Ved den lille grusvej ned mod Lundekrog Landbomuseum, står Hr. og Fru. Halmballe og hilser hjerteligt velkommen til museets gæster.

Dér ved den lille sidevej til Ejbyvej, kan man endnu ikke fornemme hvilken oplevelse man har i vente, men som man kører ned af den lille grusvej der fører til gården, hvor museet har til huse, begynder man at fornemme hvilket skatkammer af ting og sager, man har i vente.

En slags hestevogn, kaldet en jumbe, pynter ved indgangen til gården og den er bare en af mange hestevogne og kaner der er udstillet på gården. Et lille skilt markerer museets entre, men man mødes ikke af en kedelig billetluge, men derimod en dagligstue der dufter mildt af småkager og pibetobak. I dag er det Ove Pedersen der sælger billetter. Han er formand for den forening der driver museet og fortæller om hvordan det oprindeligt var gårdens ejer, Lars Sørensen, der oprettede museet. Han er nu gået bort, men hans billede hænger stadig på væggen i billet-stuen.

Ove anbefaler mig at se nærmere på udstillingen af folkedragter i gårdens ene længe, så der starter jeg min tur. Her er damer og herrer klædt på i fine dragter og omgivet af møbler og dagligdags ting. Det er næsten som at være i deres hjem. Videre op på førstesalen er der så mange fine ting, at øjnene dårligt kan følge med.  Gamle hatteæsker, dåser og gamle apparater som nutidens børn kan forundres over. At holde sin smartphone op ved siden af en af de gamle telefoner, giver perspektiv på hvor hurtigt vores teknologiske udvikling er gået.

På førstesalen findes også skolestuen, som er et sikkert hit for børnene. Her er pulte og kridttavler og på hylderne omkring kigger udstoppede ræve, egern og småfugle ned på eleverne. Der er et udvalg af gamle skolebøger og endda et læseapparat, der vist er gået af mode nu.

Nede i gårdens solrige midte, hvor borde og stole er sat frem til at nyde en kop kaffe eller medbragt mad, hilser jeg Ove pænt farvel. Jeg skal tilbage til min hverdag, men det bliver ikke sidste gang jeg kigger forbi i den lille tidslomme på Ejbyvej.

Se mere om Landbomuseet Lundekrog her