Fredag i Køge Festuge omdannes Køge midtby igen i år til læringsfestivalen Campus+, der handler om at blive nysgerrig på de mange facetter i ungdomslivet: Skole, fritid, sundhed og karriere
Danmark har brug for dygtige unge, som er nysgerrige på egne muligheder. Igen i år får de en fantastisk mulighed for at blive klogere på ungdomsliv, uddannelses- og jobvalg, når læringsfestivalen Campus+ løber af stablen 30. august, fredag i Køge Festuge.
Campus+ har fokus på at motivere og inspirere det hele menneske, og de unge besøgende kommer fra et bredt opland i Køge bugt-området. Fra Greve i nord til Faxe i syd.
De bliver mødt af 150 aktivitetsstande, der favner bredt fra uddannelser til virksomheder, organisationer og foreninger.
– Vi gør en stor dyd ud af at invitere virksomheder, butikker og foreninger ind på linje med uddannelserne i CAMPUS Køge. Det er en festival, der viser mangfoldighed og møder de unge i øjenhøjde. Muligheder skal ses og opleves, for ellers kan de virke helt uoverskuelige. Det er det, som Campus+ kan og gør festivalen helt unik i Danmark, forklarer campus-koordinator, Fie Illum Jensen.
– Vi vil vise eksempler på, hvordan man kan skabe sig sin fremtid. Uden at være belærende, men sætte en ramme, der giver lyst til at finde svar og muligheder for den enkelte, understreger hun.
Aktivitetsstandene er spredt ud over gader og stræder i Køge midtby, der er lukket for trafik. På standene kan de unge, deres lærere og undervisere opleve og prøve kræfter med meget forskellige aktiviteter, der hver på deres måde inspirerer eller motiverer unge i de mange valg og muligheder, som ungdomslivet byder på. Antallet af stande kan fortsat vokse, da der stadig er åbent for tilmelding.
Aktivitetsstandene præsenterer et bredt udsnit af lokale, regionale og nationale tilbud til unge. I Lovparken har de politiske partier eksempelvis deres demokratiske hjørne, på Kulturtorvet holder alle Køge kommunes sundhedstilbud til, mens GF-forsikring står klar med promillebriller og quiz om forsikring i Jernbanegade.
Om den unges drøm går på at blive konditor, tage en universitetsuddannelse eller prøve kræfter som politibetjent, er helt op til dem. Hovedsagen er, at de bliver klogere på jobbet, uddannelsesforløbet dertil og hvad der er af muligheder, mens de er i gang.
– Mange af de standholdere, der har været med de foregående år, vender tilbage og er på plads igen i år. De har set og oplevet mulighederne, og ikke mindst den begejstring og nysgerrighed, der er hos de tusindvis af unge mennesker. Det smitter, siger Fie Illum Jensen, der i år kan glæde sig over, at også nye standholdere kommer til. Blandt andre NCC og Start Up Central.
– Og så er der jo fortsat åbent for tilmelding på læringsfestivalens hjemmeside, campusplus.dk, understreger hun.
For yderligere oplysninger om Campus+ kontakt venligst:
Sofie Blinkenberg, projektleder – 20 51 08 70
Cæcilie Skov Laybourn, projektkoordinator – 24 48 39 75
For yderligere oplysninger om CAMPUS Køge kontakt venligst:
Fie Illum Jensen, campus-koordinator – 29 31 76 80
FAKTA
CAMPUS+ 2018 i tal:
• 1147 tilmeldte elever fra 9. og 10. klasse fra Køge, Stevns, Greve og Solrød
• 818 elever fra Køges tre gymnasier (Køge Gymnasium, Køge Handelsskole, EUC Sjælland)
• 286 elever fra Køges erhvervsuddannelser (Køge Handelsskole, ZBC og EUC Sjælland)
• 260 elever fra VUC og Klemmenstrupgaard Produktionshøjskole
• 140 lærere og undervisere fra de tilmeldte grundskoler og ungdomsuddannelser
• 93 skoleleder, repræsentanter fra politiske udvalg m.fl.
• 66 virksomheder, uddannelser og foreninger
• 86 frivillige
• 368 aktører ved standene 119 aktiviteter
• 428 deltagere ved HeroRun, arrangeret af Køge handel, Køge kommunes kultur og fritidsafdeling og CAMPUS Køge.
I alt 3.626 aktive deltagere