Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2024/02/28 til 2024/03/12.

Brand i pejsecenter – Københavnsvej, Køge

Kl. 00.16 slog en nabo til et pejsecenter alarm, da han lugtede brændt plastik og så det brændte i butikken. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var ild i en tilbygning til pejsecentret. Der var ingen personer i bygningen, og branden blev slukket. Tilbygningen udbrændte, og der skete røgskader på bygningens øvrige dele. Det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, som nu skal undersøges nærmere af brandefterforskere.

Brændende varebil – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 16.59 kørte en varebil på motorvejen mod nordøst, da en anden bilist signalerede til føreren om at noget var galt. Nu fandt den 44-årige mand fra Fredensborg ud af, at der var ild i varerummet på kassebilen. Han stoppede og slog alarm. Politi og brandvæsen kørte frem, hvor det viste sig, at der var gået ild i en værktøjskasse. Den 44-årige havde brændt sig, da han forsøgte slukke ilden. Brandvæsnet kom frem og slukkede branden, og der blev opsat en skiltevogn til at lede trafikken uden om varebilen. Den 44-årige blev kørt på væk fra motorvejen af patruljen, hvor han blev hentet af en pårørende og kørt på skadestuen.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl 16.27 skete der et færdselsuheld, da en 39-årig mand fra Lolland var på vej mod syd, men ikke nåede at tage farten tilstrækkeligt af, da bilerne foran ham bremsede. Han kørte derfor op bag i en personbil ført af en 54-årig kvinde fra Rønnede som derfor selv blev skubbet videre op i en personbil ført af en 51-årig kvinde fra Hårlev. Alle personer slap dog fra uheldet uden alvorlige skader.

Lokalbetjente i aftenklubber – Køge

Mandag aften var lokalbetjente på patrulje i Køge området, hvor de kørte forbi aftenklubben på skolen i Ejby. Her var de så heldige at blive budt på kanelsnegle, og fik en god snak med de mange unge og pædagogerne om, hvad der rører sig i byen. Uden for klubben mødte politifolkene nogle lidt ældre unge, som var ret glade for, at de havde ladet knallertener stå derhjemme. De unge mente selv, at det ellers nok havde kostet dem en bøde eller to.

Herefter gik turen til klubben ved Borup Skole, hvor et par hurtige knallerter straks fortrak ved synet af politiet. Her fik de unge mulighed for at tale lidt om de ting der sker ved skolen for tiden. I klubben talte lokalbetjentene også med pædagoger og gadeplansmedarbejderen fra kommune. Flere unge ville meget gerne høre mere til jobbet som betjent, så måske fremtidens betjente blev hvervet her.

Spirituskørsel – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge

Kl. 13.18 blev en varebil rutinemæssigt stoppet på Stevnsvej i Strøby Egede. Føreren af bilen, en 55-årig mand fra Karise, blæste alkometeret over det tilladte, så han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve.

To mænd anholdt for vold – Langelandsvej, Køge

kl. 12.11 fik politiet anmeldelse om et voldeligt overfald i en lejlighed på Langelandsvej. En mand og en kvinde i 20′;erne var blevet opsøgt i lejligheden af to mænd, som slog dem begge gentagne gange. Kvinden blev desuden kastet omkuld og fik et spejl over sig, så hun kom til skade. De to mænd forlod herefter stedet, men politiet indledte en eftersøgning af de mistænkte mænd. Begge forurettede blev tilset på skadestuen, da de var forslåede, men de var ikke kommet noget alvorligt til.

Efterforskningen førte politiet på sporet af den flugtbil, som de to mistænkte havde benyttet. En patrulje fandt bilen i Værløse med motoren i gang foran et familiemedlems adresse. Kort efter kom to mænd ud fra huset, men tog benene på nakken, da de så patruljen.

En hundepatrulje var i nærheden og gik spor efter de to mistænkte, som begge blev fundet i en forhave på Vesterbo, hvor de forsøgte at gemme sig. De to mænd,på 30 år fra Værløse og Rødovre, blev anholdt og sigtet for overfaldet i lejligheden i Køge

De blev taget med til Politigården i Roskilde, hvor de blev afhørt til sagen. Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille de anholdte i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De blev løsladt ud på aftenen, men kan forvente et retsligt efterspil senere.

Tricktyveri af Iphone – Ølby Station, Køge

Kl. 16.28 anmeldte faren til en 16-årig ung mand fra Hvidovre, at sønnen natten til lørdag havde været udsat for tricktyveri. Sønnen ventede på toget på Ølby Station omkring kl. 01.00, da han blev kontaktet af en mand, som lod som om han ville sælge noget. Den 16-årige afviste at købe noget, hvorefter manden gav ham et kram og derefter løb fra stedet.
Efterfølgende opdagede den 16-årige, at hans Iphone 12 Pro Max manglende.

Manden blev beskrevet som: Mand, Mellemøstlig af udseende, 25-30 år, 165-175 cm, Hudfarve: Brun, Talte: Engelsk, Iført: Grå Hue, Sort tøj.
Politiet efterforsker nu sagen og forsøger at finde frem til den mistænkte mand.

Urolig butikstyv – Ølbycenter, Køge

Kl 13.20 fik politiet anmeldelse om, at en butikstyv havde forsøgt at forlade et supermarked med ubetalte varer. En butiksansat forsøgte med et vist besvær at tilbageholde den 55-årige kvinde. En politiansat kom i det samme cyklende forbi i sin fritid, og da han så, hvad der var gang i, valgte han at give en hjælpende hånd med at fastholde kvinden. Der blev tilkaldt en patrulje, der kunne sikre, at kvinden fik betalt for de varer, hun havde taget, og at hun efterfølgende blev bortvist fra butikken.

Indbrud i Perioden

Nørre Boulevard, Køge

Nørre Boulevard, Køge

Sandvadsvej, Køge

Urupvej, Borup
Østre Sandmarksvej, Køge