Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2024/02/21 til 2024/03/05.

Bortvist gik på bar – Havnen, Køge

Kl 02.50 blev politiet tilkaldt en bar på havnen i Køge, da en 26-årig lokal mand var kommet ind på stedet selv om han tidligere på aftenen var blevet bortvist stedet. Da patruljen fik fat i ham, nægtede han at have overtrådt forbuddet.

Hastighed – Stensbjergvej, Køge

Kl 13.14 målte færdselspolitiet en 61-årig mand fra Køge til at køre med 90 km/t forbi Asgård Skole i en byzone. Videobilen satte efter manden og fik ham standset. Han kan nu se frem til en frakendelse af kørekortet.

Lokalbetjente i aftenklubber – Køge

Mandag aften var lokalbetjente på patrulje i Køge området, hvor de kørte forbi aftenklubben på skolen i Ejby. Her var de så heldige at blive budt på kanelsnegle, og fik en god snak med de mange unge og pædagogerne om, hvad der rører sig i byen. Uden for klubben mødte politifolkene nogle lidt ældre unge, som var ret glade for, at de havde ladet knallertener stå derhjemme. De unge mente selv, at det ellers nok havde kostet dem en bøde eller to.

Herefter gik turen til klubben ved Borup Skole, hvor et par hurtige knallerter straks fortrak ved synet af politiet. Her fik de unge mulighed for at tale lidt om de ting der sker ved skolen for tiden. I klubben talte lokalbetjentene også med pædagoger og gadeplansmedarbejderen fra kommune. Flere unge ville meget gerne høre mere til jobbet som betjent, så måske fremtidens betjente blev hvervet her.

Overtrædelse af knivloven – Åvej, Køge

Kl. 21.10 blev en 47-årig mand sigtet for overtrædelse af knivloven, da han var i besiddelse i en kniv, der er omfattet af bestemmelserne i knivloven uden at have et anerkendelsesværdigt formål med at bære denne. Patruljen beslaglagde kniven med henblik på konfiskation. Manden kan forvente at høre mere på et senere tidspunkt.

Påvirket hurtig bilist uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl 20.30 standsede færdselspolitiet i videobilen en personbil ført af en 31-årig mand fra Herfølge. Over en længere strækning blev han målt til at køre med gennemsnitshastighed på 146 km/t mod de tilladte 110 km/t. Samtidigt foretog han flere vognbaneskift uden at give tegn. Det viste sig samtidigt, at han heller ikke havde spændt sikkerhedsselen. Han kørte selvom han var frakendt kørekortet og så er der ydermere mistanke om, at han var påvirket af både kokain og cannabis.

Røveri – Rådhusstræde, Køge

Kl 14.44 forsøgte en mand at stjæle to sandwichs, som han brokkede i sine jakkelommer og gik ud af butikken. To ansatte ville bremse ham, men det fik manden til at fægte med armene så meget, at han ramte den ene ansatte to gange i ansigtet og den anden fik et slag på hånden. Manden forsvandt mod Køge Station

Spirituskørsel – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge

Kl. 13.18 blev en varebil rutinemæssigt stoppet på Stevnsvej i Strøby Egede. Føreren af bilen, en 55-årig mand fra Karise, blæste alkometeret over det tilladte, så han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve.

To mænd anholdt for vold – Langelandsvej, Køge

kl. 12.11 fik politiet anmeldelse om et voldeligt overfald i en lejlighed på Langelandsvej. En mand og en kvinde i 20′;erne var blevet opsøgt i lejligheden af to mænd, som slog dem begge gentagne gange. Kvinden blev desuden kastet omkuld og fik et spejl over sig, så hun kom til skade. De to mænd forlod herefter stedet, men politiet indledte en eftersøgning af de mistænkte mænd. Begge forurettede blev tilset på skadestuen, da de var forslåede, men de var ikke kommet noget alvorligt til.

Efterforskningen førte politiet på sporet af den flugtbil, som de to mistænkte havde benyttet. En patrulje fandt bilen i Værløse med motoren i gang foran et familiemedlems adresse. Kort efter kom to mænd ud fra huset, men tog benene på nakken, da de så patruljen.

En hundepatrulje var i nærheden og gik spor efter de to mistænkte, som begge blev fundet i en forhave på Vesterbo, hvor de forsøgte at gemme sig. De to mænd,på 30 år fra Værløse og Rødovre, blev anholdt og sigtet for overfaldet i lejligheden i Køge

De blev taget med til Politigården i Roskilde, hvor de blev afhørt til sagen. Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille de anholdte i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De blev løsladt ud på aftenen, men kan forvente et retsligt efterspil senere.

Tricktyveri af Iphone – Ølby Station, Køge

Kl. 16.28 anmeldte faren til en 16-årig ung mand fra Hvidovre, at sønnen natten til lørdag havde været udsat for tricktyveri. Sønnen ventede på toget på Ølby Station omkring kl. 01.00, da han blev kontaktet af en mand, som lod som om han ville sælge noget. Den 16-årige afviste at købe noget, hvorefter manden gav ham et kram og derefter løb fra stedet.
Efterfølgende opdagede den 16-årige, at hans Iphone 12 Pro Max manglende.

Manden blev beskrevet som: Mand, Mellemøstlig af udseende, 25-30 år, 165-175 cm, Hudfarve: Brun, Talte: Engelsk, Iført: Grå Hue, Sort tøj.
Politiet efterforsker nu sagen og forsøger at finde frem til den mistænkte mand.

U-vending gik galt – Køgevej, Roskilde

Kl 07.42 skete der et færdselsuheld, da en 63-årig kvinde fra Roskilde med lav fart ville lave en U-vending. Bagfra i anden vognbane kom en personbil ført af en 66-årig mand fra Køge, der ramte ind i siden på kvindens bil. Begge parter blev behandlet i de tilkaldte ambulancer, men slap fra uheldet uden alvorlige skader.

Voldsmand ville ikke oplyse sin identitet – Østre Banevej, Køge

Kl. 02.52 anmeldte et vidne, at to personer var oppe at slås. Politiet kom frem til stedet, hvor den ene person – en 20-årig mand fra Lille-Skensved, var lettere tilskadekommen. Manden ønskede ikke at afgive forklaring til politiet om, hvad der var sket, og han oplyste, at han selv ville tage på skadestuen.

Den anden mand var forsvundet fra stedet, efter at han var blevet bortvist fra en beværtning på grund af voldelig adfærd men blev fundet på jernbanevej af patruljen ud fra signalementet af ham. Manden var tydeligt beruset og nægtede at oplyse hvem han var, og han blev derfor anholdt med henblik på udfindelse af hans identitet.

Patruljen visiterede manden og fandt ham i den forbindelse i besiddelse af en foldekniv på ca. 10 cm, som er omfattet af bestemmelserne i knivloven samt 0,17 gram kokain. Da manden ikke havde et anerkendelsesværdigt formål med at bære kniven, blev denne beslaglagt sammen med kokainen. Manden blev desuden meddelt forbud mod at opholde sig på beværtningen i to år. Da manden var blevet afhørt og havde opgivet sin identitet til patruljen, blev han løsladt. Manden, som er 26 år og fra Køge, kan forvente at høre mere fra politiet i forhold til de lovovertrædelse, han er sigtet for.

Indbrud i Perioden

Urupvej, Borup