En ny undersøgelse fra fagforbundet FOA viser, at det pædagogiske personale i landets vuggestuer og børnehaver i dag bruger mere tid end før på at skrive om børnenes trivsel og udvikling. Hver tredje ansat i vuggestuer og børnehaver oplever dagligt eller flere gange om ugen, at de må skære ned på omsorgen til børnene.

Jacob Mark. Foto: Steen Brogaard

Jacob Mark, børneordfører for SF, siger:

– Vi skal tage det meget alvorligt, når pædagoger ikke har tid nok til at give den omsorg, børnene har brug for. Der er brug for minimumsnormeringer i daginstitutionerne, så vi kan sikre, at der er tid nok til det enkelte barn og rimelige arbejdsforhold for de voksne.

– Der skal være tid til, at pædagogerne kan lave nødvendigt papirarbejde. Det kan ikke bare fjernes, men skal selvfølgelig begrænses, så pædagoger og pædagogmedhjælpere kan bruge mest tid på det, de er bedst til. At passe på vores børn.

– Vi har brug for faste grænser for antallet af børn per voksen i daginstitutionerne. Jeg mener, det vil være rimeligt med højst seks børn per voksen i børnehaverne og tre per voksen i vuggestuerne.

– Det er for tyndt, at ministeren bare skyder ansvaret ud til kommunerne. Hun ved jo godt, at hvis de ansatte allerede havde redskaberne til at fjerne lidt papirarbejde og pludselig få tid nok, så havde de gjort det. Der mangler hænder, og dem har vi på Christiansborg et medansvar for at finde.