Netop nu er fuld fart på EUC Sjælland, hvor 8. klasser deltager i Skills Stafet 2021; en stafet hvor eleverne oplever en række erhvervsuddannelser og samtidig dyster om, hvem der har det bedste praktiske håndelag.

Elever fra Herfølge Skole giver sig i kast med at bygge en skorsten

Hvordan murer man en skorsten, hvad hedder bygningsmalerens mange pensler, og hvad går en EUX ud på? Det og meget andet får samtlige 8. klassetrin selv lov at prøve kræfter med under Skills Stafetten på EUC Sjælland.

Fra den 6. – 10. september vil 83 8. klasser – eller det, der svarer til ca. 1847 elever – dyste i forskellige discipliner udstukket af erhvervsuddannelsernes fagområder i Køge. Skills Stafet i Køge er arrangeret af ZBC, Køge Handelsskole og EUC Sjælland i samarbejde med Ungecentrum Køge Kommune og Greve Ungecenter. Målet er at introducere eleverne til erhvervsuddannelserne.

Eleverne dyster og suger ny viden til sig

Under konkurrencen er eleverne delt ind i mindre hold, og i løbet af dagen skal hvert hold dyste i forskellige aktiviteter. På EUC Sjælland skal eleverne bl.a. bygge en skorsten i murerfaget og lave praktiske øvelser i elektrikerfaget. Lea Crosbie Sutrow fra 8.Y på Herfølge Skole i fuld gange med at få en fornemmelse af, hvad en elektriker egentligt laver:

“I dag har det sjoveste helt klart været elektrikerfaget, det er sjovt at føre ledningerne og arbejde med det. Jeg synes i det hele taget, det er rigtigt interessant at prøve en masse forskellige ting og få en viden om de mange uddannelser, før man vælger en. Det kan være, man får øjnene op for noget nyt. Jeg selv vil gerne have en grunduddannelse som pædagog og arbejde videre mod at blive psykolog,” fortæller hun.

For klassekammeraten Elias Akim Korkotti er dagens højdepunkt introduktionen til uddannelser på EUX og Køge Handelsskole.

“Det er meget spænende og meget kreativ at være her på Skills Stafet. Jeg kan bedst lide at høre om EUX og Køge Handelsskole, det er rigtigt spændende, for jeg vil selv vil gerne gå videre med noget inden for business på handelsskole,” siger Elias.

Lea Crosbie Sutrow fra 8.Y Herfølge Skole prøver kræfter med elektrikerfaget

Elever bliver introduceret til elektrikerfaget på EUC Sjælland

Elias Akim Korkotti fra 8.Y på Herfølge Skole brænder for at komme på handelsskole

Eleverne dyster om at bygge en skorsten i murerfaget

FAKTA | SKILLS STAFET

Skills Stafet hører under SkillsDenmark, som arbejder for at informere om erhvervsuddannelserne, men dagene i Køge er arrangeret af ZBC, Køge Handelsskole og EUC Sjælland i samarbejde med Ungecentrum Køge Kommune og Greve Ungecenter.

EUC Sjælland er vært for de lokaler Skills Stafetter i henholdsvis Køge og Næstved.

Hver dag kommer op til 14 nye 8. klasser på besøg og dyster i forskellige erhvervsfag, der udbydes på Køge Handelsskole, ZBC og EUC Sjælland.

Klasserne dyster i hold af tre personer og dagens bedste hold kåres hver dag.

Der dystes om en af tre pladser til finalen i Skills Stafet, der afvikles i forbindelse med DM i Skills i Høng til april 2022. Her dystes mod andre kvalificerede klasser fra hele landet.

De tre hold som kommer afsted er den samlede bedste 1’er fra Køge, den samlede bedste 1’er fra Næstved, og til sidst er det den af de samlede næstbedste fra de to byer, der kommer med.