SOMMERFERIE: Sidste år blev mange østsjællanske hjem ramt af indbrud, og især i sommermånederne er risikoen for indbrud høj, da mange køgensere og stevnsboere på det tidspunkt er bortrejste. Men man kan relativt nemt selv gøre en indsats for at nedbringe risikoen for indbrud, påpeger GF Forsikring i Køge.

FOREBYG INDBRUD: I disse uger tager mange østsjællanske familier på ferie. Men inden man drager afsted, er der nogle ting, der er vigtige at have styr på, så man i ro og mag kan nyde ferien. Foto: Colourbox

– Det bedste råd er at tale med sin nabo. En ferieramt villavej hvor husene nærmest skilter med, at ejerne er bortrejst, er et rent slaraffenland for indbrudstyve. Derfor er det en god ide, at få naboen til at holde øje med huset. Aftal med ham, at han slår græsplænen, smider affald i skraldeposen, tømmer postkassen og parkerer sin bil i indkørslen, så det ser ud som om, at der er nogen hjemme, forklarer forretningsfører fra GF Finans & GF Østsjælland, Klaus Lund Snitgaard.

God skalsikring er vigtig
Nabohjælp er et godt redskab i kampen mod indbrudstyven, men kan ikke gøre det alene. Det gælder nemlig også om, at gøre det så svært som muligt for indbrudstyven at komme ind i huset. En grundig aflåsning af alle døre og forsvarlig tilhaspning af vinduer er også vigtigt i forhold til at holde indbrudstyven ude.

Dårlige arbejdsbetingelser
Da det er de færreste indbrudstyve, der ønsker at blive set eller opdaget gælder det naturligvis også om at give indbrudstyven så dårlige arbejdsbetingelser som muligt. Ved at sørge for, at hegnet eller hækken omkring huset ikke er så høj, at tyven kan skjule sig og ved at installer udendørsbelysning, der tænder automatisk ved bevægelse, er man nået langt i kampen mod indbrudstyven, tilføjer Klaus Lund Snitgaard.

Gem haveredskaberne væk
Sidst, men ikke mindst, er det en god ide at låse alle haveredskaber inde, mens man er ude og rejse.
– Vi ved, at nogle indbrudstyve bruger haveredskaber eller værktøj, som enten ligger frit fremme eller i et uaflåst skur, til at bryde ind med. Sørg derfor for at få låst alle de ting forsvarligt inde, mens man er ude og rejse, slutter Klaus Lund Snitgaard.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik blev knap 32.000 danske hjem ramt af indbrud sidste år.

5 gode råd, der holder tyven væk i ferien:

1 Husk at låse yderdøre, samt lukke og haspe alle vinduer.
2 Lås værktøj, haveredskaber, stiger o. lign. inde. Tyven anvender ofte redskaber fundet på stedet til at begå indbruddet med.
3 Installér udendørsbelysning, der tænder automatisk ved bevægelse.
4 Sørg for, at hegnet eller hækken omkring huset ikke er så høj, at tyven kan skjule sig.
5 Underret dine naboer, så de kan holde øje med dit hjem, mens du er væk.

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd