørt til sagen. Efter afsluttet efterforskning løslod politiet den 57-årige, som kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Slimmingevej, Tureby – Køge

Kl. 0206 fik politiet en melding om, at en varebil var forulykket og var kørt ind i et træ. Der var umiddelbart ingen personer ved varebilen. Politiet og redningsberedskabet kunne konstatere, at der var tale om et solouheld. Bilens motor var fortsat varm, hvorfor uheldet formodedes at være sket inden for kort tid før anmeldelsen. En hundepatrulje blev tilkaldt til at undersøge, om nogen kunne ligge kvæstet i nærheden, men patruljen fandt ingen tilskadekomne personer. Politiet forsøgte efterfølgende at få kontakt til køretøjets bruger, men forgæves, for at få klarlagt omstændighederne forud for uheldet. Et bugseringsfirma fjernede varebilen fra uheldsstedet, så den ikke gav anledning til yderligere anmeldelser. Varebilens bruger kan fortsat forvente en henvendelse fra politiet i anledning af uheldet, hvor der kun skete skade på varebilen.

Flygtede fra færdselsuheld – Klemmenstrupvej/Moltkesvej, Køge

Kl. 1933 kørte en 25-årige kvinde fra Køge ad Moltkesvej mod syd, da en knallert kørte frem for sin ubetingede vigepligt i krydset ved Klemmenstrupvej og påkørte fronten på den 25-åriges bil. Der var en passager bag på knallerten, da uheldet skete. Knallerten standsede efter uheldet, og føreren talte kort med den 25-årige kvinde, der havde tilkaldt politiet. Da knallertføreren hørte politibilen med udrykning i det fjerne, forsøgte han at køre fra stedet. En mandlig passager, der var med i den forulykkede bil holdt fast i knallertens bagagebærer, så den ikke kunne køre. Føreren af knallerten løb herefter fra stedet ad Klemmenstrupvej i vestgående retning. Da patruljen kom frem, viste det sig, at knallerten var stjålet. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men der skete skader på de to køretøjer. Politiet efterforsker nu sagen, for at forsøge at finde frem til føreren af knallerten.

Knallertføreren beskrives som: Yngre mand, sort kort hår. Han var iført sort hættetrøje med hvid lynlås, hvor hætten var trukket op om hovedet. Han var desuden iført en lyseblå halsedisse med sort mønster på.

Politiet vil gerne høre fra borgere, der har set uheldet ske eller som har set den beskrevne mand løbe ad Klemmenstrupvej muligvis i selskab med nogle andre yngre mænd. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Overvågning udsat for hærværk – Fasanvej/Hastrupparken/Langelandsvej, Køge

Kl. 1956 fik politiet en anmeldelse fra Køge Boligselskab om hærværk i et lejlighedskompleks, hvor kablerne til overvågningskameraerne i 45 opgange i Hastrupparken var blevet klippet over, så alle overvågningskameraerne blev afbrudt. Kablerne var sikret med stålrør, men disse var savet over. Derudover var 3 kameraer, der er opsat omkring kulturhuset på langelandsvej blevet knust. En patrulje kørte til stedet og lavede gerningsstedsundersøgelse. Hærværket skete natten til søndag omkring kl. 03.00, hvor overvågningen blev afbrudt.

Politiet efterforsker nu sagen og vil meget gerne høre fra borgere, der har bemærket noget i anledning af hærværket. Kontakt politiet, hvis du har set nogen lave hærværket eller hvis nogen personer har haft en mistænkelig adfærd i området natten til søndag. Ring til politiet på tlf. 114.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 0714 gled en chaufførs fod på bremsen, da en 25-årig mandlig lastbilchauffør fra Maribo ville bremse lastbilen, fordi der var opstået kø umiddelbart efter motorvejssammenfletningen ved Køge i det nordgående spor. Han forsøgte at undvige til venstre og ramte en varebil, som blev ført af en 56-årig mand fa Køge lige foran lastbilen. Varebilen snurrede rundt og standsede i nødsporet. Lastbilen ramte i vognbanen til venstre en personbil ført af en 53-årig mand fra Tureby. Ingen af parterne kom til skade, men der skete skade på de implicerede køretøjer. En tavlevogn afspærrede uheldsstedet, som var ryddet kl. ca. 0750.

Urolig og truende mand – Køge

Kl. 0842 fik politiet flere henvendelser om en mand, der gik truende rundt i området ved Boholtecentret. Politiet fik i området kontakt til en 47-årig mand fra Køge, der nu var faldet til ro. Ingen havde lidt overlast, og politiet vejledte ham om mindre truende adfærd i det offentlige rum.
Kl. 1042 fik politiet en ny anmeldelse om en truende mand, der befandt sig i området ved Køge S-station. Her fik politiet igen kontakt til den 47-årige, der igen var faldet til ro ved politiets tilstedeværelse. Han blev igen formanet om sin opførsel, der dog ikke havde medført, at nogen havde lidt fysisk overlast. Manden oplyste, at han efterfølgende skulle ud at rejse med toget, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere i anledning af hans adfærd.

Færdselsuheld – Vordingborgvej, Tureby – Køge

Kl. 1400 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en bil var kørt ind i et vejtræ. Ambulancepersonalet tog sig af en mulig tilskadekommen mandlig fører af bilen, hvis påkørsel af vejtræet havde bevirket, at træet var væltet ud over kørebanen. Der var ikke andre trafikanter i ulykken, der ifølge de foreløbige undersøgelse skete, da en 31-årig mand fra Herfølge kørte i en personbil ad Vordingborgvej mod syd. Politiet undersøger nu, om han kunne have talt i mobiltelefon under kørslen. Den 31-årige havde ikke pådraget sig behandlingskrævende skader som følge af uheldet, hvorefter han lod sig frivillig indlægge på et sygehus til behandling for mulig mental uligevægt. Under oprydningsarbejdet udbrød der pludselig ild i bilen, så brandvæsnet måtte tilkaldes til at foretage brandslukning til trods for, at politiet indledningsvist forsøgte at slukke ilden med pulverslukkere. Kort før kl. 1600 var vejen ryddet for det væltede træ og det havarede køretøj.

Brug af mobil afslørede hashbesiddelse – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 1455 bemærkede en af færdselspolitiets patrulje en varebil, hvis mandlige fører talte i mobiltelefon under kørslen. En 37-årig mand fra Gudme sad bag rattet i varebilen og blev indledningsvist sigtet for brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen. Da en narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen, blev han anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Varebilen blev ransaget, og herunder fandt politiet en klump hash på 103 gram, hvorom den 37-årige oplyste, at han netop havde købt på Christiania. Efter blodprøven og afhøring til sagerne løslod politiet den 37-årige, der mistænktes for at have været i besiddelse af hashen med henblik på videresalg. Han vil således høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Bilist overfaldet – Ølbycenter, Køge

Kl. 1551 anmeldte en 62-årig kvinde fra Ringsted telefonisk til politiet, at hun kl. ca. 1510 var blevet overfaldet af en anden bilist, da hun holdt på en handicapparkeringsplads. En anden bilist parkerede på handicapparkeringspladsen ved siden af anmelderen, der kunne se, at bilisten ikke var handicappet. Hun gjorde gennem et nedrullet vindue derfor bilisten opmærksom på, at han holdt på en særlig p-plads. Den mandlige bilist blev særdeles ophidset og tiltalte anmelderen i nedladende vendinger efterfulgt af flere slag mod hendes hoved og arm gennem det åbne bilvindue. Anmelderen blev vejledt om at få eventulle skader registreret hos en læge, inden hun skal afhøres mere indgående hos politiet i dag fredag i forsøget på at få identificeret bilisten. Han blev beskrevet som: mand, ca. 50 år, dansktalende, kraftig af bygning, iført grå langærmet trøje med lynlås. Han kørte i en ældre bil muligt af mærket Toyota Avensis.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket overfaldet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Humanitær eftersøgning – Møllevej, Borup – Køge

Kl. 1700 fik politiet en henvendelse fra moderen til en 5-årig dreng, som var forsvundet fra hendes bil, medens moderen kortvarigt havde været i et supermarked for at handle. Moderen havde ladet bilen være ulåst, og drengen var forsvundet uden sine sko. Politiet iværksatte en større eftersøgning med deltagelse af mange patruljer i de næste timer, indtil det blev klarlagt kl. ca. 2000, at den 5-årige dreng befandt sig i god behold hos et familiemedlem. Konklusionen hos politiet er, at drengen nok snarere har haft en rolle i en social sag mellem familiemedlemmer tæt på drengen, end at hans “forsvinden” skyldtes enten bortførelse eller eventyrlyst i ventetiden under moderens indkøb. Politiet har derfor udfærdiget en rapport til de sociale myndigheder om sagen og omstændighederne i den. Politiet takker de mange lokale i Borup for deltagelsen i eftersøgningen af drengen.

Spirituskørsel – Vestre Ringvej, Borup – Køge

Kl. 1953 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Køge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Køgevej, Ringsted

Kl. 0045 rykkede politiet ud i anledning af anmeldelse om et færdselsuheld i en rundkørsel. Det viste sig, at en bilist var fortsat ligeud i en rundkørsel og derved havde påkørt vejskilte i rundkørslen. På stedet var der efterladt diverse effekter fra bilen samt den ene nummerplade. Bilen var efterfølgende kørt fra stedet, men den fandt politiet på ejerens bopæl og med manglende bildele svarende til de fundne genstande på uheldsstedet. Den mandlige bilejer var dog ikke hjemme ved politiets henvendelse, men han kan forvente senere at blive kontaktet af politiet. Ingen øvrige trafikanter havde været impliceret i uheldet.

Indbrud i Perioden

Padborgvej, Køge
Ølsemaglevej, Køge
Unionsvej, Køge
Borupvej, Snekkerup, Borup